Tuntuu vähän enemmän kodilta

Kun on lempijutut maailmalla mukana.

Moni on kysellyt kotikuvien perään täältä Ranskasta. Ihan hirmuisesti ei ole ollut mitä näyttää, sillä en oikein ole tässä syksyllä itseasiassa ihan hirveästi ole täällä ollut. Kun oleminen on ollut rikkonaista, ei tämä ole oikein tuntunut kodilta sillä energiaa ei oikein ole ollut kotijuttujen miettimiseen. Vähän on ehkä ollut mielikin ajoittain apea, sillä potentiaalia tässä kodissa olisi, mutta kun en tiedä kauanko me täällä oikeasti ollaan, niin en ole viitsinyt uhrata kovinkaan paljoa sisustukselle.

Kun mieli oli hivenen maassa ja koti-ikävä vaivasi, niin ajattelin tehdä muutaman korjausliikkeen ja tehdä tästä enemmän näköiseni. Ei saa valittaa ellei edes yritä. Eikös se niin mene?

Monia pienempiä juttuja toin tänne kumminkin mukanani, vaikka suurimmat sisustuselementit jäivätkin Suomeen. Olen yrittänyt tehdä tästä ”einiin” suomalaista kotia, sillä kylmien sisutuselementtien lisääminen tänne lämpimien sävyjen ja muotojen maahan ei olisi aina se paras ratkaisu. Nyt mennään jossain rajamailla ja tykkään tästä vähän rennommasta meiningistä. Lattia narisee, ikkunan raoista tuulee sisään ja kosteusvaurioiden päälle laitetaan kerros maalia lisää? Eli very #frenchie – meininki siis :)

Jotain kotimaista totta kai tänne toin. Ja ovat ne ihanat ystävätkin raahanneet matkalaukullisia minun astioitani tänne. Nyt täällä onkin pienissä sisustuselementeissä ja astioissa suomalaisuutta. Pöydässä koreilee muun muassa Hackmanin aterimet, Balmuirin servettirenkaat (saatu), Iittalan Jars maustepurkkina ja Iittalan Vitriini suolapurnukkana.

Nyt kun olen vähän petrannut näissä kotiasioissa, niin pääsette kurkkaamaan varmaankin pian myös muualle tänne kuin pelkästään tuohon ruokanurkkaukseen. Meillä on ranskalaisittain iso asunto, mutta käytävät sekä valtavan kokoinen olo/työhuone syövät 70 neliöstä suuren osan. Kotia koristavat marmoriset takat joita kovasti rakastan. Toisen sisään olen tosin laittanut Iittalan Kaasan, jottei tapahdu mitään ikäviä yllätyksiä kun olen täällä yksin ;)

P.S. Muistattehan että saatte -20% Balmuirin nettikaupasta koodilla avecsofie20 :)

……………………….

Many of you have wanted to see a little sneak peek from my home. Since I moved to Paris, my taste in interior has slightly changed as well. I’m not only craving for simple Nordic designs, I also want to fill my home with warmth and details that suit French style.

I haven’t been so much here actually. The past months I have been on and off and therefore I have missed the feeling of “home”. That feeling is something very important to me and therefore it was time to make a change and make this apartment a home to me as well. So in the past week especially I have made few adjustments and make our home looking more like me (or I should probably say  “us”) ;).  

I brought many things from Finland with me, but you know, the Scandinavian simple style is not necessarily the best option for old Parisian flats. We have a lovely warm home and I don’t want to mixt it too much with cold details. Therefore, I need to adjust simple things with warm objects and details. Hope you like what you see, because these home post will continue soon…

Napkin rings: Balmuir

Glasses: Zara Home

Jars: Ittala

 

 

You may also like

2 Comments

  1. Voi Sofie. Kovasti painetta, miksi on niin eikä näin ja kun sitä ja tätä ;) Hyvänen aika, koti on oma koti, ei sen tarvitse olla täydellinen näyttelytila just oikeine (kenen mielestä? Vallitsevien trendien?) elementteineen. Niitä “koteja” näkee sisustuslehdissä ihan kyllästymiseen asti.

  2. Heippa,

    ei tarvitse olla minusta huolissaan – ihan omaksi ilokeni täällä laittelen kotia pikkuhiljaa kuntoon :)

    Sillä kun tämä on ollut nimenomaan matkalaukkujen purkaus- ja pakkauspiste, niin ei kukaan voi haluta elää sellaisessa. Sitä paitsi, kukaan ei ehkä oikein innostu jos blogissa olisi vain likaisia pyykkikasoja ja matkalukkuja lattioilla ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*