Terrace inspiration

terassi

 

Picture borrowed from Elisabeth Heier

Niin kuin sen olen jo muutamaan otteeseen sanonut niin blogissa kuin Instagramissani, loma ei ole mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Olen odottanut viimeiset puoli vuotta unelmieni täyttymistä, mutta niin kuin elämällä on tapana aina välillä tehdä toisin mitä on itse suunnitellut, ei se unelma tullut toteen heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Tällä viikolla toivottavasti voin kertoa teille jostakin sellaisesta mitä olen täällä kuumeisesti odotellut ja salaa Pinterestiini pinnaillut..

Ehkäpä arvaattekin mistä on kyse? Jep, jostakin sellaisesta missä on terassi… Toivottavasti voin kertoa ilouutiset perjantaina.

Tästä odottelusta johtuen olin lomani alussa aivan itkun partaalla, sillä kun se ei mennyt sovitusti niin pelkäsin joutuvani olemaan lomani kotona. Tästä syystä teimme extempore reissut Marseilleen ja Italiaan. Italian reissu ei tosin ollut ollenkaan turha. Yksi veljistäni on arkkitehti ja kierrätti meitä eri sisustusliikkeissä ja nyt on terassihuonekalut tilattu.

Terassin pöytä tulee olemaan Carrara-marmoria ja tuolit sen ympärillä tulevat olemaan Verner Pantonin Vitralle suunnittelemat Pantone-tuolit. Sohvakaluston kanssa olen vielä hieman hakusessa ja sen päätän varmaankin vasta viikonloppuna kun olemme päässeet kurkistamaan varsinaista tilaa. Vaikka terassi ei tule olemaan Suomessa tai pohjoisessa, tulee si silti olemaan aika simppeli. En pidä koukeroista muualla kuin viiniköynnöksissä, niin sen takia ei niitä nähdä myöskään terassikalusteissa.

Iiih, olisipa jo perjantai!

terassi1

1. Balmuir napkin rings. 2. Balmuir Panama hat. 3. Pantone chair. 4. Ikea Hederlig champagne class. 5. Ikea Oleby cooler. 6. Granit outdoor lamps. 7. Marble table.

 

I have been waiting this week to come. Actually my dream was supposed to come true already on end of June, but in France, things take time. Hopefully on Friday I can tell you more what’s going to happen.. This has been a half year project and I’m so happy that finally I’m able to tell you about it. As you might get the point about the pictures and inspiration collage, yes there will be a terrace ;)

 

You may also like

14 Comments

 1. Kurkin pinterestiä.. Niin siistiä! Kuvia odotellessa, toivottavasti nyt perjantaina asiat luonais suunnitellusti!

  1. Hih,no vielä en uskalla huokaista sillä olen nähnyt nämä ranskikset Mitä vain voi vielä tapahtua. Tämä on siirtynyt nyt niin monta kertaa viikolla eteenpäin. Jos jotain,niin olen oppinut että ranskalaisia haukutaan aivan turhaan suurpiirteisiksi. Oikeasti he ovat todella todella pikkutarkkoja

  1. Hetkinen,kyllä jokainen on lomansa ansainnut. Ei kukaan halua viettää lomaa kotona jos ei ole pakko. Kyllähän ihmiset ottavat äkkilähtöjä säidenkin takia. En ymmärrä mitä pinnallisuutta matkustamisessa on jos matkustaa näkemään ystäviään joita ei ole nähnyt kahteen vuoteen?

   1. Yksi elämä, itse päätät miten sen vietät. Moittimalla muita vai iloistumalla siitä, että he jakaavat jotain kaunista ja positiivista sinun kanssa.

 2. Täälläkin on suunnitteilla pientä “face-liftia” parvekkeelle. Päätettiin ottaa itseämme niskasta kiinni ja hyödyntää tätä lomaa kodin laittamiseen kun tänä kesänä ollaan täällä Suomessa. Tämä päivä vietettiin Asuntomessuilla ja haettiin vähän inspiraatiota. Muutamia ihania kohteita mm. suomalais-meksikolainen koti jäi mieleen. Olisi ihanaa nähdä joskus etelä-ranskalais henkinen tai beach house tyylistä taloa Asuntomessuilla.

  Ensi viikolla olisi tarkoitus laittaa uusi laudoitus ja tuoda palmukasveja. Meillä roikkuu parvekkeen katosta hehkulamppu rivi ja pimenevinä iltoina on aika kivannäköinen, suosittelen ;) Instagram kansiossasi on kyllä ihania inspiraatiokuvia!

  Toivottavasti asiat menevät eteenpäin perjantaihin mennessä Sofie, fingers crossed. Niin näen sinut lähempänä rannikkoa ja sisustusjuttuja olisi myös kiva lukea! ;)

  1. Heippa, kiva kuulla – ideoita otetaan vastaan :)

   Siis olisin niin halunnut olla koko lomani siellä liftaamassa oma parveketta, mutta ei niin ei. Nyt pitää sotten laittaa maalarit ja remppamiehet hommiin. Onneksi ei ole isoista muutoksista kyse, vaan huonekalujen kookamisista ja seinän maalaamisesta. Olisi vain ollut kiva laittaa rauhassa kaikki muutamassa päivässä kuntoon ja loppuaika olla rauhassa omalla terassilla.

   Ehkä näet sellaisen täältä blogista ;) Ei nyt ole beach housesta kyse, mutta Etelä-Ranskalaista kylläkin. Kalastajakylän tyttö tulee minusta siis .)

   Kiitos vinkeistä :*

 3. Kuulostaa hyvältä! Siis teidän terassin tuleva sisustus, ei byrokratia:) Toivotaan että kohta saatte luvat kuntoon! Saksassa muuten oltiin myös pikkutarkkoja joka asian suhteen mutta siellä viranomaiset halusivat hoitaa asiat heti eli ei tarvinnut odotella kun vaan muuten oli tarkkana omissa paperien täyttelyissä ja muissa:) Muistan kun luovutimme asuntomme seuraavalle asukkaalle ja asunnon omistajayhtiön edustaja ennen paperien allekirjoittamista osoitti kaikki virhekohdat mm. seinissä ja lattialla ja kysyi tulevalta asukkaalta että ymmärtääkö tämä että ne allekirjoitusten jälkeen kaikki virheet ja ongelmat ovat heidän vastuullaan:D Me odottelimme jo että pääsemme lentokentälle (oltiin sitten minuuttia ennen kuin check in suljettiin) , onneksi uusi asukas oli niin intona ettei häntä haitannut kolot ja raapaleet… Ranskassa tosiaan, päinvastoin kuin Saksassa ei taida virkamiehillä olla kiire eikä asioita hoidella siinä samassa:)

 4. Heippa,

  joo siis näitä papereita on pyöritelty maaliskuusta lähtien enkä ole kämppää nähnyt nyt viiteen kuukauteen .. Siis kun meille olisi kaikki käynyt jo aikoja sitten mutta meidän notaari teki tämän hankalaksi toiselle osapuolelle ja me oikeasti kärsimme enemmän. Siis kun minua ei nimenomaan ole haitannut mitkään kolot tai repaleet..

  Juu ei ja ranskikset viettävät päivät sisäisissä palavereissa taistelemassa eivätkä ehdi sen takia tavata asiakkaita tai vastata puhelimeen. Noh, mutta kohta ollaan siellä missä on pitänyt olla jo koko kuukausi :)

 5. Kauniita ideoita! Kävin vasta täällä Tampereella uudelleen avattuun Näsilinnaan. Siellä oli niin kauniita vessoja, joissa oli paljon marmoria ja 30-luvun tuntua, että unelmoin siitä kun mekin saadaan joskus jonain päivänä tänne omiin vessoihin jotain samaa. Tällä hetkellä meillä on edelliseltä omistajalta jäännyt poreamme ja höyrysuihku…OK ne ovat todella kivoja ja varmasti talvella, mutta eivät ole missään nimessä kauniita esineitä. Ehkä se vessa ei ole se tärkein huone kodista, mutta jonain päivänä–vaikka mummona haluan marmorivessan! Heheh.

  Nyt täällä odotellaan, että kerrot sinun suuret uutiset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*