Valoa kiitos

Yhteistyössä Indiedays & Artek
artek

Muistatte varmasti mitä kävi niille keittiönvalaisin haaveilleni? Ei tullut valoa ruokapöydän ympärille, vaan siellä se on edelleen edellisen asukkaan valaisin. Se ei ole sinne tosin jäämässä, sillä sinne on tulossa todennäköisesti joulupukilta (jos katto kestää) pitkäaikainen lamppu-unelmani. Arvaateko mikä/mitkä?

 

artek2

artek6
1. A338 2. A330S 3. A440 4. A331. 5. A110. 6. A330 7. U336 8. A333

 

Väristä en ole niinkään varma, sillä oikeastaan tänne sopisi kaikki värit paitsi musta. Itse kun nyt kultahippuilen tällä hetkellä, niin mielessä mallailen pöydän yläpuolelle kultaisia kruunuja, enkä niinkään valkoisia. Hopea olisi tosin varma vaihtoehto, sillä hopea on aina kaunis ja ajaton. Kulta taasen näyttäisi kauniilta Etelä-Ranskan auringonlaskujen sävyjen kanssa ja jollain lailla sopisi tänne muutenkin. Hmmmm.

Artek_pendant_lamp_A110_with_A330S_A330_A331_A338

Mietin myös katon kestävyyden lisäksi, että mitä jos valaisimia olisikin erilaisia kollaasin muodossa? Tarvitseeko kaiken muutenkaan olla aina yksi yhteen? Mitä jos valaisimia olisi vaikka valkoisia ja kultaisia yhdessä rykelmänä? Yllä olevan kuvan olen lainannut Artekin kuvapankista ja enpä olisi itse tullut ajatelleeksi miten kauniilta erilaiset, mutta jollain lailla niin samanlaiset valaisimet, näyttävät yhdessä.

Tällä hetkellä Rankassa (ja varmasti myös Suomessa) näkyy paljon varsinkin Artekin A330S ja A330 –valaisimia. Itse haluaisin tosin sekoittaa omaa rykelmää/kollaasia hivenen myös jollakin muulla valaisimella. Näin valaisinfriikkinä haluaisin keittiön koreilevan valon lisäksi siis myös erilaisista muodoista. Mitä mieltä olette, tuleeko valaisimien olla samanlaisia ja -muotoisia? Vai pidätteko muotojen sekoittelusta?

Tähän yhteistyöhön liittyy myös joulukalenterin luukku… Yep, joulumielellä ollaan! Linkkaamalla kommenttiboksiin, että minkä tuotteen Artekin koko valikoimasta sinä haluaisit pukinkonttiin joku teistä saa 100 euron lahjakortin Artekille. Koko tuotevalikoiman näet täältä. Muistathan linkata suosikkituotteesi kommenttiosiossa. Joulutonttu arpoo lahjakortin viikon kuluttua sunnuntaina klo:20.

You may also like

140 Comments

 1. Meille tuli jo Artekin pöytä, mutta tuolit puuttuu ympäriltä. Nämä sopisivat parhaiten meidän sisustukseen.

  Hyvää toista adventtia ja itsenäisyyspäivää!

 2. Oma ihastukseni Artekin valikoimasta on valkoinen Mademoiselle nojatuoli, johon käyttäisin myös lahjakorttini.
  En saannut linkkiä liitettyä kommenttiin, mutta toivottavasti kuvaus riittää;)

 3. Voi A r t e k ! Niillä on niin paljon ihania huonekaluja, että selaan ja selaan vaan nettisuvuja, enkä tosiaankaan osaa päättää, että minkä mä mieluiten haluaisin. Mutta pieneen yksiööni tämä Aallon messinkinen A330 riippuvalaisin olisi ihan täydellinen; http://www.artek.fi/fi/products/lighting/123

  Ja mun mielestä on kaunista ja persoonallista yhdistellä erilaisia riippuvalaisimia sommitelmaksi :)

 4. Mehiläispesän haluaisin. Olen lapsena pudottanut äidin mehiläispesän sängyltä alas valaisimien paikkoja siirrellessä, ja siinä rytäkässä valaisin hieman kärsi vaurioita. Nyt haluaisin korvata vahingon rakkaalle äidilleni, jos onni suo.

 5. Lampuista U336 herättää lämpimiä muistoja, tuollainen oli jo edesmenneen mummoni eteisessä ja olisin toivonut sen itselleni, kun sain valita jonkun muiston hänestä, no se päätyi serkulle.. Tänä päivänä mieltäni kutkuttaa tuo Madamoiselle keinutuoli. Se on kaunis jo pelkästään sisustuselementtinä, mutta sen keinuva liike tuntuu mukavalta, kaikista keinuista ei voi todellakaan sanoa samaa.

 6. Voi kunpa joskus saisin “mehiläispesän”, eli A331 valaisimen! Minulla on pieni kutina, että sinäkin saatat olla kallistumassa sen suuntaan..? ;)

 7. Haluaisin 4 kappaletta A330 valaisimia, kuparin värisenä. Oman kodin sisustussuunnitelmassa näitä roikkuu takkahuoneen katosta tuo määrä :).

 8. Oi tuo U336 (7) on kyllä ihana, sopisi kyllä minulle ja tulisi tarpeeseen.. Kauan jo etsinyt itselle mieluista, mutta kun ei vaan ole löytynyt budjettiin sopivaa, joten ilman kattovalaisinta on menty;)

 9. Huikea idea tuo usean valaisimen kollaasi (siis jos katto kestää ;)) Valaisin A330 messinkisenä sopisi meidän kotiin. Siinä on jotenkin itämaista twistiä, sopivasti.
  Mukana arvonnassa ehdottomasti.

 10. Jes, ‘uutta’ taloa remontoidaan ja tällä hetkellä juuri tulevat valaisimet pohdinnan alla. A330S messingin värisenä sopisi kyllä just meidän 1800-luvun hirsitaloon.

 11. http://www.artek.fi/fi/products/tables/409
  Muumipöytä (ja jakkarat) lastenhuoneeseen tänne Saksaan.
  Jännä, miten suomalainen design on erityisen tärkeää, kun ei asu siellä. Tuskin täyttäisin kotiani samalla tavalla, jos se olisi Espoossa. Pala (tai aika montakin…) kotimaata tuo kai jotain turvaa tai helpottaa koti-ikävään / “juurettomuuteen”.

  Hyvää joulunalusaikaa!
  Hanna Äm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*