Why women turn on and not drive each other

Avec Sofié blog Sandro Paris - perfect summer dresses

 

Olette pyytäneet  todella paljon uraan liittyviä postauksia. Olin toissa viikolla women in tech -tapahtumassa, jossa puhuttiin paljon uraan liittyviä asioita, haluaisin kirjoittaa muutamasta niistä. Yhden trackin aihe oli ”why women turn on each other” ja koin sen yhdeksi mielenkiintoisimmista aiheista tapahtumassa.

Jokain track alkoi 45 minuutin paneelilla, jonka jälkeen kävimme aiheita läpi pienissä ryhmissä tunnin ajan. Viimeiset 15 minuuttia kävimme läpi jokaisen ryhmän mietteitä aiheesta, joten kyseessä ei ollut pelkkä paneelikeskustelu. Todella hyvä formaatti tämänkaltaisiin tapahtumiin ja uskon, että tämä eventti antoi monelle, eikä pelkästään minulle niin paljon.

Minulla on työelämässä ollut onni, sillä olen tehnyt töitä upeiden ja toisia eteenpäin puskevien naisten kanssa. Jokaista meitä on varmasti kiusattu jossakin vaiheessa koulutietä, mutta työpaikalla olen aina saanut olla hyvien tyyppien kanssa. Varsinkin hyvien naisten.

Avec Sofié blog Sandro Paris - perfect summer dresses

Kaikilla paneelin naisilla ei ollut aina käynyt yhtä hyvä tuuri mitä minulla ja kävimme keskustelua mistä se johtui. Miksi naiset  (varmaan myös miehet) käyttäytyvät toisia kohtaan huonosti. Miehet ehkä puhaltavat pelin poikki ja asia sovitaan saman tien ennen kuin asiasta ehtii tulla ns. ongelma. Toki tiedän naisia myös ja kuulun heihin myös itse heihin ja kysyn suoraan, että onko joku vinossa, jos koen, että ilmapiirissä on muutoksia.

Yksi asia minkä minä ainakin koen henkilökohtaisesti jokseenkin todella hölmöksi ajattelutavaksi on, että mietimme naisina, että meillä on vain joku tietty kiintiö, jonka on mahdollista päästä johtoryhmään. Jos johtoryhmässä on 10 ihmistä, on naisia niistä kaksi, jotta saadaan diversiteetti-mittarit edes jollekin tolalle.

Kysyin teiltä Instagramissa, että millaisia johtoryhmiä teillä on yrityksessä, jossa olette töissä ja 517 vastaajasta 81% työskenteli yrityksessä, jossa naisia on johtoryhmässä. Toki on hienoa, että Suomessa teidän kesken numero on näin korkea, mutta kyllä minua vieläkin ihmetyttää, että miten jokaisessa yrityksessä ei Suomessa vuonna 2018 ole myös naisia johtoryhmässä. Luulisi, että jokaisessa yrityksessä diversiteettiä mitattaisiin nimenomaan myös tällä tasolla. Meitä myös haastettiin siitä, että näemme sen usein niin, että naisia näkyy väin niin sanotusti pehmeämmissä rooleissa (viestintä ja markkinointi) eikä esimerkiksi myyntijohtajan roolissa.

HR:ltä oli käytännössä kielletty tulemaan tähän tapahtumaan kuuntelemaan sekä rekryämään, niin pystyimme olemaan todella avoimia ja kertomaan omia kokemuksia, odotuksia sekä ajatuksia ilman, että pitäisi pelätä mitä joku ajattelee sanomisistamme. Tämän takia tapahtumassa oli ihan mieletön ilmapiiri, kun kaikista asioista pystyi puhua ääneen.

Meitä kannustettiin etsimään tapahtumasta uusia polkuja, uusia esimiehiä ja ajattelumalleja jokapäiväisiin töihin. Löysin omaan yritykseeni todella hyvän kandidaatin teknisempään rooliin ja toivon, että voin auttaa häntä löytämään seuraavan urastepin. Jokaista ei voi auttaa, mutta jos jokainen auttaa edes yhtä naista etenemään, pääsemme niin paljon pidemmälle.

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

1 Comment

  1. Asiaa!Kiitoksia postauksesta.
    Myös kommenti instastoryriisi: minusta on tyylikästä pukeutua sään mukaisesti ja taas tyylitöntä kipitellä korkkiksissa, ja palella nenä sinisenä kun sataa vettä kuin saavista kaataen:-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*