Travels


Te olette ilmeisesti lähdössä lomailemaan? Minun sähköposti on nimittäin viime aikoina täyttynyt Aasiaan liittyvistä kysymyksistä. Olen todella otettu, että tukeudutte minuun näissä matkoihin liittyvissä kysymyksissä.

Ensinnäkin, älkää suunnitelko liikaa, sillä ne suunnitelmat menee uusiksi kerran jos toisenkin. Toiseksi, älkää yrittäkö ahmia liikaa kohteita, sillä lomalla pitää ehtiä lomailla. Allekirjoittanut nimittäin tuskastui rinkan alituiseen purkaamiseen ja pakkaamiseen ja paikasta siirtymiseen. Heitin rinkan nurkkaan ja asustelin hassun thaimaalaisen mummon yläkerrassa kaksi viikkoa ja tein niitä asioita, joita lomalla kuuluukin tehdä- lomailla ja rentoutua.

Mitä matkakohteisiin tulee, niin niitä pitää miettiä ihan jokaisen itse. Me ihmiset halutaa lomilta ihan eri asioita ja niiden mieltymysten mukaan mukautuvat myös ne lomakohteetkin. Matkoilla minulle tärkeintä  on kokea jotain ainutlaatuista ja normaalista poikkeavaa. Jotain sellaista,  mistä oppii uutta ja mistä jää mieleen ikuinen matkamuisto.

Ennen kun lähdin vaihtoon listasin muutaman kohteen jonne halusin mennä, yksi oli Borneolla sijaitseva Kaakkois-Aasian huippu, Mount Kinabalu. Olihan se nyt vähän hurjaa kiivetä vuorta ylös pimeyttä vastaan (kunnianhimoisinahan me tehtiin reissu kahdessatoista tunnissa), mutta sen jälkeen oli kyllä hieno fiilis. Ehkä yksi parhaimmista tunteista ikinä. Ei minusta mitään vuorikiipeilijää kyllä tule, mutta tulipahan tehtyä.

Yksi paikka mikä minua ei sitten kiinnostanut ollenkaan oli Bali. Mun mielikuvissa ne joogaretriitit olivat vain hiekkaan hautautunut muisto ja tilalla oli australialaiset surffarit Bintang paidat päällä. Edellämainittu vertauskuva on nyt ihan tarkoituksella kärjistetty, mutta ainakaan minun kavereiden kertomukset vaahtobileistä ei ole auttanut näissä asioissa yhtään. Ei sitten ollenkaan.  Ovat he myös kertoneet paljon hyvää paikasta nimeltä Gili Trawangan, mutta jos haluaa kokea jotain muuta kun edellä mainittua niin kuulema kannattaa kiertää se Kuta kaukaa.  Tässä haluaisin kumminkin korostaa sitä, että joillekin nämä kokemukset ovat nimenomaan mitä he lomiltaan haluavat.

Juurikin näiden eri mieltymysten takia, en halua suositella kenellekään suoraltakädeltä mitään tiettyä matkakohdetta. Laittakaa ne reput selkään ja lähtekää hakemaan omia suosikkeja itse! Huteja ja hauleja on osunut minunkin matkojeni varsille, mutta onneksi on voinut laittaa repun takaisin selkään ja hypätä seuraavaan yöbussiin.

Te ketkä olette lähetelleet minulle maileja tällä viikolla, niin vastailen teille heti alkuviikosta :)

_________________________

In these past weeks I’ve got several e-mails where people have asked my favorite destinations in Asia. I feel so glad that you lean into me in these questions. I also find it hard to to answer to these questions because it is quite difficult to please everyone.

My tip to you is that, don’t try to rush to everywhere and don’t plan too much. Because if you’re heading to Asia, most likely the things don’t go according to the original plan. Trust me.

When I’m traveling, I want to experience something that stays as a souvenir in my mind for the rest of my life. That’s one reason I try to avoid places like Bali for instance. I don’t surf or like foam parties, therefore Places like Bali aren’t meant to people like me. I haven’t been there so it is quite dangerous  me to say things like this. Anyhow,  when I have heard my friends stories about Bali, I’m glad that I never went there. Although, my friends have said that an island called Gili  Trawangan is worth to see.

I’m not gonna recommend some places you to go – go to Asia and find your own favorite destinations. Put your pack back  on and if the place does not please you, take the next night bus somewhere else.

 

Le monde est un livre, et ceux qui ne voyagent pas n’en lisent qu’une page.

The World is a book, and those who do not travel read only a page.

~St. Augustine


You may also like

16 Comments

 1. Olen samaa mieltä siitä, että jokaisen pitäisi yrittää etsiä ne omat ihanat lomakohteensa omien mieltymysten mukaan. Lähtökohtaisesti olen pitänyt kaikista paikoista, joissa olen matkustellut. En välttämättä heti ensi silmäyksellä, mutta kaikista paikoista olen löytänyt jotakin hienoa ja kokemisen arvoista. Pitää vain usein kulkea niitä ei niin kuljettuja reittejä, jos haluaa löytää jotain aitoa. Voisin jopa uskaltaa sanoa, että menetpä minnen tahansa Aasiassa, niin et pety, jos olet mieli avoimena liikkeellä.

  Minä esimerkiksi rakastan Balia. Ubudin kauneus, boheemi fiilis, luksushotellit, hyvä ruoka, hiljaisuus ja rauha ovat aivan mahtavia. Balilaiset ovat lisäksi todella ystävällisiä ihmisiä lähtökohtaisesti. Kutaa olen aina vältellyt, koska se on omasta mielestäni turistihelvetti. Seminyak taas on rannan alueista mielestäni paras mahtavine ravintoloineen ja pikkuputiikkeineen. Balista voisin kirjoittaa vaikka kuinka paljon. :-)

  1. Tässä tulee ehkä vastaan juurikin se että kun aika on rajallinen, niin en halua mennä pilaamaan kenenkään lomia omilla mieltymyksilläni.

   Jotkut pitävät luksushotelleista, mutta toiset lähtevät hakemaan Aasiasta kaikkea muuta kuin luksusta. Kiva kun kerroit Balin kivoista paikoista, sillä moni pettyy kun näkee juurikin Kutan kaltaisia paikkoja :

 2. Olen samaa mieltä siitä, että jokaisen pitäisi yrittää etsiä ne omat ihanat lomakohteensa omien mieltymysten mukaan. Lähtökohtaisesti olen pitänyt kaikista paikoista, joissa olen matkustellut. En välttämättä heti ensi silmäyksellä, mutta kaikista paikoista olen löytänyt jotakin hienoa ja kokemisen arvoista. Pitää vain usein kulkea niitä ei niin kuljettuja reittejä, jos haluaa löytää jotain aitoa. Voisin jopa uskaltaa sanoa, että menetpä minnen tahansa Aasiassa, niin et pety, jos olet mieli avoimena liikkeellä.Minä esimerkiksi rakastan Balia. Ubudin kauneus, boheemi fiilis, luksushotellit, hyvä ruoka, hiljaisuus ja rauha ovat aivan mahtavia. Balilaiset ovat lisäksi todella ystävällisiä ihmisiä lähtökohtaisesti. Kutaa olen aina vältellyt, koska se on omasta mielestäni turistihelvetti. Seminyak taas on rannan alueista mielestäni paras mahtavine ravintoloineen ja pikkuputiikkeineen. Balista voisin kirjoittaa vaikka kuinka paljon. :-)

 3. Niin, onneksi meitä ihmisiä on moneen lähtöön :). Me lähdemme helmikuussa Sri Lankaan ja ihan tarkoituksella valittiin kohteeksi surffikeskittymä nimeltä Hikkaduwa. Sen lisäksi, että haluan tutustua paikalliseen elämäntapaan, haluan myös oppia surffaamaan ja tehdä muutakin, kuin vaellella autioilla rannoilla. Pidän muutenkin eniten aktiivilomista ja yleensä ne opastetut aktiviteetit on turistikohteissa. Toki poikkeuksiakin on.

  Joku päivä haluan kyllä tuonne Kaakkois-Aasiaankin. Olen viime aikoina lämmennyt jopa Thaimaalle, vaikka aiemmin kohde iljetti jo ajatustasolla. Nyttemmin olen kuitenkin lukenut niistä huikeista kajakkireissuista ja sukellusmahdollisuuksista. Sinne siis joskus!

  Minne päin Kaakkois-Aasiaan lähtisit nyt, jos tarjoituisi tilaisuus?

  1. Hei!

   Anteeksi pieni viive näissä vastailuissa :*

   Toivottavasti teillä ruokabloggaajilla oli eilen hyvät pikkujoulut!

   Minäkään en oikein tykkää vaellella noilla autioilla rannoilla. Kuljeskelen mielummin kaupungeissa kuin makoilen rantatuoleissa.

   Niin, Thaimaa on kärsinyt vähän inflaatiosta. Pidin tosin pojoisesta tosi paljon. Siellä oli niin paljon nähtävää ja aitoa elämää- eikä ollenkaan niitä aurinkorantoja :)

   No mulle Borneo oli jotenkin sellainen aito paikka. Tai Sumatra. Siellä näki miten ihmiset asuivat bambumajoissa ja olivat tosi onnellisia. Tuli sellainen olo, että nyt ollaan todella kaukana kotoa. Fiilis oli tosin hyvä. Erikoisin tilanne minne jouduttiin Sumatralla oli kun pysähdyttiin talon eteen jossa oli hautajaiset käynnissä. Ihmiset tanssivat ja lauloivat ja pyysivät meidätkin mukaan.

   Jos haluat viidakkoon, niin Malesiassa on maailman vanhin sademetsä ja siellä tapaa eläimen jos toisenkin. Kaverimme majaili viidakossa 3 yötä oppaan kanssa ja kuuli leopardin karjahduksia ja näki vaikka mitä eläimiä!
   Borneolla on maailman hienoimpiin kuuluvat sukelluspaikat- Sipadan esimerkiksi. Oli hienoa nähdä merikäärmeitä, kilpikonnia ja vaikka mitä! Suosikkini oli tietenkin vaaleanpunaiset meritähdet :)

   Borneolla on myös kajakkimahdollisuudet ja veneretki läpi viidakon. Onhan se aika alkeellinen paikka, mutta juurikin sen takia niin hieno :)

 4. Niin, onneksi meitä ihmisiä on moneen lähtöön :). Me lähdemme helmikuussa Sri Lankaan ja ihan tarkoituksella valittiin kohteeksi surffikeskittymä nimeltä Hikkaduwa. Sen lisäksi, että haluan tutustua paikalliseen elämäntapaan, haluan myös oppia surffaamaan ja tehdä muutakin, kuin vaellella autioilla rannoilla. Pidän muutenkin eniten aktiivilomista ja yleensä ne opastetut aktiviteetit on turistikohteissa. Toki poikkeuksiakin on.Joku päivä haluan kyllä tuonne Kaakkois-Aasiaankin. Olen viime aikoina lämmennyt jopa Thaimaalle, vaikka aiemmin kohde iljetti jo ajatustasolla. Nyttemmin olen kuitenkin lukenut niistä huikeista kajakkireissuista ja sukellusmahdollisuuksista. Sinne siis joskus!Minne päin Kaakkois-Aasiaan lähtisit nyt, jos tarjoituisi tilaisuus?

 5. Teidän Tukholmanmatkakuvissa, sulla näkyi kamerassa semmonen lisäjuttu. Voisitko esitellä mitä kuvaustarvikkeita sulla on? :)

 6. Teidän Tukholmanmatkakuvissa, sulla näkyi kamerassa semmonen lisäjuttu. Voisitko esitellä mitä kuvaustarvikkeita sulla on? :)

 7. Täytyy vaan sanoa että itsekin Malesiassa vaihdossa olleena ja Kaakkois-Aasiassa samalla vähän reissanneena olen ihan samaa mieltä tuosta Balista! Sukellukset pohjoisrannikolla olivat ok (tosin sukellusoppaat syöttivät kaloja, mikä ei todellakaan ole ok!!) ja etenkin maisemat kivat, mutta Kuta tosiaan täynnä feikki-Ralph Lauren -kauppoja, bilettävää nuorisoa (johon kyllä itsekin silloin kaksikymppisenä vielä kuuluin :D) ja niitä bile-surffareita. Kaiken kaikkiaan parhaita kohteita taas oli esim. juurikin mm. tuo Kinabalu -vuori ja Perhentian -saarista pienempi, jossa vietimme pitkän sukellusviikonlopun.

  1. Oh no! No toi kalojenruokinta on varmaan turistikohteissa enemmänkin käytäntö kuin poikkeus!
   Me ei lähdetty vaihtoon bilettämään vaan ihan oikeasti kokemaan ja näkemään.

   Oi, meillä on sitten samat suosikkikohteet! Mekin oltiin Kecilillä ja tykkäsimme kovasti. Olenkin kertonut kajakkireissustamme autiolle rannalle, jonne eksyi myös ranskalainen mies jonka elämäntehtävä oli ollut viimeiset 8 kk snorklaus :))

 8. Täytyy vaan sanoa että itsekin Malesiassa vaihdossa olleena ja Kaakkois-Aasiassa samalla vähän reissanneena olen ihan samaa mieltä tuosta Balista! Sukellukset pohjoisrannikolla olivat ok (tosin sukellusoppaat syöttivät kaloja, mikä ei todellakaan ole ok!!) ja etenkin maisemat kivat, mutta Kuta tosiaan täynnä feikki-Ralph Lauren -kauppoja, bilettävää nuorisoa (johon kyllä itsekin silloin kaksikymppisenä vielä kuuluin :D) ja niitä bile-surffareita. Kaiken kaikkiaan parhaita kohteita taas oli esim. juurikin mm. tuo Kinabalu -vuori ja Perhentian -saarista pienempi, jossa vietimme pitkän sukellusviikonlopun.

 9. Tässä tulee ehkä vastaan juurikin se että kun aika on rajallinen, niin en halua mennä pilaamaan kenenkään lomia omilla mieltymyksilläni. Jotkut pitävät luksushotelleista, mutta toiset lähtevät hakemaan Aasiasta kaikkea muuta kuin luksusta. Kiva kun kerroit Balin kivoista paikoista, sillä moni pettyy kun näkee juurikin Kutan kaltaisia paikkoja :

 10. Hei!Anteeksi pieni viive näissä vastailuissa :*Toivottavasti teillä ruokabloggaajilla oli eilen hyvät pikkujoulut!Minäkään en oikein tykkää vaellella noilla autioilla rannoilla. Kuljeskelen mielummin kaupungeissa kuin makoilen rantatuoleissa. Niin, Thaimaa on kärsinyt vähän inflaatiosta. Pidin tosin pojoisesta tosi paljon. Siellä oli niin paljon nähtävää ja aitoa elämää- eikä ollenkaan niitä aurinkorantoja :)No mulle Borneo oli jotenkin sellainen aito paikka. Tai Sumatra. Siellä näki miten ihmiset asuivat bambumajoissa ja olivat tosi onnellisia. Tuli sellainen olo, että nyt ollaan todella kaukana kotoa. Fiilis oli tosin hyvä. Erikoisin tilanne minne jouduttiin Sumatralla oli kun pysähdyttiin talon eteen jossa oli hautajaiset käynnissä. Ihmiset tanssivat ja lauloivat ja pyysivät meidätkin mukaan. Jos haluat viidakkoon, niin Malesiassa on maailman vanhin sademetsä ja siellä tapaa eläimen jos toisenkin. Kaverimme majaili viidakossa 3 yötä oppaan kanssa ja kuuli leopardin karjahduksia ja näki vaikka mitä eläimiä!Borneolla on maailman hienoimpiin kuuluvat sukelluspaikat- Sipadan esimerkiksi. Oli hienoa nähdä merikäärmeitä, kilpikonnia ja vaikka mitä! Suosikkini oli tietenkin vaaleanpunaiset meritähdet :)Borneolla on myös kajakkimahdollisuudet ja veneretki läpi viidakon. Onhan se aika alkeellinen paikka, mutta juurikin sen takia niin hieno :)

 11. Oh no! No toi kalojenruokinta on varmaan turistikohteissa enemmänkin käytäntö kuin poikkeus!Me ei lähdetty vaihtoon bilettämään vaan ihan oikeasti kokemaan ja näkemään. Oi, meillä on sitten samat suosikkikohteet! Mekin oltiin Kecilillä ja tykkäsimme kovasti. Olenkin kertonut kajakkireissustamme autiolle rannalle, jonne eksyi myös ranskalainen mies jonka elämäntehtävä oli ollut viimeiset 8 kk snorklaus :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*