Täällä taas

Olen pahoillani tästä pienestä blogitauosta, mutta siihen on hyvä syy. Kirjoittelin teille alkuviikosta tästä kasvaneesta histamiini intoleranssista ja valitettavasti oireeni pahenivat torstaina niin paljon, että jouduin sairaalaan. En nukkunut ollenkaan moneen päivään ja tuntui että sydän tulee ulos kehostani, niin päätin kesken työpäivän, että nyt olisi ehkä aika mennä sairaalaan tutittavaksi.

avec sofie blog l get shit done

Onneksi Luxemburgissa on mitä mahtavin sairaanhoito ja pääsin heti kaikkiin kokeisiin. Mitään hälyttävää ei ole löytynyt, mutta sydäntäni tutkitaan ja sitä miten eri ruoka-aineet vaikuttavat sydämeni rytmiin. Sen takia olen luvan kanssa juonut lasin samppanjaa, syönyt suklaata, banaania ja marjoja. Rapuja en valitettavasti uskalla syödä, kun niistä olen saanut pahimmat oireeni ja olen alkanut pelkäämään niitä niin paljon.

On niin omituista miten tällainen tila voi kehittyä ihan yhtäkkiä ihmiselle, jolla ei ole mitään suurempia ongelmia ruoan kanssa ikinä ollut. Ihan histamiinitonta ruokavaliota on vaikea varmasti noudattaa, mutta pahimmat ruoka-aineet pidän nyt poissa elimistöstäni varmasti, sillä en halua kokea tällaisia oireita enää.

Mitään tiettyä hoitokeinoa ei kai tähän oikein muuten ole kuin, että on syömättä ja juomatta mitään missä on korkea histamiinipitoisuus. Ehkä oireetkin vähenevät, kun on syömättä suklaata, sushia ja mereneläviä koko ajan. Sampanjan ja valkoviinin jätin jo kesällä, mutta totta kai joulun ja uuden vuoden tienoilla tuli juhlittua, niin kuplia kului lasillisia ja samalla histamiinitasot nousivat. Luulin, että tilanne olisi parantunut tipattoman tammikuun takia, mutta ei.

Mitään hätää ei ole, nyt pitää vain oppia syömään oikein ja sillä tavalla mikä sopii omalle keholle :)

You may also like

6 Comments

 1. Paranemisia sohvi! Kyllä sen skumpan ja ravut voi ihan mainiosti jättää pois ruokavaliosta, kunhan terveys säilyy!
  Skumppa ja ravut nyt muutenkin on sellaista juhlaruokaa, että ei tuo varmasti omaan arkeesi nyt niin paljoa vaikuta :)

  1. Heippa,

   niin voi. Pitää vaan ymmärtää mitkä ovat ne ruoka-aineet jotka sopivat itselle.

   Alkoholin kanssa ei niinkään harmita, mutta sushia syön monta kertaa viikossa ja sille pitää löytää korvaaja :)

 2. Sydänoireet on aina hyvä tutkia. Oli syy sitten ruokavaliossa, stressissä tai muussa. Olen itse sydänpotilas, ja sain oppia kantapään kautta, että kaikki flunssat pitää hoitaa hyvin, ennen kuin lähtee juoksulenkille, ym. Itseään pitää kuunnella ja antaa luvan myös levätä. Ja sen yleensä unohtaa, kun on kiire ja täytyy vielä tehdä pari asiaa, saati sitten, että voisi antaa hommien kasaantua, kun huilaa… Histamiiniongelman tunnistan myös, ja samppanjasta kieltäytyminen on ollut minulle vaikeinta. Kaikkein tärkeintä on pitää huolta itsestään.
  Kiitos todella kivasta blogista! Nyt tsemppiä!

  1. Niin on. Olin vain torstaina niin väsynyt siihen kun en ollut nukkunut ollenkaan moneen päivään ja en pystynyt keskittymään mihinkään ja tuntui kun sydän pomppailisi miten sattuu.

   Mietin että johtuiko nämä tämän viikon kierrokset nimenomaan siitä kun olen juossut koko viime viikon ja ollut vähillä unilla koko ajan.

   Olen todella pahoillani, toivottavasti olet saanut oireesi kuntoon ja voit paremmin.

   Niin, pitää antaa itselle aikaa myös huilata :)

 3. Hei, samanlaisia oireita oli minullakin. Kohtaukset tulivat illalla /nukkumaam mennessä. Sydän hakkasi, oli tosi huono olo, pyörrytti makuullakin, kohtaukset kestivät yleensä 2-3 tuntia. Sitten aloin miettimään illan syömisiä. Yhdistin lakritsiin ja salmiakkiin, joita otin illalla kun minulla on niin matalat verenpaineet. Lääkäriin menin muissa asioissa ja kerroin kohtauksista. Lääkäri ottikin ne tosissaan ja kertoi lakritsisyndroomasta.
  Verikokeissa arvot olivat pielessä ja meni 3kk kun veriarvot olivat normaalit. Nyt en ole 2 vuoteen syönnyt lakua enkä salmiakkia, eikä yhtäkään kohtausta ole ollut.

  1. Heippa,

   oh no. Salmiakki ja lakritsi ovat paheeni ja syön niitä melkei joka päivä. Olen vain itse huomannut miten ne kohtaukset tulevat niinä päivinä jolloin olen syönyt rapuja tai juonut viiniä.

   Pitää löytää balanssi syömisissä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*