Syömässä vedet silmissä

Lauantaina suuntasimme kahden muun pariskunnan kanssa Kruununhaassa sijaitsevaan ravintolaan nimeltä Ask. Tämä oli meille kaikille ensimmäinen kerta kyseisessä ravintolassa, mutta ei jäänyt varmastikaan viimeiseksi käynniksi. Illastin siis viiden tähden ravintolassa seuranani vähintään viiden tähden seuralaiset ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ask on pienehkö ravintola ja vertasin sitä auttama Huvilakadulla sijaitsevaan Chef & Sommelieriin. Miljöö, ideamaailma ja menu henkivät samoja makuja ja fiiliksiä. Puhdasta ruokaa kauniisti lautasella. Ask:ssa tarjoillaan joko neljän tai kahdeksan ruokaljin menuja ja me istuimme neljän ruokalajin menuinemme 3,5 tuntia pöydän ääressä syöden ja nauraen.

Recently Updated628

Ruokahalun herättelijöiksi meille tarjoiltiin samantyyppisiä rapeita lastuja mitä söin muutama kuukausi sitten Glogatan 4:ssä. Voikun tuollaisia osaisi itsekin tehdä. Ne kaunistaisivat annoksia ja niillä voisi koristaa myös kattauksia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näin astiafriikkinä kiinnitän huomioni myös tarjoiluastioihin. Olen nyt monessa eri ravintolassa nähnyt nuo aivan samat lautaset mitkä ovat tuossa yläpuolella olevassa kuvassa. Askin lisäksi sellaiset ovat ainakin Glogatanilla sekä Pure Bistrossa. Hmm. Mitkäköhän ne ovat? Tiedättekö te?

Recently Updated629 Recently Updated630 Recently Updated631

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Otsikkoon viitaten, niin ruoka ei ollut siis sen makuista, että olisi pitänyt itkeä. Seura sen sijaan pisti ilonkyyneleet silmiin ja välillä taisi koko pöytäseurue nauraa niin äänekkäästi, että pieni ravintola täyttyi herkullisten tuoksujen lisäksi myös pirskahtelevista nauruista ja ilon kyynelistä. Kun tulin illalla kotiin, niin mietin monta kertaa sitä, että miten onnekas olenkaan kun minulla on noin ihania ihmisiä ympärilläni. Se vain on niin, että millään muulla ei tässä maailmassa ole mitään väliä kun sillä, että sinulla on rakastavia ja ymmärtäväisiä ihmisiä vierellä, jotka tekevät pienestäkin hetkestä juhlaa <3

P.S. Onko teillä ravintolasuosituksia mielessä?

You may also like

30 Comments

 1. Kolo Fredrikinkadulla on aivan ehdoton ykkönen. Olen kotiutunut muutama kuukausi sitten Suomeen monen ulkomaan vuoden jälkeen ja Kolo sai uskoni heräämään siihen, että Suomessakin on kohtuuhintaisia ravintoloita, joista saa todella laadukkaista raaka-aineista hyvin tehtyä ruokaa.

  1. Heippa!

   Kolosta olen kuullut niin paljon hyvää. Olen vain huono varaamaan ravintoloita etukäteen, sillä menen aina vähän fiiliksen mukaan ja sen takia Koloon en ole esimerkiksi päässyt vielä.

   Puheidesi takia täytyy kyllä ehdottomasti varata pöytä Kolosta :)

 2. Kolo Fredrikinkadulla on aivan ehdoton ykkönen. Olen kotiutunut muutama kuukausi sitten Suomeen monen ulkomaan vuoden jälkeen ja Kolo sai uskoni heräämään siihen, että Suomessakin on kohtuuhintaisia ravintoloita, joista saa todella laadukkaista raaka-aineista hyvin tehtyä ruokaa.

 3. Mainitsemasi lautaset näyttäisivät olevan laattaa. En kyllä usko ravintoloiden suoraan ostavan laattakaupasta niitä ;) Jos kotiin kaipailet samanlaista ilmettä, suosittelen kurkkaamaan laattakauppojen valikoiman. Tiedän itse laattoja myyneenä, että muutamaan otteeseen olen myynyt erilaisia luonnonkivilaattoja tarjoilu tarkoitukseen :)

  1. Heippa!

   Tarkoitin noita lautasia, en laattoja. Olen tosin kerran ostanut Starkista laattoja susheja varten, mutta eihän ne ihan siihen tarkoitukseen sopineet massan takia ;)

   Mainitsemisia luonnonkivilaattoja taasen voisin harkita. Kiitos! Yksi turkulainen taiteilija on tosin tehnyt myös laattalautasia syömistä varten :)

 4. Mainitsemasi lautaset näyttäisivät olevan laattaa. En kyllä usko ravintoloiden suoraan ostavan laattakaupasta niitä ;) Jos kotiin kaipailet samanlaista ilmettä, suosittelen kurkkaamaan laattakauppojen valikoiman. Tiedän itse laattoja myyneenä, että muutamaan otteeseen olen myynyt erilaisia luonnonkivilaattoja tarjoilu tarkoitukseen :)

 5. Nam mitä ruokia! Annokset vaaa näyttää hirmu pieniltä. Mulle jäis nälkä :Dhttp://katerinaalezandra.blogspot.fi/

 6. Kysy astioista suoraan ravintolasta, niin minä aina teen. Viimeksi Mechessä opin että heidän astiansa tekee meidän oman kylän “poika” ja aion todellakin vierailla hänen pajassaan piakkoin.

  1. Heippa Merituuli!

   Siitä on aikaa kun ollaan viimeeksi nähty ruokabloggaajien merkeissä :(

   Niin, olisi pitänyt. Kummaksun vain vähän tätä lautastrendiä. Tai olen vai vähän ihmeissäni näistä värimaailmoista :)

   Ihana, “oman kylän poika”. Olisi mahtavaa päästä keramiikka- tai lasinpuhalluskurssille <3

 7. Kysy astioista suoraan ravintolasta, niin minä aina teen. Viimeksi Mechessä opin että heidän astiansa tekee meidän oman kylän “poika” ja aion todellakin vierailla hänen pajassaan piakkoin.

 8. Heippa!Kolosta olen kuullut niin paljon hyvää. Olen vain huono varaamaan ravintoloita etukäteen, sillä menen aina vähän fiiliksen mukaan ja sen takia Koloon en ole esimerkiksi päässyt vielä.Puheidesi takia täytyy kyllä ehdottomasti varata pöytä Kolosta :)

 9. Heippa!Tarkoitin noita lautasia, en laattoja. Olen tosin kerran ostanut Starkista laattoja susheja varten, mutta eihän ne ihan siihen tarkoitukseen sopineet massan takia ;)Mainitsemisia luonnonkivilaattoja taasen voisin harkita. Kiitos! Yksi turkulainen taiteilija on tosin tehnyt myös laattalautasia syömistä varten :)

 10. Heips, ei jää, takaan sen! Kuvissa ei näy kaikkia annoksia ja seassa on myös keittiön terveisiä :)

 11. Heippa Merituuli!Siitä on aikaa kun ollaan viimeeksi nähty ruokabloggaajien merkeissä :(Niin, olisi pitänyt. Kummaksun vain vähän tätä lautastrendiä. Tai olen vai vähän ihmeissäni näistä värimaailmoista :)Ihana, “oman kylän poika”. Olisi mahtavaa päästä keramiikka- tai lasinpuhalluskurssille <3

 12. Itsekin tykkään kovasti Askista, mutta viime aikoina Nokka, Savoy ja G.W. Sundmans ovat tehneet vaikutuksen minuun :)xxxEhttp://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 13. Hei,

  Suosittelen bistro Sicapelleä Porvoossa. Peittoaa mielestäni Helsingin ravintolatarjonnan heittämällä. Itse olen kolunut työkseni ravintoloita ympäri maailmaa ja päihittää myös monet niistä. Asun pk-seudulla ja makumatkan tekeminen Porvooseen onnistuu helposti vaikka bussilla. Ravintolassa toimii tuote, konsepti, palvelu, prosessi ja myynti.

 14. Hei,Suosittelen bistro Sicapelleä Porvoossa. Peittoaa mielestäni Helsingin ravintolatarjonnan heittämällä. Itse olen kolunut työkseni ravintoloita ympäri maailmaa ja päihittää myös monet niistä. Asun pk-seudulla ja makumatkan tekeminen Porvooseen onnistuu helposti vaikka bussilla. Ravintolassa toimii tuote, konsepti, palvelu, prosessi ja myynti.

 15. No aikaa on joo. En ole ollut isommalla joukolla tapahtuvista tapahtumista.

  Niin, olisihan sinut tietäen pitänyt arvata että se on noin päin, eikä kiinnostusta ;).

  Kävimme Jukan kanssa talvella Ask:ssa ja vaikutuimme kyllä ruuasta ja mausta, sekä tunnelmasta. Viinivalinnatkin olivat kohillaan!

  1. No on kyllä! Viimeeksi siellä Kämp Groupin ravintolakierroksella kunnolla?!

   Hih ;)

   Noiden pikkuravintoloiden tunnelma on kyllä todella hurmaava. Ihan kuin olisit olohuoneessa :)

 16. No aikaa on joo. En ole ollut isommalla joukolla tapahtuvista tapahtumista. Niin, olisihan sinut tietäen pitänyt arvata että se on noin päin, eikä kiinnostusta ;). Kävimme Jukan kanssa talvella Ask:ssa ja vaikutuimme kyllä ruuasta ja mausta, sekä tunnelmasta. Viinivalinnatkin olivat kohillaan!

 17. No on kyllä! Viimeeksi siellä Kämp Groupin ravintolakierroksella kunnolla?!Hih ;)Noiden pikkuravintoloiden tunnelma on kyllä todella hurmaava. Ihan kuin olisit olohuoneessa :)

 18. Nopeaan nälkään ravintola Paksu mikonkadun sivukadulla on ihana! Puoli kiloa ribsejä kustantaa 10€ ja ovat parhaita mitä olen syönyt suomessa. Suosittelen!

 19. Nopeaan nälkään ravintola Paksu mikonkadun sivukadulla on ihana! Puoli kiloa ribsejä kustantaa 10? ja ovat parhaita mitä olen syönyt suomessa. Suosittelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*