Sydämiä sulattava pata

 

Tällä padalla sulatin aikoinaan poikaystäväni sydämen ja itseasiassa, tällä padalla olen sulattanut niin kavereiden kuin heidänkin poikaystävien sydämet. Rakkautta ensi silämäyksellä  haarukallisella. Teimme viime sunnuntaina burgundinpataa ja sillä välin kun me teimme pitkän kävelylenkin aurinkoisessa talvi-ilmassa niin pata oli uunissa. Kun saavuimme takaisin kotiin, niin meitä vastassa oli ihan mielettömän herkulliset tuoksut.

Resepti:

Padan tulisi olla tilavuudeltaan vähintään 4 litrainen. Kuvissa näkyy synttärilahjaksi saatu Hackmanin Brasserie-pata (4,5l).

n.800 g naudan paistia, 150g pekonia (voi myös jättää pois), 250g herkkusieniä, 10 pikkusipulia, 5 porkkanaa, 8 perunaa, 1 pieni palsternakka,5 dl kasvislientä, 4 dl punaviiniä, valkosipulinkynsiä maun mukaan, 3 laakerinlehteä, tuoreita timjaminoksia, suolaa ja  mustapippuria.

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kuori ja pilko porkkanat, perunat ja palsternakka. Paloittele liha ja ruskista se osissa pannulla ja lisää lihapalat pataan. Ruskista pekonin palat, pikkusipulit ja herkkusienet ja lisää ne pataan lihapalojen sekaan. Lisää porkkanat, perunat, palsternakat ja valkosipulinkynnet pataan muiden ainesten joukkoon. Kaada punaviini ja kasvisliemi ainesten päälle. Lisää vielä suolaa, pippuria, laakerinlehdet ja timjaminoksat. Paista pataa 125-150 asteessa vähintään kaksi tuntia, mutta mielellään enemmän. Itse pidin pataa uunissa reilu 4 tuntia, jolloin lihasta tuli todella mureaa.

Beef Burgundy- Boeuf Bourguignon

Almost seven years ago I melted my boyfriend’s heart  with beef burgundy. It was love for the first sight  dinner. Since that day I have melted my friends hearts and maybe a little bit of their boyfriends hearts as well with my beef burgundy stove.

Recipe:

800g of beef, 150g of bacon, 250g mushrooms, 10 small onions, 5 carrots, 8 potatoes, 1 small parsnip, 5 dl of vegetable broth, 4 dl of red wine, garlic cloves, 3 bay leaves, fresh thyme, salt and black pepper.

Heat the oven to 150 degrees. Peel and chop the carrots, potatoes and parsnips. Cut the meat into pieces and fry those a little bit. Put those fried beef pieces into pot. Fry bacon pieces, small onions and mushrooms and add them into the pot with cut meat pieces. Add cut carrots, potatoes, parsnips and garlic into the pot with other ingredients. Pour the red wine and vegetable broth over the ingredients. Add salt, pepper, bay leaves and thyme. Bake the casserole in 125-150 ° C for at least two hours, but preferably more. I let my stove to stay in the oven over 4 hours. The meat got absolutely tasty and tender.  Santé!

 

You may also like

38 Comments

 1. Oi että ! Olen halunnut jo pitkään löytää täydellisen Boeuf Bourguignon ohjeen ja noita kuvia katsellessa taisin sen löytää (:

 2. Oi että ! Olen halunnut jo pitkään löytää täydellisen Boeuf Bourguignon ohjeen ja noita kuvia katsellessa taisin sen löytää (:

  1. Heii!
   No arvaappa kenen toivomuslistalla on myös se pata?? Ei Hackmanin pata ole ollenkaan huono vaihtoehto, mutta ruokapöydässä se Sarpaneva näyttäisi vain niin kauniilta ;) Ulkonäkö on näissä kattiloissa ja kasareissakin jo melkein puolet annoksesta.. Mutta kyllä mä pärjään tuolla Brasseriellani oikein hyvin.

   Unelmieni kattilasarja on Iittalan Tools, ne kattilat on vaan niin kertakaikkisen kauniita.

 3. Miten herkullisen näköistä! Olenkin kaivannut herkullista pataruokaohjetta. Omistan hienon padan, jota käytän ehkä kerran vuodessa. Viikonloppuna meillä syödään tätä! Kiitos! :)

 4. Miten herkullisen näköistä! Olenkin kaivannut herkullista pataruokaohjetta. Omistan hienon padan, jota käytän ehkä kerran vuodessa. Viikonloppuna meillä syödään tätä! Kiitos! :)

 5. Heii!No arvaappa kenen toivomuslistalla on myös se pata?? Ei Hackmanin pata ole ollenkaan huono vaihtoehto, mutta ruokapöydässä se Sarpaneva näyttäisi vain niin kauniilta ;) Ulkonäkö on näissä kattiloissa ja kasareissakin jo melkein puolet annoksesta.. Mutta kyllä mä pärjään tuolla Brasseriellani oikein hyvin.Unelmieni kattilasarja on Iittalan Tools, ne kattilat on vaan niin kertakaikkisen kauniita.

 6. Hei, kyselisin vanhemmasta postauksestasi, “Home Sneak Peek”, mistä ihanan kiviseinän materiaali on hankittu?
  Onko mahdollista kysellä ystävältäsi?

  Terveisin M.

 7. Hei, kyselisin vanhemmasta postauksestasi, “Home Sneak Peek”, mistä ihanan kiviseinän materiaali on hankittu?Onko mahdollista kysellä ystävältäsi?Terveisin M.

 8. Halusin tulla tänne vaan kiittämään tästä mahtavasta reseptistä!
  Todellakin poikaystäväni sydän sulasi sunnuntai-iltana kun tuli kotiin ja pääsi tätä maistelemaan. Ja mun sydän vähän suli myös vaikka itse sanonkin ja myös sydän sulasi sille että resepti ei olliutkaan mikään maailman vaikein vaikka eka niin kuvittelinkin.
  Tänään on vielä ruokaa jäljellä ja maku taitaa olla vieläkin parempi :P

  Kiitos vielä kerran että jaiot tän reseptin täällä meille lukijoillekin!

  1. Hei,

   Voi miten ihana kuulla, että teillä tykättiin tästä padasta! Pataruoat on ehkä kaikista helpoimpia, kun kaikki laitetaan vaan samaan pataan. Huoli pitää pitää ainoastaan lämpötilasta :)

   Se on muuten totta, että maku on seuraavana päivänä vielä parempi, kun ainekset ovat saaneet vetäytyä mausteitta ja yrteissa :)

   Ei mitään <3 Se on minun iloni!

 9. Halusin tulla tänne vaan kiittämään tästä mahtavasta reseptistä!Todellakin poikaystäväni sydän sulasi sunnuntai-iltana kun tuli kotiin ja pääsi tätä maistelemaan. Ja mun sydän vähän suli myös vaikka itse sanonkin ja myös sydän sulasi sille että resepti ei olliutkaan mikään maailman vaikein vaikka eka niin kuvittelinkin.Tänään on vielä ruokaa jäljellä ja maku taitaa olla vieläkin parempi :PKiitos vielä kerran että jaiot tän reseptin täällä meille lukijoillekin!

 10. Hei, Voi miten ihana kuulla, että teillä tykättiin tästä padasta! Pataruoat on ehkä kaikista helpoimpia, kun kaikki laitetaan vaan samaan pataan. Huoli pitää pitää ainoastaan lämpötilasta :)Se on muuten totta, että maku on seuraavana päivänä vielä parempi, kun ainekset ovat saaneet vetäytyä mausteitta ja yrteissa :)Ei mitään <3 Se on minun iloni!

 11. Tää vaikuttaa tosi hyvältä ohjeelta. Itse olen aina tehnyt burgundinpataa mun mummin ohjeella, mikä on muuten aika samanlainen, kuin tämä, mutta siinä tehdään suuruste voilla ja vehnäjauhoilla, enkä ole siinä oikein ikinä onnistunut. :D

 12. Tää vaikuttaa tosi hyvältä ohjeelta. Itse olen aina tehnyt burgundinpataa mun mummin ohjeella, mikä on muuten aika samanlainen, kuin tämä, mutta siinä tehdään suuruste voilla ja vehnäjauhoilla, enkä ole siinä oikein ikinä onnistunut. :D

 13. Ooh, itse olen saamassa aika tärkeän herravieraan viikonlopuksi, ja pitääkin kokeilla tuota yhdistelmää, kävelyretki + uunissa hautuva pata, ja katsoa miten herran sydän sen leikin kestää ;) Aina Julie&Julia leffan näkemisen jälkeen on myös aina tämä pata houkuttanut.

 14. Ooh, itse olen saamassa aika tärkeän herravieraan viikonlopuksi, ja pitääkin kokeilla tuota yhdistelmää, kävelyretki + uunissa hautuva pata, ja katsoa miten herran sydän sen leikin kestää ;) Aina Julie&Julia leffan näkemisen jälkeen on myös aina tämä pata houkuttanut.

 15. No toivottavasti tällä onnistut :)Muista pitää pataa KAUAN aikaa uunissa, mitä kauemmin niin sen parempi :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*