Tytöt kylässä

Ja kesäkin käväisi.

Sain viikko sitten viikonlopuksi työkavereitani kylään ympäri Eurooppaa. Samalla Pariisiin saapui kesäinen aalto tuodessaan kesän säteet ja lämpötilat tänne meille. Oli aika kummallista olla marraskuussa t-paita päällä ja nauttia auringosta puiston penkillä.

Teki minullekin itseasiassa hyvää, että tytöt tulivat tänne meille, sillä siten jouduin olemaan myös ns. oppaana ja kävellä heidän kanssa paikasta toiseen. Useimmiten kun itse arkisin vain tallaan vain kotikadun kulmia ja pakollisia paikkoja ja pysyttelen turistikeskuksista kaukana. Täten ehkä ne suurimmat kadut ovat jääneet vähän tuntemattomimmiksi. Kuljen yleensä metrolla paikasta toiseen, mutta viime viikonloppuna kävelin auringon paisteessa ja näin tuli kadutkin hieman tutuimmiksi. 

Olemme aikaisemminkin reissailleet yhdessä viikonloppureissuja tekemällä, joten tämä viikonloppu ei ollut poikkeus. Viime viikonlopusta teki tosin poikkeuksen se, että sain olla oppaana uudessa kotikaupungissani ja näyttää heille lempipaikkani. Sen takia veinkin heidät syömään lempiravintoloihini, kävelemään kauniisiin puistoihin ja ostoksille suosikkikauppoihini. Ja totta kai he näkivät myös uuden kotini :)

Samalla kun tytöt viikko sitten lähtivät, lähti myös kesäiset ja lempeät kelit. Nyt ilma on jäätävä ja todella kolea, joten talvitakin aika on tullut myös tänne. Yritän viimeiseen asti mennä ballerinat jalassa, mutta viimeksi eilen tulin siihen tulokseen, että taitaa olla parempi laittaa ne talvikengät jalkaan ja pipo päähän.

…………….

A week ago I got my colleagues from around Europe for a visit. At the same time, summer arrived into Paris. It was strange to be in November with a t-shirt on and enjoy the sun on a park bench.

It was good for me in so many ways that the girls came here to visit us, because I had to be so-called guide for them. Usually I just walk around my neighborhood and the places familiar to me and I don’t do exploring as much I actually should. But because I’m alone the most of the time, I don’t feel like exploring so much. Usually I also take the subway, but when the girls were here, we walked and wandered around the streets and neighborhoods.

We have done weekend trips together also before, but at this time they came to visit me into my new home city. I showed them my favorite restaurants, shops and parks – and of course we tasted the lovely desserts of the capital of sweets.

At the same time they left, so did the warm weather. Now the temperature is quite cold, so I really feel that the winter is coming. I try to wear my ballerinas as long as I can, but yesterday I realized it’s time to put winter boots and a beanie on :)

You may also like

1 Comment

  1. Hei vielä Sohvi! Olen menossa Amsterdamiin ensi vkolla pariksi päivää ja seuraavalla en ole siellä (Thanks Giving on silloin 27.11.), mutta taas 1.päivä alkavalla vkolla olen. Eli jossain vaiheessa varmasti tavataan. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*