Villa Ephrussi de Rothschild

Jatketaan näillä kummitätini lempipaikoilla (ja varmaan monen aika muunkin Rivieran kävijän). Toisella puolella kotikylän poukamaa sijaitsee Villa Rothschild, joka on varaankin Etelä-Ranskan yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä. Monen monta kertaa olen miettinyt meneväni Villalle, mutta se on aina jäänyt tekemättä. Yritän aina säästää näitä kohteita, että olisi itsellekin jotain uutta nähtävää, kun meille tulee vieraita.

Avec Sofié blog l Villa Rothschild in French Riviera

Avec Sofié blog l Villa Rothschild in French Riviera

Lauantaina päätimme aamupalan jälkeen mennä teelle Villan tehuoneelle. En ihan oikeasti ymmärtänyt millainen minipalatsi Villa Rothschild oikeasti on. Niin upea ja täynnä historiaa.

Avec Sofié blog l Villa Rothschild in French Riviera

Kummitätini on aina hehkuttanut Villaa ja kävi siellä myös keväällä täällä ollessaan. Hän puhui pomppivista suihkulähteistä ja vaaleanpunaisista huoneista, mutta en jollain lailla osannut sisäistää, että Villa olisi niin kaunis ja sen puutarha mitä upein. Kyllä näissä puitteissa vietti lauantain oikein mielellään.

Avec Sofié blog l Villa Rothschild in French Riviera

Avec Sofié blog l Villa Rothschild in French Riviera

Avec Sofié blog l Villa Rothschild in French Riviera

Avec Sofié blog l Villa Rothschild in French Riviera

Villalle pääsee helpoiten autolla tai bussilla, mutta jos jää juna-asemalla meidän pysäkillä (Villefranche) pois, saa samalla kivan kävelyretken. Rattaiden kanssa tämä reitti saattaa tosin olla haastavaa, joten pieni varoituksen sana näistä portaista ja nousuista.  Jos olette kaksistaan tai vanhempien lasten kanssa, niin suosittelen rannan kautta menevää reittiä, sillä samalla voi kurkistella Cap Ferratin upeita taloja.

Villa oli niin upea, että yritän nipistää päivästäni tänään tai huomenna illalla vielä hetken, että pääsisin uudestaan ihailemaan näitä puutarhoja ja teehuoneita ennen Pariisiin paluuta.  Jos historia kiinnostaa, niin kannattaa lukea Villan ja sen entisten omistajien taustat, sillä ne ovat todella mielenkiintoiset. Itse kun olen tällainen historianörtti, niin minua aina kiinnostaa tarinat tällaisten kohteiden takana.Villalla voi myös ilmeisesti järjestää häitä, sillä satuin seikkailemaan Instagramissa ja huomasin, että #VillaRothschild –tagilla sekä lokaatiolla löytyi kuvia mitä uskomattomimmista prinsessahäistä.

Avec Sofié blog l Villa Rothschild in French Riviera

Jos olette täälläpäin ja haluatte nähdä jotain Versaillesia vastaavaa loistoa, niin Villa kannattaa laittaa listalle. Alue ei ole tosin yhtä iso mitä Versailles, joten muutama tunti on ihan riittävä aika Villalla. Itse tosin olisin vaan voinut istua puutarhassa juomassa teetä sekä lueskelemassa kirjoja ympäristöä ihaillen.

Kaunista viikkoa kaverit!

You may also like

12 Comments

  1. Kyllä, nimenomaan mielettömän kaunista. Olemme lähdössä täältä nyt pois ja jättämässä remppajampoille kodin remontoitavaksi ja kyllä voin sanoa, että tulee ikävä. Suru tulee puseroon kun en näe tuota vettä ja kauniita auringonlaskuja joka päivä <3

 1. Suosittelen katsomaan klassikkoelokuvan Varkaitten paratiisi (To Catch a Thief), jossa Grace Kelly ja Cary Grant seikkailevat Rivieralla, mm. juurikin kyseisessä paikassa… Leffa on ihana, ja sen kuvausten jälkeen Gracehän tapasi Monacon ruhtinas Rainierin. Loppu on historiaa. Leffassa ajetaan enteellisesti myös sillä tiellä, jolla Grace muutama vuosikymmentä myöhemmin ajoi kolarinsa.

  1. Oi, kiitos vinkistä! Pakko löytää elokuva nyt ja katsoa se heti! Olen itseasiassa miettinyt, että missä kohtaa se onnettomuus on tapahtunut, mutta mitään muistomerkkiä en ole missään nähnyt. Ehkä se on ihan tarkoituskin, etä ihmiset eivät pysäyttele noilla serpentiiniteillä.

   Kiitos vinkistä <3

 2. Hei Sofie, olethan lukenut kirjan Jänis jolla on meripihkan väriset silmät? Kirja kertoo juuri tuosta
  Erphussi-suvusta – suosittelen lämpimästi. Oikein ihanaa loppukesää, terveisin Marjaana

 3. Hei Sofie, olethan lukenut kirjan Jänis jolla on meripihkan väriset silmät? Kirja kertoo juuri tuosta
  Erphussi-suvusta – suosittelen lämpimästi. Oikein ihanaa loppukesää, terveisin Marjaana

  1. Heippa,

   olen kyllä kuullut, mutta en ole lukenut. Pitää ehdottomasti lainata tai ostaa kirja sillä varsinkin kun nyt kävi tuossa heidän talossaan, niin mielenkiinto heräsi.

   Kiitos niin paljon muistutuksesta ja ihanaa kesää :)

 4. Upean näköistä! Tykkään tosi paljon blogistasi, Instagramin kuvasi ovat myös aina upeita. Harmi kun itselläni ei ole Instagramia, kun nyt tilisi on salainen!

  1. Heippa,

   olen saanut viime aikoina niin paljon spämmi-viestejä “get 100k followers” etc. Niin yritän laittaa aina hetkeksi IG:ni salaiseksi, että jos se rauhoittaisi tilannetta. Nyt se on taas auki :) Älä huoli, en ole sulkemassa sitä, mutta nuo spämmiviestit vain häiritsevät niin paljon.

 5. Oi miten ihanan kaunis paikka, ja muutenkin Ranskan Riviera houkuttelisi minua ja puolisoani.. mutta katsotaan :)
  Tuo elokuva ja myös kirja houkuttelevat, en voi muuta sanoa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*