Uutiskirjeet

En pidä teistä.

Sisimmässäni on kasvanut viimeisten vuosien aikana suuri tunne siitä, että uutiskirjeet ovat minulle ainakin se huonoin tapa ottaa yhteyttä. Voitte kuvitella miten mailiboksini täyttyy päivittäin erilaisista tuotelanseerausviesteistä, -kutsuista ja toisista, kolmansista ja neljänsistä muistutuksista. Eli yhdestä asiasta saattaa tulla jopa neljä sähköpostia. Tämä on johtanut siihen, etten lue blogimailiani enää. Uutiskirjeet ovat siis tappaneet blogimailini ja siellä se itsekseen täyttyy kovaa vauhtia.

Monta kivaa juttua on mennyt varmaankin ohi, mutta minulla menisi monta tuntia viikossa jos alkaisin käymään maileja läpi. Hävettää välillä kun joku sanoo ”saitko sen mailin tuotelanseerauksesta.” Joudun tähän valitettavasti sanomaan että en ole lukenut sitä ensimmäistä tai neljättä muistutustakaan.

Toisaalta taas, kukaan ei juurikaan ole minulta koskaan kysynyt haluanko näitä maileja edes. Eli postilaatikkoni täyttyy sellaisista asioista jotka eivät minua edes kiinnosta. Tästä olen viestintätoimistoille myös sanonut, että laittakaa minulle sellaista infoa, joka minua kiinnostaa. Monille firmoille olen myös antanut työmailini, jos he haluavat minuun olla yhteydessä henkilökohtaisesti, mutta työmailiini ei saa tulla yhtäkään uutiskirjettä. L’Orealilla ollaan jopa niin edistyksellisiä, että he lähettävät minulle kutsut kotiin. Näin ne avataan ja tiedän että mitä tapahtuu ja milloin.

Yksi hyvä esimerkki mikä olisi minulta mennyt täysin ohi, oli Hartwallin uusi Pommac Rosé. Olen siitäkin saanut varmaankin uutiskirjeitä ja kutsuja joita en siis ole avannut, mutta viime viikolla he toivat kotiini pari pulloa juomaa sekä Iittalan samppanja-lasit. Todella kiva yllätys ja viesti meni perille.

Olen kovasti yrittänyt miettiä, että miten paljon viestinnästä menee hukkaan kun se tehdään kovin vanhanaikaisesti ja yksisuuntaisesti. Ei se ole mielestäni kovinkaan hyvää viestintää jos sähköpostitilit tuupataan täyteen. Minun kohdallani ainakaan, sillä viestit jää lukematta. En halua olla mitenkään supernegailija tai syytellä ketään, mutta toivoisin erilaisia kommunikointitapoja ja vähän henkilökohtaisempaa viestintää. Itse seurailen monia brandejä esimerkiksi Pinterestissä tai Instagramissa ja sieltä minä sen tiedon saan. Yhdellä kuvalla ja muutamalla lauseella. Lisätietoja osaan mennä hakemaan muualta silloin kun sitä itse haluan :)

Minulle ei kannata siis lähettää mailia, vaan twiitata, pinnata tai instagrammata ;)

You may also like

5 Comments

 1. Minun kakkossähköpostille on käynyt ihan samoin uutiskirjetulvan vuoksi! Ahdistaa edes mennä sitä avaamaan ja siksi sen teenkin vain ehkö kerran kahdessa kuukaudessa. Joskus siellä käydessä sitten harmittaa, kun sattuukin huomaamaan jonkin kivan ohi menneen jutun, mutta mieluummin niin, kuin jatkuvaa taistelua turhaa postia vastaan!

 2. Yep. Eilen juuri tapasin viestintäalalla olevia ihmisiä ja kummankin kanssa pohdimme tätä ongelmaa. Toinen saa esimerkiksi vähintään kerran viikossa Oulun kaupunginteatterilta mailia ja minä Turun kaupunkiin liittyviä posteja. Ymmärrän, että fanitan Turkua, mutta kukaan ei ole koskaan kysynyt näihin lupaani.

  Jos olen viikon käymättä blogimailissa, niin se on jo niin täynnä, että sen kahlaaminen läpi ihan ahdistaa. Mietimme kummankin kanssa, että mikä olisi se uusi tapa kun nämä vanhat viestintätävata eivät vain mene läpi vaikka niitä viestejä laittaakiin monen monta kertaa :)

 3. Mun suurin ärsytys on Tjäreborg. Mulle tulee kohtuu paljon matkailujuttuja spostilla, mutta ne oon ite tilannut. Tjäreborg sen sijaan lähettää mulle vähän väliä viestiä, että olen liittynyt heidän johonkin klubiinsa ja nyt se pitäisi vahvistaa. Ja mistään kohtaa ei löydy kohtaa josta tämän voisi perua. Ja tää on tapahtunut jo ties kuinka monta kertaa. 

   

  Emmi L.

  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*