Yksinkin voi lomailla lockdownin aikana – 150%:sta rentoutumista

Avec Sofié Blog l

Olen ollut tämän viikon lomalla ja olen mielestäni onnistunut lomailussani 150%:sti. Ranska on jälleen lockdownissa, niin en ole paljoa kotoa poistunut; ollut vain kotona, kokkaillut ja seurannut vaaleja. Siivosin tosin kodin tällä viikolla ja se on ollut isoin saavutukseni.

Tarvitsin lomaviikon, vaikka se tarkoittikin vain kotona oloa. Olen jollain lailla varma, että loppuvuosi menee enemmän ja vähemmän sisätiloissa, niin halusin viikon, jolloin voin käydä edes aamuisin kävelyllä auringossa. Ei hyvään lomaan kai sitten muuta tarvitakaan.

Koska olin lokakuussa kaksi viikkoa Italiassa ilman miestäni töiden takia, sain paljon kysymyksiä, että missä mieheni oikein on. Koin nämä kysymykset jollain lailla erikoisina ja varsinkin sen takia koska mieheni ei halua olla osa blogiani. Toiseksi olemme aiemminkin viettäneet paljon aikaa erikseen ja kyllä me myös olemme lomailleet erikseen, vaikka suurimmat lomat olemme toki yhdessä. Tänä vuonna olemme itseasiassa viettäneet enemmän aikaa yhdessä kuin ikinä aiemmin. Näin on varmasti tosin monella meistä ja senkin takia koen, että oma aika on myös todella tärkeää ottaa, jos se on mahdollista. Pidän mennä aikaisin nukkumaan ja herätä aikaisin, syödä rauhassa ja puhua ystävieni kanssa tuntikaupalla puhelimessa. Näitä asioita juuri olen lomallani tehnyt.

Avec Sofié Blog l

Olin hieman yllättynyt teidän viesteistänne, vaikka tiesin, että tarkoitatte vain hyvää kun kyselitte missä mieheni on. Olin tosin ajatellut, että olin jo antanut sellaisen kuvan itsestäni, että olen aika omatoiminen ja voin muuttaa, vaikka maasta toiseen työn perässä, jos sitä vaaditaan. Olen viimeiset kuusi vuotta ollut käytännössä viikot aina yksin, niin erossa olo ei meille ole ongelma. Kumpikin meistä tarvitsee omaa aikaa ja sen takia olen tottunut olemaan paljon yksin. Jokseenkin pidän myös kaipuun fiiliksestä ja kun viikon jälkeen näemme, on tunne edelleen yhtä ihana kuin silloin 7 vuotta sitten kun aloimme tapailemaan.

Tein teille Instagramissa avauksen tästä aiheesta ja aloimme keskustella, ja te jaoitte myös paljon omia tapojanne. Lukijakuntani on hieman vanhempaa keskiverroin mitä minä ja selkeästi moni teistä on ollut jo pidempään naimisissa ja otatte myös oman aikanne. Moni teistä myös tarvitsee sitä.

Pidin kommenteista todella paljon ja joka kerta olen niin äärettömän kiitollinen teidän avoimuudestanne. En ole ainut, joka tarvitsee omaa aikaa ja yksi teistä oli jättänyt vauvat miehelle ja lähtenyt yksin Pariisiin viikoksi. Kommentin mukaan hän oli täyttänyt Pariisin vesiverkosta rintamaidolla viikon kaupungissa olon aikana koska vauvat olivat kotona miehen kanssa.

Nämä keskustelut ovat avaavia teille, mutta myös minulle, sillä välillä olen omassa kuplassani enkä ymmärrä, että ettehän te välttämättä tunne minua niin hyvin kuin välillä luulen. Luulin, että se on normaalia odottaa minulta, että olen viikkoja erossa miehestäni sillä, onhan hän ollut useasti Yhdysvalloissa pari viikkoa, kun minä olen ollut yksin Hollannissa tai Ranskassa.

Ei ole yhtä oikeaa tapaa olla, pitää vain löytää itselle se sopiva muoto ja tapa. Olen onnellinen, että olemme mieheni kanssa tässä asiassa niin samanlaisia, että kumpikin vaatii oman ajan aina välillä. Ymmärrän, että jos on tottunut olemaan koko ajan yhdessä, voi erillä olo tuntua omituiselta. Meille introverteille tämä on tosin elinehto, että saa omaa aikaa olla hiljaisuudessa.

You may also like

14 Comments

 1. Oli jännä tajuta että itse en pitänyt asiaa kummallisena kun seurasin stoorejasi. En oikeastaan ajatellut miehesi olinpaikkaa ollenkaan.
  Itselleni toisen poissaolo tekee hyvää. Muutun nalkuttavaksi akaksi, jos toinen on jatkuvasti näköetäisyydellä. Kaipauksen tunne muistuttaa siitä, miten kovasti haluaa jakaa yhteisen elämän.

  1. Heippa Noora,

   ja kiitos kommentistasi.

   Niin, en jotenkin osannut olettaa, että sitä pidettiin epänormaalina. Varisnkin kun oli työmatka eikä mieheni ikinä muutenkaan ole työmatkoillani tai minä hänen.

   Jep, ja tämä vuosi on ollut muutenkin niin vain sisällä oloa eikä mitään sisältöä muuten kun työt.

   Juuri näin :)

 2. Lockdown mutta reissaatko siis kuitenkin? Minä luen vain blogiasi, en seuraa instagrammia. Ruotsia ja ruotsalaisia on mustamaalattu koko Corona-ajan mutta ympärilläni kaikki ovat pysyneet kotona ja kukaan meistä ei ole reissannut niin kuin sinä (ja ilmeisesti miehesi).

  1. Sofien tyomatka ymmartaakseni tapahtui ennen kuin Ranska meni lockdowniin koska han on ehtinyt olemaan jo viikon Ranskan kodissaan lomalla. Ranskahan on ollut vahan valia lockdownissa, joko koko maan kattavassa tai paikallisissa tapauksissa, aivan kuten taalla Briteissa. Taytyy vaan pysya tilanteessa mukana ja katsoa tarkkaan minne saa menna ja minne ei.

   Olisipa kiva nahda muutama kuva syksyisesta Etela-Ranskasta tai Italiasta ja kuulla paikallisista tunnelmista (mita vaan tiedat ja mita kuvia sulla on ja haluat jakaa). Meilla on maastapoistumiskielto, joten sun postaukset ja Insta-kuvat toimivat virtuaalimatkana (taas).

   Ihanaa sunnuntaita sinne

   1. Heippa Elina,

    kiitos viestistä :)

    Italiasta minulla on muutama kuva, mutta Ranskassa olen vain kotona aamulenkkejä lukuunottamatta niin en ole innostunut ottamaan kuvia. Italiasta minun piti jo tällä viikolla jakaa pari kuvaa, mutta en ole vielä ehtinyt.

    Yep, pakko tässä on kanssa alkaa itse virtuaalimatkailemaan kun syksy ja sateet tulevat. Siellä on tosin ainakin ystävien postauksista päätelleen ollut vielä ihanan aurinkoista :) Marraskuu on inhokkikuukauteni ja onneksi se on ollut myös Hollannissa normaalia parempi ja aurinkoisempi.

  2. Heippa Jonna,

   kannattaisi seurata instassa niin tietäisit miksi olin Italiassa :)

   Italiaan saa mennä negatiivisella testillä. Ja siis ajoin Italian läpi kotiin ennen kuin lockdown alkoi.

   Eri mailla on eri suositukset. Hollantilaiset ystävät ja tuttvat ovat nyt ja menossa Caribialle talvella (Hollannille kuuluville saarille). Ihan samoin mitä suomalaiset Lappiin.

   Eli pitää katsoa niitä oman maan suosituksia :)

   Luulen, että pohjoismaissa tämä matkustaminen nähdään erityisen ikävänä, koska pitää aina lentää paikasta toiseen. Keski-Euroopassa autolla ajo on normaalimpaa maasta toiseen samoin kun mennään Helsingistä Turkuun.

   Olen nähnyt koko vuonna kourallisen ihmisiä ja loppuvonna en näe mieheni lisäksi ketään muuta kuin ruokakaupan ihmiset. En näe matkustamista sinällään pahana, vaan se miten siellä maassa on. Jos menisin esimerkiksi Luxembourgiin viikonlopuksi kylään ystävilleni, en näe siinä yhtään sen pahempaa kun ajaisin Amsterdamin sisällä ystäväperheen luo kylään. Ja olen itseasiassa ärsyyntynyt medialle miksi he demonisoivat lentokoneet. Työpaikoilla ja isoissa juhlissa tartunta on paljon todennäköisempi.

 3. Mainitset lentämisen olevan Pohjoismaissa pakollisen liikkumismuodon maitten välillä. Kyllä täältä mennään varmasti enemmän autolla ja laivalla Ruotsiin ja Viroon ja ylipäätään Baltian maihin, kuin lentämällä, jos lukumääräisesti katsotaan. Mutta nyt ei mennä minnekään, koska korona, tauti ei katso sitä millä pelillä kuljetaan, rajathan voi ylittää vaikka polkupyörällä. Työmatkaliikenne sallitaan kyseisten maiden välillä, mutta esim. Viron lomalle laitettiin juuri 2 viikon karanteeni. Kotimaassa voimme matkustella mm. Ahvenanmaata suositellaan Lapin kohteiden lisäksi. Koronan ollessa kyseessä onkin huomioitava aina kyseisen maan rajoitukset.

   1. Niin, tätä tarkoitin.

    Mun kollegat käy Saksassa perheen luona sunnuntai-lounaalla tai viikonloppuisin Belgiassa. Se on sama kun mentäisiin Hensingistä Turkuun.

  1. Heippa,

   Huomaathan, että Hollanti ja Ranska ovat maina kiinni ja menen maiden väliltä kotisohvalta kotisohvalle. Eli ei tässä voi nyt loman merkityksessä puhua.

   Ja jos maat sallivat, niin en ole tuomitsemassa vaikka ihmiset hotelliin ja lomalle menevät. Ei ole minun asiani. Itse olen näkemättä muita ihmisiä niin riski taudin saamiseen kauppareissulla on aika pieni.

   Ymmärrän, että on kiristävä ilmapiiri, mutta jokainen tehkööt niin kuin haluavat. En ole menossa häihin, perhejouluihin tai illanistujaisiin, mutta en voi tuomita jos joku niin tekee.

   Itseäni tosin hirvittää, että jos kukaan ei matkaile, niin miten käy hotellien? Tai lentoyhtiöiden? Tai ravintoloiden Ranskassa ja Hollannissa nyt kun ne ovat monta kuukautta taas kiinni. Suurempi huoli minulla on tulevaisuudesta ja muiden työpaikoista.

 4. Itselle tuollainen suhde olisi juuri unelma. Tarvitse myös niin paljon omaa aikaa. Olen ajatellut, että paras suhde olisi, että viikot erillään kumpikin omissa töissään ja viikonloput ja lomat yhdessä. Toki yhteyttä voisi pitää koko ajan. Perhehaaveita ei todellakaan ole, joten tällainen “aikuisten suhde” olisi tervetullut!

 5. Aivan 100% täyttä asiaa. Saa rauhassa täysin rentoutuu, ajatella ja myöskin visioida tulevia kiinnostavia työprojekteja.

  Vitsi miten kiva ja inspiroiva blogi sulla! Kiitos postauksista ja kaikkee hyvää! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*