Tukholman Design-viikoille matkaa hän

Kuvat: Char and the City

Visit Sweden tarjosi minulle viime syksynä mahdollisuuden matkata Ruotsiin. Viime matkalla sain myös valita matkakumppanini itse, mutta tällä kerralla aikataulujen yhteensovittaminen oli hieman hankalampaa, joten matkaan Tukholmaan tällä viikolla yksin. Viimeisestä matkastani voitte lukea Oma Tukholma- sivuilta ja esimerkiksi täältä. Tulen myös kirjoittamaan oman blogini lisäksi Oma Tukholman sivuille. Ilmoitan sitten teille, että milloin postaukseni on luettavissa Oma Tukholman sivuilta :)

Tällä kerralla syvennyn herkkukauppojen sijaan Tukholman sisustustarjontaan. Tukholmassa on tällä hetkellä meneillään Design-viikot ja jokavuotiset huonekalumessut.  Messujen lisäksi ajattelin käydä kuuntelemassa muutaman luennon sisustuksesta ja sen tulevista trendeistä. Viime kerralla keskityimme Östermalin tarjontaan, mutta tällä kerralla suuntaan pääasiassa Södermalmille.

Tukholmassa minua odottaa todella mielenkiintoiset työtehtävät, Ps. I love Fashionin Lintu sekä todella rakas ystäväni. Olen niin innoissani tästä Visit Swedenin tarjoamasta työmatkasta! Huomenna ripustan kaksi kameraa kaulalleni ja suuntaan kohti Tukholmaa. Toivon vain, että pakkasukko jo vähän hellittäisi sillä Tukholman katuja olisi paljon miellyttävämpi kulkea vähän leudommassa säässä.

Olisiko teillä muuten mitään kivoja vinkkejä sisustuskauppojen suhteen?

________________________________________

Tomorrow I’m heading towards Stockholm, Sweden for the Stockholm Design Week. Visit Sweden offered me this amazing opportunity to visit Stockholm again. This time my job is to put my focus on the interior shops. I will also visit the annual Furniture and Light fair.

I think you know how excited I’m about my upcoming assignments ;). I will take my two cameras with me and leave towards new exiting experiences. I will keep you updated how I’m doing in Sweden, so stay tuned.

By the way, I would be very glad if you would share your tips for nice interior shops in Stockholm :)

You may also like

44 Comments

 1. Kivaa! Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! :)

  Mä seuraan torstaina perässä ;) kun tuun viettämään viikonloppua kaverini (S:n ja mun opiskelukaveri) luokse. Perjantaina mulla tiedossa kaupoissa kiertelyä yksin kun kaveri on töissä, joten meenkin saman tien tuonne Tukholma-sivulle etsimään vinkkejä!

  Hauskaa matkaa!

  1. Niin minustakin. Aluksi minua vähän jännitti tuo riikinruotsi, mutta sitten ajattelin että jos olen pärjännyt elekielellä Kiinassa, niin kyllä minä ruotsin kanssa pärjään ihan hyvin. Luennot ajattelin kyllä nauhoittaa, just in case ;).

   Voi harmillista kun minualla on niin kiire aikataulu, sillä olisi vihdoinkin kiva tavata sinut. Noh, ainakin sitten kesällä :)

   Mene ihmeessä, sillä sieltä löytyy kyllä vaikka mitä!

   Näen muuten yhteisen ystävämme S:n piiitkän tauon jälkeen.

   Kiitos samoin!

   1. Kyllä varmasti pärjäät ruotsilla, no worries! Mun täytyy kanssa muistella ja harjoitella sitä aksenttia, että ymmärtävät ;)

    Jee, mä en myöskään ole nähnyt ystävääni yli puoleen vuoteen, joten tiedän tunteen! Niiiin kivaa päästä reissuun!! Terkkuja S:lle!

    1. Hih, no viimeeksi kyllä Teatergatanin tavaaminen tuntui hyvin vaikealle. Taksikuski ei ymmärtänyt mun momindalenia ollenkaan. Jos äännän oikeasti ruotsiksi, niin se tuntuu jotenkin hassulle ja nenäkkäälle :D Pitää nyt kumminkin vähän yrittää unohtaa toi momindalen.

     Oi, miten kivaa! Vietä ihana loma ja tule nykäisemään jos näet minut jossain. Olen nimittäin silmät kiinni kamerassa, joten en välttämättä aina näe ympärilleni :)

     Minä kerron!

 2. Kivaa! Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! :)Mä seuraan torstaina perässä ;) kun tuun viettämään viikonloppua kaverini (S:n ja mun opiskelukaveri) luokse. Perjantaina mulla tiedossa kaupoissa kiertelyä yksin kun kaveri on töissä, joten meenkin saman tien tuonne Tukholma-sivulle etsimään vinkkejä! Hauskaa matkaa!

 3. Ihanaa matkaa sinulle! Toiv pakkanen ei ole kovin paha enää :)
  Södermalmilta löytyy ihania sisustusliikkeitä, varsinkin Sofosta. Nyt kyllä ihan hävettää sanoa mutta en muista yhtään liikettä nimeltä… Mie kun olen Tukholmassa reissussa niin mulla on aina pieni lappu jossa lukee liikkeiden nimet ja osoitteet joihin sitten suuntaan kartan kanssa. Viime kesänä tutustuin ensimmäistä kertaa kunnolla Sofoon ja siellä on niin ihana tunnelma, aivan erilainen kuin muualla kaupungissa. Pikkukaupungin tytölle tuntuu hassulta kun kaupunki vain jatkuu ja jatkuu, pieniä liikkeitä, kahviloita ja puistoja on ympäriinsä. Huomaa kyllä etten ole kauheasti isoissa kaupungeissa matkaillut mutta en ole hirveästi kaivannutkaan. Juuri viime vkolla katselin jos lähtis käymään Tukholmassa pienellä kevätreissulla ensi kuussa, en siellä ole aikaisemmin talvella käynytkään. Ruotsin puolelta kun ottaa lennot niin säästää melkein puolet vaikka bussilla pitääkin eka Luleåån mennä. Toisaalta haaveilen matkaa New Yorkiin, että pitäiskö nyt olla kotona ja säästää vai lähteä haistelemaan Tukholman tuulia.

  1. Voi kiitos! Noh, otan nyt sitten kaksi takkia mukaan. Kaksi kameraa, kaksi puhelinta, kaksi takkia ja kuka sanoi, että tykkään olla varma kaikesta :D

   Juuri tuonne Sofoon ajattelin keskittyä, sillä olen lueskellut että sieltä löytyy kaikkea ihanaa! oi, Sofo kuulostaa ihan minun paikalta! Niin joo, sinulla kun on se etu!

   Minun suurin toiveeni on, että pääsen New Yorkiin tämän vuoden puolella. Olen halunnut sinne jo niin kauan. Sitten kun gradu on paketissa niin lähden sinne vaikka yksin. Se on varma se. No Tukholman keväiset tuulet kuulostaa aika kivoille ;)

 4. Ihanaa matkaa sinulle! Toiv pakkanen ei ole kovin paha enää :)Södermalmilta löytyy ihania sisustusliikkeitä, varsinkin Sofosta. Nyt kyllä ihan hävettää sanoa mutta en muista yhtään liikettä nimeltä… Mie kun olen Tukholmassa reissussa niin mulla on aina pieni lappu jossa lukee liikkeiden nimet ja osoitteet joihin sitten suuntaan kartan kanssa. Viime kesänä tutustuin ensimmäistä kertaa kunnolla Sofoon ja siellä on niin ihana tunnelma, aivan erilainen kuin muualla kaupungissa. Pikkukaupungin tytölle tuntuu hassulta kun kaupunki vain jatkuu ja jatkuu, pieniä liikkeitä, kahviloita ja puistoja on ympäriinsä. Huomaa kyllä etten ole kauheasti isoissa kaupungeissa matkaillut mutta en ole hirveästi kaivannutkaan. Juuri viime vkolla katselin jos lähtis käymään Tukholmassa pienellä kevätreissulla ensi kuussa, en siellä ole aikaisemmin talvella käynytkään. Ruotsin puolelta kun ottaa lennot niin säästää melkein puolet vaikka bussilla pitääkin eka Luleåån mennä. Toisaalta haaveilen matkaa New Yorkiin, että pitäiskö nyt olla kotona ja säästää vai lähteä haistelemaan Tukholman tuulia.

 5. Coctail, Skånegatan 71 on aika suloinen putiikki! Tavallaan tarjonnaltaan aika kitschia, mutta aika uniikkia sellaista. Katsastamisen arvoinen, vaikka ei välttämättä omaan tyyliin istusikaan :)

  1. Oi, kiitos vinkistä. Lähdenkin tälle reissulle ihan avoimin mielein eli kaikenlaiset sisustusjutut ovat mieleisiä. Tämä kun ei ole pelkästään “Minne minä menisin”-tyyppinen juttu vaan katsaus koko Tukholman sisustustarjontaan :)

 6. Coctail, Skånegatan 71 on aika suloinen putiikki! Tavallaan tarjonnaltaan aika kitschia, mutta aika uniikkia sellaista. Katsastamisen arvoinen, vaikka ei välttämättä omaan tyyliin istusikaan :)

 7. heh, sisustusmessuille mäkin lauantaina suuntaan:) voi olla että oot tosin jo suomessa silloin jos huomenna lähdet tai sit sulla onkin aika kivan pitunen reissu! mut vinkkailisin sellasesta kaupasta kun illums bolighus(?) joka on vastapäätä NK:ta, eli kun lähet sergelstorgetilta NK/gallerianin suuntaan ni tulee aika pian vastaan. 3 kerrosta täynnä skandinaavidesignia;) ja siinä aika lähellä kortteli johonkin suuntaan on myös design house stockholm!

  1. Hei!

   Voi nyt tulee kyllä sellainen fiilis että Tukholmassa on vaikka mitä! Harmi etten voi viettää siellä viikkoa :D!
   Kiitos paljon vinkeistä ja kivoja messupäiviä! Olen katsellut heidän sivujaan ja FB-profiiliaan ja tuntuu että pelkästään jo messuilla saisi kulumaan päivän jos toisenkin :)

 8. heh, sisustusmessuille mäkin lauantaina suuntaan:) voi olla että oot tosin jo suomessa silloin jos huomenna lähdet tai sit sulla onkin aika kivan pitunen reissu! mut vinkkailisin sellasesta kaupasta kun illums bolighus(?) joka on vastapäätä NK:ta, eli kun lähet sergelstorgetilta NK/gallerianin suuntaan ni tulee aika pian vastaan. 3 kerrosta täynnä skandinaavidesignia;) ja siinä aika lähellä kortteli johonkin suuntaan on myös design house stockholm!

 9. Niin minustakin. Aluksi minua vähän jännitti tuo riikinruotsi, mutta sitten ajattelin että jos olen pärjännyt elekielellä Kiinassa, niin kyllä minä ruotsin kanssa pärjään ihan hyvin. Luennot ajattelin kyllä nauhoittaa, just in case ;).Voi harmillista kun minualla on niin kiire aikataulu, sillä olisi vihdoinkin kiva tavata sinut. Noh, ainakin sitten kesällä :)Mene ihmeessä, sillä sieltä löytyy kyllä vaikka mitä!Näen muuten yhteisen ystävämme S:n piiitkän tauon jälkeen.Kiitos samoin!

 10. Voi kiitos! Noh, otan nyt sitten kaksi takkia mukaan. Kaksi kameraa, kaksi puhelinta, kaksi takkia ja kuka sanoi, että tykkään olla varma kaikesta :DJuuri tuonne Sofoon ajattelin keskittyä, sillä olen lueskellut että sieltä löytyy kaikkea ihanaa! oi, Sofo kuulostaa ihan minun paikalta! Niin joo, sinulla kun on se etu! Minun suurin toiveeni on, että pääsen New Yorkiin tämän vuoden puolella. Olen halunnut sinne jo niin kauan. Sitten kun gradu on paketissa niin lähden sinne vaikka yksin. Se on varma se. No Tukholman keväiset tuulet kuulostaa aika kivoille ;)

 11. Oi, kiitos vinkistä. Lähdenkin tälle reissulle ihan avoimin mielein eli kaikenlaiset sisustusjutut ovat mieleisiä. Tämä kun ei ole pelkästään “Minne minä menisin”-tyyppinen juttu vaan katsaus koko Tukholman sisustustarjontaan :)

 12. Hei!Voi nyt tulee kyllä sellainen fiilis että Tukholmassa on vaikka mitä! Harmi etten voi viettää siellä viikkoa :D!Kiitos paljon vinkeistä ja kivoja messupäiviä! Olen katsellut heidän sivujaan ja FB-profiiliaan ja tuntuu että pelkästään jo messuilla saisi kulumaan päivän jos toisenkin :)

 13. Kyllä varmasti pärjäät ruotsilla, no worries! Mun täytyy kanssa muistella ja harjoitella sitä aksenttia, että ymmärtävät ;) Jee, mä en myöskään ole nähnyt ystävääni yli puoleen vuoteen, joten tiedän tunteen! Niiiin kivaa päästä reissuun!! Terkkuja S:lle!

 14. Hih, no viimeeksi kyllä Teatergatanin tavaaminen tuntui hyvin vaikealle. Taksikuski ei ymmärtänyt mun momindalenia ollenkaan. Jos äännän oikeasti ruotsiksi, niin se tuntuu jotenkin hassulle ja nenäkkäälle :D Pitää nyt kumminkin vähän yrittää unohtaa toi momindalen.Oi, miten kivaa! Vietä ihana loma ja tule nykäisemään jos näet minut jossain. Olen nimittäin silmät kiinni kamerassa, joten en välttämättä aina näe ympärilleni :)Minä kerron!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*