Walk in Central Park

Meillä oli mitä mahtavain tuuri New Yorkin säiden suhteen. Tähän aikaan normaalisti New Yorkissa voi olla niin kylmä, että ulos ei edes halua mennä tai kaupunki voi olla lumimyrskyn runtelema. Olen ollut Chicagossa ja Seattlessa tähän aikaan vuodesta ja ne hyvin jäiset mielikuvat mielessä pelkäsin vähän New Yorkin säämuutoksia. Viimeisen kuukauden seurasin siis tiiviisti kaupungin säätilaa ja toivoin joko aurinkoisia talvipäiviä tai näkeväni lumen peittävän kaupungin. Sain onnekseni ensimmäisen.

 

Avec Sofié blog l Walk in the Central Park

Avec Sofié blog l Walk in the Central Park

Tammikuun ensimmäisenä päivänä (hieman ehkä väsyneenä) lähdimme päiväkävelylle Central Parkiin. Aurinko paistoi kirkkaana taivaalta ja myös muutama muu oli puistossa meidän lisäksemme. Haimme noutokahvit ja kävelimme edellisen illan syödyt ja juodut kalorit kropistamme pois. Huikean ihana iltapäivä :)

Avec Sofié blog l Walk in the Central Park

Vertailin auttamattomasti New Yorkia koko ajan Pariisiin. En vaan voi sille mitään, mutta kun nämä kaksi suurkaupunkia on jollain lailla niin kaukana toisistaan, vaikka perusasiat ovat samalla lailla monessa asiassa. Yksi asia mitä Pariisissa rakastan, on käveleminen. Yksi asia mikä kaupungin keskustasta tosin uupuu, on Central Parkin kokoinen alue ja kaupungin keuhkot. Olin niin onnellinen, kun näin koiria juoksentelemassa puistoissa enkä vain betonilla.

Avec Sofié blog l Walk in the Central Park

Avec Sofié blog l Walk in the Central Park

Avec Sofié blog l Walk in the Central Park

Olin aina tiennyt, että puisto on todella iso, mutta se sehän oli valtava. En edes tiedä millaisesta kilometrimäärästä on kyse, jos puiston juoksisi aamulenkiksi ympäri. Taitaisi mennä lounaaseen asti? Kyllä teidän New Yorkissa asuvien kelpaa!

Puistossa kävelemisen lisäksi kävimme myös Boathouse-ravintolassa. Vaikka nyt tähän aikaan vuodesta ei paljoa veneillä soudella, näin jo itseni heinäkuun alussa soutelemassa veneellä ravintolan edustalla. Kesä, tule jo!

You may also like

7 Comments

 1. Oi, noissa maisemissa minäkin olen käppäillyt! Central Park on ihana paikka ja todellakin valtavan suuri. Me olimme New Yorkissa pääsiäisen tienoilla ja säät olivat tosi vaihtelevat jäätävästä viimasta lähes T-paitakeliin. Central Park -päivänä oli todella kaunis ja lämmin ilma ja nytkin kuvia katsoessa muistan, miltä aurinko ja valo tuntuivat. Ihania muistoja! :) Ja kaipuu päästä vielä kerran takaisin…

  1. Oh sinä onnekas :))))

   Niin on, oravineen kaikkineen! Nytkin ilmat olivat vaihtelevat, mutta onneksi vain positiivisesti. En uskaltaisi mennä New Yorkiin tammi-helmikuussa, sillä silloin siellä on niin jäätävät kelit.

   Oli niin mahtavaa akoittaa uusi vuosi auringossa, mitä ihanin päivä. Kumpikin oli ehkä vähän väsynyt matkustelusta ja juhlimisesta, mutta aurinogsta sai upeaa energiaa!

   No minä voisin lähteä takaisin vaikka huomenna. Rakastuin New Yorkiin vaikka en Yhdysvalloissa muuten haluaisi asua.

   Kyllä me vielä joskus päästään!

 2. Ihana postaus jälleen NYCistä, tuli kauhea matkakuume. Tuttuja paikkoja, ja kuvia :) ensi kesänä ois tarkoitus taas itsekin noihin maisemiin suunnata.

 3. Central Park on kyllä sellainen paikka, jonne minäkin haluaisin joskus käymään. Mieluiten kyllä kesällä. Jättävät lumimyrskyt kuulostavat siltä, että allekirjoittanut majoittuisi hotelliin, pysyvästi.

  1. Se on niin ihana kaikkine oravineen!

   En ole missään kokenut sellaista kylmyyttä kuin Chicagossa. Menin sinne sellaisella “minä olen Suomesta- asenteella” ja etteihän minuun mikään kylmä iske. Olin täysin väärässä. Se kylmyys oli jotain mitä en ole kokenut koskaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*