The best hummus recipe – you are going to love it

[mittaustagi]

My favorite hummus recipe

Viime viikolla Avec Sofién Instagram-tilillä ei hummattu vaan hummusteltiin. Jakamani kuva aiheutti keskustelua sekä johti siihen että ihana Natali jakoi hummus -reseptinsä minulle testiin. Resepti on nyt testattu ja jaan sen enemmän kuin mielelläni teidän kanssa.

En ole ruoan kanssa millään lailla nirso, mutta hummuksessa ei saa olla liikaa tahinia. Tahini on minulle ehkä samanlainen mitä korianteri on monelle. Sitä joko rakastaa tai inhoaa. Tahinin takia en voi esimerkiksi syödä Ottolenghin hummusta, vaikka muuten Yotamin reseptejä rakastankin. Tahinia saa olla muutama lusikallinen maksimissaan ja hyvässä hummuksessa maistuu mielestäni enemmän valkosipuli kuin tahini.

My favorite hummus recipe

Nämä ovat totta kai hyvin henkilökohtaisia asioita ja näistä ei voi kiistellä. Jos jollain on hyvä hummus -resepti edelleen hakusessa, niin kokeilepa tätä. Kiitos vielä Natali reseptisi jakamisesta – tämä on super bueno!

My favorite hummus recipe

400g kikherneitä (käytin suolaliemessä olevia)

1 sitruunan mehu

2 rkl tahinia

1 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

2 tl silputtua korianteria

1 tl juustokuminaa

suolaa

vettä

Lisää sitruunanmehu, tahini, oliiviöljy, valkosipulinkynnet, kumina ja korianteri blenderiin. Sekoita hyvin. Kaada vesiliemi pois kikherneistä ja lisää ne blenderiin. Sekoita kikherneet muun seoksen kanssa. Lisää vettä ja suolaa maun ja koostumuksen muokkaamiseksi. Done – paras hummus -reseptisi on valmis.

………………………………………………………..

Last week I shared my favorite snack bite in Instagram and we stared to discuss a little bit about hummus. Hummus is basically one of the cornerstones of my diet and I eat it for breakfast, lunch and dinner. Even though I love it so much, I have struggled to find the perfect hummus recipe. I’m not a huge fan of tahini and in many recipes the tahini paste plays a major role and that’s why I’ve been in search of my favorite recipe.

Luckily our discussion in Instagram resulted my new fav recipe – thank you so much Natali. So if you are similar than me and don’t like so much about tahini, try out this recipe. It’s simple, delish and you taste also the garlic and chickpeas and not so much about tahini.

400g of chickpeas (I used canned, not dried)

1 juice of a lemon

2 tbs of tahini

1 tbs of olive oil

2 garlic gloves, crushed

2 tsp of coriander

1 tsp of ground cumin

Salt

Water

Add the lemon juice, tahini, olive oil, garlic gloves, cumin, and coriander into a blender. Mix all the ingredients well. Pour the water from the canned chickpeas and add only the chickpeas into the blender with the other ingredients. Mix until smooth. Taste the hummus and add some salt and water to get the perfect taste and consistency. Done – your favorite hummus recipe is ready!

You may also like

12 Comments

 1. Yay! I’m so glad that you’ve like the recipe and that you made the hummus yourself! I always make all of the dips/ spreads/ sauces myself at home and I would never go back to buying those in store again. Bon appetite! ;D

  http://lartoffashion.com/

  1. Yes, and my other half loved it too! He is our hummus monster and he has actually taught me to eat hummus all the time.

   I totally undertstand. I used to buy hummus from my Greek store downstairs, but not anymore – thanks to you.

   Have a lovely Tuesday!

 2. Yes, nyt pääsen kokeilemaan, kiitos! Aina olen mennyt kaupan hummuksella, mutta nyt tahti muuttuu ! Nyt jos kokeilisin tätä vielä sen avocadon kanssa, mistä jo Instassakin keskusteltiin ;)

  1. Heippa ja jee! Kyllä tahti nyt muuttuu meilläkin. Satsi meni päivässä, mutta onneksi aineet löytyy aina kaapista! Tämä on sitten aika valkosipulinen resepti,eli jos et tykkää valkosipulista, laita yksi kynsi aluksi.

   Joo, dippaa tätä kurkun ja avokadon kanssa

 3. Hummus on ihanaa, ja resepti vaikuttaa hyvältä! Pieni fiksaus suomennokseen: cumin on suomeksi jeera tai juustokumina. Kuminasta tulee aika aniksinen maku, joka ei oikein hummuksessa putoa.

  1. Heippa ja kiitos niin paljon korjauksesta! Epähuomiossa olin kirjoittanut pelkän kuminan. Käytän itse sanaa juustokumina, minusta se on jollain lailla suomalaiseen suuhun sopivampi.

   Kiitos paljon!

 4. Mulla on sama tahinin kanssa, Israelissa pyysin falafelit ilman tahinia eikä sitä tule Suomessa yleensä hankittua kaappiin. Hummuksen teen ilman reseptiä maun mukaan..korianteriakaan en jaksa ostaa ainakaan talvella :D yllä oleva resepti vaikuttaa kyllä hyvältä!

  1. En tiedä mistä johtuu etten pidä siitä en sitten ollenkaan. Muuten kun oikeastaan syön ihan kaikkea ja kokeilen ennakkoluulottomasti.

   Hihi, ei tarvitse korianteriakaan – toimii varmaan ilmankin.

   Kivaa keskiviikkoa!

 5. Ohje kuulostaa loistavalta! Ilmeisesti teidän satsi oli mennyt heti, mutta tiedätkö kuinka kauan humus säilyy jääkaapissa. Toimisiko voin tavoin leivällä? :)

  1. Heippa,

   Joo satsi meni päivässä, mutta hummus säilyy hyvin varmaankin 3 tai 4 päivää. Käytän sitä nimenomaan voin tavoin arkena riisikakkujen tai siemennäkkärin päällä. Oiva levite :)

 6. Yay! I’m so glad that you’ve like the recipe and that you made the hummus yourself! I always make all of the dips/ spreads/ sauces myself at home and I would never go back to buying those in store again. Bon appetite! ;D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*