Tomato-Chevre Soup

Olen tosi pahoillani, etten ole kerennyt kirjoitella teille tällä viikolla. Minulla on ollut ihan hirmuisesti koulujuttuja, kesätyöjuttuja ja asunnon etsintää, niin kesäksi (Helsingistä) kun vielä ensi lukuvuodeksikin Vaasasta. Mutta näköjään joku on kuullut surkutteluni, sillä meidän naapuri käväisi meillä äsken ja ilmoitti muuttavansa pois asunnostaan. Näin ollen muutamme samaan taloon, mutta kerrosta alemmaksi! Olen enemmän kuin helpottunut! Olen ollut niin ihastunut asuntoomme ja varsinkin sen sijaintiin. Vaasassa voi onneksi opiskelijakin nauttia merinäköalasta ja omasta saunasta. Ja miten ihanteellinen muuttokin tulee olemaan, kun  tavaroita voi kantaa suoraan kaapista toiseen :)
Rakastan keittoja, mutta niitä tulee tehtyä ihan liian harvoin, koska poikaystäväni kaipaa vähän enemmän murua rinnan alle. Enemmän proteiinia toisin sanoen. Mutta eilen kumminkin sain rakastamaani tomaatti-vuohenjuustokeittoa.

 

Tarvitset:
1 sipuli, valkosipulia, 2 purkkia Muttin tomaattimurskaa, 4 dl kasvislientä, 2 tl suolaa, pippuria, vuohenjuustoa, 1 tl sokeria.
Silppua sipuli ja valkosipuli, kuullota. Lisää tomaattimurska ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää muut ainekset ja anna kiehua vielä hieman. Jos haluat keitosta samettista, niin laita se vielä lopuksi tehosekoittimeen.
***********
You need:
1onion, garlic, 2 cans of tomatoes (Mutti), 4 dl of vegetable bouillon, 2 TBS salt, pepper, chevre and 1 TBS sugar
Chop onion and garlic, cook onion and garlic until soft. Add canned tomatoes, simmer about 10 minutes. Add rest of the ingredients and let soup simmer again for few minutes. If you want that the soup is soft put it into blender for few seconds.

You may also like

12 Comments

  1. En tiedä, haluatko tätä kertoa, mutta ajattelin nyt kuitenkin kysyä, että mitä alaa mahdat opiskella? Ymmärrän kyllä, jos et halua sitä paljastaa.Tsemppiä kovasti koulujuttuihin ja työn etsintään! :)Tuulia

  2. En tiedä, haluatko tätä kertoa, mutta ajattelin nyt kuitenkin kysyä, että mitä alaa mahdat opiskella? Ymmärrän kyllä, jos et halua sitä paljastaa.Tsemppiä kovasti koulujuttuihin ja työn etsintään! :)Tuulia

  3. Tomaattikeitto hyvää ja chevrehän vallan kruunaa sen.Koetan pitää yhden keittopäivän viikossa, ainakin talvisin. Siippa syö onneksi keitotkin mukisematta. Huomenna on luvassa avoglemonea; kreikkalaista muna-sitruunkeittoa orzo-pastan kera. Kuulostaa oudolta, maistuu hyvältä.

  4. Lumo:Keitot on hyviä! Kyllä tuo minunkin syö niitä, mutta aina kun ehdotan keittoa tulee vastaukseksi “entä mitä syödään pääruokana”.Oi, kuullostaapa todella oudolle, mutta uskon että on hyvää!

  5. Tomaattikeitto hyvää ja chevrehän vallan kruunaa sen.Koetan pitää yhden keittopäivän viikossa, ainakin talvisin. Siippa syö onneksi keitotkin mukisematta. Huomenna on luvassa avoglemonea; kreikkalaista muna-sitruunkeittoa orzo-pastan kera. Kuulostaa oudolta, maistuu hyvältä.

  6. Lumo:Keitot on hyviä! Kyllä tuo minunkin syö niitä, mutta aina kun ehdotan keittoa tulee vastaukseksi “entä mitä syödään pääruokana”.Oi, kuullostaapa todella oudolle, mutta uskon että on hyvää!

  7. Heii! Näyttää uskomattoman herkulliselta, mutta en ymmärrä mistä saan kasvislientä 4dl?! Mitä se itse asiassa on? Entä onko kuvassa näkyvä valkoinen möntti sitä vuohenjuustoa, vai onko sitä itse keiton seassakin?”Lisää muut ainekset ja anna kiehua vielä hieman.”Lisäsitkö myös vuohenjuuston? Vai onko se tosiaan vain keiton päällä “koristeena” vai ihan sulaneena keitossa itsessään?

  8. Heii! Näyttää uskomattoman herkulliselta, mutta en ymmärrä mistä saan kasvislientä 4dl?! Mitä se itse asiassa on? Entä onko kuvassa näkyvä valkoinen möntti sitä vuohenjuustoa, vai onko sitä itse keiton seassakin?”Lisää muut ainekset ja anna kiehua vielä hieman.”Lisäsitkö myös vuohenjuuston? Vai onko se tosiaan vain keiton päällä “koristeena” vai ihan sulaneena keitossa itsessään?

  9. Heippa!Tosiaan, olisin voinut laittaa tarkemmat ohjeet. Keitä vettä noin 4,5 dl ja laita kasvisliemikuutio sekaan (vesi kumminkin haihtuu keittäessä hieman).Vuohenjuustoa on jo keiton seassakin, “möntti” on oikeastaan vaan koristeena. Lisäsin vuohenjuuston tuossa viimeisessä vaiheessa :)

  10. Heippa!Tosiaan, olisin voinut laittaa tarkemmat ohjeet. Keitä vettä noin 4,5 dl ja laita kasvisliemikuutio sekaan (vesi kumminkin haihtuu keittäessä hieman).Vuohenjuustoa on jo keiton seassakin, “möntti” on oikeastaan vaan koristeena. Lisäsin vuohenjuuston tuossa viimeisessä vaiheessa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*