Weekend in Paris and shakshuka for breakfast

Olin pienellä viikonloppulomalla Pariisissa pitkästä aikaa ja vietin eilisen, niin kuin sunnuntaisin on Pariisissa tapana, kävellen ja syöden. Jos jotain kaipaan Pariisista ovat ne nimenomaan eilisen kaltaisia päiviä, jolloin vain kävellään ja etsitään uusia kivoja ravintoloita, salaisia puutarhoja ja tuntemattomien bulldoggeja.

Pariisi ei ehkä ole kovinkaan tunnettu kokeilevasta keittiöstään ja moni yllättyy, että miten vaikea suurkaupungista on itseasiassa löytää aamiaiseksi vaikka birchermysliä. Croissantteja ja patonkeja löytyy, mutta vähänkin erilaista ja jollain lailla trendikkäämpää ruokaa on vähemmän tarjolla. Jos on tottunut vaikka Amsterdamin tai Köpiksen ruokatarjontaan, on vastaavia paikkoja paljon vähemmän Pariisissa.

Avec Sofié blog l Weekend in Paris

Avec Sofié blog l Weekend in Paris

Muistatte varmasti Marlonin? Se on yksi Pariisin suosikeistani, kun haluan jotain muutakin kuin perinteistä omelettia ja patonkia aamiaiseksi. Marlonin omistajilla on myös toinen ravintola kotimme lähellä, Marcel, mutta eilen halusimme kokeilla jotain uutta ja ottaa myös muutaman kävelyaskeleen heti aamusta.

Avec Sofié blog l Weekend in Paris

Olemme suhteellisen aamuvirkkuja, joten olimme jo hyvin ei-ranskalaiseen tapaan ulkona heti yhdeksältä ja suuntaamassa Café Oberkampfiin. Tämä minimaalinen kahvila sijaitsee 11:sta kaupunginosassa ja suosittelen lämpimästi heidän aamiaistaan. En ole monessakaan paikassa lemppariini, shakshukaan, Pariisissa törmännyt, joten tämä kahvila meni kyllä Sohvin lempparilistalle ihan senkin takia.

Avec Sofié blog l Weekend in Paris

Shakshukaa teen aina silloin tällöin kotona ja parhaimmat olen totta kai syönyt missäs muuallakaan, kuin Israelissa. Oberkampfin shakshuka ei tosin ollut ollenkaan hullumpi, minä söin sen perinteisen tomaatilla ja Pampulani söi pinaattiversion. En tiedä missä vaiheessa tästä perinteisestä ruoasta on tullut trendiruokaa ja mietin, että onkohan Ottolenghillä ollut jonkinlaista vaikutusta tähän asiaan?

Avec Sofié blog l Weekend in Paris

Café Oberkampf on todella todella pieni, joten suosittelen menemään sinne heti sen avauduttua 09:30, sillä eilen ainakin heti kymmeneltä se oli jo aivan täynnä ja pöytää joutui odottamaan. En ole kovinkaan montaa kertaa kävellyt 11:sta kaupunginosassa, mutta eilen matkalta löytyi muutama muukin kiva kahvila ja gluteeniton leipomo. Joten jos Oberkampf on täynnä, löytyy viereisiltä kaduilta muutama muukin varteenotettava paikka.

Avec Sofié blog l Weekend in Paris

Kahvilassa minulla oli myös ihanaa seuraa. Tämä pieni ranskis nautti rapsutuksistani yhtä paljon kun minä sen pusuista. Ranskiksen nimi oli Tryffeli ja nimi kyllä sopi hänelle ihan äärettömän hyvin. Niin kuin ehkä tiedätte, pidän koirista ihan äärettömän paljon ja minusta se on kiva asia Ranskassa, että niitä saa myös tuoda sisälle ravintoloihin/kahviloihin. Ymmärrän toki, että jos on kovin allerginen, ei tuollainen tuhisija paljoa hymyilytä vaikka se miten söötti onkin.

Avec Sofié blog l Weekend in Paris

Avec Sofié blog l Weekend in Paris

Ihana viikonloppu takana ja uudet energiat kerätty tähän viikkoon. Olen jo takaisin Luxembourgissa, mutta olipa ihana olla Pariisissa viikonloppulomalla pitkästä aikaa. Mahtavaa viikonalkua!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*