Viikon viini ja -tarha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palataanpa lempiaiheeseeni, eli Italiaan. Kävin Italian reissulla muutama viikko sitten myös viinitarhailelemassa ja -harhailemassa. Olen käynyt aiemminkin viini- ja samppanjatiloilla, mutta viime viikkoinen käyntini Antinorin tilalla oli kerrassaan ikimuistoinen.

viini4 viini2

Monesti tilat ovat jollain lailla kolkkoja ja kylmiä ja ne satumaiset kuvat châteausta ja muista linnoista jää harmiksi vain mielikuviin. Tällaiselle minun kaltaiselleni ihmiselle, jolle elämykset ovat sitä sielunruokaa, oli vierailu Villa Antinorilla kerrassaan fantastinen. Elän niissä pimeimmissäkin talvi-illoissa hymyissä suin juuri tällaisten elämysten kautta.

Viini- ja samppanjatalot ovat totta kai todella kaupallisia ja minusta kaupallisuus oli Antinorilla toteutettu miellyttävästi. Ei ollut pelkästään perinteistä kierrosta läpi viinintekoprosessin, vaan kierros loppui viininmaisteluun ja lounaalle viinitalon ravintolaan. Sanoinko jo, että ravintolan terassilta katseltiin viiniviljelmille?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä kaikilla on varmasti ollut lasissa tai pöydässä Antinorin suvun pullo? Uskoisin näin. Minä ainakin olen juonut heidän valkoviiniään jo varhaisaikuisuudessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin itseasiassa häkeltynyt, että miten vanhasta suvusta on kyse. Ensimmäinen viiniä valmistanut Antinori on löytynyt vuodelta 1180. Viinitilan virallinen synty on tosin alkanut 1300-luvulla. Mikä ihaninta, viinitilan avaimia pidetään edelleen perheen käsissä.
Jos ja kun menette joskus Toscanaan, niin käykää ihmeessä Antinorin viinitilalla edes syömässä. Tila oli sellainen hyvän mielen paikka jossa silmä lepäsi samalla kun masu nautti italian herkuista. Viikon viiniksi voin myös suositella heidän valkoviiniään – in my glass since 2009?

 

……………………………………………………………………….

Let’s get back to my favorite topic, Italy. During my stay in Tuscany I got also a chance to visit one of the main wine houses, Villa Antinori. You probably have had their wine in your glasses?

I’ve visited a lot of different vineyards and champagne houses in the past 5 years, but Villa Antinori is definitely my favorite so far from the wine houses. I totally get that the wine business is business like any other, but in Villa Antinori the commercial view was somehow blurred from the whole picture and everything was one big beautiful experience.

I was amazed about the history of the family. The family has been making the wine for over six centuries. That’s pretty impressive to me. And still, the keys of the wine house belongs to the Antinori family.

You may also like

9 Comments

 1. Oi, itsekin olen käynyt siellä, ihana paikka! Ja mikä arkkitehtuuri! Viereisiltä kukkuloilta rakennusta ei näe laisinkaan kun se on rakennettu maan sisään :)

  1. Jep, mikä arkkitehtuuri! Kerrassaan mahtava paikka! Jollain lailla he olivat myös todella kiinnostuneita luonnonhyvinvoinnista ja taiteesta. He kuulemma majoittavat myös nuoria taiteilijoita viinitilallaan ja jokainen taiteilija lahjoittaa tilalla tehdyn teoksen talon omaan kokoelmaan.

 2. Ihania kuvia! Ihan herahti vesi kielelle ruokakuvia katsellessa. Kesällä tulee juotua valkoviiniä enemmän, mutta nyt syksyn tullen punaviini maistuu paremmin. Viinivinkki laitettu korvan taakse tulevien kala-aterioiden kaveriksi.

  1. En ollut oikein tietoinen tilalle mentäessä, että minne olen menossa. Kun pääsin tilalle ja näin etiketit, niin tuli ahaa-elämys.

   Se oli oikeasti ihan todella ihana paikka.

 3. Kiitos Antinori-viinivinkistä! Sie italialainen ;) Rauhoittavia kuvia… Italiaa hellii upeat vanhat paikat ja ilmasto – Plus se tunnelma!!

 4. Hei!

  Olen uusi lukija ja kysyisin, että mitä kameraa käytät? Olen yrittänyt etsiä tietoa, mutta en tahdo löytää mistään juttua siitä, mikä on kuvauskalustosi tällä hetkellä.

  En ole vielä ehtinyt lukemaan koko blogiasi läpi, mutta joskus otan aikaa siihenkin ;)

 5. Villa Antinorit kuuluvat täälläkin vakkarisuosikkeihin. Aikoinaan isoäitini minut heidän valkkariinsa tutustutti juurikin kesällä 2009. Kiitos vinkistä, ehdottomasti täytyy tuonne suunnata jos (kun!) Toscanaan suuntaan. Näyttää ihanalta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*