Vauvojen voiteilla ja auringolla iho pysyy paremmassa kunnossa

Avec Sofié blog l Hotel du Cap-Eden-Roc

Ette ole nähneet kuvia minusta tänä keväänä sillä ihoni ja hiukseni ovat olleet niin huonossa kunnossa Amsterdamin veden takia. Sain teiltä todella paljon Instagramissa tsemppaavia viestejä ja myöskin kerroitte samanlaisista kokemuksista, kun olitte/olette asuneet ulkomailla. Kiitos niistä. Jotkut teistä olivat kaataneet Eviania hiuksiin suihkun jälkeen, toiset olivat tehneet etikkahuuhteluita. Itse olen turvautunut sprayttavaa Evianiin ja olen sillä suihkuttanut varsinkin kasvoni jokaisen suihkukerran jälkeen. Iholle olen myös käyttänyt erilaisia voiteita, maskeja ja seerumeja, jotta se rauhoittuisi. Hiuksia olen taas yrittänyt pestä harvemmin.

Avec Sofié blog l Hotel du Cap-Eden-Roc

Avec Sofié blog l Hotel du Cap-Eden-Roc

Nyt kun olen ollut täällä kosteudessa, auringossa ja suolaisen veden äärellä, on iho saman tien paremmassa kunnossa ja hiukset kiiltävät ja ovat terveentuntuiset. Kyllä tämä ympäristö tekee ihmeitä koko kropalle hiuksista lähtien. Iholle ostin myös vauvoille tarkoitettua linimenttiä, joka on valmistettu 99% oliiviöljystä. Ranskassa vauvoja ei myöskään pestä kraanan alla joka päivä kalkin takia ja apteekissa myydään suihkutettavaa vettä, jolla vauvojen iho puhdistetaan vaipan vaihdon yhteydessä. Puhdistuksen jälkeen iholle laitetaan mainitsemaani linimenttiä, niin vauvan (ja myös aikuisten iho) pysyy pehmeänä. Ensi kerralla, kun olette Ranskassa, kannattaa käydä apteekissa ostamassa vauvoille tarkoitettuja luonnollisia öljypohjaisia voiteita ;)

Avec Sofié blog l Hotel du Cap-Eden-Roc

Ja en halua nyt kuulostaa turhamaiselta, sillä kyllä sitä on tärkeämpiäkin asioita kuin ulkonäkö ja ihon kunto, mutta itselläni ei ole ollut aikaisemmin mitään ongelmia ihon kanssa ja sen takia tämä on tuntunut niin ärsyttävältä. Toiseksi, minulla on mennyt niin paljon aikaa eri lääkäreillä ramppaamiseen, että olisin senkin ajan käyttänyt johonkin aivan muuhun paljon mieluummin. Onneksi nyt asiat ovat paremmin ja voin keskittyä muihin asioihin kuin olla voitelemassa kroppaani kolme kertaa päivässä ja olla miettimässä, että missä on vika.

Avec Sofié blog l Hotel du Cap-Eden-Roc

Eli toivon mukaan ongelma pysyy kurissa filttereillä ja voiteilla, niin minulla on rauhallinen mieli, sekä aikaa ja energiaa tehdä muita asioita kuin pohtia ihon ongelmia. Siten bloginkin tahti pysyy paremmassa kunnossa, kun voin olla koneen ääressä, enkä ihotautilääkäreiden luona. Olen niin onnellinen kun tämä rumba näyttää olevan nyt ohi :D

Avec Sofié blog l Hotel du Cap-Eden-Roc

Jatkan vielä lomailua auringossa tämän päivän, ennen kuin hyppään taas arkeen. Tekee kyllä niin hyvää olla auringossa ja rauhassa edes hetki. Tänään tosin on aika siivota terassi ja kylvää uudet yrtit ja sipulit, jotta syksyn sato on hyvällä mallilla. Lisää etelän hetkiä näette Instagramistani.

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

12 Comments

 1. Moikka! Itselleni aivan ehdoton hankinta Köpikseen muuton jälkeen oli suihkuun asennettava suodatin, joka poistaa vedestä metalleja ja neutraloi sen ph-arvoa. Suodatin oikeasti pelasti ihon ja hiukset ja oon kuullut vastaavaa monilta muilta ulkomaille muuttaneilta!

  1. Heippa,

   näin olen itsekin kuullut monelta. Meillä on suodatin toisessa suihkussa ja olen käynyt nyt vain toisen suihkun alla. On kyllä ollut ikävä fiilis koko kevään tämän takia.

 2. Hei! Minulla sama ongelma Milanossa. Vedessä on järkyttävä määrä kalkkia (ja ilmassa saasteita), mikä saa hiukset näyttämään ja tuntumaan tosi ikäviltä. Kiitos vinkeistä suihkusuodattimista, googlaan heti ja yritän löytää luontaistuotekaupoista! Ja tsemppiä Damiin! :)

  1. Äh, luulisi, että siellä olisi vesi paremmassa kunnossa? Kalkin määrä on kyllä ihan järkyttävää Keski-Euroopassa. Kiitos – baci :*

 3. Mulla oli sama ongelma Oulussa!

  Hienoa että on löytynyt sopivat ratkaisut ongelmaan. Vauvatuotteet on monessa hyviä.

  1. Oulussa? Luulisi, että siellä on puhdasta ja ei niin kalkkista vettä!

   Tuo linimentti tekee ihmeitä!

 4. Minä olen käyttänyt kaikille lapsilleni vauvaiässä kyseistä linimenttiä ja kantanut sitä myös Suomeen kavereiden vauvoille. Nyt otin sen myös käyttöön työssäni saattohoitokodissa Ranskassa ja potilaiden iho on parantunut huomattavasti ja makuuhaavat vähentyneet/hävinneet..

  1. En yhtään ihmettele. Menee kyllä omien ihonhoitotuotteiden kärkeen!
   Miksiköhän tätä ei markkinoida myös aikuisille vaan pitää käydä vauvahyllyn kautta ostamassa voiteita?

   Uskon, sillä oma iho on niin paljon parempi ihan parin kerran jälkeen!

 5. Hei Sofie, Etelä-Ranska vinkit on aina kivoja. Rakastan sitä paikkaa. Oletko käynyt Mentonissa? Jos olet, piditkö siitä?

  Miten muuten menette lentokentälle teidän kesäkodista? Mikä on kätevin vaihtoehto?

  Postaustoiveena olisi tuo kesäasunnon ostaminen. Mikäli aihe ei herätä mielenkiintoasi, niin osaako vinkata jotain sivustoa tai antaa jotain neuvoja miten pääsisi alkuun? Minulla kohteena olisi hyvinkin lähellä tuota missä te asutte tai Nizza hyvin yhteyksien takia juurikin.

  Kiitos tuhannesti jo etukäteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*