Guccin Soho Disco vai YSL:n Blogger ja käytettynä vai uutena?

Jos ei se jo tässä vaiheessa ole tullut selväksi, niin olen enemmän kenkä- kuin laukkuihmisiä. Totta kai laukuista pidän, mutta mieluummin käytän rahani kunnon kenkiin kuin laukkuihin. Monta laukkuhaavetta minulla tosin on ja jo varmasti yli puoli vuotta olen miettinyt kahden laukun välillä. Mielessä on kummitellut tasseli-laukut, Guccin Soho Disco ja YSL:n Blogger.

Picture :Damsel in dior
Picture: Damsel in Dior

Olen halunnut Minkoffini kaveriksi jonkun toisen ja myös jossakin muussa värissä, sillä musta kun on välillä vähän tylsä väri. Gucci ei ole oikein kuulunut lemppareihini kuluneen kuosin takia. Vaikka minulla heidän kuosilliset kumpparit ovat olleet jalassa kymmenen vuotta, mutta edelleen vierastan heidän kuosiaan aika paljon. Siinä on vain jotain mistä en pidä.

Avec Sofié blog l Gucci Disco bag
Picture: Gucci

YSL:sta taas pidän paljonkin ja minulla on hyvät käyttökokemukset heidän clutcheistaan sekä lompakoistaan, joten blogger bag tuntuisi jollain lailla paremmalta vaihtoehdolta. Kerran sillä surullisen kuuluisalla kävelyreissulla meinasin pistää ranttaliksi ja lahjoa itseäni bloggerilla, mutta laukun pienuus askarrutti. Mahtuuko sinne edes kamera? Käyttökokemuksia olisi kiva kuulla.

Avec Sofié blog l YSL Blogger bag
Picture: YSL

Väriäkin olen pähkäillyt. Vaalea nude vaiko räväkkä punainen. Mustia laukkuja kun on kaapit täynnä. Yksi asia mitä olen tässä myös pähkäillyt, että pitäisikö ostaa käytettynä vaiko uutena. Yksi vaihtoehto on nimittäin ostaa laukku yhdestä Ranskan suosituimmista vintage-sivustoista, Vestiaresta. Moni ystävistäni on käyttänyt sitä, mutta jollain lailla vähän vieroksun asiaa. Niin, olen tällainen mummeli, jota pelottaa ostaa tällaisia asioita verkosta. Olettko te ostaneet vintage-laukkuja second hand-sivustoilta? Jos olette, niin mielenkiinnolla kuulisin lisää vinkkejä ja kokemuksia.

 

You may also like

31 Comments

 1. Vestiaire, hep! Olen ostanut sieltä vaikka mitä – taivas <3 Hyviä kokemuksia ja tuotteiden kunto on minun kohdallani aina vastannut kuvattua.

  Olen itse miettinyt hankkivani seuraavaksi punaisen laukun. Syytä en tiedä, joku fiksaatio iski. Tosin vasta viime viikolla niin ehdin vielä harkita asiaa hyvän aikaa. :D

  1. Hei sinä!

   Mahtava kuulla, että Vestiaire on toiminut. Olen siellä usein käynyt kuolailemassa, mutta en vielä ole uskaltanut ostaa mitään. Siellä tosiaan on vaikka ja mitä!

   Siis mulla on ollut aivan samanlaista “punakuumetta” havaittavissa. Nyt tässä mietin, että olisiko aika ostaa laukku räiskyvän punaisena? Hmmm.

 2. Hei,

  Oon tilannut pari laukkua ja yhdet kengät (käyttämättömät) Vestiairesta, kunto aina vastannut luvattua. Voin suositella siis. :) Tosin ota huomioon, että toimituksessa voi kestää, ellet tilaa valmiiksi tarkastettua tuotetta!

  Ja jos noista kahdesta laukusta saisin valita, ottaisin Guccin haalean vaaleanpunaisen/nuden. :)

  1. Heippa,

   niin ihana kuulla teidän palautetta Vestiairesta. En tiedä miksi tämä on ollut niin vaikka ostaa käytettynä mitään vaikka muuten nettikauppoja käytänkin.

   Olen itsekin alkanut kääntymään sen puoleen. Minua ei edes haittaa laukun iso logo kun siinä ei ole metallia.

   Kivaa viikonloppua!

 3. Disco soho! Ostin omani keväällä ja se on i h a n a ! Mulla on punainen (tabasco red) ja oon ollut väriin tosi tyytyväinen. Se on ihana väripilkku muiden mustien keskellä. Sohoon mahtuu helposti Olympus pen7 muiden perustavaroiden kanssa (aurinkolasit, rahapussi, parit meikit). Se nahka on ihan uskomattoman kestävää ja pehmeää, tosi miellyttävä kantaa niin täynnä kun tyhjänä :) salaa haluan myös toisessa värissä, mutta taidan kuitenkin järkeillä ja nauttia vaan tästä yhdestä täydellisestä :)

  Pst. Mun Instatilillä kuvia, @elinakui ;)

  1. Heippa,

   ja kiitos niin paljon kun jaoit IG-profiilisi – aloin heti seurailemaan. Ja voi että, laukkusi on nimenomaan ihana punaisena. Olen jotenkin nyt myös alkanut ihailemaan kaikkea räiskyvää punaista!

   Ymmärrän hyvin, että jos löytää jonkun lempparin, niin sitten sen haluaa myös toisessa värissä.

   Ihanaa viikonloppua!

 4. Guccin Soho disco on kummitellut mielessäni jo usean vuoden ajan, koska koonsa puolesta se olisi täydellinen arkilaukku ja värivaihtoehtoja on useita, joista kaikki varteenotettavia. Hintakin varsin ok verrattuna useiden muiden luksusmerkkien vastaavan kokoisiin laukkuihin. Iso logo kuitenkin häiritsee itseäni ja on ainakin tähän asti ollut se jarruttava tekijä, sillä en halua, että laukkuni ”huutaa” jotain merkkiä. Kävin vähän aikaa sitten tutustumassa YSL:n camera –laukkuun, jota olen myös ihaillut, mutta sovitellessani tavaroitani siihen sisään, totesin, että se on liian pieni arkikäyttööni. Lisäksi kiinnitin huomiota, että laukku on todella jäykkää materiaalia ja ”suuaukosta” on vaikea saada tavaroita sisään ja ulos. Onkohan Blogger –laukku samaa materiaalia? Näin sain senkin himon taltutettua ja nyt olen kehittänyt uuden himon Guccin Marmont malliston ihanaiseen samettiseen laukkuun ;) En ole ollut Gucci-tyttö lainkaan, eikä logolaukut iske vieläkään, mutta Montreal –mallisto on sopivan hillitty.

  1. Ihana nähdä että se kummittelee muidenkin mielessä. Hinta on nimenomaan minusta tällä laukulla kohdillaan ja sen takia se on varmasti nimenomaan suhteellisen suosittu. Minusta tuo on passeli hinta nimenomaan tuon kokoisesta laukusta.

   Siis minua yleensä häiritsee nimenomaan logot, mutta tuossa kun se on tikattuna nahkaan, niin se jollain lailla hävivyttyy. Jos se olisi metallinen, niin en varmasti olisi laukusta yhtä innoissani.

   Totesin myös tuon saman asian ja myös YSL:n pienuden.

   Siis mukä tämä sametti-juttu nyt on! Siis haluan samettisia kenkiä ja sohvia :) Katselin eilen juuri nimittäin samettisia kenkiä lehtien sivuilta kuola valuen!

   Montreal muistuttaa minua todella paljon YSL:n mallistosta, mutta en pidä Guccin logosta lainkaan siinä laukussa (anteeksi). Joku tässä Guccissa on näköjään että se jakaa mielipiteet :D

 5. Siskoni osti juuri Guccin Soho Disco bagin käytettynä Vestiairen kautta. Oli tyytyväinen palveluun ja myös laukun kunto vastasi hyvin sitä, mitä oli luvattu, mun silmiin näyttää ihan uudelta, vaikka onkin käytetty.

  Noista kahdesta valitsisin itse myös Guccin. Tuo nude väri on upea, ja vaikka logo isolla laukun kyljessä onkin, se silti huutaa mielestäni vähemmän merkkiä kuin tuo YSL..

  1. Heippa,

   ooh, kiva kuulla! Täällä on siis ilmeisesti nyt monta Guccin Discosta pitävää.

   Niin ymmärrän mitä tarkoitat. Uskon myös että se on jollain lailla niin kulunut tuo heidän logonsa ja tarvitsisi jonkinlaisen face liftin. Gucci on nimittäin ainakin minulle ollut se viimeinen merkki mikä on kiinnostanut D&G:n rinnalla.

   Aurinkoa!

  1. Heippa,

   niin ymmärrän pointttisi. Mutta haluaisin kokeilla myös vestiairea ihan kättäjäkokemuksen kannalta. Ostelen nettikaupasta kaiken, mutta vintagea en ole vielä kokeillut. Jollain lailla olisi luotettavampaa jos näkisi tuotteen ennen ostamista kun kyseessä on kumminkin käytetty tuote :)

 6. Olen ostanut laukkuja sekä vintagena että uutena. Vintaget ovat olleet aina uutta vastaavia, pakkaukset, pussukat ja aitoustodistukset ja kuitit mukana. Voin suositella! Ja minusta ajatus siitä, että upea laukku saa uuden elämän minun huomassa on kaunis. Jos jollakulla muulla jää vaikka ihana yksilö käyttämättä niin pitäähän laukku saada käyttöön pois kaapista! Ostan siis mielelläni vintagea, jos vaan löytyy hyväkuntoinen ja upea yksilö. Esimerkiksi Chanelia ostan mielelläni vintagena! Saa upean laukun, jota ei esim. enää valmisteta ja laukku saa jatkaa uutta tarinaa kanssani. Se tuntuu persoonallisemmalta kuin uusi kaupasta. Joskin toki sitäkin harrastan. :)

  1. Heippa,

   niin, minä säästän myös kaikki laatikot ja laput. Moni voi saada laukkuja esimerkiksi lahjaksi ja sitten kun sille ei tule käyttöä, niin on se parempi laittaa kiertoon ja nimenomaan laukku saa uuden kodin jonkun muun käsivarsilta.

   Katselin Vestiairesta nimenomaan vanhempia YSL:n käsilaukkuja ja siellä oli jos minkälaisia ihanuuksia tarjolla. Nimenomaan vähän persoonallisempia :)

   Kivaa syksyä!

 7. Gucci.
  Ostin tuon discon mustana keväällä Pariisista uutena ja olen tykännyt. Sinne mahtuu kaikki tarvittava ja enemmän. Pehmeää nahkaa. Oli melko heräteostos mutta en ole katunut. Gucci-fani en missään nimessä ole ennen ollut, mutta tuossa ei logot eikä kuosi ota silmään. Voi hyvin käyttää myös farkkujen ja mustien lenkkareiden kanssa. Minä olen ainakin ollut mielestäni ihan tyylikäs noissa vermeissä, Laukku ei näytä liikaa iltalaukulta.

  Olin aiemmin sitä mieltä että kenekään vanhaa en kyllä osta.
  Haluan uuden ja kauniisti pakattuna kiitos.
  Mieli on muuttunut kun olen kuullut Vestiairesta pelkkää hyvää.
  Nyt kyttäilen Chanelia Vestiairesta jos saan pienen iltalaukun tingittyä, wish me luck.

  1. Täällä on selkeäasti alkanut jonkinasteinen Gucci-mania, sillä ei varmasti kovin moni meistä olisi ostanut laukkua reilu vuosi sitten? Kävin heidän liikkeessään keväällä viimeeksi ja mitään muuta en heidän mallistostaan olisi voinut edes ajatella ylläni sillä se heidän juttunsa on niin övereitä.

   Niin, kengissä olen edelleen sillä linjalla, sillä niiden kanssa olen aika tarkka. Hih, I wish you luck!

 8. Mä hankin Guccin Disco bagin oranssina muutama kuukausi sitten (parin vuoden hauduttelun ja harkinnan jälkeen), onnistuin nappaamaan tuon kausivärin alennusmyynnistä.
  Vaikuttaa oikein hyvin tehdyltä ja se on mulle juuri sopivan kokoinen, ulkoisesti pieni ja siro, mutta sen sisään mahtuu hyvin tavaraa. Olen tosi tyytyväinen sekä malliin että väriin. Suuaukko on kyllä aika napakka, mutta eipähän ainakaan ole löperö.
  Minäkään en ole Gucci-kuosin tai näyttävien logojen perään, mutta tässä laukussa nuo G-kirjaimet on minun silmään hillitysti ja tyylikkäästi kirjottu.
  Tuosta YSL:n laukusta en ollut kuullutkaan aiemmin, mutta ainakin näissä tuotekuvissa tuo Gucci näyttää minusta elegantimmalta (YSL:n kultainen logo on mulle liikaa). (Hyvän valinnan siis tein oman laukkuni kanssa!)
  Hintavan mutta laadukkaan laukun uskaltaa mielestäni ostaa jossain kirkkaassakin värissä, jos malli on klassinen, ne ikääntyvätkin tyylikkäästi eikä värikkäänäkään näytä halvoilta.

  Äänestäisin siis punaista Guccia!

  1. Wow, oranssina. Se on varmasti niin makea. Itse olen miettinyt kirkkaan punaista ;)

   Oranssi on taas aina niin klassikko väri mitä tulee luxukseen, niin se näyttää varmasti todella hyvältä vielä vuosien jälkeenkin.

   Minä olen sinun kanssa samaa mieltä. Kun niissä ei ole metallista päällystettä, logo häviää kivasti piiloon.

   Juuri niin. Väri näyttää aina hyvältä kun malli on klassinen ja laukku laadukas.

   Hih, no niin minäkin :)

 9. Erittäin viehkot laukut! Sinulle varmasti kävisi värikäskin laukku. Ja miksipä jos mustia on paljon ennestään, niin miksei jotakin muuta välillä piristämään. Itselläni olen kyllä huomannut, että mustat ovat ahkerassa käytössä, muut lepäävät sinnikkäistä yrityksistä huolimatta :)

  Kiva muuten huomata, että monella on hyviä kokemuksia Vestiairesta. Lilou’s Crushin Hertan kohdalle on osunut vähän tylsempiä tapauksia eli kun kaikki ei menekään ihan putkeen ja miten homma silloin saattaa mennä. Eli tämäkin hyvä näillä kaupoilla pitää mielessä :

  http://www.lily.fi/blogit/lilous-crush/ve-ny-tet-ty-pinna-ja-vestiaire-collective

  http://www.lily.fi/blogit/lilous-crush/viimeinen-vestiaire

  1. Heippa Mari,

   kävin tänään mallailemassa, mutta en vain kertakaikkiaan osannut päättää. Nude se ei nyt ainakaan ole, sillä se näytti olallani ihan keltaiselta kun ihoni taittaa punaiseen. Niin, kai se on vähän sekin, että muita ei tule käytettyä niin paljoa kuin mustia, mutta joskus olisi kiva laittaa jotakin muutakin myös asukuviin kuin musta laukku.

   Oh no noita Hertan kokemuksia. Muistan lukeneeni postaukset aikoinaan ja juuri ehkä tuollaisten juttujen takia ostan laukkuni mieluummin suoraan putiikeista, uutena tai vintagena.

 10. Olen ostanut Vestiairesta chanelin korvikset. Saan uutiskirjeet hauistani päivittäin. Seuraan esim Chanelia ja Golden Goosea ja valitettavasti hinnat ovat aika kovat. Ihmiset pyytävät esim Chanelin laukuista kovempaa hintaa kuin kivijalkakaupat. Golden Goosen tennareista saa maksaa lähes 100% ovh:sta lähetyskulujen kera. Ei kannusta ostamaan. En tiedä onko sama tilanne Guccin ja YSL:n kanssa. Luotettava se on. Mutta ihmisten pyytämät hinnat on järjettömät.

  1. Heippa,

   Oh, niitäkin olet katsellut aina silloin tällöin. Yhdet ostin joskus kolmisen vuotta sitten työmatkalta jenkeistä ja ne ovat olleet ahkerassa käytössä.

   Tuon saman trendin olen hinnoissa huomannut. Hih, laukku ei kulu samalla tavalla mitä tennarit, joten kun katselin noita käytettyjä tennareita, niin olin hivenen silmät soikeina. Miksi maksaa 200€ käytetyistä tennareista? Sama juttu on myös kyllä laukuissa (ainakin niissä mitä minä olen katsellut).

 11. Olen seurannut Vestiairea jo vuosia ja ostanutkin sieltä Burberryn silkkihuiveja yms pientä mukavaa. Hinnat ovat nousseet kuitenkin aivan törkeällä tavalla. Netissä on myös pajon keskustelua siitä, että myynnissä on paikoin feikkitavaraa – aitouden varmistamisprosessi ei todellakaan toimi aukottomasti. Vestiaire ilmeisesti kuitenkin purkaa kaupat vahingon kärsineen ostajan edun mukaisesti ilman suurempia rähinöitä.

  1. Heippa Liina,

   Minä olen aina silloin tällöin katsellut, mutta kertaakaan en ole uskaltanut ostaa mitään. Tuo feikkitavara-keskustelu pistää kiukkuiseksi. Katselin esimerkiksi Chanelin korviksia tänään aamulla ja huomasin monista uupuvan merkin logo kokonaan. Myös edullinen hinta hieman ihmetytti.

   Ystäväni epäili oman LV:n weekend bagin aitoutta ja vei sen liikkeeseen Helsingissä, josta se tosin sai kyllä aidon paperit. Onneksi Vestiaire pitää asiakkaan puolia, sillä jos ei olisi välikättä auttamassa, rahoja ei varmasti saisi enää ikinä takaisin.

 12. Salut!
  Gucci Soho Disco! Tuossa laukussa on jotain sellaista kaunista suloisuutta mitä on sinussakin, se sopii sinun tyyliisi hyvin! Minusta tuo värikin olisi suloinen. Varmasti kirkaskin olisi kaunis.
  Olen vähän Gucci fani, ja ensimmäiset muistoni näistä laukuista on lapsuuden sankareiltani Charlien enkeleliltä, jotka televisiossa ratkoivat rikoksia ja pukeutuivat ihanasti. Ja heillä oli usein Guccin laukkuja. Niin ne lapsuudessa nähdyt asiat jäävät verkkokalvolle. Ensimmäinen laatulaukkuni oli Gucci. Minulla on myös vintagelaukkuja, juuri mm. mustaa nahkaa oleva bambu-kahvainen Gucci joka on 80/90-l taitteesta ja erinomaisessa kunnossa. Olen ostanut vintage laukkuja vain varmoista liikkeistä ja vähääkään uudemmat kuitin kanssa. Laukkujen kierrätys on hienoa, ekologista ja on mukava ajatella tarinaa laukun takana. Toki uusiakin on mukava ostaa harkinnan mukaan. Pidän kyllä myös muista merkeistä mutta sellaista kivaa suloisuutta merkkiin liitän mitä on minusta juuri tuossa laukussa.

  1. Salut!

   Voi kiitos mikä ihana kommentti :))))

   Niin ihanaa, en tiennyt, että 60-luvulla Gucci teki product placementia. Nyt tuli meilkein jopa hinku katsoa enkelitä ihan vain tämän takia.

   Kävin tänään sovittamassa laukkua ja se on joko musta, punainen tai sitten hopean harmaa. Tuota kuvan laukkua heillä ei edes ollut, todella sääli. En vaan osannut päättää.

   Niin minustakin. Harvemmin nimittäin laukut kulkevat olalla vuosia. Omani tosin ostan aina sillä periaatteella että ne näyttävät kivoilta vielä vuosienkin jälkeen ja sen takia pidän klassisemmista malleista . Se Valentinon laukkuni oli tosi jotain todella ei minua, mutta tykkään siitäkin ihan valtavasti edelleen.

   Ihanaa viikonloppua!

 13. Hei!
  Charlien enkeleitä esitettiin Suomessa 80-l,, ja pienenä katselin heitä telkkarista ja kovin ihailin. Heidän tyylinsä on sekoitus 1970-80-lukua joka oli aika kaunis tyyli, ei vielä sellaista mahtailevaa kasarityyliä. Mutta kyllä tuo product placement taisi silloin 80-l jo ilmestyä elokuviin ja sarjoihin. Oletko koskaan miettinyt miksi jokin muoto, väri tai kuvio miellyttää silmää tai vetää puoleensa? Luulen että lapsuudessa nähdyillä asioilla ja niihin liitetyillä hyvillä tunteilla on iso merkitys siihen mistä pitää. Tottakai ihminen oppii kokoajan myös uutta ja maku ja tyyli kehittyvät koko ajan. Mutta kaipa se on jotain sellaista lempeää muistelua. Onnea laukkuvalintaasi, mikä tahansa noista väreistä sopii sinulle varmasti hyvin. Hyvää viikonloppua!

 14. Itsellä on ollut musta Soho reilut pari vuotta lähes päivittäisessä käytössä (en ole aktiivinen laukun vaihtaja ). Täydellinen arkilaukku, joka toimii asun kuin asun kanssa. Ensimmäisenä runsas käyttö näkyy sisävuoressa, joka repeytyy herkästi, joten ole varovainen, jos tilaat käytettynä. Omani korjattiin ilman kuluja vuoden jälkeen ja palvelu oli muutenkin ensiluokkaista. Nyt mietin seuraavaa arkilaukkua, mutta vaikea löytää parempaa. Soho kun on niin toimiva…

 15. I would personally go with the ultramarine YSL. You don’t see it so often…And from Gucci, the Marmont matelassé mini in yellow has that little extra that makes it perfect (the pink version is quite something too).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*