Get sh*t done and feel alive!

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’Danone’ title=’Get sh*t done and feel alive!’]

Kerroin teille aiemmin Danone Activia InSync -kampanjasta. Tässä yhteistyöpostauksessa kerron, että milloin olen tuntenut olevani täysin InSync-mielentilassa ja miten itse pääsin siihen. Jokaisella meillä on ne omat keinomme saada paljon aikaan tai onnistua ja jokainen meistä itsestä tietää parhaiten mikä sopii itselle.

avec sofie blog l get shit done

Niin kun aiemmassa postauksessa kerroin, toimin parhaiten stressissä. En saa mitään aikaan, jos minulla on vain yksi projekti meneillään, vaan parhaan tuloksen saan silloin kun minulla on paljon eri asioita samaan aikaan tekeillä. Silloin jollain lailla osaan keskittyä tietyn aikaa todella hyvin johonkin asiaan ennen, kuin siirryn seuraavaan. Tästä hyvä esimerkki on esimerkiksi yliopisto-opiskeluni. Minulla oli pakko olla paljon eri kursseja samaan aikaan, että niitä tuli suoritetuksi. Jos minulla ei ollut päivät täynnä ja niin sanottua stressiä tekemisistäni, en olisi suoriutunut opinnoistani hyvin. Vaikka kursseja tuli suoritettua aivan liikaa, en olisi pystynyt keskittymään kunnolla, jos minulla ei olisi ollut liikaa tekemistä.  Enemmän on joskus enemmän. Opiskelujen lisäksi minulla oli vierellä vielä blogi sekä osa-aikatyö ja kaiken ehdin ja sain valmiiksi :)

avec sofie blog l get shit done

Toisena esimerkkinä minulla on se rakas gradu. Aloitin sen hyvissä ajoin ja se oli ihan hyvällä mallilla, mutta kun kukaan ei patistanut tai antanut deadlinea, muut jutut tulivat sen tielle. Heti kun sain dediksen ja stressin päälle, gradu tehtiin loppuun kahdessa viikossa.

En tiedä mistä se johtuu, mutta mieleni aina kirkastuu, kun minulla on kiire ja ajatukset pitää jäsennellä nopeasti mielessä ja hommat saada tehtyä. En tiedä olisiko minulle hyvä, jos minulla olisi vain pelkkä yksi työ, sillä näin kahden välissä aikataulutus onnistuu ja lepohetkeä ei juurikaan ole. Joku ei tästä varmasti pitäisi, mutta minulle tällainen tiukka aikataulutus sopii ja on elinehto. Totta kai joskus tulee väsymyksen hetkiä, mutta pääasiassa pidän hektisyydestä ja stressistä. Kirjoitan tässä tosin stressistä positiivisessa mielessä. Siitä tunteesta, kun on miljoona asiaa samaan aikaan mielessä ja on niin keskittynyt omaan tekemiseensä, että lounastaukokin unohtuu. Vaikka lounaista pidänkin, silloin kun ne unohtuvat, tiedän että saan paljon aikaa ja olen tehokkaimmillani.

avec sofie blog l get shit done

avec sofie blog l get shit done

Minulle ei sovi normaali 08-17 työrytmi juuri ollenkaan. Olen aamuvirkku tai yökukkuja. Saan eniten aikaan joko aamuisin tai iltamyöhällä. Olen käytännössä tehoton 14-17 välillä ja minun kannattaisi tehdä jotain muuta tuona aikana, kun istua työpöytäni ääressä. Iltaisin taasen minulla on hyvä flow tekemisissäni, kun tiedän kellon raksuttavan eteenpäin ja että asiat pitää saada eteenpäin ennen, kun menen nukkumaan. Jollain lailla ajatukseni kirkastuvat, kun tiedän, että asiat on saatava tehtyä. Tykätyimmät blogipostaukseni olen muuten aina kirjoittanut iltamyöhällä tai öisin. Hiljaisuudessa ja muiden nukkuessa ajatukseni jäsentyvät paremmin.

Joku saa mielenrauhaa vaikkapa nypläämisestä tai ruoanlaitosta. Minä saan pienestä kiireestä ja paineesta. Jollain lailla se rauhoittaa minua, kun tiedän, että on paljon tehtävää.  Sen takia kai itse onnistunkin aina järjestämään itseni tilanteeseen, jolloin kalenterit ja työprojektit ovat aina jollain lailla päällekkäisiä.

Yleensä myös edellä mainituissa tilanteissa olen myös alkanut juoksemaan, ja saanut siitä lisää voimaa ja tilaa omille ajatuksilleni. Kun esimerkiksi kirjoitin gradua, blogia ja olin myös kesätöissä samaan aikaan, ehdin lenkille joskus jopa kaksi kertaa päivässä. Nukkuminen jäi vähemmälle, mutta tunsin, että olin elossa ja sain asioita eteenpäin. Olin siis InSync-mielentilassa.

You may also like

1 Comment

  1. Oli jotenkin helpottavaa lukea että en ole ainoa joka on tehottomillaan juuri iltapäivisin. Rakastan työskentelyä aikaisin ja juurikin ennen lounasta olen tehokkaimmillani. Olen toisinaan unelmoinut työstä jossa saisin itse rytmittää aikatauluni.

    Ihania New York-kuvia, tuli niin ikävä sinne! Se on upea kaupunki. Näytät onnelliselta siellä. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*