Viimeinen heinäkuuta & Grand-Hôtel du Cap-Ferrat

Heinäkuu on ollut minulle aina jollain lailla se ainut kesäkuu. Kesäkuu on epävakainen ja elokuussa ilmassa on jo raikkautta ja sen illoissa viileyttä. Vaikka elokuu on Ranskassa kiireisin lomakuukausi, olin minä eilen vähän haikeana, sillä minulle elokuu on aina tarkoittanut syksyä. Ehkä se on se, kun kesän odotus loppuu ja sen ymmärtää, että se on nyt täällä ja siitä pitäisi osata nauttia.

Avec Sofié blog l Grand-Hôtel du Cap-Ferrat

Eilen nimenomaan nautimme paahtavasta kuumuudesta ja menimme lempipaikkaani, Cap Ferratin Grand Hotelliin iltapäiväteelle ennen SUP-hetkiä ja illan grillailuja ystävien kanssa. Tämä kyseinen hotelli on myös kummitätini lempipaikka ja se sijaitsee toisella puolella lahtea kotoa katsottuna. Välillä teen hotellilla pienen iltalenkin ja palkitsen itseni teellä ja ehkä maailman kauneimmilla maisemilla. En ihan oikeasti ymmärrä miten tuollainen paikka on oikeasti edes olemassa. Se on kertakaikkisen kaunis paikka. Itse hotelli on jo niin upea, mutta tämä luonto ja meri mikä ympäröi hotellia on kerrassaan henkeäsalpaava.

Avec Sofié blog l Grand-Hôtel du Cap-Ferrat

Hotellissa on kaunis teehuone, mutta näin kesälle suosittelen menemään alas rantaan asti uima-altaille ja nauttimaan jääteen ja vaikkapa lounaan altaan reunalla. Hotellin uima-altaita voi käyttää myös maksua vastaan, vaikka hotellissa ei asuisi. Eli lomasta kannattaa nipistää edes yksi päivä näille näkymille ja pärskeille.

Avec Sofié blog l Grand-Hôtel du Cap-Ferrat

Pysymme seuraavan viikon kotosalla lomaillen ja itseasiassa menemme yhdeksi päiväksi tällä viikolla Grand Hotellin poolille relaamaan ja lomailemaan. Emme ole menossa lomalle muualle kuin kotiseuduille, mutta onneksi täällä pääsee lomatunnelmiin, kun lähtee kotoa pois. Aluksi mietin, että olisiko pitänyt lähteä vaikka Kreikkaan, mutta ajattelimme nyt nauttia näistä Etelä-Ranskan hetkistä niin paljon kun mahdollista.

Avec Sofié blog l Grand-Hôtel du Cap-Ferrat

Avec Sofié blog l Grand-Hôtel du Cap-Ferrat

Hotelli tarjoaa myös mitä ihanimman brunssin ja kävimme syömässä sen pääsiäisen aikoihin. Eli jos tulette Ranskaan kesäkuukausien jälkeen, kannattaa hotellilla piipahtaa, vaikka ei uimaan pääsisikään.  Hotellissa tuntee itsensä vähintään kuninkaalliseksi kaikkine palvelijoineen ja kultaisine teekuppeineen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avec Sofié blog l Grand-Hôtel du Cap-Ferrat

Cap Ferrat on varmasti Etelä-Ranskan upein alue kaikkine huviloineen. Niemeä ympäröi myös mieletön kävelyreitti ihan meren äärellä jylhillä kallioilla. Tälle reitille en tosin ottaisi lapsia mukaan, sillä kaiteita ei ole koko matkalla ja putous on paikoin kymmeniä metrejä. Kaiteita tai ei, on tämä niemi hotelleineen ehkä pala kauneinta Ranskaa.

You may also like

12 Comments

 1. Oi, miten ihanan näköinen paikka. Täytyy laittaa muistiin tämäkin kun joskus seuraavan kerran etelään pääsen. Kiitos myös inspiroivasta blogistasi.yksi lemppareitani :-)

  1. Heippa, tämä on mitä ihanin paikka. Keväällä kun eu ollut sesonki, hotellihenkilökunta näytti minulle upeita huoneita ja yksityisvilloja. Voisin kyllä majoittua tuonne <3

   Kiitos paljon :*

  1. Teillä voisi olla Asenteen kvartaalikatsaus tuolla – tulisin kuokkimaan varmasti!

   Ei estä mikään! Kun ei siellä tarvitse edes välttämättä yöpyä, niin poolilla päivä riittää ainakin minulle todella hyvin.

 2. Ihanat kuvat ja tuo RM:n laukku on tyylikkään oloinen. Mä tykkään tuollaisista pussukkamallisista. Tuollaista söpöä pienemmän kokoista pussukkaa on vaikea löytää:) Mukavia kesäpäiviä!

  1. Heippa,

   se on oikeasti todella kiva laukku ja nahka on todella hyvälaatuinen. Pussukkamallit ovat myös minun mieleeni.

   Kiitos paljon myös sinne!

 3. Hei sinä :))))

  No niin on. Tulee ihan kuninkaallinen olo kun siellä on :)

  Minun on pitänyt tehdä teille erillinen postaus rantareitistä, sillä se on mitä ihanin. Korkeanpaikankammoista voi tosin pelottaa, mutta näkymät ovat huikeat! Toivottavasti pääset ensi kerralla reitille. Kilometreja tulee mittariin reilusti yli 10, mutta ne kalorit voi käydä syömässä takaisin hotlan herkuista :)

  Ihanaa, että kävit myös Ezessä ja huomasin myös, että olit viehättynyt myöskin GH:n kylpyhuoneen nuppeihin – ihanat!

 4. Cap Ferratin niemi on kyllä sitä parasta ja kauneinta Ranskaa myös minun mielestäni, toki Ranskassa on paljon muitakin erittäin kauniita paikkoja. Tämän loppukesän matkani vie minut kuitenkin Mallorcan iki-ihanalle saarelle jälleen. Nizzan tapahtumista jäi ikävä maku varmaan pitkäksi aikaa. Harmi.

  1. Heippa,

   niin on ja vaikka paljon muutakin kaunista on, on tuo niemi jollain lailla niin taianomainen. Ymmärrän hyvin. Ei täällä ole mitkään parhaimmat fiilikset olleet. Onneksi silloin tiesin, että olen muuttamassa Ranskasta pois. En vain halua asua enää täällä. Vaikka muutto on väliaikainen, tulee se tarpeeseen. Rakastan Ranskaa monella tapaa, mutta ei nämä ongelmat vain katoa täältä ihan heti ja ne ei varsinkaan helpotu niin kauan kun Ranska pommittaa Syyriaa ja Irakia. Harmi, mutta näin se vain on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*