Tapahtui kaksi viikkoa sitten…

“Haluatko vuokrata asuntoni Toscanasta?”

Olen aina tiennyt olevani suhteellisen hyvä networkkamaan ja tapaamaan ihmisiä. Toisena asiana, jossa olen tosi hyvä on matkailu. Tässä kävi kaksi viikkoa sitten hassu juttu, kun matkailuun ja valokuvaamiseen liittyvä maineeni matkusti nopeammin mitä minä. Työskentelen päivätyökseni kansainvälisessä firmassa ja vaikka työni ei millään lailla ole ns. kansainvälistä olen yrittänyt tehdä parhaani ja tutustua maailmalla oleviin kollegoihini ilman kasvokkain tapahtuvia tapaamisia toivoen, että vielä joskus tapaamme ihan oikeasti. 

Ilmeisesti olen ollut tässä todella hyvä sillä sain sähköpostiini muutama viikko sitten mailin Italialaiselta kollegaltani, jota en ollut koskaan tavannut, puhunut tai virtuaalisesti edes moikannut. Hän oli kuullut jonkun mutkan kautta, että täällä kaukana Suomessa on joku joka rakastaa Italiaa ja valokuvausta. Niinpä hän päätti kysäistä minulta josko haluaisin vuokrata hänen Toscanan-kotinsa pääsiäisenä ja ottaa hänelle valokuvia Toscanan kodistaan. Hän vuokraa siis miehensä kanssa kotiaan tällaisille reissaajille sekä Italiaa rakastaville ihmisille.

Muutaman hyvinkin ”tiukan” neuvottelun jälkeen pääsimme yhteisymmärrykseen talon vuokrasta ja valokuvaprojekteista ja kappas, menen pääsiäiseksi Italiaan. En yhtään pannut pahakseni, että hän uskalsi ottaa minuun yhteyttä. Hassua, että emme ole edelleenkään puhuneet puhelimessa tai videopuhelua, mutta tuntuu kun olisin tuntenut hänet jo kauankin. Italian kollegani kysyi minulta viime viikolla, että olenkohan nyt ihan varma, että olen suomalainen, sillä hänellä oli ollut meistä vähän erilainen kuva.

 

Tässä oli myös hassua se, että olin mielessä miettinyt, että haluaisin jonnekin pääsisäisen aikoihin, sillä siihen osuu muutama extra lomapäivä. Mietimme Toscanaa ja meni kaksi päivää niin saan sähköpostiini tämän mailin? Olin vähän ihmeissäni. Minulle on aiemminkin käynyt jotain tämäntapaisia hassuja juttuja kun olen miettinyt jotain, on se yllättäen toteutunutkin. 

Sovimme Italialaisten veljieni kanssa, että he saapuvat myös talolle pääsiäisen aikoihin, joten näen Toscanan ja veljeni yhdellä kertaa. En ole ikinä käynyt Toscanassa, joten on mielenkiintoista nähdä onko se niin ihana mitä kaikki sitä hehkuttavat. Teistä joku on siellä varmaankin jo vieraillut?

Mitä tästä opimme? Kannattaa aina tutustua ihmisiin, olla avoin ja kertoa hivenen itsestään, palkinnoksi voi saada uusia ystäviä sekä pääsiäisen Toscanassa. Niin, ja muuttaa sitä mielikuvaa meistä suomalaisista ;) 

You may also like

23 Comments

 1. Ihana tarina ja kauniit kuvat! Vielä jos luetuttaisit tekstisi ennen julkaisemista niin avot! Kirjoitusvirheiden määrä ja huolimattomat lauserakenteet nimittäin vähän jo latistavat lukukokemusta.

  Mukavaa pääsiäisen odotusta sinulle Sofie!

 2. Siena ehdottomasti päiväreissun arvoinen paikka! :) Toscana on ihana..vietin siellä aikoinanin kuukauden kieltä opiskellen. 

 3. Asioilla on tapana järjestyä :) Olet oikeassa että asioiden järjestymistä voi itse edesauttaa olemalla avoin. Kertomalla omia toiveitaan ja aikeitaan sekä aistimalla avoimesti ympärillä olevia tilaisuuksia. 

  Kuulosta erinomaiselta tavalta viettää pääsiäistä!

  t. Hessu

 4. Moikka. Lämpimät terveiset Pariisista, jossa asustan. Ihania kuvia. Itse olen käynyt Italiassa neljä kertaa. Joka kerta Toscanassa. Aivan ihana ja inspiroiva paikka. :)

  Mun on ihan pakko kysyä, että mistä oot hankkinut noi super ihanat ruusuballerinat? Tosi kauniit.

  Kivaa alkavaa kevättä!

   

  /Emma

   

   

 5. wau :) sattumaa vai oliko näin tarkoitettu tapahtuvaksi ;) joka tapauksessa mahtavaa varmasti viettää hetki keväisessä Toscanassa. Tulee ihan se Toscanan auringon alla elokuva mieleen!

  Kiitos ihanasta, kepeän syvällisestä blogista! Erityisesti postaus “onni ei välttämättä ole avioliitossa ja lapsissa” kolahti aikanaan täysin <3

  ja pöh, ei täällä mitkään kirjoitusvirheet haittaa!

  Onnen ja ilon hetkeä viikkoosi :)

  K.L.

 6. Heip, 

  ymmärrät varmaankin, että näin bloggaajan ominaisuudessa minulla ei ole osaamista ja täydellisyyteen hiottua kielioppia pensselissäni. Yritän kumminkin kirjoittaa tekstit niin, että niistä suurimmat virheet olisivat poissa. Blogissani muutenkin tarina kerrotaan ennemminkin kuvin kuin kirjaimin, ja niihin kuviin panosta sitten hivenen enemmän :)

   

   

   

 7. Heip, 

  Siena on sievä. En ole siellä käynyt mutta katsoin joskus jonkun dokumentin siellä olevista hevoskilpailuista. Olemme Toscanassa 5 päivää ja vuokraamme auton, joten tulen näkemään myös ainakin Luccan sekä Firenzen, mutta toivottavasti myös Sienan :)

 8. Hihi, 

  niinhän niillä on. Mummi joskus sanoi, että onko mikään asia oikeasti jäänyt ilmaan leijumaan. Mummi oli taas oikeassa, niin oikeassa :)

  Niin minustakin. Vielä kun saan ne Italian veljet edes päiväksi kylään :))

 9. Heip, 

  niin, olen ollut muutenkin aina aika kansainvälisesti orientoitunut ihan lapsesta asti ja yllättäen olen aina jotenkin löytänyt itseni italialaisten luota, niin kuin nytkin. 

  Hih, no mutta Italiaan pääsee onneksi lentäen edullisesti, edullisemmin mitä Pariisiin :)

 10. Heippa, 

  siellä on tainnut olla kaunis ja aurinkoinen viikonloppu takana. Näin ainakin kuulin :)

  Lucky you, joka pääset näitä kinoksia karkuun sinne patonkimaahan. 

  Italiassa olen käynt monta kertaa, mutta toscanassa en kertaakaan. Jännityksellä odottelen pääsiäistä – onneksi enää kaksi kuukautta. 

  Ruusubaltsut ovay Italiasta viime heinäkuun reissultani. Tosi sievät ovat kyllä ja kaipailevat jo laatikosta kaduille kävelemään :)

  Kiitos samoin :)

 11. No toivottavasti tarkoitettu tapahtuvaksi :)

  Jep, en malta odottaa niitä kaikkia ruokia ja muita juttuja. Ah, pitääkin katsoa se elokuva taas uudestaan. Se on kyllä niin ihana – sopii tähän mielentilaan ;)

  Ole hyvä vain. Näin iltaisin vain sitä aina alkaa miettiä ja samalla kirjoittamaan juttuja mitkä ovat jäänet painamaan mieltä. Kiva jos joku kolahtaa :)

  No ymmärrän, että joitakuita haittaa. En ole miltään äidinkilelenlaitokselta tupsahtanut, joten näitä virheitä nyt aina välillä sattuu ja itseäni ne eivät häiritse niin paljoa, että jaksaisin korjailla niitä :)

  Kiitos samoin <3

 12. Olipa kiva yllätys löytää sun blogi. Olen se “täti”silloin tyttö, joka kävin sua Kotkassa hoitamassa iltaisin, kun äitisi Virpi oli töissä. Kylläpä susta on tullu kaunis …et ehkä muista minua?

 13. Ihana tapahtuma! Ja mun täytyy sanoa, että Sä olet kyllä oikeasti ihana tyttö. Siis en tietysti voi olla satavarma, kun en “oikeasti” tunne, mutta vahvasti epäilen. ;-) 

  Ja ehkä juuri siksi erotut monesta suositusta bloggaajasta, jotka on kaikki myös kauniita ja hyvä tyyli, ym. mutta monesta saa myös vähän totisen kuvan. Silleen vähän pingottavan ja epävarman ja mukahienon (joka menee varmaan nuoruuden, ilkeän palautteen, ym.piikkiin eli on sinänsä enemmän kuin ymmärrettävää), mutta Susta saa sen kuvan, että kanssasi ihmiset viihtyy, saa nauraa ja osaat nauraa myös itsellesi ja vakavampi Sofie osaa sit olla oikeasti kiitollinen asioista, eikä todellakaan ole mikään minä-minä-minä-tyyppi.

  Eli eikun pääsiäistä odottamaan, viettäkää kiva loma Toscanassa! :-)

 14. Ooooi, miten ihana tapahtuma! Suoraan kuin unelmasta. Toscana on suosikkialueeni Italiassa, erityisesti Firenze, Siena ja San Gimignano ovat jääneet mieleeni. Tietty Pisakin on nähtävä! Sinun kannattaa ehdottomasti käydä viinitilalla. Muistan olleeni kerran viinimaistiaisissa Toscanassa ja ajatelleeni, että tämä se la dolce vita on!

  Itse törmäsin Matkamessuilla suomalaisnaiseen, joka asuu Toscanan ja Marchen rajalla ja vuokraa talonsa kesäisin matkailijoille. Mielestäni se kuulosti unelmalta, ja hintakin oli alhainen! <3

  Nauti, nauti, NAUTI!

  T. toinen Italia-hullu

  xxx

  E

  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 15. Ihania nämä matkajuttusi – niin kuin kyllä myös kotijutut ja -kuvat. Tulen aina hyvälle mielelle blogissasi käydessäni. Toivottavasti pääsiäisestäsi Italiassa tulee onnistunut ja saadaan taas nähdä sieltä kuvia täällä blogissasi.

 16. Hei Sofie, kiitos kivasta blogista! Toscana pääsiäisenä kuulostaa mahtavalta, kiva kun on joku reissu tiedossa mitä odottaa :) Mistä olet muuten hankkinut nuo suloiset ballerinat? Näin jossain aiemmassa postauksessasi samantyyppiset kaunokaiset, joissa tuollainen erivärinen sisäreunus. Kauniita molemmat :)

 17. Moi, olipa kiva löyyää sun blogi. Olen “täti” Kotkasta, kävin sua hoitamassa joskus iltaisin n.25v. Sitten kun äitisi Virpi oli töissä. Terkkuja, Pia

 18. Hihi,

  heh, no osaan myös olla joskus ei niin kiva. Kivoille tyypeille olen totta kai kiva, kaikille kohtelias mutta harvoille ja valituille ihan superihana. Kohtelen ihmisiä yleensä samalla tavalla mitä he miua,  ja harvemmin kukaan minua ihan supeikävästi kohtelee.

   

  Jep, olen kumminkin itse kaiken itselleni tehnyt ja joutunut luopumaan nuorempana niin monesta asiasta, niin kun saa nuorempana kokea elämän ikävämmän puolen, niin ei sitä enää näin vanhempana voi olla muuta kuin kiitollinen <3

  Vaikka isosisko olenkin, niin saatan olla joskus minä-minä-minä tyyppi, mutta yleensä en. Vähän riippuu tilanteesta. Joskus pitää olla “minäihminen” muuten jää jyrän alle.

   

  Kiitos palautteesta :)

   

  Ihanaa, kaksi kuutautta pääsiäiseen!

 19. Hih, mietin itsekin, olenko nyt aprillipäivä vai olenko elokuvassa :D?

  Menen junalla Ranskan halki Monacoon ja olen siellä yhden yön ja sieltä edelleen Lucaan ja Toscanaan. Lennän takaisin Firenzestä (en kestä kun keski-Euroopassa on niin edullista lentää: Firenze Pariisi=50 €).

  Jep, voin kuvitella sanovani vain “dolce far niente” – that’s my easter motto! Jos voisin niin muuttaisin etanafarmariksi Toscanaan kesälomakseni :D

  Jeps, moni ajattelee että matkailu on kallista, mutta kun pääsee Suomesta pois niin hinnat tippuu puolella. Suomi on vain niin kallismaa.

   

  I will <3

   

 20. Hei,  kiitos :)

  Kotijuttuja on näin talvisin vain niin tylsä kuvailla kun on niin pimeää. Kiva kuulla, täällä ei möksäillä :D

  Saatte varmasti, ei huolta ;)

 21. Oleppas hyvä :)

  Yeps, tätä reissua odotan erityisesti sillä minulla ei ole ikinä oikein ollut lomaa eli edessä on elämäni ensimmäinen LOMA! Italiastahan ne, viime kesän ballerinani <3 Ostin näitä kahdessa värissä :)

   

   

 22.  

  Kauniita kuvia! Yksi naista kuvista vahan mietityttaa…se, josta ikkunasta valuu vanha , haalistunut kangas, joka on vareiltaan kuin Ranskan lippu, vaikkakin kiinnitetty ikkunasta painvastaisesti punaisesta paasta?  Italialaiset ja ranskalaisethan ovat keskenaan vahan kuin suomalaiset ja ruotsalaiset, kun taas espanjalaisten  kanssa ollaan “serkkuja”..;-). Varmasti lomastasi tulee ihana….jos saat sallii, niin jo paasiaisen aikoihin voi olla tosi ihanat ilmat! Ja koko Toscanan seutu on ihana, niin sisamaassa kuin merelle pain. Olen asunut Firenzessa (ehdoton “must” Galleria degli Ufiici, vaikka olisi kilometrien pituinen jono!) ja Chiesanuova San Casciano:ssa keskella viinitarhoja ja Toscana on kaikkialla kaunis!Noiden kaupunkivisiittien ohella, kannattaa todella kayda maistelemassa myos muutama super-toscano…;-). Tahan suosittelen Val d’Orcia:n aluetta, joka on se “toscanalainen postikortti”: pehmeita kukkuloita ja sypresseja. Tarkeimmat paikat tuolla seudulla ovat Montalcino, Montepulciano ja Pienza (kuuluisa renesanssiaukio), San Quirico D’Orcia (Horti Leonini puutarha).  Sienaan menevalla tiella loytyy myos Monteriggioni, kyla keskiaikaisten muurien ymparoimana, jossa on 15 tornia! Jos haluat “Under the Toscan Sun”-tunnelmaa….vieraile Cortona:ssa, jossa filmi on suurimmaksi osaksi kuvattu. Katso tarkemmin netista naista paikoista…..e Buon Viaggio!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*