Restaurant Day

Nyt on italialainen ystäväni suunnannut kohti kotiaan ja minä voin laittaa kesäkotini pakettiin ja suunnata kohti Vaasaa ja opiskeluja. Kulunut viikonloppu oli kaikinpuolin aika kiireinen, oli synttäreitä, maratonia, rippijuhlia ja kaikkea muuta. Kaiken tämän kruunasi aivan upea ja lämmin ilma.

Rippijuhlien jälkeen suuntasin suoraan ystävieni ravintolaan, Kolmeen Luukkuun. Ravintolan nimi tulee siitä, että alkuruoka, pääruoka ja jalkiruoka tarjoiltiin eri ikkunoista. Tytöt olivat nähneet ihan jurjasti vaivaa aina sisutuksesta lähtien. Pöydät oli laitettu Mariankadulle, mutta sadesään sattuessa olisivat vieraat mahtuneet myös sisälle. Ravintolan suosio tuli neitosille yllätyksenä, sillä ruoka loppui jo neljän maissa. Minä saavuin paikalle viiden aikoihin ja minulle tarjoiltiin ihan älyttömän hyvää minttujäätelöä. Tytöt arvioivat, että ruokailijoita olisi ollut noin 200, mutta jos ruoka ei olisi loppunut olisi syöjiä ollut paljon enemmän. Jono oli kuulemma mennyt aina autotielle asti.

Arvaatkaas mitä? Myös minä osallistun seuraavaan Ravintolapäivään ja tulen tarjoilemaan ruokaa Kolmessa Luukussa. Pidän ihan älyttömästi tällaisista tapahtumista ja toivoisinkin, että Ravintolapäivä saa jatkoa.  Kävittekö te maistelemassa ravintoloiden antimia?

You may also like

24 Comments

 1. Kävimme yhteensä kuudessa paikassa ja monen sellaisen ohi mentiin , joka oli jo sulkenut ruoan loputtua tai jonot olivat liian pitkät.

  Kolme luukkua oli juuri sulkemassa, kun saavuimme paikalle, onneksi saimme lyhyehköllä jonotuksella vohvelit miltei kulman takaa katutason ikkunasta.

  Kaiken kaikkiaan todella hauska päivä. Olemme harkinneet mukana oloa joko jo ensi kerralla 19.11. tai ensi keväänä. Konseptikin on jo pitkälle suunniteltu musiikkia myöden.

  Aika pian on jo seuraava kerta, toivottavasti eivät viranomaiset hermostu. Jos päivää pidetään muutaman kerran vuodessa, ovat varmaan puuttumatta, mutta jos tapahtuma alkaa olla liian taajaan, voivat jo kiristää otetta.

  Omat tunnelmani päivän varrelta löytyvät täältä http://lumolifestyle.blogspot.com/2011/08/august-restaurant-day-in-helsinki.html

  1. Oho, onko ravintolapäivää suunniteltu siis marraskuulle? Yllättävä ratkaisu ajatellen Suomen ilmastoa – toivottavasti päivälle ei satu kovin kurja syysmyrsky!

   Teillä on molemmilla niin iloisia kuvia päivältä, vaikuttaa kyllä voittokonseptilta! Toivotaan tosiaan, etteivät viranomaiset hermostu ravintolapäiväilystä ja homma saa jatkua. Ja ennen kaikkea toivon, että ihmiset innostuvat a) itse yrittämään ja b) arvostamaan ravintolakulttuuria, että saadaan Suomeen lisää ihania ravitsemusliikkeitä! :)

   1. Vähän itseasiassa harmittelin, että seuraava päivä on jo marraskuussa. Eilisen päivän kruunasi upea ilma ja marraskuussa makeita kelejä on harvemmin täällä pohjolassa. Toisaalta glögin tuoksu ja kynttilän valo loisivat tunnelmaa. Ravintolapäivässä hauskinta minusta olikin, että ravintoloita oli kyhätty puistoihin ja sisäpihoille. Monellakaan ei varmasti ole niin isoa kotia jonne saisi ravintolan kyhättyä, niin en tiedä miten konsepti toimii marraskuussa.

    Viranomaiset yrittävät varmaan puuttua ainakin alkoholin anniskeluun. Toivotaan, että tapahtuma saisi jatkua muuten samanlaisena vielä pitkään :)
    Helsingissä ainakin on minusta ihan liian vähän persoonallisia ravintoloita (korkeat vuokrat ovat varmasti syynä), joten ravintolapäivä antaa mahdollisuuden pienille suurille ideoille!

  2. Hei!

   Oi, olet ollut tosi aktiivinen! Rippijuhlat venähtivät, niin en kerennyt kuin kahteen paikkaan ja kummassakin oli ruoka kerennyt loppumaan.

   Huomasinkin, että seuraavan päivä on jo marraskuussa. Hmm. Tulee itselle ehkä vähän huonoon aikaan, sillä olen Vaasassa ja koulujutut painavat tuohon aikaan pahasti päälle. Eli ehkä osallistumiseni menee keväälle.

   Niin. Luulen, että ainakin alkoholin tarjoilu voidaan yrittää kieltää. Toivottavasti päivä ei kaadu alkoholin läsnäoloon, vaikka viini ruoan kaveri onkin. Pääasia minulle ainakin on tapahtuma itsessään, viinit voi juoda muulloinkin :)

   Katsoinkin jo kuvasi ja siellä näkyikin Kolmen Luukun jono :)

 2. Kävimme yhteensä kuudessa paikassa ja monen sellaisen ohi mentiin , joka oli jo sulkenut ruoan loputtua tai jonot olivat liian pitkät.Kolme luukkua oli juuri sulkemassa, kun saavuimme paikalle, onneksi saimme lyhyehköllä jonotuksella vohvelit miltei kulman takaa katutason ikkunasta.Kaiken kaikkiaan todella hauska päivä. Olemme harkinneet mukana oloa joko jo ensi kerralla 19.11. tai ensi keväänä. Konseptikin on jo pitkälle suunniteltu musiikkia myöden. Aika pian on jo seuraava kerta, toivottavasti eivät viranomaiset hermostu. Jos päivää pidetään muutaman kerran vuodessa, ovat varmaan puuttumatta, mutta jos tapahtuma alkaa olla liian taajaan, voivat jo kiristää otetta.Omat tunnelmani päivän varrelta löytyvät täältä http://lumolifestyle.blogspot.com/2011/08/august-restaurant-day-in-helsinki.html

 3. Ravintolapäivä on mainio keksintö. Itsekin pyörittelen mielessäni osallistumista toteuttajapuolella ensi kerralla. Mahtavaa, että tapahtuma oli nyt levinnyt entisestään muihinkin kaupunkeihin.

  1. Niin on, mahtava konsepti kerrassaan! Näin kaveriporukalla se on varmasti kiva toteuttaa :) Jos seuraava päivä on todellakin marraskuussa, niin joudun varmasti olemaan vielä Vaasassa eli ehkä toteutan sen siellä pienemmässä mittakaavassa.

 4. Ravintolapäivä on mainio keksintö. Itsekin pyörittelen mielessäni osallistumista toteuttajapuolella ensi kerralla. Mahtavaa, että tapahtuma oli nyt levinnyt entisestään muihinkin kaupunkeihin.

 5. Oho, onko ravintolapäivää suunniteltu siis marraskuulle? Yllättävä ratkaisu ajatellen Suomen ilmastoa – toivottavasti päivälle ei satu kovin kurja syysmyrsky!Teillä on molemmilla niin iloisia kuvia päivältä, vaikuttaa kyllä voittokonseptilta! Toivotaan tosiaan, etteivät viranomaiset hermostu ravintolapäiväilystä ja homma saa jatkua. Ja ennen kaikkea toivon, että ihmiset innostuvat a) itse yrittämään ja b) arvostamaan ravintolakulttuuria, että saadaan Suomeen lisää ihania ravitsemusliikkeitä! :)

 6. Hei!Oi, olet ollut tosi aktiivinen! Rippijuhlat venähtivät, niin en kerennyt kuin kahteen paikkaan ja kummassakin oli ruoka kerennyt loppumaan.Huomasinkin, että seuraavan päivä on jo marraskuussa. Hmm. Tulee itselle ehkä vähän huonoon aikaan, sillä olen Vaasassa ja koulujutut painavat tuohon aikaan pahasti päälle. Eli ehkä osallistumiseni menee keväälle.Niin. Luulen, että ainakin alkoholin tarjoilu voidaan yrittää kieltää. Toivottavasti päivä ei kaadu alkoholin läsnäoloon, vaikka viini ruoan kaveri onkin. Pääasia minulle ainakin on tapahtuma itsessään, viinit voi juoda muulloinkin :)Katsoinkin jo kuvasi ja siellä näkyikin Kolmen Luukun jono :)

 7. Niin on, mahtava konsepti kerrassaan! Näin kaveriporukalla se on varmasti kiva toteuttaa :) Jos seuraava päivä on todellakin marraskuussa, niin joudun varmasti olemaan vielä Vaasassa eli ehkä toteutan sen siellä pienemmässä mittakaavassa.

 8. Vähän itseasiassa harmittelin, että seuraava päivä on jo marraskuussa. Eilisen päivän kruunasi upea ilma ja marraskuussa makeita kelejä on harvemmin täällä pohjolassa. Toisaalta glögin tuoksu ja kynttilän valo loisivat tunnelmaa. Ravintolapäivässä hauskinta minusta olikin, että ravintoloita oli kyhätty puistoihin ja sisäpihoille. Monellakaan ei varmasti ole niin isoa kotia jonne saisi ravintolan kyhättyä, niin en tiedä miten konsepti toimii marraskuussa.Viranomaiset yrittävät varmaan puuttua ainakin alkoholin anniskeluun. Toivotaan, että tapahtuma saisi jatkua muuten samanlaisena vielä pitkään :)Helsingissä ainakin on minusta ihan liian vähän persoonallisia ravintoloita (korkeat vuokrat ovat varmasti syynä), joten ravintolapäivä antaa mahdollisuuden pienille suurille ideoille!

 9. Onpa kiva tunnelma ystäviesi ravintolassa! Tuosta kun olisi kävellyt ohi, niin varmasti olisi halunut jäädä istuskelemaan. Ensi vuonna sitten!

  1. Hih, olisit sopinut tuonne kuin nenä päähän! Olisit myös rakastunut heidän 170 neliön huvikumpuun. Sisustus on juuri sinun tyyliäsi! Heillä on aivan mahtava kommuuni :)

   Ensi vuonna sitten ja sitten voidaan vihdoinkin nähdä :)

 10. Onpa kiva tunnelma ystäviesi ravintolassa! Tuosta kun olisi kävellyt ohi, niin varmasti olisi halunut jäädä istuskelemaan. Ensi vuonna sitten!

 11. Hih, olisit sopinut tuonne kuin nenä päähän! Olisit myös rakastunut heidän 170 neliön huvikumpuun. Sisustus on juuri sinun tyyliäsi! Heillä on aivan mahtava kommuuni :)Ensi vuonna sitten ja sitten voidaan vihdoinkin nähdä :)

 12. Oi ihanaa, olen kuullut tästä – nyt oli kiva lukea kokemuksia. Vaikuttaa aivan ihanalta :) Eli siis kuka tahansa voi perustaa ns. ravintolan ravintolapäivänä? Täytyy yrittää järjestää Hesan reissu tuoksi päiväksi. Muuten – tienasivatko tytöt hyvin vai oliko kate vain se mitä ruokien raaka-aineisiin meni?

  1. Kyllä, kuka tahansa :) Ravintolapäivä on levinnyt aika hurjalla vauhdilla, niin voit mahdollisesti löytää ravintoloita omaltakin paikkakunnaltasi :)

   Tytöt ovat taiteilijoita, niin heille rahan tekeminen ei ole se tärkein asia- pääasia heille oli omien ideoiden toteuttaminen. Ruokien hinnat lähtivät 2 eurosta ylöspäin, eli mitään voittoa en usko heidän tehneen. Pyysivät minut mukaan, kun heillä oli kuulemma organisoinnissa pieniä ongelmia :D.

 13. Oi ihanaa, olen kuullut tästä – nyt oli kiva lukea kokemuksia. Vaikuttaa aivan ihanalta :) Eli siis kuka tahansa voi perustaa ns. ravintolan ravintolapäivänä? Täytyy yrittää järjestää Hesan reissu tuoksi päiväksi. Muuten – tienasivatko tytöt hyvin vai oliko kate vain se mitä ruokien raaka-aineisiin meni?

 14. Kyllä, kuka tahansa :) Ravintolapäivä on levinnyt aika hurjalla vauhdilla, niin voit mahdollisesti löytää ravintoloita omaltakin paikkakunnaltasi :)Tytöt ovat taiteilijoita, niin heille rahan tekeminen ei ole se tärkein asia- pääasia heille oli omien ideoiden toteuttaminen. Ruokien hinnat lähtivät 2 eurosta ylöspäin, eli mitään voittoa en usko heidän tehneen. Pyysivät minut mukaan, kun heillä oli kuulemma organisoinnissa pieniä ongelmia :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*