Talous- ja arvokyselyn vastaukset

Avec Sofie blog l Home in Amsterdam and interior dreams

Monia meitä varmasti mietityttää miten oma talous kestää tämän tilanteen yli. Uskon, että tämä kevät viimeistään tekee meistä valppaampia oman taloutemme kanssa. Toiset alkavat sijoittamaan, toiset säästämään. Moni varmasti myös miettii omaa bufferiaan uudestaan.

Kyselin teiltä Instagramissa, että miten tilanne on vaikuttanut teidän talouteenne ja miten aiotte muuttaa käyttäytymistä talouteen ja ostokäyttäytymiseen liittyen. Yli tuhat teistä vastasi kyselyyn ja olen niin kiitollinen teidän vastauksistanne ja avoimuudesta.

70% vastanneista aikoo syödä enemmän kotona kuin ravintolassa tämän kevään jälkeen. Tähän voin itse yhtyä sillä olen löytänyt kokkausintoni taas pitkän ajan jälkeen. Myös mieheni on innostunut kokkailusta, joten uskon, että teemme tämän kevään jälkeen paljon enemmän ruokaa kotona mitä ikinä aiemmin.

Avec Sofie blog l Home in Amsterdam and interior dreams

Puhumme usein, että olisi hyvä, jos tilillä olisi vähintään muutaman kuukauden palkka kriisitilanteita varten. Olen elänyt viimeisen vuoden varsinkin hyvin säästeliäästi, niin olen säästänyt kaiken ylimääräisen ja eläisin säästöilläni ainakin vuoden verran. Se tuo tässä tilanteessa turvallisuuden tuntua ja aion elää tästä eteenpäin myös säästeliäästi, jotta ei tarvitse huolehtia tulevaisuudessakaan omasta selviämisestä. 83% teistä aikoo myös säästää enemmän, että olisi isompi bufferi tulevaisuudessa. 71% selviäisi bufferillaan 6kk tai alle ja 29% selviäisi bufferillaan vuoden tai yli.

Moni on myös minun tapaani huolissaan miltä kaupungin keskustat näyttävät tämän tilanteen jälkeen ja sen takia 94% teistä aikoo tukea nyt ja tulevaisuudessa enemmän pienyrittäjiä. Tämä on minusta erittäin tärkeää, sillä nimenomaan nämä pienet ravintolat ja putiikit tekevät sen kaupungin, eivät ne massaketjut.

Jos jostain olen onnellinen, on se, että saan nyt olla luonnon lähellä. Suomessa on luontoa joka paikassa, mutta suurkaupungeissa ei niinkään. Luonto jollain lailla rauhoittaa ja tulee parempi mieli, kun kuulee lintujen ääniä ja näkee miten kukat ja viljelykset kasvavat. Kysyin teiltä, että oletteko miettineet pienempään kaupunkiin muuttoa. 33% oli miettinyt muuttoa ja sain teiltä myös kommentteja, että tämä tilanne on alkanut kaipaamaan luontoon ja vanhoille kotiseuduille. Moni ulkomailla asuva oli myös päättänyt palata takaisin Suomeen.

Monen arvomaailma oli saanut myös uuden suunnan. 64% teistä vastasi, että arvomaailma on muuttunut. Tällaisissa tilanteissa sitä varmasti alkaa puntaroimaan omaa elämää ja omia valintoja niin monelta eri kantilta. Tämän takia koen, että on tässä tilanteessa ollut paljon hyvääkin. Me ehkä tarvitsimme jonkinlaisen pienen ravistuksen, jotta ymmärtäisimme mikä on tärkeää. Kun kiire loppuu, ajatus kirkastuu.

Olen niin kiitollinen teille kaikista teidän vastauksistanne ja avoimuudesta. Annatte minulle joka päivä aiheita kirjoittaa. Olette ihania keskustelukumppaneita aina, mutta varsinkin nyt tässä tilanteessa. Kiitos siis teille.

 

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*