Vaatesuunnittelijan vaatekaapilla

 

 

Muistatteko kun riemuitsin ystävääni täällä bloginkin puolella? Kyse on siis Marimekon suunnittelijasta, Satu Maarasesta. Siihen aiemmin kirjoittamaani juttuun pääsette muuten tästä.

Tapasimme ensimmäisen kerran 12 vuotta sitten kielikurssin merkeissä Brightonin kivisellä rannalla. Siitä on pitkä aika, mutta silti vaatekaappiaan esittelevästä tytöstä löytyy ne ihan samat luonteenpiirteet mitä silloin aikoinaan. Satu on edelleen niin nöyrä ja ahkera. Mikä on kaikista tärkeintä, Satu luottaa omaan näkemykseensä ja se satumainen näkemys on kantanut upeisiin tuloksiin näinä kuluneina vuosina.

27.6.2001 oli jännä päivä. Muistan sen aina lähinnä kahdesta syystä, ensinnäkin Tove Jansson nukkui pois tuona päivänä ja toiseksi, heräsin aamu viideltä saattamaan Satua lentokentälle. Satu lähti tuolloin reilaamaan ja minä halusin mennä antamaan hänelle vielä viimeisen halauksen ennen hänen suurta seikkailuaan. Kun pääsin lentokentällä niin siellä minua odotti tyttö, jolla oli rinkka selässä ja hopeiset korkkarit jalassa. Niin ja ne korkkarit, ne oli ainoat kengät mitkä Satu otti matkalleen mukaan ;)

Satun rento ote elämään on minusta ehkä se yksi hänen ihanimmista piirteistään. Kävin heidän kotonaan viime viikolla ja kurkkasin makuuhuoneeseen ja ihmettelin, että mihin sänky oli kadonnut. “No se makkari oli jotenkin niin ahdas niin siirsin sängyn keittiöön. Nyt saan aina syödä aamiaiseni sängyssä”. Täten makuuhuone on nykyään pukeutumishuone.

Ystäväni tyyli on tässä vuosien saatossa muuttunut aika lailla, sillä kymmenen vuotta sitten Satu kuuli taukoamatta tuntemattomilta ihmisiltä, että hän on kuin nuori Carrie Bradshaw. Muistan elävästi hänen valloillaan olleet kiharat hiukset ja ne tyttömäisen tyylikkäät asut. Ennen Satun vaatekaappi oli täynnä sifonkimekkoja ja näyttäviä kenkiä, mutta nykyään hänen tyylinsä on todella yksinkertainen vaikkakin värikäs. Neidin vaatekaapista löytyy niin muotitalojen luomuksia kuin kirpparilöytöjä. Viimeisin kirpparilta tehty todellinen löytö on tuo kuvissakin näkyvä Raf Simonsin harmaa paita.

Suurin osa Satun vaatekaapin sisällöstä on omien luomuksien lisäksi kerätty ulkomailta ja moni hänen kesän vaatekappalesuosikki on ostettu viime kesäiseltä Tel Avivin matkaltaan. Suurimmat vaatelöytönsä Satu on tehnyt Antwerpenista, jonne hän matkustaa aina silloin tällöin tekemään löytöjä pienempien suunnittelijoiden showroomeille. Satu seuraa suomalaisten suunnittelijoiden lisäksi muun muassa Jil Sanderia ja Chloé’ta.

Tässä vielä linkit Satun Marimekolle suunnittelmaan mallistoon ja hänen kotisivuilleen.

P.S. Eiköhän pueta päälle tänä kesänä jotakin satumaista ;)

_____________________________________

I have told you before that one of my friends is a designer in one of the largest Finnish design company, Marimekko. Her name is Satu Maaranen and from here you can read how we met twelve years ago.

Her laid back attitude towards life and kindness are her absolute best features. She is a smart girl who works hard to reach her goals. Sometimes she is also a bit silly and last week when I met her I checked into her bedroom and I noticed that her bed is not there anymore. I asked that are you sleeping in the living room? Her answer was  ”no, the bedroom was quite small so the bed is nowadays in the kitchen, so I can have breakfast in bed every morning”.

Her style has changed a lot during the years and about ten years ago everybody told her that she is like a young Carrie Bradshaw. And that she really was. I can still remember her curly hair and stylish outfits. Today, her style is very simple but colorful.

Her wardrobe is built from her own designs of course, flea market finds and with some pieces from big fashion houses.  Last week she made one of her biggest flea market find when she found that grey sweater deigned by Raf Simmons. Her favorite Fashion houses are Jil Sander and Chloé for instance.  Most of her favorite pieces in her wardrobe are from her travels around the world. Last summer she was in Tel Aviv and she managed to find so many nice pieces from Israel. Her favorite shopping city is Antwerp. She travels there every once in a while and browses through all of the young designers stock sales.

By clicking these links you get into her new collection for Marimekko and into her own website.

You may also like

8 Comments

 1. Muistan kun syksylle kerroit niin kauniisti ystävästäsi. On varmasti upeaa kun pääsee toteuttamaan omaa osaamistaan tuolla lailla :)

  1. No niin on. Tuo ala ei ole todellakaan sieltä helpoimmasta päästä se takia olen niin onnellinen, että ystäväni pääsee tekemään juuri ritä mitä hän parhaiten osaa :))

 2. Muistan kun syksylle kerroit niin kauniisti ystävästäsi. On varmasti upeaa kun pääsee toteuttamaan omaa osaamistaan tuolla lailla :)

 3. Todella mielenkiintoinen postaus! On aina ihanaa lukea ihmisten henkilökohtaisesta tyylistä ja postauksestasi päätellen Sadulla se taitaa olla aika mahtava. :) Ja hei muuten, tuo vanha ja kuopattu blogini (vähän vinoon) on vielä linkkilistassasi mutta se vie vain suljettuun blogiin.

  Kaunista ja aurinkoista viikkoa!

  1. Hei Suvi!

   Muistan aina nuorempana, että vaikka Satu osti vaatteensa ihan samoista kaupoista mitä me muut, mutta hän osasi yhdistellä niitä niin taitavasti, että hänen asunsa näytti aina monen monta kertaa upeimmille :)
   Äh joo, mun on pitänyt laittaa viestiä meidän it-tukihenkilölle ja päivittää uusi osoitteesi siihen. Teen sen heti tänään :))

 4. Todella mielenkiintoinen postaus! On aina ihanaa lukea ihmisten henkilökohtaisesta tyylistä ja postauksestasi päätellen Sadulla se taitaa olla aika mahtava. :) Ja hei muuten, tuo vanha ja kuopattu blogini (vähän vinoon) on vielä linkkilistassasi mutta se vie vain suljettuun blogiin.Kaunista ja aurinkoista viikkoa!

 5. No niin on. Tuo ala ei ole todellakaan sieltä helpoimmasta päästä se takia olen niin onnellinen, että ystäväni pääsee tekemään juuri ritä mitä hän parhaiten osaa :))

 6. Hei Suvi!Muistan aina nuorempana, että vaikka Satu osti vaatteensa ihan samoista kaupoista mitä me muut, mutta hän osasi yhdistellä niitä niin taitavasti, että hänen asunsa näytti aina monen monta kertaa upeimmille :)Äh joo, mun on pitänyt laittaa viestiä meidän it-tukihenkilölle ja päivittää uusi osoitteesi siihen. Teen sen heti tänään :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*