Toivepostaus : erilaiset design-tuolit pöydän ympärillä

Avec Sofie blog l design chair addiction

Kyselin teiltä Instagramissa mitä haluaisitte lukea ja teiltä tuli vaikka mitä ideoita. Päivä kanssani, keittiövälineiden ABC, meikkipussi sisältö… Ja tietenkin Amsterdamista toivottiin paljon sisältöjä. Näistä kaikista ja paljon muista saatte varmasti postauksia ihan pian, mutta ajattelin aloittaa yhdestä postaustoiveesta, josta saan viikoittain kysymyksiä, jos tuolejani vilahtelee kuvissa tai videoissa.

Niin kun on käynyt selväksi, rakastan design-tuoleja. Jos minut pitäisi johonkin ryhmään laittaa, olisi se varmasti valaisin- tai tuoli-ihminen. Toivoisin olevani matto-ihminen tällä hetkellä, mutta ehkä sitten joskus tulevaisuudessa.

Avec Sofie blog l design chair addiction

Kun muutimme, päätin että uudet tuolit pitää pöydän ympärille saada. Mielessä oli jo Gubin Beetle-chairit, mutta parempi puoliskoni ei antanut periksi, ei sitten millään. Olisin nimittäin halunnut rikkoa tätä modernia kotia hieman klassisemmilla ja pyöreämmillä muodoilla, mutta en saanut Beetle-tuoleja pöydän ympärille. Senpä takia täällä on nyt pöydän ympärillä erilaiset tuolit rikkomassa ”iglumaisuutta” tai jonkinasteista liian seesteistä fiilistä.

Alun perin pöydän ympärillä oli myös Thonetin tuolit, jotka näkyvät postauksessa 15 asiaa joita aikuisella naisella ei tulisi olla kotonaan. Mutta koska tuolit ovat limited edition ja aika arvokkaat käyräjalkojensa takia, en niitä halunnut laittaa pöydän ympärille jokapäiväiseen käyttöön. Halusin pöydän ympärille tuoleja joilla voi vaikka tanssia ja että ne ovat korvattavissa saman tien. Sen takia pöydän ympäriltä löytyy tuttujen Kartellien lisäksi Vitran DAR- tuoli sekä DSR-tuoli sekä Magis merkin One-tuolit. Joukkoon on tulossa vielä kahdeksas DAR-tuoli tällä viikolla ja sitten on tuoliprojekti saatu päätökseen.

Avec Sofie blog l design chair addiction

Avec Sofie blog l design chair addiction

Avec Sofie blog l design chair addiction

Yksi syy miksi tuoleiksi valitsin nämä, olivat myös niiden helppokäyttöisyys ja että ne voi kesällä kantaa kätevästi terassille eikä pieni sade pilaa niitä. Järkiratkaisu siis niin kuin kaikki sisustusratkaisuni taitavat olla. Kun emme asu tässä asunnossa loppuelämäämme, pitää tuolien olla sellaiset, että ne sopivat myös seuraavan kotiin. Tämä meidän elämäntyyli taitaakin olla suurin syy miksi ostan mieluummin sellaisia iättömiä sisustuselementtejä, ettei joka kerta tarvitse laittaa kotia uusiksi. Mieluummin kerralla kuntoon. Gervasonin Ghost – sohva on hyvä esimerkki siitä.

Avec Sofie blog l design chair addiction

Vitran DSR-tuoli on pehmustettu ja se on ehkä mukavin kaikista näistä tuoleista. Pehmustettuna tuoli voisi mennä hetkellisesti myös työtuolista ja jos on mukavampaa tuolia vailla, kannattaa nimenomaan kokeilla tuolin pehmustettua versiota. Ilman pehmusteita, ei tuoli ainakaan minulle sovi pitkäksi aikaa istuttavaksi, mutta ruokapöydän ympärille kylläkin.

Emme tuolien lisäksi ole joutuneet hankkimaan paljonkaan uusia huonekaluja paitsi pienen loveseatin sekä sain puhuttua itselleni Gubin matalamman tuolin myös takan eteen. Nämä kaksi hankintaa olivat isoimmat mitä tähän asuntoon teimme ja lupaan kertoa niistä enemmän, kun ne ovat saapuneet tehtaalta.

Edit: Alimmaisena näkyvä valkoinen tuoli lisätty, sillä tuoli saapuikin aiemmin mitä piti.

You may also like

4 Comments

 1. Luin edellisen postauksen kommentteja ja mainitsit sinisen Aalto vaasin. Piti tulla ihan uudestaan katsomaan nämä kuvat ja tosiaan sinistähän siellä pöydällä on. Sopii kyllä tosi hyvin, eikä pistänyt ollenkaan liian räikeänä silmiin :)
  Hyvältä näyttää tuolit etenkin tuo pehmustettu DSR-tuoli. Sellaista en ole ennen nähnytkään.
  Ja lisäksi jäin ihastelemaan noita korkeita messinkisiä Nappula kynttilänjalkoja. Sellainen jäi itseltäni hankkimatta matalamman kaveriksi ja nyt harmittaa, kun niitä ei missään enää myydä. :)

  1. Heippa,

   hih, kyllä – sinistä löytyy pöydältä. Ensimmäiset Iittalan esineeni ovat olleet nimenomaan siniset akvamariini Kartio-lasit sekä kaadin. Sain ne rippilahjaksi 17 -vuotta sitten ja edelleen ovat kaapissa :)

   Minustakaan sininen ei ole ollenkaan huono tänne kun muuten tämä tila näyttää niin valkoiselta. En sinistä sohvaa ostaisi, mutta lasiesineitä ja tekstiilejä kylläkin. Niitä on helppo vaihdella nimenomaan kausien mukaan.

   Ostin nappulat alesta joulun jälkeen. Kyllä harmittaa, että niitä ei ollut enempää, sillä tykkään niistä valtavasti. Kannattaa koluta vielä Iittalan kauppoja, sillä uskon, että jossain niitä vielä on.

   Pehmustettu DSR-tuoli on ihan lempparini. Se on todella todella mukava tuoli. En ollut minäkään aiemmin nähnyt ennen kuin menin Virtan POP up -kauppaan ja siellä oli kaikki mallit, kankaat ja värit esillä. En yllättäen uskaltanut ostaa muuta kuin mustaa mustalla, mutta niin tuoli on myös monikäyttöisempi.

 2. Kivoja tuoleja kaikki. Kartellin Masters ei päässyt joukkoon? Itse pidän siitä erityisesti mustana, mutta en tiedä onko hontelo kevyine jalkoineen. Esim. Laukon kartanon lounasravintolassa on kyseiset tuolit, että kaipa ne jalat ovat ok.9B8Z

  1. Heippa,

   kiva kuulla. Pidän Mastersista paljon ja niitä on tulossa terassille. Mietin, että ne olisivat ehkä näyttäneet vähän oudoilta One-tuolien vieressä, sillä ne aika samanlaiset :)

   One-tuolit olivat mieheni valinta (pitää antaa hänebkin valita jotain) ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*