Uusi koti ja juustolautanen

Täällä ollaan uudessa kodissa ja asunto vihdoinkin alkaa näyttämään jo hieman nimenomaan kodilta. Otin viime viikolla ihan kunnolla aikaa, että sain suurimman osan tavaroista heti pois jaloista. Se on helpompi laittaa kaikki saman tien paikoilleen kuin että jättää laatikoita kuukausiksi purkamatta. Kai minulta joku feng shui menee pois paikoiltaan, jos en saa kaikkea heti järjestettyä.

Avec Sofié blog l juustolautanen

Avec Sofié blog l juustolautanen

Viime viikko oli aikamoinen tehoviikko, mutta kaikki saimme tehtyä muuttomiesten avulla ja kaikki meni hyvin. Mikään ei sen suuremmin mennyt rikki muuttoauton kuormassa. Näin jälkikäteen olen tosin onnellinen, että pakkasin astiani itse. Minulla oli alkuperäiset laatikot jokaiselle kipolle ja kupille, joten pystyin olemaan rauhallisin mielin, että kaikki astiani tulevat turvallisesti perille.

Avec Sofié blog l juustolautanen

Avec Sofié blog l juustolautanen

Avec Sofié blog l juustolautanen

Mitään sen suurempia huonekaluostoksia meidän ei edes tarvitse tehdä, vaan kaikki huonekalumme sopivat kotiin todella hyvin. Vihdoinkin meillä on tilaa kaikille huonekaluillemme ja tavarat pääsevät oikeuksiinsa paremmin tässä kodissa kuin Pariisissa.

Ostin Flossin Arco -valaisimen aikoinaan sillä ajatuksella, että joskus asuisimme tällaisessa avarammassa kodissa jossa valaisin pääsisi oikeuksiinsa ja nyt sellainen koti on vihdoinkin löytynyt. Ainoa isompi huonekaluhankinta tuleekin olemaan pieni kahdenistuttava sohva Arcon alle ja takan eteen.

Avec Sofié blog l juustolautanen

Avec Sofié blog l juustolautanen

Thonet-tuolini eivät ole myöskään olleet käytössä Pariisin kodissa, mutta nyt ne pääsevät paremmin osaksi sisustusta Kartellin Ghost-tuolien kavereina. Kolme vuotta sitten en ollut ihan varma pidänkö niistä vai en, mutta nyt en kyllä näkisi tässä tilassa muita tuoleja kuin nuo käyräjalkaiset Thonet- tuolini. On hassua miten samat huonekalut näyttävät niin erilaisilta uudessa tilassa.

Avec Sofié blog l juustolautanen

Meillä asuu Amsterdamissa paljon ystäviä ja viikonloppuun mahtui paljon myös kavereiden näkemisiä, illallisia ja pikaisia kotivierailuja. Eilen entinen esimieheni tuli meille sunnuntain juustolautaselle ja kuplivalle. Juuri viikonlopun kaltaisia hetkiä olen kaivannut Pariisissa ollessa, että voi kokkailla kotona ja nähdä ihmisiä myös arkena eikä pelkästään juhlassa. Pariisissa elämä on hektisempää pidempien välimatkojen takia, mutta Amsterdamissa elämän rytmi on hyvin samanlainen mitä Suomessa, joten aikaa jää myös vapaa-aikaan.

Instagramissa keittiöstä onkin vilahtanut kuva, joten tulen viettämään kotona varmasti paljon enemmän aikaa ruokaa laittaen kuin ravintoloissa istuen. Kodin toimivuus on juuri se asia mitä olen toivonut niin kauan. Pariisissa elämä oli kodin ulkopuolella, Amsterdamissa se on samalla tavalla kotona mitä Suomessa ja sen takia täällä koteihin ja sisustukseen panostetaan samalla tavalla mitä meillä pohjoisessa.

Mieheni ei ole koskaan asunut Euroopassa maassa, joka olisi Suomen kaltainen maa. Kun hän on nyt tässä parissa päivässä huomannut, että miten jopa sunnuntaina paketteja toimitetaan tai jos tilaa jotakin illalla ennen 23, on se kotiovella seuraavana aamuna 8:lta. Tai että jos kortti ei toimikaan kaupassa, annetaan Kartellin tuolit mukaan ja maksaa voi verkkopankin kautta kotona. Hollantilaiset ovat suomalaisten kanssa samanlaisia transactional-tyyppisiä, että kauppaa käydään ja vaihtoehtoinen tapa pitää löytää. Eilen mieheni ymmärsi mitä olin tarkoittanut sujuvuudella ja sillä, että ihmisiin luotetaan jopa design-liikkeessä sillä tavoin, että tavarat saat mukaan. Ei siis ole epäilystäkään, että minä en viihtyisi tässä maassa :)

Follow me on

FacebookInstagram, SoundCloud, Pinterest & Bloglovin

PS. Kyselette usein kuvassa näkyvästä hopeisesta kiposta. Se on NYCin tuliainen ja Pottery Barnista :)

You may also like

9 Comments

 1. Heippa,
  Teidän uusi koti näyttää aivan ihanalta! Oletteko ostaneet asunnon vai vuokranneet? Kiinnostaisi kovasti miten juurikin siellä on tapana asua ja miten te olette ratkaisunne tehneet :).

  1. Tämä on todella kiva. Hollannissa oli tosin valinnanvaraa ja tuntui, että sitä oli vähän liikaakin.

   Olemme tässä vuoden vuokralla ja katsomme sitten omaa. Mietimme monta kertaa asunnon ostamista, mutta se tuntui vähän pelottavalta kun ei tiedä naapurustoa ja mikä on kaiken kannalta järkevin vaihtoehto. Millaista ääntä pihalta kuuluu, onko metroja, millaiset naapurit ovat jne.

   Täällä tosin ihmiset ottavat saman tien lainaa, sillä takausta ei tarvita ja saat viisinkertaisen lainan mitä tulosi ovat. Tämän takia Hollannissa on korkein lainaprosentti ilmeisesti Euroopassa. Mutta samalla täällä on niin paljon vaurautta, kun ihmisten rahat eivät valu vuokriin, vaan asuntoihin pääsee kiinni saman tien ja asuntojen arvo on nousukiidossa. Ystävämme asunto on tuplannut arvonsa viidessa vuodessa esimerkiksi. Sama tosin on Pariisissa.

 2. Kotinne näyttää aivan valtavan kauniille ja mielenkiintoiselle! Miehesi tulee varmasti ihastumaan myös siihen, että tämän muuton myötä kotoa löytyy piirun verran onnellisempi vaimo <3 Se vaan huokuu kaikesta...

  1. Heippa,

   no aivan varmasti löytyy, kun nyt en enää muuttele yksin ympäri Eurooppaa sen takia että ei tarvitse olla Pariisissa :D

   Olen todella onnellinen tästä muutoksesta muiden asioiden ohella :)

 3. Aivan upea koti! Jään odottelemaan lisäkuvia sisältä ja naapurustossa.

  Itse asun expattina toisella puolella maapalloa. Olet kirjoittanut joskus, että et muuttaisi esim. Aasiaan niin jäin miettimään että etkö edes väliaikaisesti, jos tietäisit että muutto olisi vaikka 2-3 vuodeksi. Itse ajattelen että kokemuksen voi kääntää positiiviseksi vaikka elämä voi olla ajoittain melko haastavaa. Nauttia niistä hyvistä asioista ja sietää niitä hankalia tietäen, ettei elämä ole lopullisesti siinä maassa. Koen itse kasvaneeni ihmisenä eniten arkielämän kannalta vaikeammissa maissa, joissa muita expatteja ei ole ollut antamassa neuvoja.

  1. Heippa Noora,

   tulet saamaan kuvia aivan varmasti :)

   Meille on tarjottu Intiaa pariin otteeseen ja sinne en valitettavasti saasteiden takia halua muuttaa. En vain halua asua maassa missä ilman hengttäminen on vaarallista. Olen asunut Kuala Lumpurissa ja sinne tai Singaporeen voisin mielelläni muuttaa, mutta Intiaan en. Tällä hetkellä tosin olen onnellinen jos saamme olla täällä Amsterdamissa edes hetken hengähtämässä :)

   Suurin oppikoulu on nimenomaan ollut Pariisi ja olen monesta asiasta todella onnellinen, sillä silmäni ovat avautuneet niin monen asian kohdalla. Olen tullut valveutuneemmaksi esimerkiksi saasteongelmista, rasismista ja oppinut eri maiden veropolitiikkaa sekä HR-asioita. Oppinut kielen ja kulttuurin ja osaan peilata asioita myös Suomen näkkulmasta paremmin mitä aiemmin.

   Jenkit monesti esimerkiksi niputtavat Euroopan yhdeksi maaksi ja kun asuu eri maissa, näkee niin monta eri kulmaa ja tapaa tehdä asioita pienen alueen sisällä :) Mikään ei ole väärin, on vain eri tapoja :)

 4. Hei,
  teidän koti näyttää kauniilta ja harmoniselta. Hollanista löytyy enempi tällaisia mielenkiintoisia asuntoja. Varsinkin tuo keittiö kaasuliedellä olisi mun mieheni unelma. :) Oletko ihan varma siitä kahdenistuttavasta sohvasta? Näin sielujeni silmissä takan edessä kauniit Barcelona-tuolit tai italialaisen Gio Pontin vuonna 1953 kotiinsa suunnittelema messinkirunkoiset Via Dezza -nojatuolit – energioita tukkimasta. On tainneet tulla tuotantoon takaisin? Noo älä ota näitä kovin vakavasti. Tuo Flossin Arco -valaisin on kuin kotonaan ja sopii korkeaan tilaan erittäin hyvin.

  Mikä minua haittaa Sveitsissä, niin näin talven edellä kitkerän-katkuinen pistävä haju kun illalla avaa ikkunaa tuulettaaksen. Onkin parasta laittaa ovi visusti kiinni ja ilmastointia vaan hetkeksi kovemmalle. Tätä ‘saasteongelmaa’ en ole tavannut edes Saksassa. Suomessa leijailee tuttu saunan lämmitystuoksu ilmassa, mutta tämä on epämiellyttävän kitkerää. En tiedä johtuuko siitä että illalla pimeän saapuessa poltetaan sellaista, mitä ei saisi esim. takassa tai uuneissa polttaa? Mutta ikävä haju se silti on. Että aina näitä ongelmia löytyy. Harmi.

  Jospa se tuttaviesi asunnon arvo on noussut senkin takia, että vuosia sitten Hollanissa asuntojen hinnat romahtivat aika totaalisesti. Silloin olisi saanut Hollannista asuntoja aika edullisesti . Ilmeisesti maassa menee taas paremmin. Ja tietysti parempi näin asunnon omistajia ajatellen.

  Kiva koti teillä ja varmasti tulette viihtymään maassakin.

  1. Heippa,

   kiitos! Niin, täällä on ihan valtavasti mielenkiintoiseia koteja juurikin näissä vanhemmissa rakennuksissa. Oli itseasiassa suuri ilo käydä katsomassa paljon erilaisia koteja :)

   Siis olen miettinyt juurikin Barcelona-tuoleja, mutta mieheni mielestä meillä on jo liikaa kulmikkaita asioita ja hän haluaa tänne pehmeyttä. Hän rakastaa Lingne Roset -sohvaa ja sitä kävimme katsomassa lauantaina, mutta emme päässet väristä yhteisymmärrykseen :D

   Hmm. Kuulostaa siltä, että poltetaan jotain sellaista mitä ei pitäisi. Ranskassa tai Pariisissa ainakin oltiin kieltämässä takan poltto muutama vuosi sitten juurikin näiden hiukkas- ja saasteongelmien takia. Niin, joka paikassa on omat haasteensa :)

   Jep, mutta nyt asuntojen hinnat ovat taas aika korkealla. Mutta ne ovat silti siedettävällä tasolla hinta-laatusuhde ajatuksella. Sillä rahalla saa myös vastinetta ja laadukkaan kodin :)

   Tilasin eilen illalla nettikaupasta roskiksen ja se oli tänä aamuna jo oven takana odottamassa. Pienet ovat ilot, mutta tämä on ihana tunne kun kaikki tuntuu menevän niin jouhevasti :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*