Taivas mikä työpaikka

Yrityksenä Finnair on minulle monessa mielessä todella lähellä sydäntä. Olen ollut todella onnellinen, että olen voinut tehdä heidän kanssa yhteistyöjuttuja ja samalla päässyt tutustumaan heidän työntekijöihinsä. Nuorena haaveeni oli olla lentoemäntä ja näiden yhteistyökuvioiden takia olen päässyt kuulemaan, että millaista se lentäjän ja lentoemännän työ oikeasti on.

Finnair on monessa mielessä todella hieno yritys ja jos heitä seuraa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, niin se jähmeän Finnairin mielikuva on ainakin itselläni muuttunut tässä muutaman vuoden sisällä. Finnairin työntekijät oikeasti uskaltavat heittäytyä ja laittaa itsensä likoon, Taivas mikä työpaikka -kirja on oikein hyvä esimerkki siitä.

Kirjaan on koottu tarinoita Finnairin lentoemäntien ja stuerttien vauhdikkaista työpäivistä ja täten sivujen väliin sukellettaessa rivien välistä nousee yksi toistaan mielenkiintoisimpia tositarinoita. Olen lukenut ja nauranut näille tarinoille ääneen kotonani, ja miettinyt samalla, että taivas on kyllä aika todella mielenkiintoinen työpaikka! Monilla meistä työpäivät ovat aika rutiininomaisia eikä suurempia yllätyksiä tapahdu, Finnairin työntekijöillä näin ei ihan ole.

Kirjan tarinoilla tehdään hyviä asioita, sillä kyseessä on hyväntekeväisyyskampanja ja kirjan tuotolla tuetaan Mielenterveyden keskusliiton nuorten ja lasten Prinsessa-koulukampanjaa. Sain TMT-tiimiltä yhden kirjan itselleni ja toisen teille arvottavaksi. Arvonta kestää viikon, eli se päättyy 24.11. klo:20. Haluaisin, että kertoisitte minulle mielenkiintoisista lentokokemuksistanne :)

Tässä otteita superammattilaisten työpäivistä;

SENAT SAKAISIN

Olin lentoemäntänä New Yorkin – Helsingin lennon bisnesluokassa ja siellä istui kaksi erityisen mukavaa amerikkalaista miestä paikoilla 1A ja 1C. Olin ahkerasti palvellut heitä koko pitkän tarjoilun ja vihdoin oli kaikki mahdolliset kommervenkit tarjoiltu ja pöytä putsattu. Totesin lopuksi: ”If you have any desires you want me to fullfill, just let me know.” Enkä tiedä, mikä piru minuun meni, kun kuiskasin lähempänä olevalle miehelle: ”As long as they are decent ones.” Hetken hiljaisuuden jälkeen mies purskahti räjähtävään nauruun ja minä säestin helpottuneena. Miehen vieruskaveri tivasi: ”What did she say?” Minä: ”Don’t ever tell him.” Mies: ”I won’t. Nobody would believe it anyway.” Lento jatkui hyvin loppumatkan ja meillä oli yhteinen salaisuus.

HYVÄÄ PARTAVETTÄ

Tulipa kerran herra ulos wc:stä tyytyväisen näköisenä ja totse leukaansahieraisten: “Teillä on kyllä aika hyväntuoksuinen partavesi tuolla vessassa.” Kyseinen tuoksupullo oli tietenkin ilmanraikastaja.

LAPPI ON AUKI

Muistan amerikkalaisturistin kerran lennolla kysyneen: ”Excuse me, but is Lapland open today?”

You may also like

58 Comments

 1. Tämä on enemmänkin lentokenttäkokemusta mutta kuitenkin. Viime tammikuussa, kun kävimme siskon kanssa omatoimimatkalla Meksikossa, saimme kuulla miljoona kertaa lentokentilläkin, että “Are you twins?”. Ja sitten lentokenttätyypit supisivat toisilleen ja kaikki katsoivat. Ei siis olla kaksosia ei. :]

  Osallistun arvontaan.

  http://www.maidelin.blogspot.fi

 2. Tämä on enemmänkin lentokenttäkokemusta mutta kuitenkin. Viime tammikuussa, kun kävimme siskon kanssa omatoimimatkalla Meksikossa, saimme kuulla miljoona kertaa lentokentilläkin, että “Are you twins?”. Ja sitten lentokenttätyypit supisivat toisilleen ja kaikki katsoivat. Ei siis olla kaksosia ei. :]Osallistun arvontaan.www.maidelin.blogspot.fi

 3. Vähä kummaksuen aloin lukemaan tätä postausta, mutta noi pätkät oli tosi hyviä! Pakko ihan kommentoida, jos sattuis kirjan saamaan itselle asti:)

  Hirveesti itselle ei lentokokemusta ole kertyny, mutta se eka kerta on jäänyt hyvin mieleen, jännitti nimittäin hiukan. Kone ei päässyt laskeutumaan heti sankan sumun takia ja ilmakuoppia oli mielettömästi. Varmaankin 10 yrityksen jälkeen kone pääsi laskeutumaan, mutta kallellaan eli oli vain toisen puolen renkaiden varassa. Lopuksi se sitten tömähti maahan toiseltakin puolelta. Turvallisesti perillä!

 4. Vähä kummaksuen aloin lukemaan tätä postausta, mutta noi pätkät oli tosi hyviä! Pakko ihan kommentoida, jos sattuis kirjan saamaan itselle asti:) Hirveesti itselle ei lentokokemusta ole kertyny, mutta se eka kerta on jäänyt hyvin mieleen, jännitti nimittäin hiukan. Kone ei päässyt laskeutumaan heti sankan sumun takia ja ilmakuoppia oli mielettömästi. Varmaankin 10 yrityksen jälkeen kone pääsi laskeutumaan, mutta kallellaan eli oli vain toisen puolen renkaiden varassa. Lopuksi se sitten tömähti maahan toiseltakin puolelta. Turvallisesti perillä!

 5. Ihania lentokokemuksia on niin monta, että on vaikea tähän nostaa mitään yksittäistä. Jotenkin tykkään lentämisestä ihan lapsellisen paljon :) En tiedä, minusta se hetki on joka kerta vaan niin hykerryttävä, kun koneen renkaat irtoavat maanpinnasta ja lennän kohti uusia seikkailuja :)

 6. Ihania lentokokemuksia on niin monta, että on vaikea tähän nostaa mitään yksittäistä. Jotenkin tykkään lentämisestä ihan lapsellisen paljon :) En tiedä, minusta se hetki on joka kerta vaan niin hykerryttävä, kun koneen renkaat irtoavat maanpinnasta ja lennän kohti uusia seikkailuja :)

 7. Mulla ei oo käynyt koneessa mitään sen kummempaa, kun että kerran pitkällä lennolta herätessä oli hiukan ikävää, kun piilari oli pudonnut silmistä nukkuessa :D siinä sai taas miettiä, että mitähän sitä on nukkuessaan taas tehnyt :D

 8. Mulla ei oo käynyt koneessa mitään sen kummempaa, kun että kerran pitkällä lennolta herätessä oli hiukan ikävää, kun piilari oli pudonnut silmistä nukkuessa :D siinä sai taas miettiä, että mitähän sitä on nukkuessaan taas tehnyt :D

 9. Mun ikimuistoisin lentokokemus sattui edelliskesänä, kun olin matkalla Pariisista Sardiniaan. Heti kentälle saavuttaessa lennon kerrottiin olevan olevan pari tuntia myöhässä. Alkuperäinen aika oli 21:00 ja uusi aika noin 23:00. Siinnä odotellessa juttelin jonkun putiikin myyjän kanssa, joka mainitsi että kyseinen kenttä menee aina ennen keskiyötä kiinni, josta he eivät voi lain mukaan joustaa, koska lentoliikenne häiritsee läheistä asutusta. Eli jos lentoaika myöhästyy vielä enemmän, lento on mitä varmimmin peruttu ja seuraava lento Sardiniaan on vasta parin päivän päästä. Olin suuntaamassa sinne viikon lomalle, eli huolestuin heti, että menetänkö pari lomapäivää heti kättelyssä. Eipä siinnä kauaa mennyt kuin lentoaika siirty 23:45 ja tajusimme että lento ei siltä kentältä ole enään lähdössä. Kukaan ei kuitenkaan ilmoittanut että lento olisi peruttu ja siinnä hiukan ennen puoltayötä lennolla matkustavat pyydettiin siirtymään linja-autoon. Kaikkien yllätykseksi linja-auto kuljetti meidät Lilleen, jonne on parin sadan kilometrin ajomatka. Ajelimme sitten muiden matkustajien kanssa keskiyöllä järkyttävässä kaatosateessa Lilleen, josta lento lähti lopulta noin kolmen aikaa yöllä. Istuimme koneen eturivissä ja satuimme vielä ennen lentoa kuulemaan miten lentokapteeni sadatteli myöhäistä lähtöaikaa, vierasta reittiä ja väsymystään, eli jännitti aika lailla päästäänkö ehjänä perille, mutta lopulta saavuimme Sardiniaan aikalailla myöhässä, mutta loma oli alkumutkien jälkeen mitä onnistunein :)

 10. Mun ikimuistoisin lentokokemus sattui edelliskesänä, kun olin matkalla Pariisista Sardiniaan. Heti kentälle saavuttaessa lennon kerrottiin olevan olevan pari tuntia myöhässä. Alkuperäinen aika oli 21:00 ja uusi aika noin 23:00. Siinnä odotellessa juttelin jonkun putiikin myyjän kanssa, joka mainitsi että kyseinen kenttä menee aina ennen keskiyötä kiinni, josta he eivät voi lain mukaan joustaa, koska lentoliikenne häiritsee läheistä asutusta. Eli jos lentoaika myöhästyy vielä enemmän, lento on mitä varmimmin peruttu ja seuraava lento Sardiniaan on vasta parin päivän päästä. Olin suuntaamassa sinne viikon lomalle, eli huolestuin heti, että menetänkö pari lomapäivää heti kättelyssä. Eipä siinnä kauaa mennyt kuin lentoaika siirty 23:45 ja tajusimme että lento ei siltä kentältä ole enään lähdössä. Kukaan ei kuitenkaan ilmoittanut että lento olisi peruttu ja siinnä hiukan ennen puoltayötä lennolla matkustavat pyydettiin siirtymään linja-autoon. Kaikkien yllätykseksi linja-auto kuljetti meidät Lilleen, jonne on parin sadan kilometrin ajomatka. Ajelimme sitten muiden matkustajien kanssa keskiyöllä järkyttävässä kaatosateessa Lilleen, josta lento lähti lopulta noin kolmen aikaa yöllä. Istuimme koneen eturivissä ja satuimme vielä ennen lentoa kuulemaan miten lentokapteeni sadatteli myöhäistä lähtöaikaa, vierasta reittiä ja väsymystään, eli jännitti aika lailla päästäänkö ehjänä perille, mutta lopulta saavuimme Sardiniaan aikalailla myöhässä, mutta loma oli alkumutkien jälkeen mitä onnistunein :)

 11. Yksi mukavista lentokokemuksista on taitaa olla viime Helsinki-Lontoo matka. Lentoemännät alkoivat hieman ennen laskeutumista jakaa kaikille Geishoja.:) Suklaasta tuli hyvä mieli monelle!:)

 12. Yksi mukavista lentokokemuksista on taitaa olla viime Helsinki-Lontoo matka. Lentoemännät alkoivat hieman ennen laskeutumista jakaa kaikille Geishoja.:) Suklaasta tuli hyvä mieli monelle!:)

 13. Taivaan vallat, miten hauskoja tarinoita :).
  Erikoisin kokemus sattui itselleni jo kohta 20 vuotta sitten. Lensin Finskillä Nyciin ja vieressäni istui suomalainen seurapiiritoimittaja. Hänellä oli noidannuoli tms. selässä ja kysyi lentoemännältä mahdollisuutta saada paikkaa, jossa voisi levätä. Henkilökunta kävi siirtelemässä matkustajia paikasta toiseen niin, että toimittaja sai itselleen yhden kokonaisen neljän penkin “rivin”.
  Hetken päästä toinen emo tuli luokseni ja kysyi, tiedänkö missä vieruskaverini on. Sanoin, että taisi saada jo uuden paikan. Emo oli ihan että voi kääk. Alkoi sitten supattamaan minulle, että voisinko esittää selkävaivaista ja siirtyä koneen etuosaan, kun hän sai järjestettyä busineksestä selkävaivaiselle hyvän paikan eikä hän viitsi palata takaisin ilman potilasta.
  Niinpä minä “linkutin” businessluokkaan ja esitin koko lennon ajan selkävaivaista!

 14. Taivaan vallat, miten hauskoja tarinoita :).Erikoisin kokemus sattui itselleni jo kohta 20 vuotta sitten. Lensin Finskillä Nyciin ja vieressäni istui suomalainen seurapiiritoimittaja. Hänellä oli noidannuoli tms. selässä ja kysyi lentoemännältä mahdollisuutta saada paikkaa, jossa voisi levätä. Henkilökunta kävi siirtelemässä matkustajia paikasta toiseen niin, että toimittaja sai itselleen yhden kokonaisen neljän penkin “rivin”. Hetken päästä toinen emo tuli luokseni ja kysyi, tiedänkö missä vieruskaverini on. Sanoin, että taisi saada jo uuden paikan. Emo oli ihan että voi kääk. Alkoi sitten supattamaan minulle, että voisinko esittää selkävaivaista ja siirtyä koneen etuosaan, kun hän sai järjestettyä busineksestä selkävaivaiselle hyvän paikan eikä hän viitsi palata takaisin ilman potilasta.Niinpä minä “linkutin” businessluokkaan ja esitin koko lennon ajan selkävaivaista!

 15. Tämä tapahtui lennolla kun oltiin palaamassa Sisiliasta Lontoon kautta Suomeen. Nukuttiin koneessa (se oli lähes tyhjä) ja yhtäkkiä kesken lennon lähes Suomen kohdalla huomattiin siskon pojan kadonneen. Siskoni meni sanomaan lentoemännälle hänen poikansa kadonneen ja tosiaan koko kone etsittiin läpi eikä poikaa löytynyt! Sitten lentoemäntä vain sanoi ettei kukaan voi kesken lennolta kadota että pojan on täytynyt jäädä Lontoon lentokentälle…
  Mutta sitten hänet löydettiin, hän oli yhdellä penkillä takin alla nukkumassa! Ryanairilla oli myös ainakin ennen tapana arpoa uusien lentojen voittaja ja samalla lennolla siskoni tyttö voitti lentoliput.

  Toinen outo lentokokemus oli kun jonkun naisen vauva sai sairaskohtauksen koneessa ja kone meinasi joutua tekemään hätälaskun, mutta kaikki päättyi koneessa hyvin eikä hätälaskua tarvittu, muuten olisimme laskeutuneet Serbiaan..

 16. Tämä tapahtui lennolla kun oltiin palaamassa Sisiliasta Lontoon kautta Suomeen. Nukuttiin koneessa (se oli lähes tyhjä) ja yhtäkkiä kesken lennon lähes Suomen kohdalla huomattiin siskon pojan kadonneen. Siskoni meni sanomaan lentoemännälle hänen poikansa kadonneen ja tosiaan koko kone etsittiin läpi eikä poikaa löytynyt! Sitten lentoemäntä vain sanoi ettei kukaan voi kesken lennolta kadota että pojan on täytynyt jäädä Lontoon lentokentälle…Mutta sitten hänet löydettiin, hän oli yhdellä penkillä takin alla nukkumassa! Ryanairilla oli myös ainakin ennen tapana arpoa uusien lentojen voittaja ja samalla lennolla siskoni tyttö voitti lentoliput.Toinen outo lentokokemus oli kun jonkun naisen vauva sai sairaskohtauksen koneessa ja kone meinasi joutua tekemään hätälaskun, mutta kaikki päättyi koneessa hyvin eikä hätälaskua tarvittu, muuten olisimme laskeutuneet Serbiaan..

 17. Oi, olenkin jo halunnut jonkin aikaa lukea ton kirjan. :)

  Mielenkiintoinen lentokokemus…hmm. No varmaan ainakin huhtikuun alussa kun palattiin Intiasta poikaystävän kanssa ja olin just ennen lentokoneeseen menoa ilmoittanut haluavani pitää taukoa suhteesta. Ei kovin montaa sanaa koneessa vaihdettu. :( Kaupanpäälle lentokonesapuskasta molemmat sai ruokamyrkytyksen ja seuraava viikko meni vessassa. :D Kiitos Finnair!

  No, ero tuli, joten ikävää tietenkin. Mutta silti, ikimuistoista.

 18. Oi, olenkin jo halunnut jonkin aikaa lukea ton kirjan. :)Mielenkiintoinen lentokokemus…hmm. No varmaan ainakin huhtikuun alussa kun palattiin Intiasta poikaystävän kanssa ja olin just ennen lentokoneeseen menoa ilmoittanut haluavani pitää taukoa suhteesta. Ei kovin montaa sanaa koneessa vaihdettu. :( Kaupanpäälle lentokonesapuskasta molemmat sai ruokamyrkytyksen ja seuraava viikko meni vessassa. :D Kiitos Finnair!No, ero tuli, joten ikävää tietenkin. Mutta silti, ikimuistoista.

 19. Ikimuistoisinta taisi olla, kun lensin ensimmäistä kertaa yksin. Oli nsilloin 7-vuotias ja olihan se jännää! Finnairin henkilökunta piti minusta kuitenkin hyvää huolta ja lennosta ja koko reissusta jäi mukavat muistot.

 20. Ikimuistoisinta taisi olla, kun lensin ensimmäistä kertaa yksin. Oli nsilloin 7-vuotias ja olihan se jännää! Finnairin henkilökunta piti minusta kuitenkin hyvää huolta ja lennosta ja koko reissusta jäi mukavat muistot.

 21. Olen haaveillut lentäjän urasta niin kauaan kuin vain muistan, se on edelleen suurin haaveeni. Olin ensimmäistä kertaa lentokoneessa muutama vuosi sitten ja juttelin äitini kanssa kuinka innoissani olin. Lentoemäntä puhui rohkaisevasti, että tietty tulen isompana sitten myös Finnairille töihin, kyllä koko loppu lennon hymyilytti ja vielä edeellenkin sitä muistellessa :)

 22. Olen haaveillut lentäjän urasta niin kauaan kuin vain muistan, se on edelleen suurin haaveeni. Olin ensimmäistä kertaa lentokoneessa muutama vuosi sitten ja juttelin äitini kanssa kuinka innoissani olin. Lentoemäntä puhui rohkaisevasti, että tietty tulen isompana sitten myös Finnairille töihin, kyllä koko loppu lennon hymyilytti ja vielä edeellenkin sitä muistellessa :)

 23. Jokainen lento on minulle The Kokemus. Olen äärimmäisen lentopelkoinen. Lentopelkoni tosin rajoittuu nousuihin ja laskuihin – lennon aikana henki kulkee, eikä sydän hakkaa miljoonaa. Mukavin muisto liittyy ihka ekaan lentooni. Jostain syystä koneessa istuessamme soitettiin kaiuttimista “Tähtien Sodan” musiikkia. Voi sitä odotuksen fiilistä kun tiesi pääsevänsä kohta kiitoon – silloin en vielä osannut pelätä…

 24. Jokainen lento on minulle The Kokemus. Olen äärimmäisen lentopelkoinen. Lentopelkoni tosin rajoittuu nousuihin ja laskuihin – lennon aikana henki kulkee, eikä sydän hakkaa miljoonaa. Mukavin muisto liittyy ihka ekaan lentooni. Jostain syystä koneessa istuessamme soitettiin kaiuttimista “Tähtien Sodan” musiikkia. Voi sitä odotuksen fiilistä kun tiesi pääsevänsä kohta kiitoon – silloin en vielä osannut pelätä…

 25. Finnairin kirja vaikuttaa kyllä hauskalta! Lapsena odotin aina lentokoneeseen pääsemistä jopa itse määränpäätä enemmän. Finnairin koneessa sai aina sellaisen siirtotarrakirjan. Lempparini oli muumitalo. Kerran yölennolla nukahdin ennen, kuin lentoemäntä ehti kohdalleni. Herätessäni huomasin kirjan puuttuvan ja olin niin pettynyt, että purskahdin itkuun. Onneksi lentoemäntä toi minulle myöhemmin kirjan, ja lomani oli pelastettu.

 26. Finnairin kirja vaikuttaa kyllä hauskalta! Lapsena odotin aina lentokoneeseen pääsemistä jopa itse määränpäätä enemmän. Finnairin koneessa sai aina sellaisen siirtotarrakirjan. Lempparini oli muumitalo. Kerran yölennolla nukahdin ennen, kuin lentoemäntä ehti kohdalleni. Herätessäni huomasin kirjan puuttuvan ja olin niin pettynyt, että purskahdin itkuun. Onneksi lentoemäntä toi minulle myöhemmin kirjan, ja lomani oli pelastettu.

 27. Minulla ei ole mitään positiivisiä ajatuksia Finnairista, hehän kusevat täysin suomalaisten muroihin irtisanomisilla, törkeillä bonuksillaan ja ulkoistamisella, joka maksaa paljon työpaikkoja. Mielestäni on todella moraalitonta mainostaa heitä näin.

  1. Siis olen samaa mieltä, että Finnairista uutisoidaan tällä hetkellä todella paljon negatiivissävytteisesti, mutta pitää myös muistaa että jotain siellä tehdään myös oikein.

  2. Niinpä. Työntekijätaso tosiaan on firmasta ilmeisesti samaa mieltä kanssasi. Vielä kun kohtelisivat työntekijöitä yhtä hyvin kuin näitä kampanjoitaankin rakentavat, niin heissähän olisi ainesta ihan hyväksi firmaksi. :) Harmi vain tosiaan kun kaikki, joiden kanssa olen jutellut ja jotka tekevät raskaimman työn ja asiakastyön (lentoemännät ja stuertit) tuntevat itsensä hyvinkin kaltoin kohdelluiksi ja kusetetuiksi.. :/

   1. Mä ymmärrän teidän teidän pointit todella hyvin. Jos tämä yhteistyökuvio olisi tullut markkinointifirman kautta, niin siinä tapauksessa olisin kieltäytynyt. Yhteydenotto tuli lentohenkilökunnan tasolta, jotka ovat olleet kirjantekoprosesissa mukana. On todella sääli mitä siellä tällä hetkellä tapahtuu, mutta onneksi ns.’rivityöntekijät’ jaksavat silti tehdä jotain näin hienoa kurjasta tilanteesta huolimatta. Tämä kirja on varmasti ollut monelle ilonpilkahdus muun ahdistuksen seassa.

    1. Totta Sofie,
     Me kirjan tekijät aloitimme kirjan tekemisen jo marraskuussa 2011, täysin tietämättöminä tulevista uutisista. Helmikuussa 2012 teimme kuienkin päätöksen, että teemme kirjan loppuun ja olemme todella ylpeitä kuinka upea kirajstamme tuli ja kuinka suosittu se onkaan! Suuri kiitos teille kaikille kirjan ostaneille! Olemme keränneet jo huikean summan (yli 7000€) hyväntekeväisyyteen.

 28. Minulla ei ole mitään positiivisiä ajatuksia Finnairista, hehän kusevat täysin suomalaisten muroihin irtisanomisilla, törkeillä bonuksillaan ja ulkoistamisella, joka maksaa paljon työpaikkoja. Mielestäni on todella moraalitonta mainostaa heitä näin.

 29. Siis olen samaa mieltä, että Finnairista uutisoidaan tällä hetkellä todella paljon negatiivissävytteisesti, mutta pitää myös muistaa että jotain siellä tehdään myös oikein.

 30. Mun kokemus liittyy enemmänkin lentokenttään, mutta Meksikoon matkatessamme mieheni kanssa emme meinanneet päästä maahan, koska laukussamme oli hedelmiä!Miehestäni tehtiin jokin raportti, johon kysyttiin kaikkin tiedot todella tarkasti…Tuli oikein kunnon rikollisen olo :D Mitä tästä opimme: Ei kannata ottaa banaaneja mukaan Meksikoon ;)

 31. Mun kokemus liittyy enemmänkin lentokenttään, mutta Meksikoon matkatessamme mieheni kanssa emme meinanneet päästä maahan, koska laukussamme oli hedelmiä!Miehestäni tehtiin jokin raportti, johon kysyttiin kaikkin tiedot todella tarkasti…Tuli oikein kunnon rikollisen olo :D Mitä tästä opimme: Ei kannata ottaa banaaneja mukaan Meksikoon ;)

 32. Niinpä. Työntekijätaso tosiaan on firmasta ilmeisesti samaa mieltä kanssasi. Vielä kun kohtelisivat työntekijöitä yhtä hyvin kuin näitä kampanjoitaankin rakentavat, niin heissähän olisi ainesta ihan hyväksi firmaksi. :) Harmi vain tosiaan kun kaikki, joiden kanssa olen jutellut ja jotka tekevät raskaimman työn ja asiakastyön (lentoemännät ja stuertit) tuntevat itsensä hyvinkin kaltoin kohdelluiksi ja kusetetuiksi.. :/

 33. Olen kuullut aiemminkin ko. kirjasta ja kiinnostunut siitä. Hmmm, lentokokemuksia…noh lähimuistissa ainakin viime kesältä lento etelään 2-vuotiaani kanssa. Poika juoksi pitkin koneen käytäviä ja välillä pysähtyi sitten pyytelemään pusuja käytäväpaikoilla istuvilta kanssamatkustajilta :) vähän oli vaikea selittää pienelle, että ihan kaikkia ei voi käydä pussailemassa :)

 34. Olen kuullut aiemminkin ko. kirjasta ja kiinnostunut siitä. Hmmm, lentokokemuksia…noh lähimuistissa ainakin viime kesältä lento etelään 2-vuotiaani kanssa. Poika juoksi pitkin koneen käytäviä ja välillä pysähtyi sitten pyytelemään pusuja käytäväpaikoilla istuvilta kanssamatkustajilta :) vähän oli vaikea selittää pienelle, että ihan kaikkia ei voi käydä pussailemassa :)

 35. Hauskin lentokokemus on varmasti se, kun lennettiin ekan kerran jenkkeihin ja siellä lentokoneessa sai juoda niin paljon limsaa kuin halusi. Se oli pienelle tytölle sanottaisiinko, unelmien täyttymys :D

 36. Hauskin lentokokemus on varmasti se, kun lennettiin ekan kerran jenkkeihin ja siellä lentokoneessa sai juoda niin paljon limsaa kuin halusi. Se oli pienelle tytölle sanottaisiinko, unelmien täyttymys :D

 37. Oi, tuo kirja on varmasti hauskaa luettavaa!
  Parhain lentokokemukseni liittyy ensimmäiseen pitkään, Aasiaan suuntautuvaan lentooni. Kone oli täyteenbuukattu, joten meidän onneksemme pääsimme bisnes-luokkaan! Oli makoisat unet leveillä elektronisilla penkeillä, jotka sai säädettyä täysin vaakatasoon. Aamulla oli ihana herätä levänneenä, eikä niska ollut jäykkänä :) Voi kun noin voisi matkustaa joka kerta…

 38. Oi, tuo kirja on varmasti hauskaa luettavaa!Parhain lentokokemukseni liittyy ensimmäiseen pitkään, Aasiaan suuntautuvaan lentooni. Kone oli täyteenbuukattu, joten meidän onneksemme pääsimme bisnes-luokkaan! Oli makoisat unet leveillä elektronisilla penkeillä, jotka sai säädettyä täysin vaakatasoon. Aamulla oli ihana herätä levänneenä, eikä niska ollut jäykkänä :) Voi kun noin voisi matkustaa joka kerta…

 39. Onneksi kaikki lentokokemukset, pitkätkin ovat olleet pääsääntöisesti ihan kivoja. Vain pari kertaa on ollut isompia ilmakuoppia. Yhden kerran nolotti. Olimme Brasiliassa eräässä ruokapaikassa. Läheisessä pöydässä syötiin ranskanperunoita. Sitten pöytään tuotiin hampurilaisia – ja lisää ranskalaisia. Totesimme, että he ovat varmasti englantilaisia. Saattoi olla, että viereisessä pöydässä kuultiin puheemme. Lentokoneessa paluumatkalle lähtiessä huomasimme yhtäkkiä, että kyseiset ihmiset, “englantilaiset” tulevat istumaan käytävän toiselle puolelle, vain yksi penkkirivi meistä taaksepäin. Silloin nolotti tosi paljon. Toivottavasti he eivät olleet kuitenkaan kuulleet puhettamme!

 40. Onneksi kaikki lentokokemukset, pitkätkin ovat olleet pääsääntöisesti ihan kivoja. Vain pari kertaa on ollut isompia ilmakuoppia. Yhden kerran nolotti. Olimme Brasiliassa eräässä ruokapaikassa. Läheisessä pöydässä syötiin ranskanperunoita. Sitten pöytään tuotiin hampurilaisia – ja lisää ranskalaisia. Totesimme, että he ovat varmasti englantilaisia. Saattoi olla, että viereisessä pöydässä kuultiin puheemme. Lentokoneessa paluumatkalle lähtiessä huomasimme yhtäkkiä, että kyseiset ihmiset, “englantilaiset” tulevat istumaan käytävän toiselle puolelle, vain yksi penkkirivi meistä taaksepäin. Silloin nolotti tosi paljon. Toivottavasti he eivät olleet kuitenkaan kuulleet puhettamme!

 41. Mä ymmärrän teidän teidän pointit todella hyvin. Jos tämä yhteistyökuvio olisi tullut markkinointifirman kautta, niin siinä tapauksessa olisin kieltäytynyt. Yhteydenotto tuli lentohenkilökunnan tasolta, jotka ovat olleet kirjantekoprosesissa mukana. On todella sääli mitä siellä tällä hetkellä tapahtuu, mutta onneksi ns.’rivityöntekijät’ jaksavat silti tehdä jotain näin hienoa kurjasta tilanteesta huolimatta. Tämä kirja on varmasti ollut monelle ilonpilkahdus muun ahdistuksen seassa.

 42. Oon allerginen eläimille joten kun lentoemo kysyy ennen lentoa onko koneessa allergisia koska koneessa on kissa. Nostin käteni että joo mie olen. Lentoemo tulee ja kysyy voinko olla koneessa, olenko ilmoittanut olevani allerginen lentoa varatessa. Vastasin että en ole tiennyt että sellaista pitäisi ilmoittaa enkä ole varma kuinka pystyn olemaan koneessa. Lentoemo siihen sitten että teillä on mahdollisuus poistua koneesta jos ette voi olla lennolla. Ookoo. Kissa jää mutta ihminen ulos. Onneksi oli kesäkausi ja allergialääkitys kunnossa niin päätin jäädä koneeseen, matka meni hyvin mutta vähän jäi mietityttää. Edessä istuvat ihmiset naureskeli että jo on kun kissalla on niin hyvin asiat, mutta laitetaan ihminen ulos.
  Tästä viisastuneena päätin ilmoittaa aina etukäteen että olen allerginen kunnes Oslossa tuli ongelmia eikä meinattu päästä koneeseen kun meille oli merkitty koira mukaan ja sitä ei voitukaan sieltä helposti poistaa. Tukholmasta kotiin jatkaessa lentoemo tulee kysyyn että missä teillä on se koira siellä. Vastasin että ei meillä ole koiraa vaan olen allerginen koirille. Lentoemo siihen sitten että hän vähän ihmettelikin että tänne on merkitty molemmat koira mukana ja allerginen. Ei menny niinku Strömsössä :D En oo sen jälkeen viittiny ilmoitella vaan olen varannut laukun täyteen allergialääkkeitä.

 43. Oon allerginen eläimille joten kun lentoemo kysyy ennen lentoa onko koneessa allergisia koska koneessa on kissa. Nostin käteni että joo mie olen. Lentoemo tulee ja kysyy voinko olla koneessa, olenko ilmoittanut olevani allerginen lentoa varatessa. Vastasin että en ole tiennyt että sellaista pitäisi ilmoittaa enkä ole varma kuinka pystyn olemaan koneessa. Lentoemo siihen sitten että teillä on mahdollisuus poistua koneesta jos ette voi olla lennolla. Ookoo. Kissa jää mutta ihminen ulos. Onneksi oli kesäkausi ja allergialääkitys kunnossa niin päätin jäädä koneeseen, matka meni hyvin mutta vähän jäi mietityttää. Edessä istuvat ihmiset naureskeli että jo on kun kissalla on niin hyvin asiat, mutta laitetaan ihminen ulos.Tästä viisastuneena päätin ilmoittaa aina etukäteen että olen allerginen kunnes Oslossa tuli ongelmia eikä meinattu päästä koneeseen kun meille oli merkitty koira mukaan ja sitä ei voitukaan sieltä helposti poistaa. Tukholmasta kotiin jatkaessa lentoemo tulee kysyyn että missä teillä on se koira siellä. Vastasin että ei meillä ole koiraa vaan olen allerginen koirille. Lentoemo siihen sitten että hän vähän ihmettelikin että tänne on merkitty molemmat koira mukana ja allerginen. Ei menny niinku Strömsössä :D En oo sen jälkeen viittiny ilmoitella vaan olen varannut laukun täyteen allergialääkkeitä.

 44. Suurelta osin lentokokemukseni ovat hyviä ja useimmat lentoni olenkin lentänyt juuri Finnairilla. Kerran kyllä oli kaiken kaikkiaan epäonnistunut lento, aluksi 10h myöhässä, jonka ajan pyörimme pitkin kenttää. Sitten kova ukkonen iski eikä konetta voinut tankata, joten lähtö myöhästyi taas.. Koneeseen päästyämme eräs matkustajista sai epilepsiakohtauksen ja hoitohenkilökunta hälytettiin paikalle ja matkustaja vietiin sairaalaan. Vihdoin kone pääse matkaan ja tietenkin noin puolet matkasta oli hirmuista turbulenssia. Onneksi pääsimme kuitenkin Finnairin sinisin siivin turvallisesti Helsinki-Vantaalle enkä saanut lentopelkoa itselleni :)

 45. Suurelta osin lentokokemukseni ovat hyviä ja useimmat lentoni olenkin lentänyt juuri Finnairilla. Kerran kyllä oli kaiken kaikkiaan epäonnistunut lento, aluksi 10h myöhässä, jonka ajan pyörimme pitkin kenttää. Sitten kova ukkonen iski eikä konetta voinut tankata, joten lähtö myöhästyi taas.. Koneeseen päästyämme eräs matkustajista sai epilepsiakohtauksen ja hoitohenkilökunta hälytettiin paikalle ja matkustaja vietiin sairaalaan. Vihdoin kone pääse matkaan ja tietenkin noin puolet matkasta oli hirmuista turbulenssia. Onneksi pääsimme kuitenkin Finnairin sinisin siivin turvallisesti Helsinki-Vantaalle enkä saanut lentopelkoa itselleni :)

 46. Olimme sopineet ystävieni kanssa lähtevämme tyttöjen reissulle Barcelonaan. Asuin silloin vielä Tukholmassa josta jouduin lentämään perille yksin, sillä ystäväni matkustivat kohteeseen Suomesta. Iloitsin suureen ääneen kavereilleni halvoista lentolipuista, jotka löysin erään halpalentoyhtiön sivuilta, maksoin niistä puolet vähemmän kuin ystäväni. Matka oli kuitenkin aivan hirvittävä, lentokone vapisi, tärisi ja natisi koko matkan ajan, tuntui kuin olisimme lentäneet yhdessä isossa ilmakuopassa. Laskeutuminen oli vielä ihan oma lukunsa, kun tömähdimme maahan sellaisella voimalla, että kaikki huusivat ja kiljuivat. Tavatessani ystäväni Barcelonassa he kysyivät, että onko kaikki ok, kun olin yhä ihan valkoinen ja tärisin pelosta. Sanomattakin selvää, etten lentänyt saman lentoyhtiön koneella takaisin kotiin :)

 47. Olimme sopineet ystävieni kanssa lähtevämme tyttöjen reissulle Barcelonaan. Asuin silloin vielä Tukholmassa josta jouduin lentämään perille yksin, sillä ystäväni matkustivat kohteeseen Suomesta. Iloitsin suureen ääneen kavereilleni halvoista lentolipuista, jotka löysin erään halpalentoyhtiön sivuilta, maksoin niistä puolet vähemmän kuin ystäväni. Matka oli kuitenkin aivan hirvittävä, lentokone vapisi, tärisi ja natisi koko matkan ajan, tuntui kuin olisimme lentäneet yhdessä isossa ilmakuopassa. Laskeutuminen oli vielä ihan oma lukunsa, kun tömähdimme maahan sellaisella voimalla, että kaikki huusivat ja kiljuivat. Tavatessani ystäväni Barcelonassa he kysyivät, että onko kaikki ok, kun olin yhä ihan valkoinen ja tärisin pelosta. Sanomattakin selvää, etten lentänyt saman lentoyhtiön koneella takaisin kotiin :)

 48. Erikoisin lentokokemukseni lienee matkani Syyriaan. Lennolla oli vaihto Riiassa ja sieltä lähtiessämme matkustamosta sammutettiin hetkeksi valot, kajareista kuului rukous arabiaksi (näin ainakin oletan matkustamon muun asiakaskunnan käyttäytymisestä), jonka jälkeen matka jatkui. Jännä fiilis. Jännitystä ei mitenkään vähentänyt se, että olin ekaa kertaa matkalla arabimaahan ja huomasin olevani erään toisen naisen kanssa ainoat naispuoliset matkustajat täydessä koneessa… Mitään en ymmärtänyt kanssamatkustajien puheesta, mutta sehän ei menoa haitannut. Jännittävä lento siivitti aivan ihanalle reissulle.

 49. Erikoisin lentokokemukseni lienee matkani Syyriaan. Lennolla oli vaihto Riiassa ja sieltä lähtiessämme matkustamosta sammutettiin hetkeksi valot, kajareista kuului rukous arabiaksi (näin ainakin oletan matkustamon muun asiakaskunnan käyttäytymisestä), jonka jälkeen matka jatkui. Jännä fiilis. Jännitystä ei mitenkään vähentänyt se, että olin ekaa kertaa matkalla arabimaahan ja huomasin olevani erään toisen naisen kanssa ainoat naispuoliset matkustajat täydessä koneessa… Mitään en ymmärtänyt kanssamatkustajien puheesta, mutta sehän ei menoa haitannut. Jännittävä lento siivitti aivan ihanalle reissulle.

 50. Hei Memmu,Pieni tarkennus – kirja ei ole Finnairin kirja, vaan Finnairin työntekijöiden (lentoemäntien ja stuerttien) kirja :)

 51. Totta Sofie,Me kirjan tekijät aloitimme kirjan tekemisen jo marraskuussa 2011, täysin tietämättöminä tulevista uutisista. Helmikuussa 2012 teimme kuienkin päätöksen, että teemme kirjan loppuun ja olemme todella ylpeitä kuinka upea kirajstamme tuli ja kuinka suosittu se onkaan! Suuri kiitos teille kaikille kirjan ostaneille! Olemme keränneet jo huikean summan (yli 7000?) hyväntekeväisyyteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*