Uneton Seattlessa

Kalan ja kahvin kera.

Lähdimme heti joulun jälkeen kohti Seattlea. Nyt olen jo kotona ja taas blogin äärellä. En ollut aiemmin käynyt Seattlessa, mutta paljon olin kuullut Pampulaltani, sillä hän on asunut siellä useamman vuoden.

Olin kuullut tarinoita tuoreesta kalasta, harmaasta säästä ja että Starbuckseja löytyy kaupungista satoja. Tuore kala piti paikkansa ja grillailimme loimulohta, paistoimme hummeria sekä rapuja. Ehkä yksi reissun parhaimmista hetkistä olikin ostokset kalamarkkinoilta ja se kun hummerit ja muut kaverit laskeutuivat lautaselle.

Sää ei todellakaan ollut harmaa, vaan aurinko paistoi joka päivä pilvettömältä taivaalta. Sää oli tosin todella kylmä ja jouduin pakon sanelemana takkiostoksille. Jep jep. Kahvikuppiloita ja espressostandje kaupungista todella löytyi ja Starbuckseja oli jonkun tiedon mukaan yli 400?!?

Kun tällainen kalasyöppö pääsee kunnon kalojen äärelle, niin voitte varmaan kuvitella mitkä määrät olen popsinut sushia ja kalaruokia nassuun viikon aikana. Vielä juuri ennen lennolle lähtöä oli pakko saada rapuannos syötyä, sillä harvemmin saa nauttia tuollaisista herkuista mitä Seattlessa. Nyt on jo ikävä niitä sushiannoksia sekä paistettua hummeria.

Olen käynyt Seattlen lisäksi Chicagossa, Bostonissa ja Atlantassa. En tiedä mikä on kaupungeista suosikkini, ehkä Chicago, sillä se oli eniten kaupunkimainen, jossa on oikea keskusta ja ilman autoakin selvisi ihan mainiosti. Seattlessa taasen ei mikään onnistuisi ilman autoa. Itse kun en ole mikään suurin autoilija, niin ajeleminen ympäriinsä tuntuisi minusta todella ajan haaskaukselta ja hieman tylsältä ajatukselta/elämäntyyliltä. Pariisissakin mieluummin kävelen kuin otan metron tai taksin.  Mutta kaiken kaikkiaan tykkäsin kaupungista ihan todella paljon, ruoka oli hyvää ja luonto todella kaunis. 

……………..

We left immediately after Christmas towards Seattle. I’m sitting already at home and back on my blog. It was my first time in Seattle, and I had heard a lot about it from my Bunny. He lived there for few years so for him it was like going home.

I heard stories about fresh fish, gray weather and Starbucks that can be found everywhere. Fresh fish was true, that I ate a lot. We barbequed salmon in a cedar wood, had crispy lobster and crabs – truly lovely. The weather was not grey at all, the sun was shining in a clear blue sky all the time. And yep, there were coffee places in every corner, sometimes even two of them on the same one.

I really enjoyed the west coast a lot. The people, food and the rough nature what they have in Seattle is just amazing. It was a very different city that I’ve ever been in US. If you like good, fresh fish – go there :)

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*