Vinkkini parempaan meikkiin ja puhtaampaan ihoon

Avec Sofié blog l Lotus

Kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Lotus

Kosmetiikka ja kauneudenhoito kuuluvat vahvasti jokaiseen päivääni. En välttämättä meikkaa joka päivä mutta pidän kasvoistani ja ihostani yleisesti hyvää huolta. Minulla on tärkeät rutiinit, joista pidän kiinni. Kerran viikossa kuorinta ja varsinkin nyt talvella naamiot ja muut kosteutukset ovat tärkeitä. Vaikka en meikkaa välttämättä runsaasti arkisin, olen kosmetiikkatuotteideni parissa joka päivä aamulla ja illalla, kun puhdistan tai kosteutan ihoani.

Avec Sofié blog l Lotus

Kosteutuksen lisäksi ihon puhdistus on todella tärkeää. Ilman kunnollista puhdistusta, jää ihoon öljyjä ja muita epäpuhtauksia, jotka vaikuttavat meikin kestävyyteen ja lopputulokseen. Ennen kuin alat meikkaamaan puhdista iho kunnolla ihotyypillesi sopivalla puhdistusaineella.

Olen teille jakanut paljon meikkivideoitani Instagramissa, että miten esimerkiksi teen arkimeikkini. Meikin tärkein osa on, että värit eivät sekoitu yhteen ja että meikin tekee oikeassa järjestyksessä. Moni aloittaa meikin pohjasta, vaikka parempi tapa se tehdä olisi nimenomaan aloittaa sieltä mistä kasvoihin tulee eniten luomivärin muruja, eli silmistä. Tämä oli itseasiassa itselle hyvä tapa olla korostamatta tummia silmänalusia, kun ymmärsin, että meikki kannattaa pyyhkiä silmien alta pois ennen kuin meikkivoide levitetään. Täten meikkivoide tulisi aina levittää kasvoille vasta sen jälkeen, kun silmät ovat meikattu.

Avec Sofié blog l Lotus

Monille Lotus on tuttu nimenomaan, kun ollaan nuhanenäisiä tai itkuleffan jälkeisissä tunnelmissa. Lotus on lanseerannut nyt myös kasvopyyhkeen, joka on myös oiva apu meikissä. Ja miksi ei myös lasten kanssa ruokapöydässä, sillä kasvopyyhe on tuttua pehmeää Nessu-paperia. Tuttu Nessu-paperi on siis saanut uuden pakkauksen.

 Monesti käytämme esimerkiksi vanulappuja meikin siistimiseen tai kasvojen puhdistamiseen, mutta Lotuksen Nessu sopii todella hyvin myös tähän tarkoitukseen. Pakkauksen liinat ovat dermatologisesti testattuja eivätkä jätä jälkeensä pumpulista tulevaa nukkaa kasvoille tai kynsille. Tuote sopii herkemmällekin iholle sekä liinat ovat todella pehmeitä, joten ne eivät ärsytä kuivaa ihoa näin talvella.

Avec Sofié blog l Lotus

Avec Sofié blog l Lotus

Silmänympärysiho on varsinkin todella ohutta, joten sitä ei kannatta ärsyttää liikaa kovilla kauneustuotteilla eikä myöskään materiaaleilla. Ihoa kannattaa helliä pehmeillä öljyillä, voiteilla sekä materiaaleilla. Kasvopyyhkeenkin tulee olla pehmeämpi ja näin on myös tuotteiden, joita käytämme päivittäin meikatessa.

Avec Sofié blog l Lotus

Mitä siveltimiin tulee, pitää ne puhdistaa usein varsinkin silloin, jos sekoittelen paljon luomivärejä yhteen. Itse puhdistan siveltimeni kerran viikossa, mutta joskus useammin, jos sekoittelen esimerkiksi eri meikkivoiteita keskenään. Saara Sarvas joskus vertasi meikkisiveltimiä voiveitseen, että pesethän veitsenkin käytön jälkeen, niin miksi et meikkisiveltimiäsi? Siveltimet keräävät paljon bakteereja ja jos ne ovat kosketuksissa ihon kanssa, tulevat bakteerit myös iholle. Siveltimien puhdistukseen käytän Marseilles-saippuaa ja annan siveltimieni kuivua aina lappeellaan, sillä haluan siveltimieni kestävän kauan.  Ilman hyvää sivellintä ei meikistäkään saa ihan kaikkea irti ja sen takia siveltimistä on hyvä pitää huolta. Yhteistyön kautta kokeilin myös Lotus Nessu -liinoja kun pesin siveltimeni ja liinat toimivat siihenkin tarkoitukseen hyvin. Liinoista ei jää nukkaa siveltimiin, joten nukka ei myöskään sitä kautta tule sotkemaan meikkiä.

Avec Sofié blog l Lotus

Seuraavan kerran kun olet kaupassa tai peilin edessä, mieti miten voisit tehdä meikistäsi siistimmän. Mieti meikin järjestystä ja pyyhi silmänaluset aina sen jälkeen, kun olet laittanut luomivärin. Mieti myös hygienia-asioita siveltimien kautta ja puhdista siveltimet vähintään kerran viikossa, jos meikki kuuluu vahvasti arkirutiineihisi. Ihon ja välineiden puhtaus on lähtökohta siihen, että meikki on onnistunut ja pysyy kasvoilla kauan.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*