Taistelussa kuivaa ihoa vastaan

[mittaustagi]

Ihoni perusteella minun ei todellakaan tulisi asua lähelläkään Pohjoismaita tai kuivia vyöhykkeitä. Luulisin, että Aasian monsuuni-ilmasto olisi se kaikista toivotuin minun iholleni ja hiuksilleni. Ihoni on pintakuiva ja koska kylmä ja kuivakausi lähestyy, tarkoittaa se minulle, että minun pitää laittaa ihonhoitorutiinit taas eri tasolle, mitä ne olivat kesällä. Ihostani ja sen hoidosta kerron tässä kaupallisessa yhteistyössä yhdessä LV:n kanssa. Tämä postaus on itseasiassa jatkumoa kesäiselle aurinkosuoja-postaukselleni LV:n kanssa, suojassa auringolta – voiteilla ja varjoilla.

Avec Sofié blog l Skin care post

Moniko teistä on huomannut, että lentojen jälkeen iho menee karrelle? Luin hetki sitten artikkelin, jossa kerrottiin, että ihon kosteus tippuu jopa 37% pidemmillä lennoilla. Aika hurjaa eikö? Huomaan tosin omassa ihossani saman tien muutoksen lyhyilläkin lennoilla ja sen takia minulla on voiteet, seerumit ja maskit mukana aina kun matkustan. Joku voi pitää tätä hieman erikoisena rutiinina, mutta minä tunnen ihoni ja tiedän miltä se näyttää, jos en ole hoitanut sitä ennen lentoa, lennon aikana tai heti laskeuduttua. Mitä kosmetiikkaan tulee, minulle meikkiä tärkeämpää on se miltä ihoni näyttää sen alla.

Koska matkustan paljon ja menen aika usein ilmastosta toiseen jopa Ranskan sisällä, on ihoni koko ajan sellaisessa pienessä stressi- ja muutostilassa. Liikkumiseni takia, on tärkeää, että minulla on ihonhoitotuotteet ja -rutiinit paikoillaan, sillä jos ei näin olisi, näyttäisi suunympärysalueeni varsinkin syksyisin ja talvella hyvin erilaiselta.

Avec Sofié blog l Skin care post

Mitä kosmetiikkaan tulee, olen kaikilla tavoin sekakäyttäjä. Minulla on luonnon- sekä eksklusiivista kosmetiikkaa. Blogin takia minä olenkin onnekas, kun pääsen kokeilemaan niin paljon erilaisia tuotteita ja löydän monesti uusia lempparituotteita nimenomaan blogini kautta.

Avec Sofié blog l Skin care post

Vaikka olen sekakäyttäjä, valitsen mieluiten neutraalin tuoksuisia tai hajuttomia tuotteita, sillä saan helposti migreenin voimakkaista tuoksuista. Yksi syy miksi nimenomaan pidän LV:n tuotteista, on se, että ne ovat hajusteettomia ja varsinkin kun on sekakäyttäjä, sitä haluaa, että tuoksut eivät riitele keskenään.

Avec Sofié blog l Skin care post

Testaillessani LV:n tuotteita, omaksi suosikikseni nousi nimenomaan kosteuttava misellivesi kasvojen ja meikin puhdistukseen. Tarvitsen hellävaraisen puhdistusaineen kasvoilleni, sillä eivät seerumit ja voiteet pelasta kuivaa ihoani jos se on aiemmin hinkattu kuivaksi voimakkailla puhdistusaineilla.

Avec Sofié blog l Skin care post

Kuorin ihoni yleensä kerran viikossa, mutta jos se on oikein kuiva talvisin, kuorin sen harvemmin. Pääsääntöisesti kumminkin kerran viikossa on minun iholleni hyvä kuorintaväli. Kaikilla on omanlaisensa iho, joten jokaisen on hyvä löytää itselle ja omalle iholle se sopivin hoitomuoto.

Avec Sofié blog l Skin care post

Kaikki varmasti tavoittelevat nimenomaan sellaista hehkuvaa, pehmeää ja kimmoisaa ihoa kuivan sijasta? Meikkivoidekin näyttää paremmalta vasten kuulasta kosteutettua ja kimmoisaa ihoa, joten sen takia puhdistuksen jälkeen lisään seerumin tehokosteuttamaan ennen kuin lisään päivä- tai yövoiteen. Seerumi on itseasiassa kauniin ihon kulmakivi ainakin minulla. LV:n 30 ml kasvoseerumi on hajuton ja väritön ja sopii todella hyvin myös meikkivoiteen alle. Yleensä varsinkin meikatessa on niin monta erilaista tuotetta samanaikaisesti kasvoilla, joten on hyvä jos ainakin yksi tuotteista on neutraali, niin iho ei rasitu liikaa.

Tässä kohtaa oh hyvä mainita, etta kaikki LV:n ihonhoitotuotteet valmistetaan Suomessa ja tuotteet ovat kehitetty yhdessä Allergia- ja Astmaliiton kanssa. Eli jos olet herkkäihoinen niin kuin minä, suosittelen kokeilemaan tuotteita muiden tuotteiden rinnalla ja näkemään eron. Seerumia en voisi varsinkaan hehkuttaa liikaa kaikille meille pintakuivan ihon omaaville!

Iltaisin tankkaan kosteuttajia iholleni, sillä yö on aikaa jolloin iho saa levätä ja uusiutua. Sen takia ainakin itse koen, että tärkein ihonhoito tapahtuu nimenomaan iltaisin. Sen takia seerumin päälle laitain vielä kosteuttavaa yövoidetta. Seerumi itsessään ei minulle riitä.

Avec Sofié blog l Skin care post

Kun siis ensi kerran olet valitsemassa tuotteita, sillä silmällä, että haluat ihosi hehkuvan, mieti myös mitä voisit tehdä toisin. Voisitko kenties korvata jotkut tuotteesi olevan hajusteettomia? Voisitko myös hoitaa ihoasi voiteiden lisäksi myös seerumilla. Iho toimii samalla tavalla mitä esimerkiksi hiukset, tuotteita ja rutiineja on hyvä vaihtaa vuodenajan mukaan.

Yhteistyöhön liittyy myös arvonta. Haluaisin tietää, että mitkä tuotteet omassa kauneudenhoitorutiineissasi ovat hajusteettomia? Tai vaihtoehtoisesti, mikä olisi sellainen tuote, jonka haluaisit korvata hajusteettomalla versiolla? Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tämän postauksen kommenttiboksiin. Kommentointiaikaa on viikon verran 24.10 klo:20 asti.

Palkinnon arvo on n. 40 euroa ja tuotepakkaus sisältää nämä LV:n tuotteetpuhdistusgeeli, kosteuttava misellivesi, kuorintavoide, kosteusseerumi, kasvovoide SPF 15, yövoide, perusvoide, perusvoide Extra ja kosteusemulsio 250 ml. Näistä kolme viimeistä ovat uutuuksia: perusvoide ja perusvoide Extra ovat uudistettuja tuotteita ja kosteusemulsiossa on uusi pakkauskoko. Kilpailun säännöt löytyvät täältä.

 

You may also like

94 Comments

 1. Tällä hetkellä hajusteettomana menee deodorantti, päivä- ja yövoide kasvoille. Olen myös sekakäyttäjä, jolle voimakkaat tuoksut saavat aikaan hirveän päänsäryn. Enenevässä määrin siirtymä käynnissä kokonaan tuoksuttomiin. Hajuvedet sitten erikseen :) Miksi se muuten on HAJUvesi eikä tuoksuvesi?

  1. Heippa,

   Hyvä kysymys. Luulen että kyse on jostakin vanhoillisesta suomenkielestä jolloin ei niinkään arvotettu sanan “kauneutta”. Vähän niin kuin “kasvorasva” eikä “kasvovoide”. Itse välillä kohahdan jos näen “kasvorasvan” esiintyvän jossakin vaikka en todellakaan ole mikään kielitieteilijä :D eli pysytään tuoksuvesissä ja kasvovoiteissa :)

 2. Ainakin deodoranttini ja hiustuotteeni ovat aina hajusteettomia. Haluan, että voin käyttää lempihajuvesiäni ilman, että niiden tuoksuun sekoittuu kuivashampoon haju tai deodorantin kukkaistuoksu. Kasvovoiteessani on hyvin mieto tuoksu, joka minua ei häiritse, mutta en myöskään koskaan tarkoituksella valitse kasvotuotteitanikaan hajusteellisina. Sen sijaan tykkään, että shampoissa on jokin ihana miedohko tuoksu – omenashampoo, ah!

 3. Tämä arvonta tulikin loistavaan aikaan, kun pintakuiva ihoni alkaa muistuttelemaan itsestäni. Tällä hetkellä hajusteettomia tuotteita käytössäni ovat LV:n puhdistusgeeli ja päivävoide. Haluaisin kuitenkin, että sekä yö- että päivävoide olisivat hajusteettomia. Haittaahan ei ole vaikka kaikki kasvotuotteet olisivat hajusteettomia :)

 4. Hajusteettomia ovat tällä hetkellä miselliveteni, sekä kasvovoide. Eli ei oikein mitkään tuotteeni ole hajusteettomia :( Oli hetki, jolloin toivoin kovasti myös hajusteetonta vartalovoidetta, kun sain yliannostuksen tuoksuista. Edelleen kannatan niissä tosi mietoja tuoksuja. Hajusteettomana haluaisin korvata hiuslakan ja kuivashampoon ja kyllä moni muukin tuote saisi olla hajusteetonta!

 5. Minulla on hajustamattonana kaikki paitsi deodorantti, sekin aika miedontuoksuinen. Päätä särkee ja nenä menee tukkoon liian voimakkaista tuoksuista. Minäkin olen sekakäyttäjä, joskus olen yrittänyt käyttää yhtä tuotelinjaa / -koknaisuutta, mutta jotenkin vielä ainakaan mikään ei ole täysin vakuuttanut minua. On kiva tuoksua hyvältä ja puhtaalta, ja kosmetiikassakin kaipaan enemmän sitä “puhtauden tuoksua” kuin mitään muuta tuoksua. Hajuvesi on tietysti erikseen.

 6. Iho alkaa kummasti taas kuivumaan ja hilseilemään, eli täytyykin seuraavaksi koittaa näitä tuotteita ja tuoksuttomuus on plussaa. Mitään varsinaisesti tuoksutonta ei taida tällä hetkellä olla käytössä, mutta ei kyllä mitään voimakkaita tuoksujakaan…

 7. Ihoni on super kuiva ja herkkä, joten kaikki voiteet ja pesuaineet ovat hajusteettomia., näitä LV:n tuotteita en tosin ole vielä testannut. Muuten käytän marketti- ja eksklusiivista kosmetiikkaa sekaisin riippuen ihan tuotteesta.

 8. Yövoide olisi kiva hajusteettomana. Itseasiassa en tällä hetkellä käytä yövoidetta ollenkaan, mutta kuiva ihoni kaipaa sitä varsinkin nyt ilmojen kylmetessä. Nukahtamisen hetkellä haluan, että ympäristöni on raikas ja tuoksuton.

 9. Ei nyt varsinaisesti liity hajuttomuuteen lainkaan mutta pintakuivan ja herkän ihon omaavana liputan Macin puhdistusöljyyn. Poistaa kaiken muun lisäksi vedenkestävän ripsivärin. Eikä iho jää kiristelemään. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan jollei ole tuttu tuote

 10. Hajusteettomina menee kaikki kosmetiikka ja ihon rasvaus. Pintakuiva ihoni on herkistynyt varsinkin raskauden aikana pari vuotta sitten eri hajusteille. Eli meikit ja ihon kosteutus, kaikki hajusteettomina.

 11. Kasvojen puhdistusaine ja kosteusvoiteeni ovat hajusteettomia. Talven varalle olisi haussa tuhdimpi yövoide ja mieluiten hajusteettomana. Mitään yliherkkyyttä tai allergiaa hajusteet ei mulla aiheuta.

  Kiva postaus ja arvonta!

 12. Pyrin hankkimaan ihonhoitotuotteet hajusteettomina. Etenkin kasvorasvojen on minulle tärkeä olla hajusteettomia tai ainakin mahdollisimman miedon tuoksuisia. Olisi ihana löytää hajusteeton deodorantti, joka toimisi muös loistavasti.

 13. Hajusteettomien tuotteiden testaus olisi ihanaa, omistan muutamia tuotteita joissa on tuoksu, joten olisi ihana löytää erityisesti kasvoseerumi hajusteettomana. Ettei se riitelisi kasvoveden kanssa. Yliherkkyyttä ei ole mutta vähän tuoksuherkkyyttä on ehkä ilmassa ainakin tiettyihin aikoihin kuusta. Mene ja tiedä miksi. Onkohan kenelläkään muulla tälläistä vaivaa? Ja ihania kuvia jälleen kerran! Ja tuo kylpytakki, kerrassaan ihana!!

 14. Käytin aikoinaan aina kasvovettä, mutta tapa on jäänyt. Misellivesi, ja varsinkin tuoksuttomuus astmaiselle, olisikin mielenkiintoinen uutuus.

 15. Deodorantin vaihtaminen hajusteettomaan versioon on ollut mielessä jo pitempään, mutta en ole saanut vielä aikaan. Tuntuu sen verran vaivalloiselta ostaa jokin testiin ja jos ei löydykään hyvää, niin täytyy kituuttaa sillä sitten niin pitkään, että se on kulutettu loppuun ja kokeilla sitten seuraavaa. Mitäänhän ei pois heitetä vaikkei sopiva olisikaan! :D

 16. Täysin hjusteettomia tuotteita minulla taitaa olla vain päivävoiteeni. Mielelläni kyllä kokeilisin, ihoni on aika herkkä etenkin talvisin. Helposti sitä vain ostaa tuttuja ja turvallisia putelleja kerta toisensa jälkeen, kun tietää niiden toimivan. LV:n kasvovoiteita olen joskus käyttänyt, ja tykkäsin kyllä.

 17. Kaikki tuotteet shampoota ja hoitoainetta lukuunottamatta on hajusteettomia. Nekin hyvin miedon tuoksuisia. Kärsin atooppisesta ihosta ja nyt syksyn tullen kädet ovat kutiavat, kuivat ja kirvelevät, sääristä puhumattakaan! Kasvojen iho on pintakuiva, mutta valitettavasti saan T-alueelle epäpuhtauksia. Toinen syy hajuttomien tuotteiden käyttöön on paha migreenini. Saan kohtauksia helposti hajusteista ja esimerkiksi hajuvedet jäävät sen takia käyttämättä ja kävelen kaupungilla niin, ettei tarvitse kävellä hyvin hajustetun ihmisen lähettyvillä.

 18. Hyvä muistutus! Koska en itse ole herkistynyt hajusteille, on tuotteeni mitä sattuu, osa luonnonkosmetiikkaa hajusteilla, osa Dermosilia ym. Mutta talvisin kun iho on kuivuuden takia herkempi, tulee minunkin käytettyä enemmän hajusteettomia voiteita. Siskoni taas on herkistynyt hajusteille, niistä tulee iholle heti kutinaa. Miksi minäkään turhaan altistan itseäni jollekin ylimääräiselle…

 19. Minusta on tärkeää, että dödöni ja käsirasvani ovat hajuusteettomia.
  Pyrin siihen, että etsin uusia tuotteita hankkiessani ne hajuusteetomat versiot.

 20. Atoopikkona kaikki tuotteet ovat hajusteettomia, siksi nämä LV:n tuotteet tulisivat varmasti testiin ja käyttöön. <3

 21. LV:n tuotteista täälläkin käytössä yövoide ja misellavesi. Aivan huippuja käytössä, sopivat iholleni täydellisesti. Ja hintakin enenmän kuin kohdallaan. Seerumista olen pelkkää hyvää kuullut, sitä ei vain meidän kaupoissa ole vastaan tullut. Sitä ainakin mielelläni kokeilisin.

 22. Kiva postaus! Meillä käytetään hajusteettomia tuotteita koko perhe. Oma ihoni on samaan tapaan kuin sullakin pintakuiva, koten kosteutuksesta täytyy huolehtia tiuhaan. Vartalovoidetta ja käsirasvaa kuluu siis enemmän kuin lääkäri määrää.

 23. Just eilen kirjoitin postauksen samasta aiheesta!! Sillä erotuksella vaan, etten ole vielä löytänyt ihan kaikkia oikeita tuotteita itselleni.

  Voisin korvata minkä vaan asian hajusteettomalla, mikäli hajusteet olisivat se juttu, joka ihoani ärsyttää.

  1. Heippa Mari, luinkin sinun postauksesi ja siitä tuli mieleen muutama juttu.

   Vuonna 2010 ihoni repeytyi vähän väliä ja huuleni turposivat. Luulin olevani allerginen viinirypäleille kun söin niitä silloin paljon. Puolen vuoden jälkeen ymmärsin, että olen allerginen MAC:n sekä Clarinsin huulikosmetiikalle. Clarinsin tuotteet varsinkin harmittavat kun olen käyttänyt niitä niin kauan.

   Toiseksi, en ole voinut käyttää avoimia paitoja pitkään aikaan ja moneen vuoteen. Luulin että minulle puhkesi aiukuisiän akne. Ei se ollut akne vaan lehmänmaito. Edelleenkään en tiedä ovatko ne hormonit vaiko se lehmämerkki. Ranskassa minulla ei ole ollut mitään ongelmia maidon kanssa ja ihottuma on ollut poissa. Mutta aina kun menen Suomeen, dekolteeni repeää.

   Eli kannattaa katsoa myös mitä syö ja testata tuotteita ja katsoa mikä reagoi mihinkin :)

   1. Joo, välillä tuntuu, että maito vaikuttaisi, mutta välillä sit taas ei. Tosi outoa. Mutta ehkä se ihoni on vaan oikeasti kuiva ja herkkä! Nyt se on ainakin menossa parempaan suuntaan, kun olen käyttänyt vähemmän ärsyttäviä ja enemmän kosteuttavia tuotteita :)

 24. Kaikki kasvoille laitettavat voiteet on minulla ehdottomasti hajusteettomia, ja antiperspirantti myös. Hajua saa sitten hajuvedellä. :)

 25. Kaikki ovat hajusteettomia, kun 30 täytettyäni herkistyin kaikelle muulle. LV:tä käytössä pyykinpesuaineista hiuslakkaa .

 26. Moikka,
  Minulla kasvojen puhdistukseen käytettävät tuotteet ovat hajusteettomia.Mielelläni kotiuttaisin jälleen hajusteettomat voiteet ja deodorantin.Olen myös sekakäyttäjä ja tykkään kokeilla eri tuotteita.Joskin usein päädyn tuttuihin ja aiemmin hyviksi havaittuihin tuotteisiin :)

 27. Kasvorasva ja dödö tällä hetkellä hajusteettomia, dödö myös alumiiniton. Kasvorasvana mulla siis manteliöljyä! On ajoittain ehkä liian stydi. Haluan myös alkaa käyttää hajusteettomia shampoita ja pelkkä etikkapesukin myös kiehtoo!

 28. Mukava postaus ja tervetullut muistutuskin samalla! Pari LV:n kasvotuotetta käytössä sekä muutama muu hajusteeton hiustuote. Miedon tuoksuisia pyrin migreenikkona käyttämään mutta vielä voisi siirtyä lisää kohti täyttä tuoksuttomuutta askel kerrallaan. Luonnonkosmetiikkaan tutustuminen myös käynnissä. ☺️

 29. Ostin ennen kaikki tuoksullisina mutta kummasti kahden lapsen myötä olen kokoajan enemmän vaihtanut luottotuotteitani tuoksuttomiin versioihin :)

 30. Hajusteettomina löytyvät kaikki kasvoille laitetttavat kosmetiikkatuotteet, deodorantit, pesuaineet yms. Ihoni on herkkä ja kärsin couperousasta, joten suosin yleensä apteekkikosmetiikkaa. Myös näitä LV:n olisi kiva testata :) Ja iso plussa niille kotimaisuudesta!

 31. Hei.

  Mun lempparituotteita on apteekista Avenen hajusteettomat tuotteet sekä Favora puhdistusvaahto. LV:n tuotteista saippuat ja pyykin puhdistustuotteet! Tuo uutuus Miselli-vesi herätti kyllä kiinnostuksen, mukana olen arvonnassa. Itse en kestä mitään tuoksuja/hajuja, en edes joitakin luonnon tuoksuja. Allergisoiduin hyvin pahasti hajusteille ollessani kampaaja ja kannustankin kaikkia hajusteettomaan maailmaan. Migreenikohtaukset ja hengenahdistus mitä saan tuoksuista on ihan kamalaa :( ! Siksi on ihana että näitä täysin hajusteettomia tuotteita kehitetään koko ajan enemmän.

 32. Dödöistä on vaihtoehtona aina hajusteetonkin kaapissa. Ajatellen lähipiirin allergikkoa. Muutenkin pidän vain miedosti tuoksuvista tuotteista, enkä käytä esim. hajuvesiä ollenkaan.

 33. Hajusteettomia kosmettiikkatuotteita on jonkin verran käytössä, shampoo, hoitoaine, hiuslakka, muotovaahto, käsivoide ja seerumi. Osa LV:n tuotteista tuttuja ja hyväksi havaittuja

 34. Tällä hetkellä vain misellivesi ja dödö tuoksuttomina käytössä. LV :n seerumi kiinnostaa. täytyy hankkia, jollei arpaonni suosi. Ja jos kaikki tuotteet pään ja kaulan alueella ovat hajustettuja, niin aikamoinen tuoksujen kirjo . Itselläni perus ihonhoidossa on jo 4 tuotetta ennen varsinaista ehostusta!

 35. Silmämeikinpoistolaput ovat hajusteettomia. Päivävoiteessa on mieto tuoksu. Hiuslakka on hajusteeton, mutta käytän sitä hyvin harvoin. Haluaisin suosia enemmänkin hajusteettomia vaihtoehtoja, joten nämä LV:n tuotteet menisivät kokeiluun.

 36. Ainakin kasvojen puhdistus ja hoitotuotteet ostan mieluummin hajusteettomina, koska en ylipäätänsäkään ymmärrä esim. kasvovoiteissa hajusteiden tarkoitusta.

 37. Iho kuivuu taas selvästi, joten seerumit ja kosteusvoiteet ovat kovassa käytössä. Itsekin olen kosmetiikan sekakäyttäjä, joten mahdollisimman miedot tuoksut ja hajusteettomuus ovat plussaa niin ihon kuin esim. työnikin puolesta.

 38. Kiva lukea uusista tuotteista, en ole edes tajunnut että lv:llä on kasvojenhoito tuotteita. Tällä hetkellä minulla on hajusteeton puhdistusmaito ja emäksinen suola joka ei myöskään tuoksu.

 39. Hajusteettomat hiustenhoitotuotteet sekä kasvojen puhdistustuotteet ovat jo käytössä, mutta erilaisiin voiteisiin kaipasin vielä tuoksuttomia vaihtoehtoja. En ole mitenkään yliherkkä tuoksuille, mutta koen ne jokseenkin turhiksi tuotteissa, joiden tarkoitus on suojata ja hoitaa ihoa. Ja vaikka itse tuoksuja kestänkin, haluan omilla valinnoillani huomioida myös herkkiä ihmisiä ympärilläni.

 40. Pidän paljon tuoksuista mutta esim. dödö ja kasvovoiteet voivat olla mielestäni aivan hyvin tuoksuttomia. Tuoksua voin lisätä parfyymillä ja vartalotuoksuilla.

 41. Täällä myös yksi hajusteettomien tuotteiden ystävä! Liian voimakkaat tuoksut saa aikaan helposti migreenin. Misellivesi on parhaillaan käytössä, tykkään! Tuo seerumi kuulostaa hyvältä ja tulisi talvea vasten kyllä tarpeeseen.

 42. Olisi todella ihanaa päästä kokeilemaan myös LV:n tuotteita. Käytän paljonkin hajusteettomia sekä allergia- ja astmaliiton kanssa yhteistyössä tehtyjä tuotteita. Jokapäiväisessä käytössä ovat esim. Erisanin hoitava puhdistusgeeli, kasvovesi ja kosteuttava kasvovoide.

 43. Täällä myös hajusteettomien tuotteiden ystävä. Kaikki ihovoiteet, seerumit, meikit, saippuat ja pyykinpesuaineet ovat tuoksuttomia. Deodorantissa on hyvin mieto tuoksu, sillä hajuvettä en pysty käyttämään. Karhealle, kuivalle ja taipuisille hiuksilleni en ikävä kyllä ole löytänyt kunnollisia hoitotuotteita ja shampoota hajusteettomina. Eniten minua ahdistaa muiden ihmisten tuoksulliset pyykinpesuaineet. Välillä tuntuu että tukehtuu kun viereen istuu henkilö jolla on ihan mahdoton tuoksujen kakofonia

 44. Tämän psoriaatikon kuivalle ja herkälle iholle toimii parhaiten hajusteettomat puhdistus- ja kosteutustuotteet. Etenkin kasvoille hajusteettomat puhdistusaineet ovat osoittautuneet sopivimmaksi- ehkä siksi että hajusteettomaan on liitetty usein myös hellävaraisuus. Vartalonkosteutuksessa olen äidin oppien mukaisesti luottanut pienestä pitäen Erioiliin, joka on koostumukseltaan helposti levittyvä ja nopeasti imeytyvä.

 45. Itse myös sekoitan paljon luonnonkosmetiikkaa ja hajusteetonta kosmetiikkaa. Lievän atopian, kahden hormoneja sekoittaneen raskauden ja ihan muuten vain ärtyilevän ihon kanssa vaaditaan mielikuvitusta ja hyvä lottorivi balanssin saavuttamiseksi. Pidän lv:n deodorantista ja pesuaineista. Olisi mukava päästä kokeilemaan olisivatko ne pelastus aikuisen naisen teini-iholle ;-)

 46. Omalla kohdallani voi kysyä, että mikä tuote EI ole hajusteeton Ihoni on todella herkkä, mutta samalla epäpuhtauksiin taipuvainen. Yritän käyttää tuooteita, joista on karsittu pois kaikki ylimääräinen, kuten juuri hajusteet.

 47. Useimmiten kaikki tuotteet on tuoksuttomia, paitsi hajuvesi. Lisäksi shampoo, hoitoaine ja suihkusaippua saa tuoksua hyvin miedosti, mutta vain yksi näistä kerrallaan. Yritän kuitenkin pitää aina jonkun tuoksuvan tuotteen käytössä, ettei vaan käy niin, että kaikki tuoksut alkavat ärsyttää. Siis pientä siedätystä kaiken aikaa.

 48. Hienoa, että aidosti hajusteettomia tuotteita on olemassa, nuo LV:n olisivat kovin mieleisiä näin herkkä- ja ohutihoiselle. Miedot tuoksut eivät ihonhoitotuotteissa muuten itseäni häiritsisi mutta huomaan, että ihoni ärsyyntyy niistä. Haluaisin hajusteettoman hiuslakan sekä kuivashampoon käyttöön, varsinkin kuivashampoissa on usein hyvin voimakas ja häiritsevä tuoksu.

 49. Olen siirtynyt pikku hiljaa täysin tuoksuttomaksi -se kävi kuin varkain -ensin hiuslakat ja pyykinpesuaineet sitte muu kosmetiikka ja siivous aineet. Tuttavapiiriin tuli yksi migreeni -epikeptikko ja tuoksut aiheuttaa sille päänsäryn ja sitä kautta kohtauksen. Ite todellakin pidän huolta siitä että vierailulle en mene tuoksuvana ja ennen hänen kyläilyään karsin tuoksut pois. Huomaavaisuus kunniaan tuoksujen käytössä.

 50. Päivävoiteeni on tuoksuton. Käytän Bioderman misellevettä puhdistukseen mutta se ei taida olla ihan tuoksuton, mutta käy kuitenkin hyvin herkistyneelle iholleni. Sitä ei saa Suomesta mutta roudaan sitä aina matkoilta. Ranskassa sitä on melkein joka apteekissa, suosittelen kokeilemaan. Mukana arvonnassa!

 51. Käytän hajuvettä lähes päivittäin, enkä halua että hajuveden ja muun kosmetiikan tuoksut sekoittuvat keskenään. Suosin siis mahdollisuuksien mukaan miedosti hajustettuja tai täysin hajusteettomia tuotteita. Harmi ettei hajusteeton tuote ole aina muilta ominaisuuksiltaan se lemppari… LV:n 24h kasvovoide on hyvä tuote reissussa, voide toimii omassa nassussani sekä yö- että päivävoiteena.

 52. Oikeastaan kaikki kasvoille laitettavat aineet saisivat olla mahdollisimman luonnollisia ja hajusteettomia. Itselläni todella haastava iho, poskipäillä paljon miliumeja enkä vieläkään tiedä miten niiden synnyn estäisi.

 53. Tuo seerumi olisi kyllä ehdottomasti kokeilun arvoinen!

  En ole ennen hirveästi kiinnittänyt huomiota hajustettuihin ja hajustamattomiin tuotteisiin, vaikka luultavasti olisikin pitänyt vaikean atooppisen ihottuman takia. Nyt tutun suosittelujen myötä onneksi vaihdoin hajustetetut kampaamon shampoot apteekin mietoon hajustamattomaan versioon ja eron on kyllä huomannut. Kasvojen iho tarvitsee kyllä edelleen kaiken kosteutuksen ja siksi tuo seerumi kuulostaisikin todella hyvältä, kun sellaista ei ole tullut vielä testattua.
  Lumenen hyaluronihappo oli yksi suosikeistani, mutta brändin uudistuksen myötä hajusteita oli lisätty ko. tuotteeseen niin paljon, että uusi purkki lojuu käyttämättömänä kaapin pohjalla.
  Nyt on silmänympärysvoidekin kohta loppumassa, josta tulikin mieleen, että olisiko sinulla hyvää silmänympärysvoidetta suositeltavaksi?

 54. Ilman hajusteita pakko mennä ja eikä muu perhe saa myöskään käyttää. Aikuisiän allergiat ja hajuherkkyys. Onneksi nykyään löytyy hyviä tuotteita ilman hajusteita ja jotka on samalla tehokkaita mutta hellävaraisia, myös edullisuus on näissä plussaa. LV :n nimeen täällä vannotaan.

 55. Tällä hetkellä tulee mieleen vain kaksi hajusteetonta tuotetta, shampoo ja apteekin perusvoide. Vai liekö sekään täysin hajusteeton… Haluaisin kyllä mahdollisimman monen tuotteen vaihtaa hajusteettomaan, herkän atooppisen ihon vuoksi!

 56. Aika pieni osa käyttämistäni tuotteista on hajusteettomia. Ainoana tulee mieleen antiperspirantti. Vartalovoiteissa hajustettomuus on erityisen hyvä juttu, koska niitä levitetään isolla alueelle ja tuoksuyliherkkiä on jokaisessa työyhteisössä.

 57. Hajusteettomana aina kropan kosteusvoide ja deodorantti. Shampoona käytän oliivisaippuaa, joka ei jätä hiuksiin mitään tuoksua pesun jälkeen (pieksee muuten monet kalliit shampoot ihan 6-0, suosittelen testaamaan). Arkikäytössä tykkään suihkauttaa vain minimaalisen määrän jotain mietoa tuoksua esim. hiuksiin, enkä halua, että deodoranttini tai muut käyttämieni tuotteiden tuoksut jyräävät sen alleen.

 58. Kasvovoiteet, joita käyttää lähes päivittäin, ja usein myös seerumit ym. kasvoille laitettavat. Herkkä iho muutenkin, niin ei halua kuormittaa liikaa.

 59. Itse valitsen myös aina hajusteettomia tuotteita ihonhoitoon. Kuivasta sekä hieman atopiaan taipuvaisesta ihosta kärsivänä koen juuri tuon tärkeäksi.
  Hienoa on että juuri tällaisia tuotteita valmistetaan myös meillä Suomessa.:)

 60. Pääasiassa kaikki käyttämäni kosteusvoiteet ovat hajuttomia ja sitten on hajuvedet erikseen. Käsivoide on ainoa, jossa pidän hajusteesta. Olen huomannut että hajusteet eivät sovi herkälle iholle. Lv sarjasta hyviä kokemuksia

 61. Käytän kasvoille ainoastaan mietoa puhdistusvaahtoa ja Aqualan voidetta, tuoksuttomia molemmat. Mitään muuta kosmetiikkaa en käytä enkä tarvitse, mutta koko perheen käyttöön tulisi tarpeeseen LV-paketti.

 62. Käytän Vichyn tuotteita ja Lv:n kasvovettä. Hajusteet eivät ole minulle ongelma, mutta kasvojen ihon pintakuivuus on iso haaste.

 63. Mulla on käytössä hajusteeton misellivesi, puhdistusgeeli ja kasvovoide. Olen tykännyt todella paljon, ja olen huomannut että hajusteettomat tuotteet jättävät paremman olon kun voimakkaasti hajustetut vaikka en pidä itseäni kovin tuoksuherkkänä. Tuoksuvesiä olen huono käyttämään: pelkään että tulen huonovointiseksi niistä vaikka omistankin viisi todella ihanaa tuoksua :)

 64. Käytän todella vähän kosmetiikkaa, koska olen (laiska ja ) hajusteherkkä. Kasvorasvani on hajusteeton. Dödön, shampoon ja hoitoaineen valitsen sen mukaan “mitä vähemmän tuoksuu, sen parempi”, mutta jostain syystä en ole edes ajautunut hajusteettomiin vaihtoehtoihin. Hiuslakat ja hajuvedet olen jättänyt kauppaan.

 65. Pyykinpesuaineissa olen ollut vannoutunut LV:n käyttäjä jo useamman vuoden. Ihonhoitotuotteet ovat kummasti jääneet pimentoon itseltäni, joten olen vasta tutustunut kuorintageeliin, joka osoittautui toimivaksi itselläni. Hajusteettomuus on plussaa sekin!

 66. Tuoksutonta dödö, kasvovoide 24h. Välillä käytän myös miedosti tuoksutettuja, vahvoja tuoksuja en siedä. Silmät vuotaa ja iho ärhäkkä. Voisin kyllä kokeilla myös LV:tä

 67. Helpompi sanoa omista ne, joissa on hajustetta eli hajuvesi ja yksi dödö. lisäksi miehellä ja lapsilla on hajustettu suihkusaippua käytössä. Eli kaikki muut ovat hajusteettomia, pyykinpesuaineista tiskaukseen ja omaan pesemiseen sekä rasvaukseen :)

 68. Käytän hajusteetonta suihkusaippuaa, shampoota ja perusvoidetta. Mieluusti vaihtaisin vaikka kaikki kosmetiikkatuotteeni hajusteettomiksi.

 69. Pyrin valitsemaan kaikki paitsi hajuveden tuoksuttomana versiona:) Sopivaa hajusteetonta kuivashampoota en ole vielä löytänyt:/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*