Taulu paikallaan?

Collaboration: Indiedays & Ifolor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen aina valokuvannut paljon. Sain ensimmäisen järjestelmäkamerani kun olin ylä-asteella. Lukiossa kävin valokuvauskursseja ja vietin vapaa-aikani pimiössä. Tekniikan muuttuessa, muuttui kamerat ja kuvauskohteet. Ennen pidin kasvokuvien ottamisesta, mutta niiden seinille ripustaminen on aina tuntunut minusta jollain lailla oudolta.

Kun olimme suunnittelemassa tätä etelän asuntoprojektia, tiesin, että se oma mustavalkoisuuteni saa väistyä värien tieltä. Ikkunasta näkyy vihreän, turkoosin ja auringonlaskun sävyjä, joten inspiroiduin heijastelemaan niitä myös sisustukseeni. Seinien värit muuttuivat hiiren harmaaksi ja taulut sinertäviksi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Barcelona on aina ollut lempikaupunkini. Kai yhdeksi suurimmaksi syyksi voi sanoa nimenomaan  meren sekoittumisen suurkaupungin vilinään. Kaupunki jossa on kaikkea. Sen takia palaan sinne yhä uudelleen ja uudelleen. Barcelona on myös minusta kuvauksellisin kaupunki kaikista missä olen koskaan käynyt.. Muistikortit ja -jäljet täyttyvät samaa tahtia kun otan askeleita Barcelonan kaduilla. Olen käynyt Barcelonassa varmaankin kymmenisen kertaa ja haaveilen jo seuraavasta kohtaamisestamme.
ifolor3
Tämä espanjalaiskaunotar ei tiedä, että hänen upeat säärensä ja koralliriutan väriset kenkänsä koreilevat meidän seinällä. Siellä se on, pala unelmaa ja Barcelonaa. Yksi unelmamme on, että vielä jonakin päivänä voisimme asua Barcelonassa. Sitä unelmaa pitää yllä nyt tämä taulu ja värimaailma.

ifolor

Tauluni materiaali on alumiini. Mattapinta tuo jollain lailla värit paremmin esiin ja edesauttaa säilyttämään taulun rauhallisuuden. Pidän muutenkin mattapintaisista kuvista, sillä auringonsäteet eivät niinkään heijastele pinnoista, vaan kuva saa koreilla kunnolla.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tähän yhteistyöhön sisältyy myös lukijakilpailu. Kerrothan siis millaisia tauluja haluaisit nähdä omalla seinälläsi? Mitä kuvia käyttäisit ja millaisella taulumuodolla kuvataulusi toteuttaisit? Ifolor hellii arvonnan voittajaa 50 euron lahjakortilla, millä voi sitten laitaa oman unelmansa seinälle. Kasothan vaihtoehdot täältä! Oman alumiinitauluni löydät täältä. Arvonnan suoritan 18.9. klo:20 mennessä.

Psst. Täältä voitte käydä lukemassa haastatteluni Ifolorin sivuilta.

You may also like

37 Comments

 1. Sattuipa sopivasti tämä arvonta…suunnitelmissa on nimittäin pieni kollaasi perhekuvista yhdelle seinälle ja juurikin noita alumiinitauluja olen suunnitellut! Eli mukana arvonnassa :) Kiva tuo sinunkin taulusi!!!

  Leppoisaa sunnuntaita <3

 2. Olen jo aiemmin tehnyt minun ja mieheni toteutuneista unelmista tauluja kotimme seinille. Niitä kauniista mm. kuva Pariisista. Alakerran kuvissa on väriä, mutta nyt haluaisin makuuhuoneeseemme mustavalkoisen valokuvan “kuvataulu”-pohjalla uusimmasta toteutuneesta unelmastamme, pienestä pojastamme. Tuo ottamasi kuva on ihanan viileä ja toimii varmasti helteisessä etelä-Ranskassa ja sen väreissä loistavasti!

 3. Mukana arvonnassa! En ollut noita alumiinitauluja aiemmin hoksannutkaan, ehdottomasti sellaisen teettäisin, jos voittaisin ja aihe olisi jokin designhuonekalu itsekuvattuna.

  Kivan rento tyyli teidän ‘kesämökissä’ ;)

 4. Premium julisteita olen tilannutkin omista kuvista, minulla on nyt yhdellä seinällä iloisesti sekaisin mustavalkoisia kuvia esi-isistäni, tyttäreni ottamia kuvia New Yorkista keskuspuistosta ja muita perhekuvia. Tuo alumiinitaulu kuulostaa mielenkiintoiselta!

 5. Ihana arvonta. Ifolorin vaihtoehdoista alumiini oli mukava uusi tuttavuus, joten varmasti valitsisin itsekin sen. Olen ajatellut aiemmin, että teettäisin sisustauluja kuvistani canvakselle, mutta postauksesi myötä mieli muuttui kokeilevammaksi. Uskon siihen, että unelmien pitäminen tavalla tai toisella näkösällä vie universumin positiivisuushiukkasia toteutumista kohden. Se voi olla mitä vain ja mikä vain, missä vain… vaikka postikortti vessassa tai asiasta muistuttava lause tai kuva muistikirjassa. Tylsästi menee samaan suuntaan oman mieltymyksesi kanssa, mutta teettäisin omista kuvistani (mustavalkoisena tosin, viehtymys jatkuu vain…) tauluja, joista toinen muistuttaisi päivittäin toteutuneesta tavoitteesta ja toinen vielä nupullaan olevasta unelmasta.

 6. Osallistun arvontaan! Alumiinitaulusta kuulin nyt ensimmäistä kertaa ja heti ihastuin. Jokin kiva kuva pitäisi napata tai sitten kaivaa arkistoistani. Oma kuvasi on täydellisesti onnistunut. Minulla valokuvauskurssi nuoruudessa jäi kesken kärsimättömän luonteena vuoksi. Nyt voisi kokeilla uudelleen.

 7. Nyt on pakko osallistua kun juuri sain inspiraation laittaa valokuvia enemmän esille ja kaipaisin jotain hieman erilaista tapaa. Tämä alumiinitaulu olisi ehdottomasti sellainen.

 8. Haaveena on teettää jostain omasta maisemakuvasta taulu olohuoneen keväällä harmaaksi maalatulle seinälle, joka nyt on paljas. Kuvaa en osaa päättää , ehkä otos Turun saaristosta, jossa mökkeillään ja rauhoitutaan joka kesä.

 9. Hei, kiva arvonta :). Kävin tänään juuri katsomassa hauskaa konttinäyttelyä, jossa oli intagram-kuvaajien mainioita teoksia ja muistin, miten tarvitsisin omalle seinälle taulun myös. Teettäisin jostakin Helsinki-yksityiskohdasta taulun seinälleni :).

 10. Olet taitava kuvaaja ja ihana värimaailma niin kuvissasi kuin kodeissasi :) Olen itsekin harrastanut pitkään valokuvausta ja viettänyt aikaa myös pimiössä. Mattapinta on munkin suosikki ja ripustan mielelläni itse ottamiani kuvia seinälle. Niissä on myös mukana vahva tunnemuisto. Maalaan myös, mutta jotenkin nään niissä usein korjattavaa joten mielummin ripustan valokuvia ;) Alumiinitaulu on uusi tuttavuus ja ehdottomasti haluan kokeilla sitä.

 11. Hauska arvonta! Alumiinitaulut ovat jostain syystä jääneet minulta huomaamatta. Kai sitä on tottumuksesta jumiutunut canvas-tauluihin, enkä ole huomannut alan kehittymistä. Mikäli arpaonni sattuisi suosimaan valitsisin 60 x 80 koon ja nimenomaan alumiinista. Valokuvakin olisi jo tiedossa; suurennuttaisin edesmenneiden isoisovanhempieni kotitalosta olevan tunnelmallisen mustavalkokuvan muistuttamaan juuristani.

 12. Alumiinitaulu oli minulle ihan uusi juttu, ja täytyypä sanoa, että vaikuttaa juuri sopivan vaivattomalta itselleni ja siitä huolimatta näyttää hyvältä! Itse rakastan ihmisten (ja yhden rakastetun kissan) kuvaamista, ja haluaisinkin jostakin tapahtumarikkaasta hetkestä omien rakkaiden kanssa muiston seinälleni. Alumiinitaulu taisi tällä erää vakuuttaa, ja kokeilisin ehdottomasti sitä. :)

  En muuten koskaan kommentoi, mutta nyt kun repäisin, niin pakko kertoa, että tulen aina hyvälle tuulelle kauniista ja positiivisesta blogistasi! :)

 13. Tuo alumiinitaulu vaikuttaa juuri siltä mitä olen etsinytkin. En vain ennen ole tiennyt sen olemassaolosta.. Eli ottaisin sen ehdottomasti testiin. Tauluun haluaisin jonkun ihanan hetken ystävien kanssa… :)

 14. Valitsisin itse alumiinitaulun ja kuvaksi minulle rakkaan maiseman.Maisema lapsuudestani tai maisema johon aina mielessäni matkaan.Tärkeintä minulle on että kuva tuo minulle ihania muistoja ja antaa mahdollisuuden myös haaveilla tulevasta.

 15. En ollut ennen kuullutkaan alumiinisista tauluista, hieno idea. Joku kiva matkakuva Italiasta tai Barcelonasta olisi ihana ikuistaa siihen.

 16. Ehdottomasti tämä uusi tuttavuus eli alumiini.

  Taulusi on aivan todella viehättävä. Minulta löytyy hyvä digipokkari, mutta en osaa käyttää sitä. Pitäisi siis lähteä kurssille, jos en muuten opetella kameran salaisuuksia.

 17. Alumiinitaulu on aivan uusi materiaali minulle, mutta koin heti ahaa-elämyksen! Todella hyvä ja tyylikäs matsku! Canvas-taulu on joskus ollut suunnitelmissa, mutta tämä uusi ratkaisu vie voiton siitä. Kuvan teettäisin kesäisestä rantamaisemasta Saimaalta -niin rakas ja rauhoittava lapsuuden maisema olisi kaupungissakin mukana.

 18. En voisi kuvitella omaa kotiani ilman tauluja, se olisi jotenkin “sieluton” ilman persoonaa. Ystävieni luona jaksan aina ihailla heidän seinillä olevia tauluja, olivatpa ne sitten valokuvia, grafiikkaa tai lasten tekemiä maalauksia, ne luovat sisustuksella persoonan.

 19. Ehdottomasti teettäisin alumiinitaulun hääkuvastamme, jota en siis vieläkään neljäntoista vuoden aikana ole saanut aikaiseksi(!) No ehkä ennen 15 v. hääpäivää ;)

 20. En ollutkaan kuullut aikaisemmin alumiinitauluista, joten joko sellainen tai canvas. Motiivina tietenkin valloittava koiravauvamme! Pääsisi seinälle sulaan sopuun “oikean” taiteen, postereiden ja piirrustusten kanssa.

 21. Ehdottomasti käyttäisin jotain omaa lomalla nappaamaani kuvaa. Sen ei kyllä välttämättä tarvisi olla se tyypillisin maisema, vaan se josta eniten välittyy lomafiilis ja kyseinen kohde, mutta sellainen jota jaksaisi katsella pidempäänkin. Toistaiseksi ne harvat kuvat joita olen tauluiksi asti teettänyt ovat olleet canvasta, mutta nyt kieltämättä tuo alumiini taulun materiaalina kiinnostaa.

 22. Tosi kaunis valokuva! Itse haluaisin abstraktin, ikkunan heijastuksia sateessa kuvaavan valokuvani alumiinille vedostettavaksi, ehkä neliönmuotoisena.

 23. En olekaan ennen alumiinitauluihin törmännyt. Hienolta näuttää. Itse en osaa juurikaan kuvata, mutta tuttava on kuvannut tyttärestäni upeita kuvia ja sellaisen haluaisin tauluna kotiini. Onnistuisikohan kuvan muokkaus itseltäni? Haluaisin tunnelmaltaan ja väreiltään rauhallisen ja hillityn kuvan makuuhuoneen seinälle. Sellaisen, jossa on kuitenkin joku juju. Aivan kuten kuvasi naisen jaloista ja turkooseista kengistä. Ihana kuva!

 24. Hei Sofie! Ihanalta näyttää tuo ikuistamasi hetki Barcelonaa seinällänne. Minäkin pidän tuollaisista luonnollisista kuvista, jotka napataan hetkessä ja joihin ikuistetaan tietty tilanne ja fiilis. Olen itsekin intohimoinen kuvaaja etenkin lomamatkoilla ja haaveissa on ollut kehystää jokunen oma otos makuuhuoneen seinälle. En vain vielä ole päässyt päätökseen ja toteutukseen asti. :) Ifolorin tauluista eniten kiinnostaa canvas-taulu tai tuo valitsemasi alumiinitaulu- se oli ihan uusi tuttavuus minulle. Makuuhuoneeseen laittaisin varmaan jonkin vaakatasossa olevan musta-valko-suurennoksen Nykin matkan kuvista tai sitten Venetsiassa otetun otoksen. Maisemakuvat ja yksityiskohtia rajaavat kuvat ovat lemppareitani. En niinkään osaa ottaa henkilökuvia.

 25. Onpa ihastuttavia kuvia kesäkodistanne ja kuva espanjalaiskaunottaren sääristä upea. Olet kyllä taitava valokuvaaja!

  Itse viehätyin myös tuohon mattapintaiseen alumiinitauluun. Makuuhuoneen seinälle sängyn yläpuolelle pääsisi ehdottomasti Kilimanjaro auringonnousun kajossa tai savanni hetkeä ennen sadekuuroa, molemmat rakkaita muistoja ajalta Keniassa. Miksi en olekaan aiemmin ajatellut niistä taulun teettämistä???

 26. Upealta näyttää tuo alumiinitaulu, upeat värit ja tunnelma!
  Itse valikoisin mitä luultavimmin samaisen ifolorin valikoimasta. Malli saisi olla suht leveä vaakataso, sillä poikaystäväni otti taannoissella Aasian matkallamme upeita panoramakuvia!

 27. Itsekkin päätyisin juuri tuohon mattapintaiseen alumiinitauluun, ja kuviksi valitsisin veljeni ottamia luontokuvia täältä suomesta,ne ovat niin huikeita että olisi mahtavaa saada ne koristamaan seinää !

 28. Olin ajatellut canvas-tauluja seinälle, mutta nyt alkoi houkuttaa tui alumiinitaulu sen verran, että sityä on kokeiltava! Kuvaksi päätyisi jokin rauhallisen värinen lapsen kuva.

 29. Minäkin valitsisin alumiinin.

  Meillä on mieheni kanssa suuri olohuone ja minua harmittaa, että en tunnu saavan siitä kodikasta! Itselleni kodikkuus on nimenomaan sisustuksessa kaikkein tärkeintä. Olen tässä nyt pohtinut jonkun suuren taulun teettämistä yhteisestä lomamatkastamme, joka toisi hymyn molempien huulille. Se jos mikä toisi kodikkuutta! Tällä hetkellä vahvin kuvaehdokkaani on Filippiineiltä. Ihana turkoosin sävyinen meri ja kullanvärinen hiekka!

 30. Neliön muotoinen kuva seinällä kiehtoisi nyt. Se sopisi ruokapöydän yhteyteen, sekin kun on neliö. Luultavasti jokin matkavalokuva päätyisi, semmonien missä on tunnelmaa, ehkä jokin yksityiskohta, ei vain tylsä maisema ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*