Tryffelipasta l suoraan kokin kauhasta

Avec Sofié Blog l tryffelipasta

Jotkut teistä ehkä huomasivatkin, että meillä oli kesälomamme aikana kokki kylässä? Äärettömän hyvä konsepti ja viettäisin lomani niin myös toistekin. Heh..  Menuideat syntyivät toreilla ja ruokakaupassa ja kodin pöytä täyttyi mitä ihanimmista ruoista. Ja mikä parasta, pääsin itse keittiössä seuraamaan mitä ihanimpia kokkaushetkiä ja oppimaan samalla miten pienillä kikoilla saadaan perusjutuista aina himpun verran parempaa.

Koska mökkimme on Italian rajalla, kaupat ja ravintolat ovat enemmänkin täynnä italialaisia vaikutteita kuin ranskalaisia. Sen takia kokkaammekin useimmin pastaa ja muita italialaisvaikutteisia ruokia kuin ranskalaisia ruokia Etelä-Ranskassa ollessa.

Eilen tuli ikävä etelään ja italiaan, niin tein tryffelipastaa ja kopioin Teemun tekniikan ja tein todella hyvän ja nopean lounaan.  Niinkään mitään erikoista ei tarvita ja tryffelitkin voi jättää ostamatta, jos ei löydä kaupasta. Kunhan on hyvää pastaa, yrttejä, oliiviöljyä ja mozzarellaa. Pastana käytin Rummon gluteenitonta pastaa ja öljynä käyttäisin parempaa öljyä.

 

Tarvitset

2 dl parempaa oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

1 salottisipuli

Yrttejä (rosmariinia, timjamia, salviaa ja oreganoa)

Mozzarellaa tai burrataa

Pastaa

Tryffeliä

Suolaa

Pippuria

 

Laita öljy pannulle kuumenemaan. Silppua salottisipuli ja valkosipuli todella pieniksi paloiksi. Lisää sipulit kuumaan öljyyn. Lisää kourallinen yrttejä öljyyn ja anna kypsyä rauhassa 10 minuutin ajan. Lisää suolaa ja pippuria.  Laita pasta kiehumaan suolaveteen.

Tässä vaiheessa keittiössä pitäisi leijailla ihana tuoksu. Maista öljyä ja lisää suolaa tarvittaessa. Kun pasta on valmis, kaada vedet pois ja lisää al dente pasta yrttiöljyn kanssa pannulle. Pyöräytä muutama kerta, että pasta imee itseensä kaiken öljyn pannulta. Lado pasta lautasille ja lisää keskelle mozzarella pala. Lisää vielä tryffeliä pastaan. Hyvää mutta todella helppoa!

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*