Juoksua podien kera ( ja 500 euron lahjakortin arvonta)

[conversionpixel campaign=’danone’ title=’Juoksua podien kera ( ja 500 euron lahjakortin arvonta)’][mittaustagi]

Olin Danone Activia -kampanjassa jossa kerroin milloin olen itse parhaimmillani ja mitkä asiat saavat minut motivoituneeksi. Tämän Danone Activia -yhteistyön tarkoituksena on kokeilla jotakin uutta arkirutiineihini ja kertoa että miten olen tavoitteeseeni päässyt ja miten se on minuun vaikuttanut. 

Avec Sofié l smoked salmon and beet puree

 
En ole tehnyt mitään uuden vuoden lupauksia, mutta haluan takaisin juoksemaan ja muutenkin ulkoilemaan. Luxemburgissa jouduin valitettavasti ottamaan auton käyttööni ja liikkumiseni on jäänyt ihan minimiiin. Tämä auto-asia on ihmiselle, joka tykkää liikkua todella ikävä asia. En ole ikinä halunnut asua ympäristössä missä tarvitsen auton. Pidän julkisilla liikkumisesta tai ihan vain siitä, että voin mennä paikasta toiseen kävellen. Samalla kun kävelen ja juoksen, koen myös kaupungin ympärilläni. Ranskan kielessä on nimitys kaltaiselleni ihmiselle, flâneur 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
Minulla on monenlaisia tavoitteita ja yksi niistä oli Pariisissa, että minun on pakko kävellä viikon aikana 50 kilometriä hyötyliikunnan muodossa. Se oli todella helppoa ja tapahtui ilman minkäänlaista vaivaa. Nyt Luxemburgissa, se on aivan mahdoton yhtälö. Sen takia minun on pakko päästä takaisin urheilurutiineihin ja muutenkin liikkuvaiseen elämään takaisin.  Olen tosin vielä Luxemburgissa helmikuun loppuun, joten Pariisin kuntosaliin ja päivittäiseen hyötyliikuntaan on vielä pitkä matka. 

Luxembourg on siinä mielessä expatin unelma, sillä kaikki on tehty mahdolliseksi. Myöskin kuntosalikortit vain kuukaudeksi. Pitkää sitoutumista ei vaadita täällä, mikä on näin väliaikaisen asujan näkökulmasta katsottuna ihana asia. Vaikka en tule hyötyliikuntaa harrastaneeksi, aion ottaa juoksumattolenkit taas käyttöön.

Avec Sofié blog l Walking around Paris

Toinen asia mitä haluaisin muuttaa arkirutiineissani olisi se, että lukisin enemmän. Kun on 9 tuntia päivässä toimistolla ja sen jälkeen kirjoittaa kotona, ei aikaa ja energiaa jää lukemiselle. Tähän tosin haluan muutoksen, sillä minua oikeasti häiritsee, että miten vähän luen kirjoja nykyään. Aikaa menee haahuiluun ja puhelimen näyttöä selaimella ilman että sieltä puhelimen feedeistä välttämättä löytää mitään merkityksellistä. Vähemmän ääntä ja kirjoittamista, mutta enemmän lukemista.

Kun nämä kaksi asiaa voi kumminkin laittaa yhteen, miksi ei juostessa voi kuunnella mielenkiintoisia podcasteja? Tarkoitukseni ei ole laihduttaa, vaan saada mieli virkeämmäksi ja eloa tähän jokapäiväiseen tekemiseen. Samalla toki myös sivistää ja kouluttaa itseään, sillä kun moni asia menee ohi, kun ei ehdi lukea tarpeeksi. Luxemburg on aika hiljainen, ellei jopa nukkuva paikka ja sen takia sitä eloa pitää lähteä etsimään salilta eikä kaupungilta. Täältä ei myöskään löydy ehkä sellaisia tapahtumia tai virikkeitä joista saisi uutta ajateltavaa, joten ne pitää hakea jostain muualta. Onneksi siis on kuntosalit, podcastit ja kirjat.

Avec Sofié blog l Nespresso and morning person

Kun tämä kokeilu on tehty, lupaan kertoa, miten monta kilometriä olen juossut ja mitä kannattaa lukea ja kuunnella. Mitään sen suurempia tavoitteita minulla ei ole, muuten kun jos ehtisin joka päivä kuunnella yhden podcastin ja käydä kolme kertaa viikossa kuntosalilla. Luulen, että jo näillä pienillä muutoksilla saadaan paljon aikaan. Jos teillä muuten on jotain podcast-suosituksia, niin niitä otan mielelläni vastaan. Aiheella ei ole niin väliä, kunhan pysyy markkinoinnin ja elämänhallinnan piirissä tai jos podi käsittelee muuten ajankohtaisia aiheita.

Avec Sofié blog l Grand-Hôtel du Cap-Ferrat

Onko sinulla jotakin uutta mitä aiot kokeilla vuonna 2017? Uusi harrastus tai vaikkapa enemmän unta arkisin? Kommentoi ja kerro mitä uutta sinä haluat arkeesi tai onko kenties listallasi unohtuneen tavan palauttaminen. Kommentoijien kesken arvon 500 euron lahjakortin. Lahjakortin yksityiskohdat sovitaan voittajan kanssa henkilökohtaisesti, että se tukee voittajan uuden vuoden päämäärää. Vastausaikaa on viikon verran, 19.1. 2017 klo:20:00 asti. Arvonnan säännöt löytyvät täältä. Kilpailu on järjestetty yhteistyössä Danone Activian kanssa.

You may also like

152 Comments

 1. Minulla on tuon lukemisen kanssa sama tavoite! Haluaisin lukea enemmän, ihan vain huvikseni pelkkien opintoihin liittyvien kirjojen lisäksi. Ajttelin, että se voisi toimia, että varaisin yksinkertaisesti kalenteristani aikaa pelkästään lukemiselle, ja veisin puhelimen pois siksi aikaa. Lisäksi haluan alkaa taas tanssia aktiivisemmin ja huoltaa kehoani esimerkiksi venyttelemällä enemmän. Ja parempaan unirytmiun pääseminen on myös tavoite ja haaste, 8h yössä olisi sopiva määrä, mutta valitettavasti se ei vielä tällä hetkellä toteudu.

 2. Oi, otan myös mielelläni vastaan podcast-vinkkejä markkinoinnin ja elämänhallinnan saralta. Olen toisesta tyttärestäni äitiyslomalla, ja pois työelämästä koko vuoden 2017. Kahden lapsen äidillä on vähän huonosti aikaa toteuttaa itseään, ainakaan nyt kun nuorempi on vielä vastasyntynyt ja vaatii äidin syliä suurimman osan hereilläoloajastaan. Kaipaan silti jotain “ruokaa aivoilleni” tässä äitiysloman aikanakin, vaikka aika onkin kortilla itsensä toteuttamisen suhteen. Podcastit voisi olla yksi hyvä tapa seurata mielenkiintoisia asioita tässä arjen keskellä. Aivan liiaksi sitä jää tuijottamaan mitäänsanomatonta feediä puhelimen ruudulta ja sitten huomaa ettei taas saanutkaan mitään järkevää aikaiseksi. En tehnyt mitään varsinaisia uudenvuoden lupauksia, mutta ajatuksissa on pyörinyt jonkin merkityksellisen löytyminen tähän mammalomailun arkeen, rakkaiden lasten kanssa vietetyn ajan täydentämiseksi :)

 3. Odotan innolla hyviä podcast-suosituksia! Oon aika varovaisen hissukseen alkanut lämmetä niille, vaikka muuten oonkin ihan digiaallon mukana pyyhkäisemä. Mun tavoitteisiin tälle vuodelle kuuluu ehdottomasti työn ja vapaa-ajan balanssin löytyminen. Kaipaan enemmän aikaa ystävien ja perheen kanssa, (loma)matkustelua, hyviä ravintolakokemuksia ja kotona kokkailua ja toki liikuntaa ja muuta aktiviteettia arkeen. Bisous!

 4. Elän tällä hetkellä etuoikeutettua elämää kotona vielä kokonaisen vuoden vauvan kanssa. Koska tiedän, että tilanne tulee olemaan ainutlaatuinen, päätin vuoden lopussa tehdä siitä onnellisen ja itsestäni hyvin voivan.

  En varsinaisesti tehnyt uuden vuoden lupauksia, mutta joihonkin asioihin haluan kiinnittää huomiota vuoden aikana.

  Näitä asioita ovat juurikin liikkuvan elämäntavan takaisin palauttaminen, jotta olo on virkeä ja jaksan touhuta lasten kanssa, itselle parhaiden valintojen tekeminen esim. ravinnon suhteen ja erityisesti kiitollisuus/onnellisuus- kalenteri. Kirjoitan erilliseen kalenteriin joka päivä vähintään kaksi asiaa, jotka juuri sinä päivänä teki kiitolliseksi ja onnelliseksi.

 5. Tavoitteeni tälle vuodelle on palata takaisin joogasalille. En ole tyypiltäni kuntosali-ihminen tai ryhmäliikkuja. Minulle sopivin liikunta on sellaista, jossa saan olla vapaasti omien ajausteni kanssa..vesijuoksu, lenkkeily ja jooga. Tällä hetkellä työni on hektistä ja mielessä pyörii monta asiaa, jooga varmimmin laukaisi alkavan stressin. Tykkään myös joogasta, koska se ei pelkästään auta kehoa vaan myös avaa ajatukset uudelle tasolle. Tässä siis pieni tavoitteeni tälle vuodelle sen lisäksi, että teen pikkuhiljaa muutosta myös koko elämäntapojen suhteen. Ei siis kertarysäyksellä vaan pienin askelin <3

 6. En niinkään halua uutta, vaan eroon yhdestä jutusta: kiireen tunnusta. Ja sitä myöten enemmän aikaa kivoille jutuille, kuten joogalle.

 7. Tavoitteeni on syödä jatkossa terveellisemmin, kokkailla itse useammin, ja jättää karkin ja jäätelön syönti vähemmälle. Kiloja toivottavasti tippuu samalla :)

 8. Itselläni on kulunut koko viime syksy työn ja opiskeluiden merkeissä, mutta onneksi sain kuitenkin itseni aina salille tasaisin väliajoin. Kuitenkin huomasin stressitasostani satunnaisesti, että mikään rääkkitreeni ei aina ole kropalleni se paras vaihtoehto vaan välillä olisi hyvä ottaa hieman rennommin ja keskittyä myös mielen hyvinvointiin. Joten tästä viisastuneena haluaisin salikortin ohelle ottaa ainakin kokeiluun jonkin rentouttavamman liikuntamuodon, joista jooga on ehdoton ykkönen. Omalla salillani ei tähän ole mahdollisuutta, joten toivottavasti löytyisi sali, joka on tarpeeksi monipuolinen tai vastaavasti toinen paikka, jossa voisi keskittyä pelkästään joogaan.

 9. Tein uuden vuoden lupauksen: Hyvinvoiva minä. Käytännössä tarkoittaa minulle hyvän ryhdin palauttamista pilateksen avulla, sen oman lempiliikunnan löytämistä, terveellisempiä ja ravitsevampia ruokavalintoja, itseni toteuttamista, maalaamista, unta, pysähtymistä. Tuntuu, että kunnianhimoni vetää mua koko ajan kauheaa vauhtia eteenpäin, mutta tämä vuosi on pyhitetty vain minulle, unelle, liikunnalle ja henkiselle hyvinvoinnille :) Vaikka rakastan tehdä kaikkea yhtäaikaa ja haastaa itseäni, on se välillä myös väsyttävää. Siksipä tämä vuosi on tarkoitus ottaa hiukan rauhallisemmin ja priorisoida aika tarkasti :)

 10. Loppuvuodesta oli niin kovaa stressiä, että säännöllinen liikunta jäi lähes kokonaan, vaikka siitä olisi voinut olla hyötyä. No ehkä myös levolle oli tuolloin paikkansa. Tänä vuonna liikunta pitää saada taas osaksi arkea ja toivoisin löytäväni salille järkevän ohjelman sekä rutiinin.

 11. Omat tavoitteet tälle vuodelle koskevat lukemista, nukkumista, matkustelua ja säästämistä. Viime vuonna tuli kyllä luettua kirja/kk, mutta haluaisin lukea enemmän ja monipuolisemmin, ei enää pelkkiä dekkareita. Lisäksi unta pitäisi arkena lisätä ettei aamuisin tarvitsisi torkuttaa ja voisi herätä virkeänä. Haluaisin myös saada hieman enemmän rahaa säästöön, jotta pääsisin matkustelemaan uusiin kohteisiin :)

 12. Mä en sinänsä tee uuden vuoden lupauksia, mutta haluaisin arkeeni enemmän ystävien kanssa vietettyä aikaa, se kun jäi viime vuoden lopulla minimiin oman väsymyksen kanssa. Tästä johtuen myös liikunta on auttamattomasti jäänyt pois, joten tarkoituksena olis aloittaa jotain mielekästä uutta lajia. Ratsastusta kiinnostais jatkaa ja jooga vois olla se mun juttu. Hyvää alkanutta vuotta sulle, tää on mielenkiintonen blogi!

  1. Heippa! Päätin alkaa sokerilakkoon. Kuulostaa isolta asialta mutta ei sitä ole kun olen jo neljä vuotta mennyt siihen suuntaan. Vähentänyt sokeria tietoisesti ja etsinyt tilalle aivan ihania terveellisiä ja maukkaita vaihtoehtoja. Hyvästä ruuasta ja sokerittomista herkuista voi todella saada saman nautinnon. Ja olo palkitsee aina. Liikuntaa ajattelin lisätä, vaikka harrastan sitä jonkun verran muutenkin. Liikuntaa voi harrastaa vaikka minuutin päivässä ja se ei siis ole ajasta kiinni. Omankehon painolla tehtävät liikkeet on tehokkaita. Jo viisi minuuttia ja hiki on pinnassa. Sehän aika varmaan jokaiselta löytyy jos tarpeeksi on tahtoa. Tahto ja asenne ratkaisee. Tsemppiä meille kaikille!

 13. Unelmoin jaksamisesta juosta pitkiä lenkkejä ja kaiholla muistelen sitä fiilistä minkä juokseminen tuo tullessaan lenkin jälkeen ja vielä seuraavana päivänäkin. Unelmoin, että sisäinen minä komentaisi tomerammin sitomaan lenkkareitten nauhat kiinni ja askel kulkisi kevyesti. Keho ja mieli voisi hyvin ja olisi balanssissa.

 14. Tänä vuonna aion palauttaa liikunnan ilon ratsastamalla ja kävelemällä. Jouduin syksyllä lopettamaan ratsastuksen olosuhteiden pakosta, mutta aion aloittaa sen uudestaan lähiviikkoina. Kroppa ja mieli ovat kyllä huomanneet ettei hevosen selässä ole tullut vietettyä ihan normaalin paljon aikaa ja tästä syystä tulenkin priorisoimaan rakkaan harrastukseni korkeammalle nyt. Lukeminen on toinen asia joka on jäänyt muka kiireisen elämän jalkoihin ja toisena tavoitteenani onkin lukea yksi kirja kuukaudessa. :)

 15. Lupasin itselleni että matkustan aina kun voin, ja näin lisään omaa onnellisuuttani ja otan irtiottoja arjesta.

  Arjessani ei sinällään ole mikään pielessä, mutta tutustun mielelläni uusiin paikkoihin ja ihmisiin. Viime vuoden matkustamisiin verrattuna, joita ei ole ihan vähän, haluan vielä enemmän irtiottoja tänä vuonna. Ellei löydy matkaseuraa, lähden yksin. Totesin muutamllla reissuillani joita yksin tein että kaikki muu paitsi iltaisin yksin ruokailut on tosi jees yksinkin tehtynä.

 16. Viime syksy alkoi uuden työ- ja opiskelupaikan siivittämänä, mikä vaikutti hieman ikävällä tavalla vapaa-aikaani. Lomareissut, myös ne lyhyemmät, jäivät toteuttamatta, kuten myös usein pienemmät arjen piristykset, esimerkiksi ulkona syöminen ystävien kanssa. Barcelonan matka meni sivu suun näin jälkikäteen ajateltuna täysin turhan stressaamisen vuoksi, joten uudenvuoden lupaukseni on stressata vähemmän ja varailla lomamatkoja ja niitä pöytiä uusista mielenkiintoisista ravintoloista;)

 17. Tavoitteenani on lisätä aikaa hyvinvoinnille. Olen juuri synnyttänyt toisen lapsemme ja haluan jaksaa vipeltää 2 vuotiaan taaperomme ja vauvan perässä ja siihen koen tarvitsevani lisää aikaa itselleni ja keholleni: lisää salitreeniä (ryhmäliikuntaa) sekä lihashuoltoa eli myös hierontaa. Haluan lapsilleni näyttää hyviä elämäntapoja ja että itsestään on pidettävä huolta jotta jaksaa :)

 18. Pyrin lisäämään kiitollisuutta arjessa – liian usein, vasta sitten kun asiat menee esim. terveyden kanssa kuralle, huomaa miten hyvin arki ennen meni – ja tällöin ei se jälkiviisastelu auta. Eli kiitollisuus kunniaan ja turha valittaminen pannaan!

 19. Omat uudenvuodenlupaukset menee vähän samoilla linjoilla kuin sinunkin, vähemmän puhelimella roikkumista ja enemmän liikuntaa. En oikein tykkää juosta musiikin tahtiin koska tuntuu että se sekoittaa luontaisen rytmini, mutta Podcastit ovatkin tosi hyvä idea! Aina ei tarvitse olla niin tehokas ja multitaskata, mutta kieltämättä juoksumatolla tulee tylsää jos ei ole muuta ajanvietettä, joten treenin aikana voisi hyvin sivistää itseään ajankohtaisista asioista kertovilla Podcasteilla :)

 20. En valitettavasti osaa suositella podcasteja, sillä kuuntelen niitä Noora&Noora-blogista. Toivotan sinulle intoa ja tsemppiä tähän pieneen muutokseen!

  Minun pitäisi saada aloitettua kuntosalin ryhmäliikuntatunneilla käynti. Tykkään kovasti kahvakuulatunneista, mutta nyt on pienen iskias-vaivan ja joululoman sekä flunssa takia tullut monen viikon tauti. Toivon myös, että saisin aloitettua teenamisen kotona. Juoksumatto on sentään hankittu, vielä kun saisi jumppatunnit pyörimään ruudulle! :-)

 21. Haluaisin käydä enemmän kuntosalilla sekä juosta. Olen vasta muuttanut uudelle paikkakunnalle ja tuntuu, että ei oikein tiedä vielä mistä mitäkin löytyy. Haluaisin, että liikkuminen olisi koko perheen yhteinen ajanviettotapa :)

 22. Minä haluaisin aloittaa Fustran. Uskon että se auttaisi selkävaivoihini ja parantaisi ryhtiäni. Valitettavasti pt-tunnit ovat kalliita. Käyttäisin lahjakortin ehdottomasti tähän!

 23. Minunkin uudenvuoden lupauksiini kuuluu lukeminen – opiskelen tällä hetkellä, joten sen puolesta tulee luettua paljon, ja tuntuu että jaksaminen ei riitä muuhun lukemiseen ollenkaan, joka harmittaa! Lisäksi haluaisin päästä takaisin säännölliseen jooga -rytmiin, mulla jostain syystä aina kiireen iskiessä jooga tippuu urheiluista ensimmäisenä pois, vaikka tiedän että saan siitä paljon hyvää oloa!

 24. Lukeminen jää minullakin liian vähiin. Olen luvannut itselleni, että ennen nukkumaan menoa luen 30 min. Illat vaan ovat niin täynä kaikkea… siksipä yritänkin saada päivään lisää aikaa. Illasta sitä ei enää voi ottaa, joten yritän herätä aikaisemmin aamulla. Siinä minun uudenvuodenlupaukseni. Harmittaa myös se, että ajankohtaisten uutisten seuraaminen jää vähiin.

  Liikuntaa yritän lisätä kuluvana vuonna. Yritän käydä kolme kertaa viikossa joogasalilla. Aloitin joogan syksyllä ja olen täysin myyty. Tänään kävin ensimmäisen kerran tunnilla ennen töitä. Siitä tuli ihanan venynyt ja energinen olo. Kävelyllä en käy tarpeeksi usein, joten siinäkin olisi parantamisen varaa. Yritän myös tehdä ruokaremonttia, mutta siten että siitä ei tule liian tiukka.

  Tänä vuonna haluan pitää itsestäni parempaa huolta!

 25. Tavoitteeni tälle vuodelle on saada balanssi ruokaan ja liikkumiseen. Halusiain antaa enemmän aikaa nuorena ja lapsena rakastamilleni lajeille kaiken koulu- ja työkiireen keskelle. Valmistuminen häämöttää ja paras palkinto itselle olisi hyvinvoiva minä. Sohvi – olen hiljainen lukija vuosien takaa ja jaksan inspiroitua tavastasi elää ja olla oma itsesi! Keep on rocking ja onnea sinulle ja Pampulallesi<3

 26. Minun uuden vuoden lupauksina ja tavoitteina on hiljentää tahtia ja pitää itsestä huolta. Eikä jättää asioita viime tippaan. Tuohon varmasti auttaa vauhdin hiljentäminen.

 27. Tein tuossa kuun alussa omaan blogiini sellaisen kymmenen kohdan toivelistan asioista, joita haluaisin tulevalta vuodelta. Tavoitteita ne taitavat kuitenkin enemmän olla, kuin toiveita, koska kaikkiin pystyn itse vaikuttamaan. (Linkki: http://bigmamashome.blogspot.fi/2017/01/vuonna-2017.html)

  Tiivistettynä tuo postaus, haluan löytää elämäntapoihini jonkinlaisen hyvän balanssin, lisää liikuntaa ja vähemmän turhaa syömistä. Jos siinä ohessa pääsisi vähän laihtumaankin. Dieetit ja karpit eivät minulla toimi, joten minun on parempi etsiä niitä pysyviä elämäntapamuutoksia. Lisäksi haluan kehittyä niin bloggaajana, kuin valokuvaajanakin ja haluan aikaa niin itselleni, kuin perheellenikin. Liikunnan lisääminen on onnistunut nyt ihan kivasti. Toivottavasti intoa riittää myös loppuvuodellekin.

 28. Olen pienen poikavauvan äiti. Oma aika jää vähille. Tänä vuonna haluaisin olla kiitollisempi. Muistaa nauttia jokaisesta päivästä mitä meille on annettu. Vähemmän materiaa ja enemmän aikaa läheisille. Myös kirjojen lukeminen on jäänyt minulta. Kirjoja on tuolla pinossa odottamassa sitä parempaa hetkeä.
  Onnea tuoreelle hääparille. Ihana oli lukea kauniista hetkestänne.

 29. Sokerittomalla tammikuulla on aloitettu ja hyvin on mennyt! Tavoitteena olisi vähentää läppärin/padin ruudun tuijottelua erityisesti ilta-aikaan, yksin asuvana se vaan aika helposti lipsahtaa koneen tuijotteluun… Liikunnan määrä on jo kunnossa, joten nyt näillä pienillä teoilla kohti parempaa vuotta :)

 30. Oma tavoitteeni on vähentää töiden tekoa. Olen luovassa työssä, eikä päivässäni ole selvää loppumisajankohtaa, jos es sitä itse lopeta. Olen päättänyt, että normaali työpäivän pituus riittää ja sitten lopetan työt ja vaihdan vapaalle. Tämän lisääntyvän vapaa-ajan olen päättäny käyttää liikkumiseen; lenkille tai salille! Ja voihan sitä lenkillä tietty prosessoida monlaisia ajatuksia… tai sitten podit kans käyttöön.
  – Elma –

 31. Päätin kokeilla jotakin uutta liikuntalajia, rikkoa rutiineja ja sellaista: tiistaina olin siis elämäni ensimmäisellä pilates-tunnilla ja laji tuntui ensihetkistä alkaen miellyttävältä – jäänee siis osaksi arkeani. Lisäksi vuonna 2017 otin tavoitteeksi viettää mahdollisimman monta yötä metsässä! Teltta on jo, makuupussin tarvitsen uuden. Luonnosta saa voimaa ja happea, ja sitä tarvitsen.

 32. Haluaisin aloittaa uudelleen ratsastuksen, joka oli lapsuudessa minulle hyvin rakas ja tärkeä harrastus. Nyt opiskelijana ei vain ole rahaa näin kalliin harrastuksen harrastamiseen, mutta olen päättänyt yrittää elvyttää tätä harrastustani edes jollakin tavalla tulevan vuoden aikana.

 33. Aloitin jo viime vuoden puolella crossfitin aivan ihanan personal trainerin kanssa. Mun tavoite on kehittyä ja jatkaa harrastusta trainer-sopimuksen päätyttyäkin yhtä kovalla innolla.

  Toinen on lisätä kasvisruokaa syömällä enemmän vihanneksia ja marjoja ja vaihtamalla osa maitotuotteista vegaanisiin versioihin. Kun suolisto voi hyvin, koko nainen voi hyvin! <3

 34. Minun tavoitteeni on oppia heittäytymään ja nauttimaan hetkestä! Aloitin tämän vuoden jo hyvin, koska lähdin vaihto-opiskelemaan vieraaseen maahan ja täällä pääsen todella haastaman itseäni. Mutta haluan pitää tämän asenteen koko vuoden ja myös palatessni keväällä Suomeen. Haluan oppia tekemään asioita spontaanisti ja kokeilla ehkä vähän hullujakin juttuja. Aina ei tarvitse pelata varman päälle :)

  Yksi asia mitä haluan tänä vuonna tehdä, on lähteä spontaanisti muutaman päivän varoitusajalla jonnekkin kaupunkilomalle poikaystäväni kanssa :)

 35. Hyvää alkanutta vuotta
  Valmistuin juuri syksystö tapahtumatuottajaksi, joka on näyttänyt olevan mun unelma-ammatti, josta olen haaveillut jo kauan. En vielä 2 vuotta sitten tiennyt mikö musta tulee isona. Toissa kesänä istuin terassilla ja mietin mistä pidän kaikesta eniten. Rakastan tapahtumia ja olen hyvä suunnittelemaan. Olen suunnitellut kaikkea koko ikäni ja rakastan myös sitä. Sit vaan aloin netistä kaivaa ja löysin tapahtumatuottaja-koulutuksen. Ja sillä tiellä olen. Olen AIVAN innoissani kun nyt olen yhdessä tapahtumassa vapaaehtoisena mukana ja sit keväällä 6.5. järjestän ensimmäisen oman tapahtumani Sinun Hetki-hyvinvointi&hemmottelumessu Lohjalla.
  Ja siis ehdottomasti haluan, että mun elämässä olisi enemmän tapahtumia ja saisin jopa alan työpaikan. Olisin NIIN onnellinen, etten osaisi sanoiksi pukea. Kaikki se tuskailu, mikä musta tulee isona ja mitä alkaisin tekemään…olisi vihdoin loppu.
  ❤️Sitä jaksaa ihmeen paljon ku tykkää ja rakastaa sitä mitä tekee❤️

  Kaikkea hyvää ja ennenkaikkea rakkauden täyteistä vuotta kaikille !

 36. Pitkäaikainen haaveeni olis opetella valokuvausta jollain kivalla kunnon kameralla. Kuvaaminen luonnossa on terapiaa, mutta hyvä kamera on vielä vain haave <3

 37. Omana tavoitteena tälle vuodelle on syödä terveellisemmin ja enemmän kasvisruokaa. Lisäksi haluan opetella liikkumaan enemmän omaa kehoa kuunnellen eikä aina piiskaten maksimaaliseen suoritukseen.

 38. Heh, flâneur löytyy juuri tästä syystä myös instagramin bio:stani. Samasta syystä jätin ottamatta vastaan yliopiston kautta Sveitsissä saamani asunnon – nyt saan kulkea yliopistolle Zurichseen vartta pitkin (sen sijaan että olisin puolentoista tunnin matkan päässä. :)

 39. Mieleni on jo pitkään tehnyt kokeilla vanhaa ratsastusharrastustani. Edellisestä kerrasta hevosen selässä on jo useampia vuosia, kun opiskelujen alettua siihen ei enää ollut varaa. Kuitenkaan mitään yhtä rentouttavaa ja hauskaa harrastusta en ole löytänyt tilalle, joten tavoitteenani onkin tänä vuonna saada aikaiseksi kokeilla, miltä se hevosen selässä oleminen tuntuikaan.

 40. Tavoitteeni on saada itseäni niskasta kiinni ja aloittaa taas urheilu ja salilla käyminen. Jouduin 1,5 vuotta sitten tapaturmaan, jonka seurauksena jalkateräni murtui ja murtuman tuomien liitännäisvammojen vuoksi kuntoutus kesti yli vuoden. Nyt vihdoin tähtäimessä olisi taas liikunnan aloittaminen, kun jalka on parantunut lähes kokonaan. Tänä vuonna haluan myös kokeilla uusia urheilulajeja!

 41. Tavoitteeni vuodelle 2017 on olla vähemmän stressaantunut. Stressaan helposti pienistä asioista, joten tänä vuonna pyrin ottamaan iisimmin ja olemaan tehokkaampi töissä ja opiskeluissa. Pyrin myös tekemään enemmän tilaa ruoanlaitolle ja pienille arjen irtiotoille. :)

 42. Tämän vuoden tavoitteena on päästä vihdoinkin kouluun. Olen jo muutamana vuotena käynyt pääsykokeissa ja aina vain pääseminen on lähempänä. Tänä vuonna jäin varasijalle kolme.
  Olen myös innokas ruuanlaittaja ja tykkään kokeilla uusia reseptejä. Itseäni harmittaa miten paljon olen taas tehnyt ulkomuistissa olevia reseptejä enkä ole haastanut itseäni. Uusia tuulia myös toivottavasti lautaselle luvassa.

 43. Uuden vuoden arkeeni haluan ehdottomasti enemmän väriä. Ja väriä nimenomaan ravinnon muodossa: enemmän värikkäitä hedelmiä, vihanneksia, smoothieita, hyviä herkkuja!! Päivä kolme värikästä elämää takana ja vielä jaksaa :)

 44. Teen harvoin uuden vuoden lupauksia, mutta tänä vuonna päätin panostaa hampaiden hyvinvointiin. Olen aina pelännyt hammaslääkäri käyntejä, joten en saa millään aikaa varattua. Tämä lahjakortti ratkaisisi ongelman, purukalusto kuntoon ja valkoisella hymyllä kohti kevättä :)

  1. Heippa, alkoi naurattaa tämä kommentti! Varasin nimittäin hammaslääkärin tänään. Aika on 1.2 ja pelottaa. Piti käydä jo ennen joulua mutta en vain pystynyt siihen

 45. Podcast-suositus: This American Life. Koskettava, kantaaottava, ainutkertaisia tositarinoita. Huippusuositun Serial-podcastin emo.

 46. Taaperon äitinä aion tänä vuonna pitää vielä vähän parempaa huolta myös itsestäni. Syön jo todella terveellisesti, koska tyttö syö samaa ruokaa meidän vanhempiensa kanssa. Satunnaiset irtokarkit aion kyllä itselleni sallia. Television sijaan olen iltaisin siirtynyt useimmiten kirjan pariin ja se tuntuu myös tosi kivalta. Iltasometus ja puhelimen ja padin käyttö iltaisin ylipäätään on myös lopetuslistalla.

 47. Vuosi 2016 oli tiukka; tein gradun, loppuharjoittelun, tyoskentelin muutaman kuukauden määräaikaisessa työssä ja sen jälkeen sain nykyisen, haastavan ja innostavan työni. Vuosi onkin mennyt aikalailla työn merkeissä, puoliso ja ystävät ovat jääneet taka-alalle.

  Nyt tilanne alkaa hiukan tasoittua, ja toivoisin, että tänä vuonna minulla olisi enemmän aikaa läheisilleni. Haluaisin lähteä pitkästä aikaa reissuun mieheni kanssa, nauttia uusista kokemuksista ja pitää huolta parisuhteesta. Olla jotain muutakin, kuin poissaoleva nainen läppärin takana.

 48. Minulla myös tämän vuoden päämääränä on lukea vähintään yksi kirja per kk. Lukeminen vaan jäi pois 3 v. sitten kun lapsi syntyi. Nyt tammikuun kirjana on menossa elämänkerta Grace Kellysta ja olen aivan innoissani taas lukemisesta. Toinen tämän vuoden tavoite on kouluttaa itseäni paremmin digimarkkinoinnin saloihin, nyt vain hyvä koulutusohjelma hakusessa. Heikolta näyttää kyllä tarjonta Suomessa :( Toivottavasti hyvä opinahjo kuitenkin löytyy!

 49. Sen lisäksi, että haluaisin tsempata terveellisemmät elämäntavat osaksi arkea, niin toivoisin erityisesti, että saisin työn ja vapaa-ajan tasapainoon. Tavoitteena olisi siis enemmän irtiottoja arjesta! :)

 50. Muutin kolme vuotta sitten opiskelemaan uudelle paikkakunnalle ja jouduin lopettamaan rakkaan harrastukseni ratsastuksen. Se oli jokaviikkoinen henkireikäni ja rakas harrastukseni lähes 15 vuoden ajan. Ratsastuskerrat kolmen vuoden ajalta voi laskea yhden käden sormin ja tuntuu, että kynnys aloittaa harrastus uudestaan on kasvanut melkein liian suureksi. Tänä vuonna haluaisin ylittää kynnyksen ja palata ratsastuksen pariin uudestaan, pikku hiljaa ja asteittain. Toivottavasti siitä tulisi vielä loppuelämän kestävä intohimo.

 51. Sanouduin vakityöstäni irti tammikuun alussa ja aion panostaa liikuntaan niin kuin vanhoina hyvinä aikoina ja tästä johtuen sitä vedenjuontia pitäisi lisätä hurjasti. Lomalla luen usein kirjan/päivä mutta kotona se usein jää kun roikkuu netissä.

 52. Tavoitteeni tälle vuodelle on laittaa ruokavalioni remonttiin. Liha ei maistu, joten nyt edessä hyvien kasvisruokareseptien etsiskely. Tietysti kerran vuodessa pitää päästä jollekin matkallekin.

 53. Rentoutumaan, nauttimaan ja ottamaan ilon irti pienistäkin arjen hetkistä. Pidän yhteyttä enemmän läheisiini ja vietän aikaa heidän kansaaan. Perhe, ystävät <3

 54. Podcast suositus on Kalle Haatanen. Löytynee Ylen kautta. Kallella on mielenkiintoisia vieraita ja aiheita viikko toisensa jälkeen. Monet kirjat on tullut kuunneltua Audiblen kautta. Onnea vielä avioitumisen johdosta. Olen lukenut blogiasi parisen vuotta. 2017 aioin pitää lihaskunnosta entistä parempaa huolta ja aikataulusta kotitöitä tietyille päiville – vähän paremmat rutiinit käyttöön

 55. Viimeiset Kolme vuotta on sairasteltu.2017 on minun vuosi!Näin olen päättänyt.Olen ilmoittautunut hathajoogaan vaikken tiedä vielä millä rahalla sen maksan!!!Että näin pöllö olen.Ce la vie vai miten se oli?

 56. 2,5v.tytön äitinä ja työssä käyvänä äitinä, olen tinkinyt omasta
  Kunnonylläpidosta ja huollosta.
  Tarvitsisin totta tosiaankin vuoden alkuun ohjausta
  Istumatyöläisen ruokavaliosta, käsityksen peruskunnostani
  Ja miten sitä lähteä kohottamaan , sekä miten tehdä treenit tehokkaasti , kun elämä on kello kaulassa juoksua. Samalla oma tavoitteeni on olla lempeä itselleni ja helliä mieltä ja kehoa ihanilla asioilla jloista pidän. Se tavoiteltu balanssi on v.2017 tavoitteeni !

 57. Tavoitteena valmistua kandiksi ja löytää mielenkiintoinen kesätyö. En tiedä mikä on se minun paikkani tällä alalla, sen haluaisin selvittää

 58. Matkustaa aina kun siihen löytyy mahdollisuus! Ihan vaikka se tarkoittaisi spontaania vkl-reissua Turkuun, tai sitä kolmen vkon aurinkomatkaa – ja olla huolehtimatta finanssipuolesta matkalla liikaa!

 59. Minulla myös lukeminen ja nettilukiota pitäisi saada reippaasti eteenpäin. Haaveena olisi myös, että tänä vuonna onnistuisi raskaaksi tuleminen <3

 60. Minun uudenvuoden lupaukseni on saada kroppani ja kuntoni takaisin! Minulla on siis 4kk vanha poika, jonka odotus ei sujunut ongelmitta, joten edellisen kerran olen treenannut tasan vuosi sitten. Ensimmäinen haaste kuntoon pääsemisessä on varusteet. Koska jalkani kasvoivat ja kehoni mittasuhteet muuttuivat raskauden myötä ovat vanhat juoksulenkkarini, ulko- ja sisätreenivaatteeni liian pieniä. Ne kun saisi päivitettyä oikeaan kokoon ja tämän päivän muotiin olisi hymyni korviin asti! Koska suurin osa ajastani kuluu vauvan ja vilkkaan 2-vuotiaan kanssa kotona ja pihalla on tärkeää että varusteita liikuntaan löytyisi myös kotoa. Sellaiset voimistelurenkaat tukisi sekä minun että lasteni ( ja miehenkin ) liikunnallisuutta ja riemua. Liikunta on meidän perheen voimavara ja olisi mahtavaa, jos saisimme siihen vähän apua hyvältä haltiattarelta

 61. Teen rankkaa toimistotyötä ja rentoutumiskeinoja on välillä aivan mahdoton löytää. Yksi varma keino stressin purkamiseen kuitenkin omalla kohdallani on – nimittäin pianon soittaminen. Pianoa minulla ei itselläni ole ja kerrostalossa pienet omat konsertit saattaisivat häiritä naapureita. Olenkin päättänyt, että tänä vuonna hankin itselleni sähköpianon ja kuulokkeet, jotta voin rentoutua nuottien äärellä vaikka iltamyöhään. Olen aloittanut säästämisen tuon tavoitteen toteuttamiseksi. <3

 62. Hei Sofie!

  Itse olen myös todella kiinnostunut noista Podcasteista, mikä mainio kaveri tosiaan lenkkeilyyn, ruuanlaittoon tai vaikkapa työmatkoille. Hyviä Podcast ehdotuksia kaivataan täälläkin! :)

  Itselleni vuoden 2017 tavoite on tulla virkeämmäksi ja hyvinvoivaksi niin henkisesti kuin fyysisesti. Painoa on hiipinyt vuosien aikana 10 lisäkiloa ja ruokailutottumukset ja säännöllinen urheilu retuperällä. Tähän asti olen kuvitellut syöväni suht hyvin, kunnes oikeasti heräsin tarkastelemaan päivän aterioitani: salaatti, marjat, hedelmät ja hyvälaatuiset kuidut kuuluvat ruokavalioon vain satunnaisesti. Ei ole ihme, että olen väsynyt kun urheiltuakin tulee enää aika harvoin. Kun näin itseni pari viikkoa sitten otetussa kuvassa, hätkähdin: kuka on tuo väsyneen näköinen nuori nainen? Viis turvonneesta vyötäröstä, se ei minua säikäyttänyt, vaan apea ja väsynyt olemus, silmistä puuttuva ilo vaikka kaikki oli kuvanottohetkellä mainiosti? Ei tämä näin voi mennä. Minuun iski täysillä ajatus, että haluan pitää itsestäni parempaa huolta. Haluan jaksamista, mielen kirkkautta, energisyyttä ja tasapainoista oloa. Haluan energiaa tavoitella minulle tärkeitä asioita elämässä. Paino putoaa sitten sivutuotteena, jos on pudotakseen.

  Olipas pitkä sepustus, mutta oli jotenkin ihanaa purkaa kirjallisesti nämä ajatukset, jotka mieleni päällä ovat pyörineet viime päivät. Tsemppiä myös sinulle urheilutavoitteiden ja energisemmän minän luomiseen. :)

 63. Päätin jatkaa tanssiharrastustani, jonka pariin palasin syksyllä. Kuntosalilla tulee tanssin ohessa käytyä tiiviisti. Haluaisin mahdollisuuden ottaa käyttöön personaltrainerin, joka katsoisi kanssani treenit ja ruokavalion kuntoon, jotta kehittyisin ja palautuisin optimaalisella tavalla =)

 64. Podcastithan on hyvä idea. Ne olisi helppo yhdistää moniin arki-iltojen askareisiin, kun eivät vaadi silmien huomiota. Mulla tuo unen kanssa tasapainoilu on ollut haaste viime vuoden lopulta pienen nyytin kanssa, mutta uuden vuoden puolella oon luvannut itselleni et öisin jätän puhelimen sivuun ja keskityn lepäämiseen sillon kun mahdollista. Se onkin tuottanut jo positiivisia tuloksia. Sitten kun arki on tasapainossa nauttii muustakin menosta ilman stressiä ja voi suunnitella jotain vähän pidempääkin ohjelmaa. Se olisi toiveissa tässä lähikuukausina. ☺️

 65. Tavoitteeni on liikkua enemmän ja syödä terveellisemmin. Lisäksi olisi tarkoitus matkustaa enemmän. Olisi ihana lähteä viikonlopuksi johonkin kylpylään tai Tallinnaan.

 66. Lapset ovat lähteneet maailmalle ja me mieheni kanssa aloitamme paritanssiharrastuksen. Jännityksella odotan, jatkuuko ensimmäistä kurssia pidemmälle. Minähän tanssin vaikka kuinka mutta miten mieheni innostuu…? Tätä on suunniteltu pitkään mutta tähän asti arki on estänyt haaveen toteuttamisen.

 67. Haluaisin oppia kuvaamaan paremmin ja saamaan kameran ja kuvaamisen säännölliseksi osaksi jos nyt ei arkea niin viikottaista elämää kuitenkin. Luonto ja erityisesti linnut inspiroivat minua eniten, ja haluaisin oppia kuvaamaan tähtitaivasta, revontulia ja maisemia. Luulisin että erilaisten kuvankäsittelykurssien tai -ohjelmiin perehtyminen olisi minulle tässä vaiheessa hyödyllisintä.

 68. Haluaisin ehdottomasti aloittaa uudestaan tanssiharrastuksen. Omalla paikkakunnalla tämä ei vaan enää onnistu ja ajan järjestäminen kulkemiseen on vaan niin hankalaa näillä iltamenoilla (tarkoitan että menisi yli tunti ylimääräistä pelkästään autolla ajamiseen). Lisäksi haluaisin tehdä ristipistotöitä ja löytää aikaa lukemiseen. Ja kuka ei nyt haluaisi matkustella enemmän?

 69. Haluaisin taas päästä kiinni säännöllisempään lenkkeilyyn. Uudet urheiluvaattteet ja kengät tulisivat todella tarpeeseen!

 70. Teen yötyötä hoitolaitoksessa ja pyöritän lisäksi yhden naisen hoitopalveluita tarjoavaa yritystä. Käyttäisin lajakortin itseni hemmotteluun. Haluaisin, että kerrankin joku hoitaisi minua. Kävisin hieronnassa, kasvohoidossa ja joku hemmotteluhoitokin olisi kiva. Just for me.

 71. Lukemistavoite on jo vauhdissa, kun löysin kirjaston e-kirjat. Kesän alussa pitäisi aloittaa pyöräily, nyt olen aloittanut kävelyllä. Untakin pitäisi lisätä, ainakin rauhoittaa aika ennen unta.

 72. Palasin syksyllä takaisin työelämään pitkältä hoitovapaalta ja olen ollut äärimmäisen stressaantunut viime aikoina. Tämän vuoden aikana pyrin vakaasti jättämään työasiat töihin ja ainakin yritän nauttia tavallisesta arjesta kotona ollessani. Jospa vaikka ehtisin lukea joululahjaksi saamani perinteisen Patricia Cornwellin dekkarin, jota en vielä ole ehtinyt aloittamaan

 73. Tavoitteena on jatkaa säännöllistä liikuntaa. Vaikka aluksi väsyttääkin niin pidemmän päälle se tuo niin valtavasti energiaa arkeen!

 74. Haluaisin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja opetella valokuvaamaan kenties kurssin avustuksella. Kun vain jostain saisi lisää aikaa…

 75. Tavoitteenani olisi tasapainottaa hektistä elämääni opiskelun, työn ja “muun elämän” välillä, jotta aikaa jäisi enemmän etenkin liikkumiselle ulkona!

 76. Olen luvannut itselleni, että olen armollisempi itseäni kohtaan ja pyrin tekemään asioita, joista tulee hyvä mieli ja hyvä olo. Aloitin käymään kuntosalilla, vaikka ensikertalaisena hieman jännittikin ja jännittää edelleen sekä yritän syödä kokonaisvaltaisesti paremmin, nukkua vähän enemmän ja ihmetellä maailmaa kännykän räpläämisen sijasta :)

 77. Tänä vuonna haluan joka aamu herätessäni kiittää,että saan herätä tähän aamuun. Iloita juoksulenkeistä, nauttia läheisteni kanssa hyvästä ruoasta ja katsoa vähän uusin silmin vanhaa tuttua elämääni. Kaikki hyvin! Vau!

 78. Yksi tavoite mikä on realistinen (ollut ainakin tähän asti) on ollut olla vähemmän somessa ja kännykällä sekä olla enemmän oikeasti läsnä ihmisten kanssa, aina kun siihen on mahdollisuus!

 79. Ulkoilua olisi tarkoitus lisätä. Mielelläni tekisin sen jossain ilman loskaa, liukkautta ja kylmyyttä. Matkaan siis käyttäisin lahjakortin. New Yorkin kuvasi ovat ihania; ei ihme, että matkakuume kasvaa!

 80. Minulla on tavoitteena toipua uupumuksesta. En enää aio vähätellä omia tarpeitani ja levon merkitystä. En myöskään koita enää pärjätä vain omin voimin, vaan haen ulkopuolista apua. Tiedän tarkalleen, mihin käyttäisin voittosumman. En ole koskaan ollut ulkomailla, ja yksi uupumuksen syy on vuodenaikamasennus, eli toisin sanoen pimeys. Kaipaisin pääästä kerrankin mieheni kanssa jonnekin lämpimään ja aurinkoiseen maahan, jossa voisin antaa itselleni luvan vain olla.

 81. Viime vuosi oli todella hektinen ja sisälsi paljon muutoksia. Talvi ja kevät kului kamppaillessa masennusta vastaan. Vielä toipumisvaiheessa sain napattua unelmien työn. Vierelle löytyi yllättäen maailman ihanin mies tsemppaamaan ja jotenkin sitä sai arjen tasapainoon. Jälkeenpäin katsottuna ihmettelen, miten selvisin kaikesta. Nyt on edessä muutto ensimmäiseen yhteiseen kotiin . Yksi meitä pariskuntana yhdistävistä tekijöistä on huonot yöunet, minulla ehkä enemmän stressin ja miehellä selkävaivojen vuoksi. Olisi maailman ihaninta saada uusi, isompi sänky meille uuteen kotiin ja uuteen alkuun. Ja ennen kaikkea sellainen, joka on mietitty juuri meille sopivaksi. Valitettavasti näin osa-aikaisena ei ole rahaa panostaa sänkyyn ja toisaalta paluu kokoaikaisuuteen ei onnistu ennen kuin tasapaino ja unirytmi löytyy. Hyvä uni takaa virkeyden ja energian- sen myötä on sitten taas helpompi syöksyä kohti uusia unelmia ja tavoitteita!

 82. Ehdottomasti uutta on mielen virkistys ja elämästä nauttiminen. Turhan usein tulee mietittyä negatiivisesti asioista ja valitettua ihmisille “kuinka väsynyt on” tai “kuinka kiire on” . Valittaminen ja valituksen kuunteleminen vaikuttaa negatiivisesti ihmisiin, joten tämän vuoden uuden vuoden lupaus on positiivinen ajattelu.

 83. Olen kolmen koripalloa pelaavan tytön äiti. Olen elänyt lasteni ehdoilla jo 15 vuotta. Hauluaisin jonkin ihan oman asian. Olen pohtinut tätä jo pitkään ja tarvitsen itselleni harrastuksen johon voin lähteä yksin ja jossa voin keskittyä omaan hyvinvointini.

 84. Minulla ei ole tälle vuodelle mitään erityistä lupausta, mutta ylipäätään elämälle kyllä on. Minulla on krooninensairaus, josta johtuen ruokavalio on suppeentunut huomattavasti. En tiedä saanko ruuastani tarpeeksi kaikkia niitä ravintoarvoja mitä pitäs saada eli ravitsemusterapeutille on tavoite mennä.

 85. Tarkoitus olisi taas palata salille treenamaan monen kuukauden tauon jälkeen. Ei vaan jotenkin ole löytynyt motivaatiota. Kuntosalikortti löytyy jo mutta uudet treeni ja ulkoiluvaatteet olisivat tarpeellisia.

 86. Uudenvuodenlupaukseni on saavuttaa hyvä fiilis niin kropalle kuin mielelle. Aion hankkiutua eroon niska-hartiaseudun ongelmista ja kivuista. Kun itsellä on hyvä olla, pystyy paremmin jakamaan jakamaan hyvää fiilistä myös läheisilleen <3

 87. Tavoitteeni on lukea ruotsinkielisiä kirjoja, jotta saisin ruotsinkielen taitoani parannettua ja voisin lähteä tekemään työkeikkaa Norjaan :D

 88. Yritän tänä vuonna pitää parenpaa huolta itsestäni. Levätä ja nukkua kunnolla. Ja matkustus on ihana harrastus joten siihen kaikki ylimääräinen menee. Matkustaessa mieli kevenee ja arki murheet unohtuu ja saa paljon uutta mielenvirkistystä.

 89. Poistin turhia sosiaalisenmedian sovelluksia kännykästäni, kuten facebook, koska ehdin kyllä lukea kotona koneellakin ollessani sosiaalisen median kuulumiset. Näin saan itsestäni sosiaalisemman enkä kaiva kännykkää esille juttelun lomassa vain katsoakseni ilmoitukset. Lisäksi aloitin syömään runsaamman aamupalan! Yritän näillä tavoilla saada arjestani miellyttävämmän.

 90. Mun uudenvuodenlupaus on matkustaa mahdollisimman moneen, mutta vähintään kahteen uuteen maahan tänä vuonna. Matkustelu on ihanaa, ja yhteisiä kokemuksia on kiva muistella pitkään reissun jälkeenkin.

 91. Tavoitteena olisi liikkua vielä monipuolisemmin ja aktiivisemmin. Jos voittaisin lahjakortin,voisin ehkä harkita pt:n palkkaamista, tai sitten jotakin valmennusta, johon kuuluisi ruokavalio ja treeniohjelma :)

 92. Tavoitteenani on toteuttaa koko perheen yhteinen haave, nimittäin ostaa vuosien tauon jälkeen oma hevonen, omaksi mielenvirkistykseksi ja kuntouttajaksi sekä lapsemme terapiahevoseksi. Olen itse kärsinyt viime aikoina pahenevista lihas- sekä niveloireista ja ne katoavat hevosen selässä, valitettavasti oireiden syy toistaiseksi vielä pimennossa.

  Toinen tavoite on vaatekaapin sisällön päivitys. Palaan pian myös vanhempainvapaalta työelämään, joten vaatekaapin sisällön uusiminen olisi enemmän kuin paikallaan. Monet vuodet olen nimittäin täydentänyt vain lasten vaatekaappia ja havahduin, että eihän mulla ole oikeastaan yhtään siistiä ja ehjää vaatetta enää kaapissa.

 93. Uutta elämään ja arkeen voisi tuoda tieto matkasta johonkin ihanaan kohteeseen vaikka Euroopassa. Opiskelijana ja perheenäitinä entinen intohimo, matkustelu, on jäänyt vallan taka-alalle. Hyvinvointiloma urheilun, terveellisen ruoan ja mindfullnesin parissa olisi parasta mitä voisi keväältä odottaa.

  Hyvää kevään odotusta Sinulle!

 94. Ylös, ulos ja lenkille hokema käytäntöön. Ylimääräisten kilojen karsinta ja jaksamisen parantaminen, energiatason nostattaminen.

 95. Meillä teini iässä lapset, joten omaa aikaa on paljon…. saa siis rauhassa tehdä töitä, toisin sanoen. Miehen kanssa yhteisten harrastusten panostamiseen aioin käyttää vapaa-aikani. Pyöräily, lenkkeily, golf, hiihto, laskettelu ja tennis , suurin osa näistä on myös koko perheen yhteisiä harrastuksia. Uskon, että nämä kantavat meitä pitkälle tulevaisuuteen!

 96. Omana tavoitteenani on alkaa liikkumaan joka päivä 1h. Oli se sitten jumppaa, juoksua, uintia tai kävelyä. Lajia tai supersuorituksia tärkeämpää on se, että kukin tunti toisi iloa ja tapa olisi siten helppo ylläpitää. Eri harrastulajeille onkin jo varustekassit pakattuna siten, että fiiliksestä tiippuen nappaan oikean kassin mukaan ja radalle. :)

 97. Mulla on tälle vuodelle tärkeä tavoite; haluan löytää hymyni takaisin. Iloa, valoa ja kepeyttä! Haluan nauraa mahani pohjasta ja iloita kaikista elämän ihanista, pienistä asioista

 98. Kuten monella muullakin, haluan tulevaisuudessa olla virkeämpi ja paremmassa kunnossa. Tänä vuonna olen päättänyt mennä viikonlopun jooga-alkeiskurssille. Haluan kunnon “aivopesun” asiaan.
  Rakastan myös laulamista, joten Allsång -tilaisuuksissa tulen ehdottomasti käymään.
  Huomaatko, että tein lupaukseni päätöksiksi, etteivät vain jää aikomuksiksi?
  Ps. Tekisitkö oman postauksen hyvistä podcasteista?

 99. Pieni loma tekisi terää vauva- ja lapsiperheen arjessa.
  Liikuntaa harrastankin ja se on tällä hetkellä lähes ainoa asia, jolloin otan omaa aikaa.

 100. Olen päättänyt ottaa itselleni enemmän aikaa kuntoilun ja kehoa palauttavan esim. venyttelyn/hieronnan merkeissä. Kuluneen vauvavuoden jälkeen ruokavalion, unen ja liikunnan määrän tasapaino alkaa pikku hiljaa löytyä paremmin. Kunhan vaan oppisin stressaamaan arjessa vähemmän asioista.

 101. Valmistuin joulun alla, kun gradu tuli vihdoin ja viimein selätettyä. Tällä hetkellä tulevaisuus on auki. Päivittäin se kiehtoo ja kauhistuttaa. Jotenkin luulin, että se valmistuminen ja gradu ovat iso ponnistus elämässä. Nyt kuitenkin uuden arjen, uuden suunnan ja tulevaisuuden etsiminen täyttää päivät. Kuka olen, minne haluan mennä, mistä oikeasti nautin, mitkä ovat niitä asioita ja teemoja jotka syttymään? Näitä kysymyksiä pyörittelen päässäni työhaun keskellä. Haluaisin tänä vuonna mennä kohti täyttä elämää, unelmia. Nauttia arjesta, liikkua, nauraa ja uskaltaa elää. Tavoitteeni on siis tutustua paremmin itseeni, haastaa itseäni ja samalla ottaa vastaan rohkeasti mitä muille on tarjota, kuunnella uusia ideoita, kysyä ihmisiltä miten he ovat päätyneet nykyiseen tilanteeseensa, olla avoin. Olen jo hieman alkanut kartoittaa taitoja, jotka helpottaisivat elämää ja unelmien tavoittelua. Selkein niistä on ranskan tai arabian kielikurssin käyminen, mieluiten intensiivisenä satsina vailla mahdollisuutta vaihtaa englantiin koko ajan.

 102. Tämän vuoden tavoitteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi ja stressittömämmän elämän harjoittelu. Stressaannun (ja ahdistun) todella helposti ja olen alkanut harjoitella rentoutumista ja stressaavien ajatusten poistyöntämistä, tässä apuna myös renoutus- / jumppahuone, jota parhaillaan teen varsinaiseen kotiini.

 103. Kunnon irtiotto esim. kotimaan- tai ulkomaanmatkan muodossa moneen vuoteen perheemme kanssa on tavoitteenani. Samoin arjessa nukkumaanmenon aikaistaminen ja liikunnan lisääminen.

 104. Olen ollut pitkään hoitovapaalla ja kotona pienten lasten kanssa. Tavoitteena on muistaa pitää huolta myös itsestäni. Ottaa välillä omaa aikaa ja nauttia jostain pienestä arjen luksuksesta. Toisaalta tavoitteenani on myös olla hyvä ja läsnäoleva äiti, sellainen joka jaksaa pyörittää arkea, lukea satuja, viedä harrastuksiin. Osallistua. Olla onnellinen. Nauttia tästä elämäntilanteesta.

 105. Mitä arkeen tulee, lähelläni on ihana joogasali merellisessä miljöössä, ja tänä vuonna haluaisin jäsenyyden sinne! Minulla on ollut kuntosalikortti, mutta lopetin sen: Iltaisin tuntuu, että en halua rehkiä vaan jotain rauhallisempaa. Kävelymatka yogasalille, saisi mukavasti liikuntaa ja monelta olen kuullut, että arkikin rauhoittuu/ tasapainottuu tämän liikuntamuodon jälkeen!

  Myös pieni matka välillä, kylpylä,- aurinkomatka tai viikonlopun kaupunkiloma kahviloissa istuskellen ja seuraten ihmisiä olisivat inspiroivia! Välillä kun tarvitsee ”jotain aivan muuta”.

 106. Haluaisin palauttaa juoksemisen harrastusten listalle. Nyt se on ollut lähinnä aurinkoisten kesäiltojen harrastus. Olisi ihanaa, jos olisi kuulokkeet, joilla kuunnella musiikkia juostessa. Ja talveksi hankkisin vielä nastalenkkarit. Kyllä nämä kirittäisivät lenkillä.

 107. Mun arki on aika aktiivista ja harrastan paljon liikuntaa. Tästä syystä kaipaan elämääni toisenlaista vaihtelua; rauhoittumista ja keskittymistä.

  Olen jo hetken aikaa miettinyt aloittavani siis uudestaan pianotunneilla käymisen, lapsuuden pitkäaikaisen harrastukseni. :)

 108. Tänä vuonna haluan minimoida punaisen lihan ruokavaliossani ja alkaa syödä enemmän kasvispainoitteista ruokaa. Olen myös pitkään halunnut aloittaa juoksemisen ja tällä hetkellä odotan lumien sulamista ja sen tullen aion suunnata lenkkipoluille.

 109. Mulla ei oo tapana tehdä sen suurempia uuden vuoden lupauksia tai päätöksiä -yleensä en saa toteutettua niitä kuitenkaan :D Tää vuosi on ensimmäinen valmistumisen jälkeen ja menee vahvasti töiden parissa, joten tarkoitus olisi lähinnä löytää kiva rytmi arkeen ja toivottavasti selvitä ilman suurta eksistentiaalista kriisiä :)

  Aloitin säännöllisen liikunnan uudelleen jo muutama vuosi takaperin, tänä vuonna aion testata crossfittiä kun salirottailu on alkanut kyllästyttää. Itseäni ajattelin hemmotella käymällä hierojalla kerran kuukaudessa -pitkäksi venyvät työpäivät toimistolla kun alkavat jo tuntua hartioissa. Tuohon päälle jos ehtisi vielä reissuun lomien aikana niin siinähän sitä olis jo tekemistä -ja käyttöä rahalle :)

 110. Haluaisin tänä vuonna saavuttaa vihdoin tavoitteni kuntosalin puolella. Elämäni on hirveän kiireistä opintojen ja kahden maan välillä elämisen kanssa ja vaikka rakastan liikkumista ja tykkään käydä salilla, tuntuu siltä, että tarvitsisin jonkun kertomaan minulle, miten minun olisi järkevintä asettaa urheiluni viikkosuunnitelmaani niin, että saisin niistä mahdollisimman paljon irti. Haluaisinkin siis palkata Personal Trainerin edes hetkeksi auttamaan minua tämän tavoitteen kanssa. Opiskelijalle tällainen on kuitenkin rahallisesti niin suuri panostus, että en ole pystynyt toteuttamaan toivettani aikaisemmin. Liikunta on minulle henkireikä ja kaiken stressin ja välillä epätoivonkin kanssa se auttaa jaksamaan.

 111. Haluan löytää ilon uudelleen. Arjesta on tullut tasapaksua, vaikka ihanuuksia ja onnenhetkiä on, ne ovat liian harvassa. Olen melkoinen tunteilija ja nautin asioista, jotka koskettavat minua. Olen onnellinen, kun voin tehdä läheisenä iloisiksi, mutta tässä haasteessa keskittyisin ensisisijaisesti siihen, mikä minut tekee onnelliseksi, saa hymyilemään.

  Mitäs se sitten olisi? Tällä hetkellä nautin eniten, kun saan urheilla. Kun arkeeni ei kuulu tällä hetkellä työtä, ainoastaan työnhakua, urheilu on minulle ehdoton henkireikä, piristys ja motivaatio kaiken sählingin keskellä. Kuitenkin olen saanut myös kroppani sellaiseen solmuun, etten ole voinut urheilla niinkuin toivoisin moneen kuukauteen. Tämä tietysti harmittaa entisestään. Olisikin mahtava tavata hyvinvoinnin ja terveyden asiantuntija, sellainen jolta löytyisi tietotaitoa laittaa paketti kuntoon: urheilu, uni, henkinen hyvinvointi, ruoka, vitamiinit, rentoutuminen… Itse olen niin solmussa sen suhteen, mistä edes alottaisin.

  Toinen juttu, joka kiehtoo: kielikurssi ulkomailla! Haluaisin vaihtaa epäröintini espanjan alkeiden parissa sujuvasanaiseksi jutusteluksi. Kun alkeet on jo hallussa, pääsisin oikeassa oppimisympäristössä kehittymään nopeastikin?! Uusia kavereita, tuulia ja tunteita, voih joo! Tarvitseeko tähän yhtään enää huutomerkkejä lisää? (!)

  Kolmas vielä, kerran nyt haaveilun makuun pääsin. Rentoutumisloma ystävän kanssa tai syksyinen vaellusretki Lappiin. Viimeinen on ikiaikainen haaveeni, joka toivon mukaan toteutuu nopeammin kuin uskonkaan. Luonnon kauneus, liikunta ja rauhoittuminen. :)

 112. Jatkan tänä vuonna tanssiharrastusta jonka pari vuotta sitten löysin uudelleen vuosien tauon jälkeen. Nautin tanssimisesta. Suunnitelmissa olisi myös kevään tullen aloittaa pyöräily. Edellisestä pyöräilykerrasta onkin vierähtänyt jo monia monia vuosia. Pyörällä pääsee vaan liikkumaan niin näppärästi paikasta toiseen. Jotta pystyn aloittamaan taas pyöräilyn, tarvitsen uuden pyörän. Sähköavusteisesta pyörästä haaveilen.

 113. Haluaisin panostaa enemmän itseeni, sillä täytyy sanoa, että se on tällä hetkellä vähän unohtunut. Raskas vuosi ollut takana, esikoinen syntyi ja kaikki aika on mennyt lapsen kanssa. Rakastan häntä yli kaiken, mutta nyt olen huomannut, että välillä kaipaan myös omaa aikaa. Tilannetta ei helpota miehen työ, joka on myyntityötä, joten periaatteessa ”kokoajan” töissä. Ysätävni minulle juuti nauroi, kun sanoin etten tähään ikään mennessä ole käynyt koskaan kasvohoidossa, joten se täytyy ainakin hoitaa tämän vuoden aikana :) Tarkoitus olisi siis panostaa itseeni hemmottelemalla itseäni, mutta lisäksi panostaa myös fyysiseen hyvinvointiin liikkumalla enemmän :)

 114. Käyn ahkerasti paikallisen voimisteluseuran järjestämissä jumpissa, mutta olisi hienoa päivittää urheiluvaatteita uusiin. Ryhmäliikuntatunnilla kävijät kiittäisivät
  Podcastit on erinomainen ajatus ja pitää ottaa tästä hyvät vinkit talteen.
  Kiitos kauniista blogista.

 115. Haluaisin höyrykeittimen ja terveellistä ruokaa kotiin, olen pudottanut yli 20 kiloa ja nyt jatkan terveellistä ruokailua.

 116. Tavoitteena ja samalla unelmani on uusiin kohteisiin matkustaminen! Jo yksi lyhyt reissu on tehty ja toinen varattuna maaliskuulle – molemmat kaupunkeihin joissa en ole ennen käynyt!:-) Hyvä alku siis!

 117. Liikunta ja hyvinvointi on itselleni kaikki kaikessa raskaan arjen keskellä. Käyttäisin summan ehdottomasti rakkaan ratsastusharrastuksen uudelleen aloittamiseen – miten kaipaakaan pienenä tyttönä tallilla vietettyjä aikoja!

 118. Haluaisin matkustaa, joko kotimaassa tai sitten päästä käymään Virossa (en ole koskaan käynyt siellä). Lentomatkustaminen ja rantalomat ei kiinnosta.

 119. Podcastit minulle ihan uusi juttu mutta haluan ehdottomasti tutustua!
  Tämän vuoden tavoitteena, ei ainoastaan tavoite, vaan toteutuu! saada tutkintoni pakettiin. Hyvästi yliopisto vihdoin ja viimein:) Ja palkinnoksi tästä uurastuksesta vien miehen&lapset yllätys lomamatkalle. Tavoitteena myös opetella ranskaa ahkerasti, sillä kesäkoti siellä etelässä:)
  Liikunta on lähellä sydäntä ja yleisen hyvinvoinnin ylläpito sekä materian kuluttamisen vähentäminen myös tavoitelistan kärjessä.

 120. Podcastien suhteen suosituksia otetaan vastaan. Itse olen kuunnellut Noora&Noora-blogin podcasteja ja pitänyt niistä kovasti. En tehnyt varsinaista uuden vuoden lupausta, mutta ajatuksenani on yrittää olla armollinen itselle ja tehdä sitä, mistä pitää. Yksi lempiasiani on esimerkiksi Stockmannilla vaeltelu ja sen osastojen koluaminen. Muodin, sisustuksen ja kosmetiikan rakastajana saan siitä inspiraatiota. Kuitenkin usein tästäkin koen huonoa omaa tuntoa “pitäisi olla salilla”-ajatuksineni. Haluaisin myös kovasti matkustella enemmän :)

 121. Tein tavoistani poiketen uudenvuoden lupauksen; aion tehdä 10 uutta ja erilaista asiaa tämän vuoden aikana! Alkusuunnitelmista suuruusluokka noissa asioissa on vähän laimentunut, budjetti kun on valitettavasti rajallinen Aion kuitenkin kokeilla uusia harrastuksia, ehkäpä joogaa tai kiipeilyä! Ja jonkun pienen matkan uuteen kohteeseen toivoisin myös vuoteen sisältyvän

 122. Teen vuorotyötä ja huomasin viime vuoden lopulla, että rytmin kääntö ja aamuheräämiset ovat muuttuneet haastaviksi. Tälle vuodelle otin tavoitteeksi järkevän unirytmin uudelleen löytämisen ja unen laadun parantamisen. Olenkin päättänyt investoida uuteen sänkyyn, jotta pääsen tavoitteeseeni paremmin. Kun nukkuu hyvin jaksaa kokonaisvaltaisesti paremmin ☺

 123. Tänä vuonna aion vihdoin aloittaa tanssitunnit – se on ollut pitkäaikainen haaveeni. Ehkä nyt, kun 40 on tullut täyteen, on tullut vihdoin aika toteuttaa unelmat yksi kerrallaan.

 124. Tavoitteeni on pitää koti paremmassa järjestyksessä ja siistinä. Täytyy siis alkaa pohtimaan parempia säilytysratkaisuja ja ehkäpä siivoojan palkkaamista kerran kuukaudessa!Haluaisin, että koti olisi aina siinä kunnossa että ei haittaa jos tulee yllätysvieraita. Siinäpä tavoitetta tyypille joka sotkee hurrikaanin lailla joka päivä :D

 125. Olen nyt jo pari vuotta (!) vannonut pääseväni parempaan kuntoon. Silti tilanne on se, että salilla tai lenkillä tulee käytyä harvemmin kuin kerran kuussa.
  Olisi hienoa päästä työskentelemään pt:n kanssa, joka jolta saisi vinkkejä ja treeniohjelmia juuri minulle!

 126. Viime vuosi ja tämän vuoden alkukin kuluu tiukasti kotona tietokoneen ääressä gradua kirjoittamassa. Palasin opiskelujen pariin reilu vuosi sitten ja päätin vihdoin viimein ottaa itseäni niskasta kiinni, kirjoittaa graduni ja valmistua. Paluu opiskelijan arkeen ei ole ollut helppoa työssäkäynnin jälkeen, budjetti pieneni kerralla ja olenkin joutunut luopumaan /vähentämään monia minulle rakkaita asioita. Matkustelu on toistaiseksi jäänyt odottamaan parempaa taloustilannetta, samoin itselleni niin rakas kulttuuri.
  Toivonkin, että kun (toivottavasti) valmistun tämän vuoden aikana, pääsen takaisin työelämään ja minulla on ennen kaikkea mahdollisuus panostaa taas kulttuuriin. Toki paljon voi tehdä ilmaiseksikin, mutta itse rakastan baletteja ja oopperaa, jotka molemmat maksavat jonkin verran. Tavoitteena siis tänä vuonna palata kulttuurielämysten pariin!

 127. Mikä ihana arvonta!
  On hyvä pohdiskella omaa elämää ja hyvinvointia, eikä tavoitteiden asettamisesta ole mitään vikaa. Päinvastoin. Kunhan muistaa olla armollinen ja lempeä itselleen eikä haukkaa koko omppua kerralla.
  Päätin, että hyvät elintavat eivät ole yksittäisiä tavoitteitani tänä vuonna. Yritän suhtautua niihin nyt niin, että ne ovat luonnollinen osa minua. Ei pakotettua vaan yritän mennä lempeyden ja hyvän olon kautta. Teen hyviä asioita itselleni, koska siitä tulee hyvä olo.

  Sen sijaan tavoitteenani on viettää vähemmän aikaa ruudun ääressä ja enemmän aikaa eläen ja läsnä läheisilleni. Niin perheen kuin ystävien kesken. Käyttäisin 500€ yhteiseen harrastamiseen lasteni kanssa. Oli se sitten pieni matka tai esimerkiksi sisäleikkipuiston säännöllinen valloitus. Tai vaikka kiipeily. Luuri pois ja ihmisille moi :)

 128. Matkustella! Enemmän nähdä uusia ja niitä suosikkeja yhä uudestaan :) Vaikka vuosittain tuleekin reissattua ihan kivasti, mutta mieli halajaa reissuun enemmänkin :) Edes niitä lyhyempiä pyrähdyksiä jotta jaksaa taas arjessa eritavalla.

 129. Tärkeä aihe ja itselläkin mielessä pyörinyt! Minun aikani kuluu tällä hetkellä 24/7 kahden pienen lapsen hoitoon. Vuodenvaihteessa ymmärsin, että nyt on korkea aika ryhtyä huolehtimaan itsestäni. Minusta ei ole näköjään heräämään rikkonaisten öiden jälkeen kko 6, jotta pääsisin lenkille ennen mieheni töihinlähtöä. Veri vetää ryhmäliikuntatunneille, spinning varsinkin on minulle tosi mieluisa, ja jo 2 liikuntatuntia viikossa toisi varmasti fresheyttä olemukseen. Jotenkin uskon että ottamalla jotkut tunnit “omiksi tunneikseni”, tulisi koroa oikeasti lähdettyä liikkumaan ja samalla hankkimaan myös sellaista aikaa, etten ole olemassa vain muita (=lapsiani) varten.

 130. Parempi puoliskoni on ulkomaalainen ja asuu Keski-Euroopassa. Kaukosuhteeseemme haluaisin panostaa lisää :) Suomi on hänelle tullut tutuksi mutta Tukholmassa ei ole koskaan vielä käynyt. Veisin hänet romanttiselle viikonloppureissulle nauttimaan länsinaapurin pääkaupungin tyylistä ja tunnelmasta! :)

 131. Lupasin itelleni ruveta seuraamaan rahan käyttöä enkä vain käyttäisi sitä mihin sattuu! tavoitteena on myös toteuttaa kauan haaveilemani ulkomaanmatka:)

 132. Oma tavoitteeni tälle vuodelle on opetella irrottautumaan arjen kiireestä. Jos aikataulut ja budjetti sallisi, tekisin varmaan rennon reissun ulkomaille rentoutumaan ja lataamaan akkuja. Pienemmällä budjetilla olen suunnitellut toteuttavani tätä tavoitetta ihan kotimaassa ja kotona, esimerkiksi liikkumalla ja rauhoittumalla joogaamaan:)

 133. Olen ollut kahden lapseni syntymän jälkeen liikunnan suhteen lähes “pakkomielteinen suorittaja”.. harrastan juoksua, ja pidin tavoitteena 4-5 juoksulenkkiä viikossa, mielellään n. 10 km mittaisia. Viime syksynä alkoi mielenkiinto juoksuun kadota johonkin.. ja menin aivan paniikkiin, minähän rakastan juoksua, apua!?!? Pikkuhiljaa tein päätöstä, että pyrin liikkumaan edelleenkin 4-5 krt/vko, mutta voin myös kävellä, jos ei huvita juosta, tai vaikka mennä uimahalliin, ja nyt talvella olen taas innostunut hiihtämisestä! Ja kaikkeen liikkumiseen onkin nyt taas löytynyt se rentous ja ilo, mikä siitä pitää löytyäkin!! Ihan mahtavaa, tätä “uudistumista” aion jatkaa tänä vuonna 2017, ja siitä eteenkin päin!

 134. Haluaisin päästä elämäni kuntoon ja siihen tarvitaan ammatti-ihmistä, joka opastaa ja kannustaa treenaamisessa ja syömisissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*