Nespresso ja huonojen aamujen pelastajat

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’Nespresso2′ title=”]

Olen tehnyt useamman vuoden yhteistyötä Nespresson kanssa ja tällä kerralla yhteistyön tarkoitus on kertoa huonoista aamuista ja siitä, miten ne selätetään. Minulla on harvemmin huonoja aamuja, sillä olen aamuihminen. Nespresso teetti heinäkuussa tutkimuksen suomalaisten aamukäyttäytymisestä ja sen mukaan kuuluun siihen 33% väestöstä, jotka pitävät itseään aamuihmisinä.

Avec Sofié blog l Nespresso and morning person

Varsinkin talvella tarvitsen 8 tuntia unta ja Nespresson tutkimuksen mukaan aamut menevät nimenomaan piloille sen takia, että emme ole saaneet nukuttua tarpeeksi. Olen harvemmin kiukkuinen, mutta lupaan että en ole kivaa aamupalaseuraa, jos en ole saanut nukuttua tarpeeksi. Kiukkuasteeni myös nousee, jos olen erehtynyt torkuttamaan ja huomaan että olen käyttänyt aamustani minuutteja turhaan huonoon uneen.

Avec Sofié blog l Nespresso and morning person

Miten sitten yritän edesauttaa, että aamuni alkaisi paremmin? Yritän ensinnäkin suunnitella päiväni niin, että ei tule mitään yllätyksellistä. Silitän vaatteeni jo viikonloppuna tai viimeistään edellisenä iltana. Pesen myös hiukset illalla ja lakkaan kynnet sekä katson että kaikki on jokseenkin valmista seuraavalle päivälle. Minulla on tosin yksi huono tapa, mikä saattaa laittaa oman aamurytmini sekaisin ja se on laukkujen pakkaaminen. Olen sitten lähdössä töihin tai matkalla, laukkuni pakkaan aina viimeisellä minuutilla. Siinä vaiheessa yleensä saatan hermostua, kun en ole suunnitellut mitä tarvitsen mukaani tai en tiedä missä tavarani ovat. En tiedä mistä tämä johtuu ja minua on pyydetty usein kotona tekemään tähän muutos, sillä tämä laukkujen pakkaaminen aiheuttaa ehkä eniten draamaa meillä kotona. Nykyään laukkuni kannetaan keskelle olohuoneen lattiaa vinkiksi varsinkin, jos olen lähdössä matkalle.

Aamuni alkavat paremmin, jos herään siistiin kotiin ja varsinkin keittiöön. Keittiön pitää olla siisti ja aamupalatarpeet kaapissa. Tunnelman pitää muutenkin olla rauhallinen eikä kaoottinen. Musiikki on myös minulle tärkeä tunnelman luoja ja meillä on itseasiassa aina taustamusiikki soimassa. Aamuisin tosin musiikin pitää olla todella rauhallista, sillä hermostun jos heti aamusta meininki on kuin Tivolissa. Tällä hetkellä aamulistaltani löytyy esimerkiksi Brolin & NYC sekä Ménage à Trois & South Seas.

Avec Sofié blog l Nespresso and morning person

Olen myös aamu-urheilija. Minua on turha yrittää saada iltalenkille enää kahdeksan jälkeen, mutta aamu seitsemältä olen yleensä pirteänä laittamassa lenkkitossujani jalkaan. Silloin jos aamukiukku saapuu, niin käyn juoksemassa edes pienen lenkin ja karistamassa kiukkupölyt lenkkitielle. Tämä toimii aina.

Avec Sofié blog l Nespresso and morning person

On kolme asiaa joita ilman aamuni ei tosin lähde käyntiin, tuorepuristettu sitruunamehu, kahvi (maidolla) sekä jogurtti. En välttämättä tarvitse isoa aamiaista, mutta ilman kahvia ja jogurttia ei aamuistani tule mitään. Jos minun pitäisi valita, että lähtisinkö täysin meikittä ovesta ulos vaiko tyhjällä vatsalla, niin vastaus olisi helppo. Poistuisin kotoa meikittä silmälasit päässä, mutta kahvinmaku suussa.

Avec Sofié blog l Nespresso and morning person

Avec Sofié blog l Nespresso and morning person

Pidän vahvasta kahvista ja Nespresson uutuuskahvi, Envivo Lungo, on kaikille meille, jotka tarvitsevat vahvan kahvin heti aamusta. Envivossa maistuu vahvat nuotit sekä aromaattiset mausteet. Kyseessä on siis täydellinen aamukahvi sekä herättäjä.

Yhteistyöhön liittyy myös lukijakilpailu ja haluaisin kuulla teidän huonosta aamusta. Mitkä ovat niitä asioita mitkä saavat aamun menemään pipariksi? Osallistua voitte blogin kommenttiboksissa sekä kommentoimalla Instagramiin tänään julkaisemaani kuvaan. Osallistuneiden kesken arvotaan Nespresso Lattissima Touch –kahvikoneen. Arvonta-aikaa on viikon verran ensi sunnuntaihin klo:20 asti.

 

You may also like

107 Comments

 1. Olen samanlainen aamuihminen, eli koitan illalla katsoa jo kaiken mahdollisimman valmiiksi, jotta aamu menisi niin smoothisti kuin se vain voi. Pieni kiireetön hetki helpottaa uuden päivän aloittamista :) Lapsen kanssa ennalta suunnittelu on aiempaa tärkeämpää, ja voin kuvitella kuinka kaoottista meillä olisi, jos päiväkotikamoja ja vaatteita ei olisi edellisenä iltana laitettu esille valmiiksi :) Ja nespresso, se kuuluu jokaiseen aamuuni, nykyisin lapsi tykkää laittaa kapselin koneeseen ja painaa “äidin kahvin” näppäintä :D

 2. Minun aamuni menevät ihan pipariksi, jos huomaan nukkuneeni liian myöhään ja näin ollen rakastamalleni aamuhetkelle jää ihan liian vähän aikaa tai ei ollenkaan. Silloin kyllä kiukuttaa! Tällöin onneksi nappaan työmatkan varrelta kahvilasta ison latten ja croissantin, niin se vähän paikkaa aamuhetkeä kotona.

 3. Mulla ihan samat kuviot myös, kaikki valmiiksi illalla uuteen aamuun. Heräilen myös reilusti ennen muuta perhettä, laitan itseni valmiiksi ja nautin kupin kahvia kaikessa hiljaisuudessa aamulehteä lukien. Aamu menee ihan pipariksi ilman tätä omaa hiljaista hetkeä.

 4. Ihana kilpailu :) Aamut ovat muuttuneet erään pienen pojan saapumisen myötä ja yöunetkin ovat poikkeuksetta katkonaiset – hän kun ruokailee öisin useinkin. Kaikki aamua helpottavat jutut ovat siis tällä hetkellä kova sana ja kofeiinia heräämiseen tarvitaan :) En voi sanoa aamujeni olevan huonoja, sillä tuo pieni mies hymyllään valaisee päivän, mutta pientä piristystä siihen hyvä kahvi toki toisi! Kiitos kauniista ja inspiroivasta blogista :)

 5. Olen tällä hetkellä sellaisessa työssä, jossa minun pitää olla paikalla jo kello 7 aamulla. En siis halua herätä yhtään aiemmin kuin on pakko, joten valmistautuminen on tärkeää. Aamuni menee pilalle, jollen ole muistanut valita vaatteita valmiiksi, tehdä jotain mukaan otettavaa aamupalaa kuiten tuorepuuroa tai jos minulla on huono hiuspäivä. Monen palasen summa siis! Mutta kahvi tosiaan pelastaa, sitä en jätä väliin mistään hinnasta.

 6. Olen myös aamuihminen ja tykkään nousta aikaisin, jotta ehdin nautiskella aamupalan ja aamukahvin uutisia netistä selaillen ihan ylhäisessä yksinäisyydessäni ennenkuin kolme lastani heräävät. Aamu on pilalla, jos tarhakuskauksiin pitää lähteä kiireessä…kestän huutoa ja muiden aamukiukutteluja huomattavasti paremmin, jos olen saanut aloittaa oman aamuni rauhassa :)

 7. Jos en ehdi syömään aamupalaa, on päivä kyllä pilalla! Itse en ole aamuihmisiä ja rakastan viikonloppuja, kun saan nukkua pitkään ja nautiskella aamukahvini lehtiä lueskellen!

 8. Aamuni menevät pilalle jos joudun heräämään liian aikaisin (klo. 5.15) töiden takia. Lisäksi jos aamu on kiireinen jostain syystä, niin sekin aiheuttaa ärtyisyyttä. Kiireettömät aamut ,jolloin voi rauhassa valmistautua ja syödä aamupalan, ovat parasta.

  Tiina A.

 9. Rakastan aamuja, jonka vuoksi herään aina melko aikaisin. Haluan aina syödä aamupalani kaikessa rauhassa ja panostaa siihen arkiaamuisinkin! :) Aamuni saattaa pilata sotku, esim. jos en ole illalla tiskannut astioita. Tästä syystä innostun siivoamaan aina kun pitäisi mennä nukkumaan :D Uni myös tulee paljon helpommin kun koti on siisti :)

 10. Olen enemmän iltaihmisiä, ja heinäkuu iltojen ukkoset/salamat ja elokuun pimenevät illat ovat jotain, mitä muistelen vielä pitkään talven räntäsateissa. Tästä syystä, aamua on ehkä vaikea joskus startata ilman kupillista kahvia, vaikka pyrin siihen, että joisin kahvini vain iltapäivällä… tässä tosin epäonnistun aivan liian usein.
  En ole aamuäreä tyyppi, mutta siedän vähän huonosti muiden”aamukitinää” :). Huono aamu alkaa sillä, että naapurin luuri on varhain aamulla värinähälyttimellä lattialla ja sitä “torkutetaan” … tai sitten “torkutan” itse. Imurin ääni on toinen, mihin aamu-unisena ei ole kiva herätä … Tosin minäpä itse :) sitten laitan heti aamusta jotain “gasta räppiä” tai tivoli musaa soimaan.

 11. En ole itse aamuihminen, joten siitäkin syystä teen nuo samat asiat kuin sinä edellisenä iltana. Aamun pilaa se jos en ole jaksanut illalla pestä hiuksiani ja sen vuoksi pitää herätä aikaisemmin :O Sekin saa pilattua aamun, jos en ole muistanut nostaa pakastimesta marjoja jääkaappiin aamupuuron seuraksi. Aamupala on tärkeä <3 Mukavaa sunnuntaita ja onneksi olkoon :)!

 12. En ole itse aamuihminen, joten siitäkin syystä teen nuo samat asiat kuin sinä edellisenä iltana. Aamun pilaa se jos en ole jaksanut illalla pestä hiuksiani ja sen vuoksi pitää herätä aikaisemmin :O Sekin saa pilattua aamun, jos en ole muistanut nostaa pakastimesta marjoja jääkaappiin aamupuuron seuraksi. Aamupala on tärkeä <3 Mukavaa sunnuntaita ja onneksi olkoon :)!

 13. Aamut ovat parhautta! Kriisiä pukkaa, kun työt alkavat parin viikon päästä pitkän hoitovapaan jälkeen enkä ehdi enää samalla tapaa aamuhissuttelemaan, vaan tilalle tulee kiireiset aamut tarhaan viemisineen…mutta ehkäpä viikonloppuaamut tuntuvat sitten erityisen spesiaaleilta :)

 14. Täällä yksi aamu-uninen ja illankukkuja! Aamut ovat raskaita, mutta pilalle ne menevät, jos en saa rauhassa juoda aamukahviani!

 15. Hyvä kahvi kuuluu aamuun :) Minun aamuni ei kovin helposti mene pilalle. Jos aikataulu aamulle muodostuu tiukaksi, niin se voi kyllä tehdä aamun ikäväksi. Aamukahvini nautin joko kotona tai töissä, ja se tuo aina hyvän mielen ja aloituksen päivälle :)

 16. Jos herään aamulla sateiseen säähän niin se saa oitis mielentilan laskemaan melko paljon. Inhoan myös sotkuista tiskipöytää ja keittiötä (useimmiten mieheni jäljiltä). Kahvi ja suihku ovat aamun parhaat pelastajat :).

 17. Itsekin koen olevani aamuihminen, joten haluan aamuni alkavan rauhallisesti ja ilman kiirettä. En todellakaan voi sietää, jos joudun syömään aamupalan kiirehtien tai meikata samalla, kun juon kahvia. Joten ehdottomasti aikainen herätys, hesari ja hyvä aamiainen kuuluvat arkeeni. :)

 18. Itsekin olen aamuihminen ja saan eniten aikaan juurikin aamuisin! Aamupuuro ja aamukahvi ovat sellainen rutiini, että jos joskus en ehdi niitä nautiskelemaan, on päivälläni ehdottomasti huonommat lähtökohdat onnistua!

 19. En voi kuvitellakaan aamuani ilman isoa kupillista mustaa kahvia! Nousen aina vaikka sitten pari tuntia aikaisemmin, jotta ehdin kahvini juomaan. Ei väliä onko aamu aikainen vai myöhäinen! Jos lento lähtee aikaisin, niin sitten herätys on jo neljältä ihan vain aamukahvin vuoksi :)

 20. Olen aamuihminen, mutta oma aamuni menee pipariksi jos nukun liian pitkään tai muuten vain huonosti. Ihanimmat aamut ovat sellaisia jolloin on aikaa hoitaa rauhassa aamupuuhat, mutta myöhemmin tiedossa on jtn mukavaa tekemistä. Pidän meikkaamisesta ja muista aamupuuhista, mutta huonon kahvinkeittimen takia aamukahvi saattaa odottaa päivään jolloin luotan kahviloiden take away tarjontaan. Pääosin aamun saa huonoksi vain oma pää ja siellä oleva stressi, muut asiat ovat järjestelykysymyksiä :)

 21. Järjestelmällinen aamuihminen ilmoittautuu ;) Illalla keittiö kuntoon ja vaatteet valmiiksi. Usein laitan vielä kahvinkeittimenkin valmiuteen, niin aamulla vain napsautus ja kahvin tuoksu valtaa keittiön! Rakastan aamupaloja, joten jos en jostain syystä saa nautiskella aamiaistani suht rauhassa, on päiväni ehdottomasti pilalla! Nyt syksyn tullen viikonloppuaamut nousevat taas omaan arvoonsa kiireettömyydellään!

 22. Olen aamuihminen ja on ihana herata aikaisin. Painun kylla suoraan toihin mutta nautin silti hiljaisuudesta ja uneliaasta kaupungista siihen aikaan. Pilalle aamu menee jos kahvimaito on loppunut tai mennyt pilalle.

 23. Olen enimmäkseen iltauninen, eli minusta on ihanaa herätä varhain aamulla ja ottaa itselleni aikaa ja rentoutua ennen päivän menoja. Hyvä kahvi kuuluu myös minun aamuuni, ja en aikaisin aamulla kykene syömään sen kera kuin vähän jogurttia tai vaikkapa kananmunan. Niinpä minun aamuni pilaa vain se jos olen nukkunut huonosti ja valvomisen takia yöni on venähtänyt pitkälle, jolloin kiireetön aamuhetkeni omassa rauhassa jää pois ja sitten olen hirmuväsynyt sekä kiukkuinen.

  Kiva kilpailu tämä :)

 24. Olen myös aamuihminen ja kotoa poistuminen ilman aamupalaa on vihoviimeinen asia. Aamuni kuitenkin alkavat mukavammin kun keittiö on siisti ja tavarat järjestyksessä. En kovin pidä epäsiisteydestä ja tämän vuoksi laitankin jo illalla tavarat paikalleen. Näin aamulla on mukava herätä, nauttia aamupala ja päivä lähtee käyntiin rauhallisissa merkeissä :)

 25. En ole aamuihminen eikä kiire ainakaan paranna mielialaa. Myös sade ja harmaus latistavat tunnelmaa. Sen sijaan meikkaaminen (kun siihen on riittävästi aikaa) ja höyryävä kupillinen hyvää kahvia kuuluvat aamun positiivisiin asioihin.

 26. Minä en ole koskaan ollut aamuihminen. Olen väsynyt, viluinen ja pöpperöinen lähes aina kun herään. Aikuisiällä olen oppinut antamaan itselleni hetken enemmän aikaa jotta aamustani tulisi niin hyvä kuin siitä voi minun kohdallani tulla. Venyttelen peiton alla rauhassa ja heti noustuani laitan villasukat ja -takin päälle. Palelen kesät-talvet! Samalla kun laitan kahvin tulille, puristan sitruunanmehua veteen ja juon sen tyhjään vatsaan. Kynttilä palamaan keittiön pöydälle ja musiikki ihan hiljaa taustalle tuomaan hyviä fiiliksiä. Tatvitsen vain hiljaista aikaa ja hetken yksinoloa ennen kuin kuudet pikkuvarpaat ilmoittavat heränneensä ja täystohina onkin päällä. Tässä elämäntilanteessa vireystason täytyy olla maksimissaan kun kolme pientä ovat aamulla elämäniloa ja energiaa täynnä!
  Mun ilo ja onni olisi kahvinkeitin joka napista painamalla valmistaisi kahvini just sellaisena kuin haluan ja silloin kun haluan.

 27. Aamut pilaa ehdottomasti kiire. Jos ei rauhassa (tai ollenkaan!!) kerkeä juomaan aamukahvia, on vaikea lähteä hymy huulilla eteenpäin. Hyvä kahvi on kyllä aamujen pelastaja!

 28. Täällä vikaa lomapäivää viettelen ja kirjoittelen…olisipa ihana testata noita kahveja ja konetta, olen kahvi-ihminen, jonka aamu ei käynnisty ilman kahvikupposta, saatan jopa ladata sen ja tehdä aamupuuron jääkaappiin valmiiksi, ettei ainakaan niiden takia aamuäreys tule. Suurin sekamelska syntyy, jos laukku on sekaisin, ei löydy avaimia tai kännykkää tai jos vanha automme tekee tepposia eikä käynnisty ja juoksen hulluna bussiin, ehtiäkseni kolmen vaihdon kautta tunnille ajoissa ennen oppilaita ;) silloin kyllä täytyy toinen kahvikupposen olla vaikka mukana keep cupissa, jott hyvä mieli pysyy yllä :) tarvitsen myös riittävästi liikuntaa ja unta, joten en ole varsinkaan talvikuukausina mitä parhain aamuherääjä, jos pn silmät ristissä ja kroppa ja mieli tukossa – tästä se taas lähtee, arki ja uusi kouluvuosi!

 29. Parasta aamulla on kun saa herätä rauhassa , ja juoda hiljaisuudessa aamukahvin paahtoleivän kanssa, sitten vasta voin ruveta keskustelemaan. Auta armias jos joku yrittää jutella ja suunitella ohjelmaa ennen tätä.

 30. Olen itsekin aamuihminen. Saan itseni ylös sängystä suunnittelemalla ensin hetken verran peiton alla mitä laittaisin aamupalaksi. Ruokapuoli vaihtelee, mutta kahvia on oltava aina.

  En ehkä ole ensimmäiseen tuntiin kovin seurallinen (vaikka muuten olenkin oikea sosiaaliperhonen), mutta nautin aamuista. Aamut ovat täynnä odotuksen tunnelmaa, mitä kaikkea päivä saattaakaan tuoda mukanaan. Aamut ovat ikäänkuin viattomia, mikään ei vielä ole ehtinyt mennä pieleen.

  Ainut asia, mikä voi pilata aamuni, on yöllä nähdyt painajaiset. Vilkkaan mielikuvituksen ja rikkaan tunne-elämän huonona puolena on kovin voimakkaat ja todentuntuiset painajaiset. Onneksi näen niitä vain harvoin, joten useimmat aamuni ovat kuvaamani kaltaisia rauhallisia ja nautiskeltavia päivän parhaita hetkiä.

 31. Mieheni on aina ollut aamuihminen, ja hänen myötä minustakin on pikkuhiljaa sellainen kuoriutunut.. ja viimeistään lasten synnyttyä olosuhteidenkin pakosta..!! :) Mutta siis tykkään aamuista, mieluiten toki rauhallisista sellaisista, ja kiire ne useimmiten pilaakin, jos joku!! Eli tarpeeksi aikaa aamuihin, kello soimaan vain reippaasti niin, että aikaa on mielummin liikaa kuin niukasti. Ihan parasta on, jos ehtii tosiaankin vielä aamulenkille, ja sen jälkeen kaikessa rauhassa, suihkunraikkaana aamukahvin ääreen, aaaahhhh!!

 32. Aamurutiini menee pilalle jos aikataulut syystä tai toisesta tökkii, ompa se sitten se, että jo ennalta edellisiltana valmiiksi katsotut vaatteet eivät mielytäkkään aamulla ja tulee vaatekriisi “mulla ei ole mitään päälle pantavaa” ja sukkahousut menevät pukiessa rikki. No ei se maailma tietenkään siihen kaadu ja seuraavallakin bussilla ehtii hyvin töihin, mutta totuus on se, että pääkoppani ei käynnisty ennekuin olen juonut ne kaksi kuppia kahvia aamulla. Eli “painajaiskategoriaan” menisi, jos kahvi olisi loppu, niin päivä ei oikeasti käynnisty kunnolla.

 33. Aamu on painajainen jos ei saa kahvia. Aamut on kivoja…viikonloppuisin! On epäinhimillistä joutua heräämään ennen yhdeksää! Mutta jos saa nukkua niin aamuthan on ihan parhaita.

 34. Mun aamu menee heti pipariksi, jos on kiire! Kun ei saa hiuksia ollenkaan hyvin ja puolet aamiaisajasta menee hiustenlaittoon. Ja sen myötä kahvi pitää kitata nopeasti ja aamiainen hotkia. Onneksi näitä aamuja ei ole usein. Olen muuttanut juuri uuteen asuntoon, joka on niin avara ja valoisa, että herään luonnonvaloon jo ennen herätyskellon soittoa <3

 35. Aamupalaa ilman ei päivästä tule kyllä mitään. Harvoin jaksan kotina keittää kahvia ennen töihin lähtöä, ja siihen olisi Nespresso kyllä kätevä ratkaisu…

 36. Aamu on pielessä, mikäli herään väsyneenä ja kiireisenä. Myös silloin menee pipariksi, jos kahvi on loppu tai vielä pahempaa – kahvimaito on loppu. Pedanttina ihmisenä pipareita tulee popsittua myös silloin, jos en ehdi aamulla petaamaan sänkyä, siistimään keittiötä ja lakaisemaan muruja pois pöydän alta.

  Töiden jälkeen on ihana palata siistiin kotiin! Sen vuoksi varaan aika aamuisin pienen hetken ylimääräistä aikaa, jotta kotiin on taas kiva palata :)

 37. Mä en oo yhtään aamuihminen – harmi, koska haluaisin olla! :D Minut saa pahalle päälle aamuisin liian lyhyeksi jääneet unet ja jos tulee kiire ja tavarat on hukassa… Hyviin aamuihin kuuluu kiireetön hetki aamupalan ja aamun lehden kanssa. :) En tykkää tavallisesta kahvista, mutta erikoiskahveja juon silloin tällöin. Kahvikone ois aika ihana ylläri myös miehelle, joka juo kahvia paljon enemmän!

 38. En tiedä miten sen nyt tähän muotoilisi, mutta aamut eivät ole minulle. Arkiaamut suoritan kuin kone, jos jään ajattelemaan yhtään sen enempää, paha mieli tulee varmasti. Mutta mutta, viikonloput ovat huippuja! Aamulla saa nukkua pitkää, monesti hengailen pedissä parikin tuntia. Ihan vain siitä ilosta, että ei tarvitse nousta. Voi juku rakastan niitä aamuja!

 39. Olen enemmän iltavirkku, mutta aamuista saa paljon mieluisampia kunhan malttaa mennä nukkumaan ajoissa. Nautin tällä hetkellä opiskelujen myötä vaihtuvista herätysajoista. Herään aina ajoissa, jotta ehdin syödä aamupalan, juoda kahvin sekä katsoa aamu-uutiset.

 40. Aamupäivisin tarvitsen paljon mustaa, hyvää, makeaa teetä – kahvia en juo. Mutta vieraani juovat luonani pannukahvia! Joten sen vuoksi lattissima touch -kahvikone olisi mieluisa kyläilijöilleni <3

 41. Aamuni menevät pilalle, jos ole miettinyt vaatteita valmiiksi illalla ja pakannut laukkua valmiiksi. Silloin turhaudun, kun kaikki tuntuu olevan hukassa eikä mikään sovi päälleni.

 42. En ole aamuisin parhaimmillani ja kaipaan omaa rauhaa, en tykkää yhtään kiireestä. Siksi nousen vähintään tunnin ennen muuta perhettä, jotta saan rauhassa laittautua mahdollisimman valmiiksi ennen kuin muut nousevat ja täytyy alkaa varmistella sitä, että jälkikasvu on oikeaan aikaan oikeassa paikassa mahat täynnä ja puhtaissa vaatteissa :) Varmistelen illalla asiat mm. katsomalla omat ja lasten vaatteet valmiiksi ja aamulla hoidan rutiinini aina samassa järjestyksessä ajattelematta… Eniten inhosin aamuja, kun piti olla itse jossakin esim. klo 8 ja oli ennen sitä pitänyt toimittaa lapset hoitoon… Nyt on helpompaa, kun lähtevät itse kouluun ja joskus toimin niinkin, että häivyn itse bussilla paikalta ja jätän miehen hoitamaan lasten aamutoimet – tämä siinä tapauksessa, että on aamupalaveri odottamassa. Ja siinä mielessä olen samanlainen kuin sinä, että jugurttia ja kahvia on saatava, muutoin alkaa suututtavaa :D

 43. Arkisin en ole oikein aamuihminen, kun melkein aina tulee kiire töihin. Torkutan usein ja se on paha tapa. Syön aina aamupalan, vaikka tulisi kuinka kiire. Se kiukuttaa, kun hiukset ei asetu, ei ole mitään päällepantavaa ja sitten kun pääset asemalle, niin junat onkin myöhässä. Viikonloppuisin onkin sitten helpompaa, kun saa nukkua pitkään ja puristaa itse tuoretta appelsiinimehua.

 44. Hyvään aamuun tarvitaan aamupala, sanomalehti ja tarpeeksi aikaa. Jos joku näistä asioista puuttuu, on aamu pilalla ja välillä koko päiväkin.

 45. Jos herää liian myöhään ja joutuu ns. lähtemään lennossa, se vaikuttaa aamuun. Kahvia pitää saada heti alkuun.

 46. Mun onnistuneeseen aamuun vaaditaan hyvä kahvi sekä edellisenä iltana föönattu tukka!
  Lentoemännän “aamu” saattaa välillä olla jo kello kahdelta yöllä, joten kahvia tarvitaan — ja paljon!
  Kahvin suhteen olen tosin todella nirso, joten lentokoneen kahvia en juo kuin äärimmäisessä hädässä..
  Tukan föönaaminen sileäksi estää taasen sen, ettei hiuslakkaa kulu ihan pullo tolkulla tämän pörröpään ojennukseen saamiseksi :D

 47. Yleisin syy aamun pilalle menemiseen on se, että on tullut valvottua liian myöhään. Toinen ehdoton aamun pilaaja on se, jos aamupuuron kaurahiutaleet ovat päässeet loppumaan.

 48. Itseäni ärsyttää eniten aamulla kiire. Mieluummin laitan kellon jo illalla soimaan vaikkapa 15 min aiemmin ja saan siten tehdä aamutoimet rauhassa. Mieluiten olen aamuisin omassa rauhassa, miehenkään kanssa ei jaksaisi hirveästi jutella ennenkuin aamupala on syöty ja aamukahvi juotu rauhassa :)

 49. Oon ite iltaihmisiä ja voisin nukkua jopa 14 saakka päivällä jos vaan ois mahdollista. Eli oikeastaan melkein jokainen aamu jollon mun pitää herätä ennen klo 8 on huono :D Huonommaksi sen tekee vaan jos oon nukkunu pommiin ja joudun juoksemaan ulos ovesta samalla kun vedän vaatteita niskaan.

 50. Liukuvaan työaikaan ja myöhäisempään työpäivän aloitukseen tottuneena aikainen kokous pistää aamun pipariksi. Yöllä heräilee ja nukkuu huonosti eikä aamulla ehdi juoda aamukahvia rauhassaan.

 51. Olen aamulla riippuvainen rutiineistani. Hyvin riippuvainen. Ellen saa tehtyä aamutoimiani rauhassa, menee koko aamupäivä sitä tuskaillessa.
  Tärkein juttu on hyvä aamukahvi. Ilman rauhallista aamukahvin juontia kera paahdetun ruispalan ja aamurahkan, chiasiementen, pähkinöiden ja marjojen – koko päivä on puoleen päivään asti piloilla.
  Tummaa paahtoa on ihana juoda. Moccamasterilla keittelen. Olisi kiva kokeilla Nespressoa jos onni on myötä.

 52. Kiva arvonta! Minäkin olen aamuihminen ja rakastan viikonloppuaamuja, jolloin herään ennen poikaystävääni, joogaan tai lenkkeilen ja valmistan kunnon aamupalan – soijalatten kera tietenkin;) Aamuni menee pilalle jos herään liian myöhään/ nukun pommiin ( en koskaan torkuta, mutta saatan väsyneenä herätä puhelin kädessä). Siksi laitankin kaikki tavarat laukkuja myöten valmiiksi jo edellisenä iltana.

 53. Olin mieheni kanssa vuosi sitten Abu Dhabissa. Huonessaamme oli Nespesson kahvikone. Oli nautinnollista isuta parvekkeella kahvikuppi kädessä. Täällä kotona aamu on kriisissä, jos ei ole kahviin maitoa.

 54. Arkiaamuna minulle ei saa jutella! Tarvitsen hiljaisen hetken sen aikaa, kun valmistaudun työpäivään, aikaa minulla on 20min heräämisestä astuakseni ovesta ulos. Mitä nopeampaan valmis, sitä nopeampaa töissä ja päivä saa alkaa! Kahvini ja raakapuuroni nautin vasta työpaikalla.
  Nespressokeitin saattaisi helpottaa arkiaamuna ja sen myötä mielyttävämpi minä tulisi ajoissa esille :)

 55. Itse en kuulu tuohon aamuihmis -massaan. Nukun päivittäin vähintään 8 tuntia, mutta silti herääminen on raskasta. Kun oma poikaystävä jää nukkumaan vielä muutamaksi tunniksi, tekisi itsekkin mieli jatkaa unia.

  Ainoa tapa millä saan aamut tuntumaan hyvältä, on noudattaa omaa tiettyä rutiinia. Puuro lämpiämään, telkkari päälle, meikit, hmpaiden pesu ym. Jokainen aamuni noudattaa samaa kaavaa. Jos jokin asia tässä muuttuu, menee aamu heti pilalle. Esim jos puuro on päässyt loppumaan harmittaa se yllättävän paljon :D

 56. Juuri tänään aamu meni plörinäksi, valmistautuminen töihin tapahtui kiireessä, lounaseväät jäi tekemättä, marketissa pitkät jonot eli eväiden osto jäi sitten lounastunnille eli kiirettä pitää myös silloin.

 57. Mä en ole missään määrin aamuihminen, en pidä aamuista, heräämisestä tai ihmisistäkään aamuisin. Pahin aamupainajainen onkin siis se, että joskus pitää mennä aamulla johonkin. Silloin pyrin kiskomaan päälleni edes jossain määrin puhtaat vaatteet mahdollisimman nopeasti, huuhtelemaan suun ja juoksemaan paikalle, napaten matkalla naapurikahvilasta kahvin mukaani.

  Jos siis saan päättää, nukkuisin aamun ohi, heräilisin aamupäivällä, keräilisin voimia puoleen päivään ennen aamiaispöytään kahvin ja ihmisten seuraan siirtymistä.

 58. Arkena pyrin lähtemään todella nopeasti liikkeelle. Nousen heti herätyskellon soittoon, keitän kahvia ja meikkaan. Vaatteet päälle ja olen valmis lähtemään töihin. Tähän kuluu noin 20-25 minuuttia. En kestä mitään ääniä aamuisin, ja onneksi olen perheessä se, joka herää ekana ja ehtii lähteä ennen muiden heräämistä.

  Viikonloppuisin hiippailen yöasu päällä joskus pitkälle iltapäivään ja nautin kiireettömyydestä. Parhainta on, jos saa nauttia tunnun yksinolosta, antaa muun perheen herätä rauhassa ja valmistaa iso brunssi kotona.

  Meillä mies on näitä viime hetken pakkaajia. Ai että on ollut pinna kireällä useaan otteeseen hänen kanssaan! :-)

 59. Pressopannulla vahvaa kahvia ja Nespresson vaahdottajalla maito, pala ruisleipää – tästä lähtee aamuni käyntiin.
  Muuten niin samaa mieltä Sofien kanssa aamunrutiineista, illalla kaikki valmiiksi ja aamut lähtevät kivasti käyntiin. Tykkään olla aamuisin myös omien ajatusteni kanssa siihen saakka kunnes kahvi on nautittu, vasta sen jälkeen muutun taas sosiaaliseksi:)

 60. Kiire, bad hair morning, tavarat hukassa, mies ei liiku tarpeeksi livakasti, kylmentynyt aamupuuro, valmiiksi laitetut vaatteet eivät olekaan hyvät (tämä on pahin!)… onhan noita :)
  Selättämiseen auttaa vain aika eli on vaan könyttävä tarpeeksi aikaisin ylös. Mun pitää saada herätä rauhassa eli mieheni sanoin mörrittää hetki, sen jälkeen voi sitten jo jutustellakin :D

 61. Aamumörköily on mun juttu. Mies on heti silimät avattuaa pirtiä ku peippone. Piloille mennee jos yrittää puhua mulle ennen aamukahavia. Silti välillä yrittää. Kiire ja ressi ei myöskää naurata. Eipä laulata huonosti nukuttu yökään ei. Mutta kyllä se aina kahavin jäläkeen ylleensä selekijjää :)

 62. Minun aamuni saa pilalle edellisen illan liiallinen sokerilla herkuttelu! Jos siis illalla on tullut syötyä pussi irtokarkkeja leffan edessä, olen seuraavana aamuna takuulla kiukkunen :D on siis pitänyt opetella valitsemaan leffaherkut huolellisemmin ;)

  Aurinkoista syksyä!

  Emilia

 63. Olen aamuihminen. Rakastan aikaisia aamuja, jolloin kaikki muut vielä nukkuvat. On ihana istua pöydän ääreen kahvikupin viereen ja lukea lehteä, sitä paperista. Herään vkloppusinkin aikaisin ja teen samat rutiinit kuin arkisin. Ehkä hiukan hitaammin ja nautiskellen.

 64. Mua ei voi vahingossakaan luonnehtia aanuihmiseksi, aamut on vaan suoriutumista mulle. Vuorotyöläisenä osaakin sitten nauttia ilta- tai yövuoroista lähinnä juuri siksi, että saa nukkua pitkään. Aamuvuoro päivinä rutiinit onkin tärkeitä, ja siksi suurin kriisin paikka olisi, jos kahvimaito olisi päässyt loppumaan! Tosin tänä aamuna huomasin myös sen, että hyvä aamu meni töissä pilalle, koska yövuorolainen oli jättänyt tekemättä hänelle kuuluvat tehtävät, vaan kaikki kasaantui sitten minun aamuuni.

 65. Olen opettanut itseni aamuihmiseksi määrätietoisesti menemällä ajoissa nukkumaan, vaati kyllä usean kuukauden sitkeän harjoittelun :) Mulla aamu menee pilalle jos on kiire, joten herään aina hyvissä ajoin jotta aikataulu ei koskaan ole liian tiukka. Tosin helpotan myös aamuja esimerkiksi miettimällä vaatteet valmiiksi ja pakkaamalla laukun. Mulla pitää olla joka aamu aikaa istua pöydän ääressä koneella & aamutelkkua kuunnellen/katsellen kupponen kädessä :)

 66. Jälleen hyvä arvonta sinulla. Huonot aamuni ovat vähän samantapaisia. Olen kiukkuinen, jos en ole saanut tarpeeksi unta. Hyvä uni on niin tärkeä asia… Rauhallisuus auttaa aamuihin, ja lähtö merenrantakävelylle. Ja tietenkin se kahvi.

 67. Aamu lähtee käyntiin parhaiten jos sen valmistelee jo illalla ja huolehtii etenkin siitä tärkeimmästä eli kahvista! Eli kahvi vettä vaille valmiiksi, puuro kattilaan ja kattila hellalle ja koulu- ja päiväkotilaukut pakattuna. Erityisen tiukkoina talviaamuina saatoin edellisenä iltana levittää lapsen ulkovaatteet eteiseen odottamaan aamua.

  Edellisen illan huolellisista valmisteluista huolimatta päivä ei lähde mukavasti käyntiin jos olen nukkunut myöhään ja missannut oman kahvi-ikkunani. Eli se 30-45min ennen muun perheen heräämistä on minun hiljaista aikaani jolloin nautin kahvini rauhassa. Tästä omasta hetkestä yritän pitää kiinni myös kyläillessä ja saatan hiipiä keittiöön ennen isäntäväkeä :D

  1. Kappas, enpä huomannutkaa että vastasin ohi aiheen. Kommenttini saa poistaa/ jättää julkaisematta, kirjoittelin teemaa mukaillen, en osallistuakseni kilpailuun :)

 68. Minun aamun pilaa jos en saa rauhassa herätä. Jos joku tulee hoputtamaan minua niin ei hyvä seuraa. Kun olen noussut niin minun on pakko saada juoda aamukahvit rauhassa.
  Haaveilen että olisi se meri vieressä ja saisi juoda aamukahvit rauhassa, samalla kun tuijottaa merta. Näin lomalla ja voi kuinka sitä kaipaa arkeen. Jos joku niin se olisi arjenluksusta.

 69. En ole aamuihminen, joten aamu alkaa huonosti jos on liian aikainen herätys :D Olen onnekas siinä mielessä, kun olen sellaisessa työssä, jossa saan pitkälti itse päättää aikatauluni ja tehdä töitä myös etänä. Joskus kuitenkin on pakollisia menoja heti aamusta ja tällöin yöunet voivat jäädä huonoiksi, kun heräilen tarkistamaan, onhan herätys edelleen päällä. Huonot unet pohjustavat siis jo huonompaa aamua. Aamun saa kuitenkin totaalisen pilalle saamatta jäänyt kahvi ja kiire, jonka takia hermostun ja alan hosua.

 70. Minun aamuni riippuu monesta asiasta. Tarvitsen ympäri vuoden sen 8 h unta palloon. (Mikä on vauvan kanssa välillä melkoista arpapeliä.) Toisekseen en saa torkuttaa herätyskelloa, vaan minun on noustava sängystä heti ja kolmanneksi tarvitsen 15 minuuttia aikaa herätä ja koota itseäni. Jos tämän vartin aikana mieheni puhuu minulle tai tulee pussailemaan, räjähdän mitä todennäköisimmin hänen naamalleen ja pyytelen sitten iltapäiväillä anteeksi huonoa tuultani. (Lapsen kanssa kärsivällisyyteni riittää paremmin kuin hyvin.) Mutta jos nämä kakikki kolme asiaa toteutuvat niin, olen hyvällä päällä aamusta asti ja voin kutsua itseäni aamuihmiseksi, jos taas ei koko päivä ei tunnu lähtevän käyntiin, vaikka pahin kiukku laimeneekin melko nopeasti. Pyrin heräämään aina niin, että minulla on vähintään tunti aikaa valmistautua rauhassa ennen töihin lähtöä.

 71. Aamu menee pipariksi jos nukkuu pommiin, kahvinkeittoon ei kerkiä tai kahvista tulee muuten pahaa (terveisin oma kahvinkeitin ei aina yhteistyökykyinen). Myöskin se että unohtaa eväät ja tajuaa sen vasta bussissa tappaa hyvän aamu moodin.

 72. Nykyisin sängystä ylösnouseminen on vaikeampaa kuin ennen. Taitaa ikä alkaa painamaan pikkuhiljaa, yöunetkin ovat keventyneet viime vuosina. Aamun pelastus on iso kuppi kahvia, jonka nautin sohvalla. Kainalooni käpertyy koiraherra, jota alan houkuttelemaan lenkille kupin juotuani. Kahvin ja aamulenkin jälkeen olen tarmokas oma itseni.

 73. No se on kiire.. jos on kamala kiire ja hässäkkä, niin takuuvarmasti menee oma ja muiden aamu pipariksi :) stressiä alkaa pukata, paita menee ruttuun ja bussikin on takuuvarmasti myöhässä! Eli ajoissa vaan kello soimaan ja ei itsensä ylipuhumista puoliunessa torkutukseen :)

 74. En ole aamuihminen, en yhtään. Kun herätyskello soi, saan todella hitaasti koneeni käyntiin. Selviydyn aamuista silloin, kun minulla on tarpeeksi aikaa aamutoimiin; suihkussa käyminen, Hesarin selaaminen, kunnon aamiainen, koirien ruokkiminen ja ulkoiluttaminen. Jos tulee kiire, niin ensin jää Hesari hakematta laatikosta ja sen jälkeen aamiainen syömättä. Muista ei voi tinkiä. Silloin harmittaa ja aamu on pilalla.

 75. Kiire tekee aamuista vähemmän nautinnollista. Valmistelemattomuus arkiaamuja varten aiheuttaa usein kiirettä. Postaustasi lukiessa sain vahvistusta siihen, että kunnon yöunet ovat todella tärkeitä. Tätä edesauttaakseni olen aloittanut somekiellon ilta-ajalle. Usein nukkumaan meno viivästyy itselläni juuri blogeja lukiessani. Pidän kuitenkin aamuista paljon ja kiireestä huolimatta nautin aamuistani :).

 76. Tarvitsen aamulla aikaa reilusti aamupalalle, kahvittelulle ja itseni laittamiselle ja jos herään myöhässä päiväni on pilalla.

 77. Kyllä se on ihana kahvin tuoksu johon on ihan parasta herätä !
  Vaikka vielä tekisi mieli torkuttaa niin kahvi vetää petistä ylös !
  Hyvää syksyä <3

 78. Juurikin tuo liian pitkään torkuttaminen ärsyttää, samoin aamu menee pilalle jos kissa neidit ovat yön aikana pistäneet ranttaliksi ja pitää ruveta aamu kiireessä siivoilemaan. Muutenkin koska tykkään nukkua pitkään jonka takia aikataulu on minuutti touhua kaikki ylimääräinen lisä tekeminen pilaa aamun ajoittain.

 79. Aamut menevät varmasti pilalle jos niitä ei etukäteen suunnittele (varsinkin arkiaamut). Tahdon käyttää kaikki mahdolliset minuutit nukkumiseen jonka vuoksi aamut ovat arkena kiireisiä eikä tiukkaan aikatauluun mahdu yllätyksiä :D viikonloppuisin on ihanaa nauttia rauhallisesta aamusta mikä saa kestää lounaaseen saakka :)

 80. Kiireiset aamut saavat minut hermostumaan. Jos erehdyn torkuttamaan kelloa, menee yleensä aamukin pipariksi. Onneksi mieheni on aamuihminen ja heräilee aamulla laittamaan kahvit ja aamiaisen valmiiksi. Ensimmäisen seurusteluvuoden ajan sain aina aamiaisen sänkyyn, nyt joudun jo kömpimään keittiöön :D Olen oppinut nauttimaan aamuista sisällyttämällä niihin vähän hemmottelua, erikoiskahvi tai hyvä aamuleipä tekee aamusta mukavamman!

 81. Minusta illanvirkusta kuoriutui lasten myötä aamunvirkku, ja nyt aamut ovat lempiaikaani – kunhan ei ole kiire. :)

  Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eli aamut toimivat, kunhan valmistelee kaiken tarvittavan jo edellisenä iltana. Kamalimpia ovat kiireiset aamut, esim. jos herätys ei jostain syystä olekaan herättänyt.

 82. Aamut ovat ihania, jos ei ole kiire mihinkään. Muutun helposti aamuäreäksi jos täytyy kiireellä lähteä. :D Ja tietty jos ei ehdi syödä kunnon aamupalaa, olen herkästi kiukkuisena matkassa.

 83. Mun aamut menee yleensä silloin (pari kertaa vuodessa) pipariksi, kun unenpöpperössä sammuta vahingossa herätyskellon ja nukahdan saman tien uudestaan! Onneksi yleensä herään ja tajuan asian tunnin sisällä, mutta 95% niistä kerroista kello on jo niin paljon , että ehdin vain pikaisesti vetää vaatteet niskaan ja lähteä juoksujalkaa töihin, ilman aamukahvia! Silloin aamu on totaalisen pilalla ja sen kyllä huomaa kasvoiltanikin! :D

 84. Jos aamulla erehdyn torkkumaan pidempään kuin oli tarkoitus on aamu aikamoista hässäkkää ja siitä tulen huonolle tuulelle. Niin ja myös silloin aamun hyvä fiilis menee pipariksi jos vaatteet, jotka olen suunnitellut pukevani päälle tuntuvatkin epämukavilta ja iskee pieni vaatekriisi.
  Hyvin nukutun yön jälkeen on ihana käydä aamulla lenkillä raikkaassa aamussa luonnon heräillessä ympärillä, siitä lähtee aina takuuvarmasti hyvä päivä käyntiin!

 85. Entisestä iltakukkujasta on vuosien varrella kehkeytynyt hyvin suunniteltuja aamuja rakastava aamuihminen. Herään tarpeeksi aikaisin, jotta minulla on aikaa ottaa hetki itselleni ja juoda kahvini rauhassa. Jos tämä ei onnistu – päivä ei lähde käyntiin hyvin.

 86. Meillä lähes joka aamuun kuuluu sekä hyviä että huonoja hetkiä. Lapset 11v ja 12v saavat usein jonkun hulinan aikaiseksi, kuten tänä aamuna taistelun siitä kumpi menee keittiötä lähempään vessaan, minulla palaa sitten hihat tuota tönimistä ja meteliä seuratessani. Usein on pojilla myös jotain kadoksissa, puhumattakaan itsestäni. Olen krooninen myöhästyjä :(. Mutta samaan aamuun mahtuu myös kivoja hetkiä, kun pojat kertovat koulu- ja fudisjuttujaan.

 87. Huonoja aamu koostuu siitä, että nukkuu pommiin, joutuu jättämään aamiaisen väliin, mutta kahvia on pakko saada! Kiirepaniikissa ajattelee olevansa tehokas: keittää kahvin ja samalla tehopesee hampaat – huomaa kahvikuppia hakiessa, että se on unohtunut laittaa kahvikoneeseen ja koko aamun ihana käynnistysaine on levinnyt tiskipöydälle…

 88. Aamuni menee pilalle liian kiireen, nälkäkiukun (aamiainen jää syömättä) tai jos, en ole tehnyt kaikkia valmisteluja edellisenä iltana. Onneksi useimmiten ei käy näin, sillä pakkaan laukkuni, pesen hiukseni ja silitän omat ja lasten vaatteet valmiiksi jo illalla aamua odottamaan…

 89. Joskus on joutunut jättämään aamupalan väliin esim. verikokeen takia. Silloin ei ole päivä lähtenyt käyntiin sitten millään…!

 90. Olen usein herätessäni kiukkuinen, mutta kahvi piristää aina. Ilman kahvia ei päivä lähde käyntiin! Olenkin haaveillut nespresson kahvikoneesta. Kahden pienen tytön kanssa on aamuissa ajoittain paljonkin vastoinkäymisiä. Rutiinit auttaa selviämään ja on voittajaolo, kun lapset ovat päiväkodissa ja ehdin ajoissa töihin.

 91. Oma aamuni on pilalla siinä tapauksessa, jos olen nukkunut liian myöhään! Aina ajoittain saatan lätkäistä herätyksen pois ja “suljen silmäni hetkeksi vielä..” ja sitten herään kauhuissani katsomaan paljonko kello jo mahtaa olla. Olen todella hidas ihminen enkä ikinä selviäisi 20 minuutissa kotoa töihin jo pelkästään välimatkan (melkein 10km) takia. Herään siis joka aamu n. 1,5h töiden alkua aikaisemmin, joka sekin välillä tuntuu liian lyhyeltä ajalta jos käyn aamulla suihkussa ja pitää kuivata ja suoristaa hiukset. Ilman meikkiä voin mennä töihin, mutta hiukset suoristamatta suihkun jälkeen en ;:D

 92. Hei, milloin voittaja julkaistaan? Täällä jo kovin odotetaan olisiko arpaonni suosinut ja pitkään haaveilemani toive kyseisestä kahvikoneeesta toteutuisi :)

  Terveisin malttamaton ja toiveikas lukija :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*