14th of July

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

14th2

Eilen juhlittiin Ranskan kansallispäivää. Heräsimme aikaisin, sillä ystävämme oli kutsunut meidät kattoterassille Champs-Élyseén varrelle. Terassin koko oli huikea ja meitä juhlakulkueen kuikuilioita oli siellä kymmenittäin. Jokainen toi aamiaista mukanaan eli puputtelimme marjoja, croisantteja ja muita aamuvarhaisella Pariisin katolla.

En ollut aiemmin ollut näkemässä näitä kekkereitä ja alun perin meidän ei pitänyt olla Pariisissa eilenkään. Onneksi suunnitelmiin tuli muutos ja jäimme kaupunkiin. Oli ihana nähdä miten ranskaliset ovat ylpeitä maastaan ja osaavat juhlia sitä asianmukaisin menoin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

14

Joskus muutama viikko sitten ihmettelin, että miksi kaduilla tyrkytetään minulle lippuja ja lappuja ja pyydetään rahaa. Syy selvisi aika pian, sillä tämä rahankeruun tarkoituksena on järjestää kunnon bileet paikallisilla paloasemilla. Kyllä paloasemilla.. Bal des Pompiers järjestetään yleensä 13.7 eli päivää ennen kansallispäivää. Minun piti mennä juhliin maanantaina, mutta lomalainen on ollut niin kiireinen niin väsähdin maanantaina ennen juhlia.

En ole mikään aviation geek, mutta täytyy sanoa, että kyllä nämä patongin puputtajat osaavat tehdä kaikesta niin kaunista ja näyttävää. Innostuin ihailemaan lentonäytöstä ja -koneita suu auki ja silmät pyöreinä. Kerrassaan kaunis paraati, niin maassa kuin ilmassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illalla menimme samalle kattoterassille ja yllätyksekseni terden vieraat olivat triplaatuneet aamusta. Siellä meitä sitten oli yli sata vierasta katsomassa Eiffelin loistoa ja upeaa ilotulitusta. Poksauteltiin pulloja ja otettiin valokuvia sädehtivästä pariisittaresta. Täydellinen aloitus siis lomalle on minulla ollut!

Kun ilotulitukset loppuivat, suuntasi juhlakansa koteihinsa, sillä täällä on tänään ihan normaali arkipäivä. Lomalaisella tosin on aina aikaa, joten jatkoin iltaa vielä kotikadun paloaseman bileisiin. Siis en tiedä olenko ollut yhtä mahtavissa bileissä ikinä aiemmin elämässäni. Puitteet olivat mitä kauneimmat, pariisilainen sisäpiha ja autotallit olivat muovaantuneet tanssisaleiksi. Niin, ja paloasema oli täynnä virkapukuisia juhlijoita aina palomiehistä, merimiehiin ja poliiseihin. Kyllä nämä ranskalaiset osaavat aina yllättää!

………….

I just have to say wow! What a day! Yesterday was my first time when I joined Bastille day festivities. We started the morning in a roof top terrace in the Champs-Élysées. Everyone brought their own breakfast so while we were eating croissants, berries and pastries, the avenue and sky filled with different forms of celebrations. I have to say, that the French are the masters of creating beautiful set up and experience on the plate, sky and on the runways. They really are masters of beauty!

In the evening we gathered back to the terrace with some bubbly and watched when the lady of Paris, Eiffel tower, was in full costume. I’m not even so big fan of a fireworks, but I was just amazed how fireworks was formed into art. So if you are planning summer trip to Paris next year, please get the timing right – come here on 14th of July!

You may also like

2 Comments

  1. Kuulostaa joltain Sex and the City jaksolta! Instagramissa oli kyllä ihan mahtava kuva noista ilotulitteista. Pariisi on kylla kaunis ja sekin on todella kaunista oikeastaan, että heillä on niin suuri rakkaus omaa maata kohtaan. Kyllähän meilläkin on suomessa mutta näytetään sitä vähän hillitymmin…

  2. Olin Pariisissa vuonna 2009 silloin, kun Ranskassa juhlittiin kansallispäivää. Oli kieltämättä tosi hieno ja vaikuttava kokemus, tuota päivää on tullut muisteltua näin jälkeenpäinkin muutamaan otteeseen! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*