Suuri Etelä-Ranska -postaus: Minne paikkoihin kannattaa mennä viikon lomalla

Avec Sofié blog Etelä-Ranska: mitä tehdä ja missä syödä ja missä asua.

Etelä-Ranska on ilmeisesti tänä vuonna teidän lomakohteenne. Etelä-Ranskaan  liittyviä postauksia minulta pyydetään jatkuvasti varsinkin näin kesälomakautena, mutta varsinkin viimeisen kolmen viikon aikana olen saanut kymmenittäin kyselyitä. Olen vinkkejä aika paljon kirjoitellutkin ja ne löytyvät South of France -tagin alta. Olen yrittänyt katsoa, että kaikki teille relevantit postaukset nimenomaan löytyy tuon tagin alta, jotta niiden selaaminen olisi helpompaa. Tämän postauksen toteutan ehkä vähän eri lailla mitä normaalisti ja koostan omat suosikit nyt yhteen postaukseen. Viime kesänä koostin toivepostauksen teidän kysymyksistä ja Lomalle Etelä-Ranskaan: Toivepostaus Q&A -muodossa löytyy myös blogista.

Mitä Etelä-Ranskaan tulee, ohjenuorani on, että ei kannata yrittää mahduttaa kaikkea viikon lomaan. Joko olet Nizzasta oikealla puolella tai vasemmalla, mutta kaikkia paikkoja ei kannata yrittää saada mahtumaan viikkoon, tai muuten voi loma mennä autoiluksi. Eli suosittelen miettimään viikolle, vaikka kolme paikkaa missä haluaa käydä, jotta ehtii myös lomailla.

Avec Sofié blog Etelä-Ranska: mitä tehdä ja missä syödä ja missä asua.

Missä yöpyä Etelä-Ranskassa?

Kysymyksen missä kannattaa yöpyä saan varmastikin 100 kertaa vuodessa. Itselläni ei ole Nizzasta tai vaikka Antibesistä vinkkejä, mutta on muutama paikka, joissa olen ollut yötä Etelä-Ranskassa. Talon vuokraamista myös kannatan, mutta minulla ei ole siihen sen kummempia vinkkejä. Eli Air BnB:n tarjonta kannattaa katsoa. Tässä kumminkin omat suosikkini Rivieralle ja Provenceen.

La Mas Cadille on ihana hotelli Mouginsin kylässä lähellä Cannesia ja olimme siellä viime kesänä muutaman yön. Paikka ei ole ehkä se sopivin lapsiperheille, vaan pariskunnille ja häämatkalaisille. Hotellista löytyy myös Michelin tähdillä varustettu ravintola, jota suosittelen kokeilemaan.

Avec Sofié blog Etelä-Ranska: mitä tehdä ja missä syödä ja missä asua.

Jos ajelette Provencee, suosittelen Design B&B:tä keskellä ei mitään. Metafort B&B ei ole myöskään leikki-ikäiselle se optimi, sillä hotelli on kaukana kaikesta. Itse tosin rakastuin juurikin siihen, että Internet ei toiminut kunnolla ja että olin kaukana kaikesta keskellä vuoristoa. Metafort on noin 3 tunnin ajomatkan päästä Nizzasta ja paikka on täydellinen, jos pitää rauhasta, tykkää grillata omat ruokansa, nukkua tähtitaivaan alla ja olla paahtavassa auringossa.

Avec Sofié blog Etelä-Ranska: mitä tehdä ja missä syödä ja missä asua.

Aix-en-Provence:ssa yöpyisin Le Pigonnet -hotellissa.  Hotelli on aivan ihana paikka olla ja hotellissa on nimenoaan sellaista vanhanajan glamouria. Le Pigonnet -hotellista löytyy myös ravintola, joten sinne voi pistäytyä ihan vain drinkeillekin.

Beach clubs

Jos haluaa käydä hotelleissa lounaalla tai vaikka spassa, niin Saint-Jean-Cap-Ferratin Grand Hotel tai Antibesin Hotel du Cap-Eden-Roc ovat ihania hotelleja päiväkäyntiä varten. Päivä uima-allasalueella on n.100 euroa ja on ainakin minusta jokaisen euron arvoinen, sillä harvoin sitä pääsee noin upeissa maisemissa oleilemaan auringossa. Grand Hotellin palvelun taso on ihan mieletön ja harvemmin kukaan on aiemmin tullut pyyhkimään aurinkolaseja aurinkovoiteista. Liian hyvä palvelu -postaus avaa palvelukokemusta tässä hulppeassa hotellissa. Kun on kerran kokenut tällaisen palvelukokemuksen, niin on vaikea enää kyllä odottaa mitään enempää.

Avec Sofié blog Etelä-Ranska: mitä tehdä ja missä syödä ja missä asua.

Jos eivät hotellien uima-allasalueet kiinnosta, kannattaa lähteä rannan tuntumaan beach clubeille. Omalta rannalta Villefranchesta löytyy yksi toissa vuonna avattu, jossa on paras ja modernein menu. Saint-Jean-Cap-Ferratista löytyy vakiopaikkani, eli Plage Passable sekä Paloma Beach. Viime kesän löytö oli Anjuna joka on Èze Bord du Mer:ssä.

Avec Sofié blog Etelä-Ranska: mitä tehdä ja missä syödä ja missä asua.

 

Laventelipellot?

Mennäkö laventelipelloille, kun ollaan Etelä-Ranskassa? Tätä asiaa miettii teistä monikin. Suosittelen harkitsemaan kahdesti, jos lomaa on vain viikko, sillä pelloille on ajomatkaa sellainen 3 tuntia ja peltoja saa etsiä jonkun aikaa. Nyt on vielä aika laventeleille, mutta elokuussa en suuntaisi enää pelloille, sillä laventelit ovat kerätty silloin jo talteen. Eli vaikka kuvat pelloilta näyttävät hyvin sieviltä, on niille pääseminen ja niiden löytäminen aika työlästä. En siis suosittele, että pelloille lähtee päiväreissulle, vaan silloin kannattaa yöpyä Aix:ssa. Lavender fields in Provence -postauksesta voitte lukea lisää.

Viinitaloille?

Jos olette ajelemassa laventelipeltoja kohti, menisin Château d’ Esclans -viinitilalle. Viinitiloja on Provencessa paljon, joten kannattaa miettiä, että minne talolle haluaa mennä ja mikä osuu sille omalle reitille.

Avec Sofié blog Etelä-Ranska: mitä tehdä ja missä syödä ja missä asua.

Shopping?

Mitä ja missä kannattaa tehdä ostoksia? En tiedä mistä johtuu, mutta itse menen yleensä tekemään ostokseni Nizzaan. Ja nyt en siis puhu ruokaostoksista. Nizzasta löytyy minusta parhaiten kaikki mitä minä etsin. Lempparisisustuskauppani on Flamant joka on 10 minuutin kävelymatkan päässä Galeries Lafayettelta. Kenkäni ostan Jean Charlesista, joka sijaitsee Avenue Verdunilla. Jos haluaa niin sanotusti jenkkimäisen ostoskeskuksen ulkotiloissa, menisin Polygone Rivieraan. Polygonessa on myös lapsille tekemistä, joten kukaan ei tylsisty, vaan kaikille on tekemistä. Polygoneen ajaa noin 45 minuutista Nizzasta.

Avec Sofié blog Etelä-Ranska: mitä tehdä ja missä syödä ja missä asua.

Päiväretket

Mihin tehdä päiväretkiä? Etelä-Ranskassa etäisyydet ovat suhteellisen lyhyitä, joten voit olla aamulla Nizzassa rannalla, mennä lounaalle Monacoon sekä illalliselle Antibesiin. Päiväretkien sijainti riippuu varmasti todella paljon siitä mitä lomalta haluaa ja ollaanko lomalla kahdestaan vai lasten kanssa. Jos pitää  hulppeista näkymistä ja vanhan kylän fiiliksestä Mougins, Saint-Paul de Vence tai Èze ovat ihania paikkoja päiväretkiin. Menton on myös oma suosikkini ja sieltä löytyy yksi maailman parhaimmista ravintoloista, Mirazur. Mirazur on Ranskan paras ravintola ja maailman kolmanneksi paras ravintola vuonna 2018.

Avec Sofié blog Etelä-Ranska: mitä tehdä ja missä syödä ja missä asua.

 

Tein viime kesänä päiväretken myös Saint- Tropeziin ja pidin kylästä todella paljon, vaikka mielikuvani olivat kaupungista todella muoviset. Saint-Tropezissa yöpyisin White 1921 -hotellissa sekä kävisin Diorin Dior Des Lices -kahvilassa. Tie Saint-Tropeziin voi olla hieman tukkoinen kesä- ja heinäkuussa, joten lähtisin ajamaan Sainte-Maximeen aamulla, ja menisin Saint-Tropeziin veneellä välttääkseni isoimmat ruuhkat.

Avec Sofié blog Etelä-Ranska: mitä tehdä ja missä syödä ja missä asua.

Teen usein myös päiväretkiä Cannesiin ja Antibesiin ja jos olette esimerkiksi Nizzassa, pääsee Cannesiin todella kätevästi junalla (niin kuin mihin tahansa paikkaan Etelä-Ranskaan). Cannesissa käyn yleensä mieheni lempipaikassa syömässä. Perinteinen ranskalainen ravintola, La Gavroche, on juuri sitä mitä ranskalainen bistro on parhaimmillaan. Ranskassa kokee usein ruoan kanssa pettymyksiä, mutta La Gavroche on aivan ihana, jo monessa eri polvessa toimiva ravintola.

Monaco

Monaco on varmasti monen listalla, kun mennään Etelä-Ranskaan. Itse en ole paikan suurin fani ja kovasti ihmettelen, että jos pelkästään siellä on viikon lomalla. Monaco on loppujen lopuksi aika tylsä paikka. Mutta nämä matkailujutut ovat niin henkilökohtaisia, että onneksi Etelä-Ranskasta löytyy kaikille jotakin.  Jos käyn Monacossa, menen syömään lempiravintolaani Mozzaan, käyn lounaalla Nikki Beachin kattoterassilla tai Nobussa. Jälkiruoalla ja kuplilla Hôtel Hermitage Monte-Carlossa sekä illallisella Buddha Barissa.   Monacossa järjestetään todella paljon erilaisia konsertteja ja kurkkaisin ne kaikki nyt kesällä, sillä viime kesän Jamie Cullumin konsertti oli ehdottomasti yksi kesän ihanimmista illoista. Jos haluat uimaan, menisin joko Nikki Beachille tai Monte-Carlo beach clubille. My Monaco picks -postaukseen pääsette tästä. 

 

Autoilu

Olen lähinnä oppinut ajamaan kunnolla autoa vasta Etelä-Ranskassa. Ehkä vähän huono juttu(!). Ajokulttuuri on suhteellisen aggressiivinen ja liikenteessä on muitakin kuin autoja niin joutuu olemaan aika suhteellisen tarkkana. Jos mahdollista, niin välttäisin isoimpia teitä ja nauttisin serpentiinireiteistä, sillä pienimmillä teillä voi nauttia kauniista maisemista ja äkäisiä ranskiksia on vähemmän. Olen kirjoittanut postauksen liittyen autoiluun ja siihen pääsette tästä. Provence autoillen -postaukseen pääsette tästä.

Avec Sofié blog Etelä-Ranska: mitä tehdä ja missä syödä ja missä asua.

Toivottavasti näistä oli apua, mutta mielelläni vastaan enemmänkin kysymyksiin, mutta toivon, että kysytte nimenomaan blogissa niin muutkin näkevät tärkeät tärpit sekä infot. Suosittelen myös lukemaan  postauksiani South of France -tagin alta, sillä sinne olen kirjoitellut postauksia esimerkiksi Rotchildin upeasta villasta häiden alla , Grassesta  tai Villa Ephrussi de Rothchildin kukkaloistosta myös muita kesälomalaisille tarkoitettuja postauksia. Tätä postausta kirjoittaessa on päässyt itsekin ihan lomatunnelmaan. Viikko vielä niin sitten alkaa minun lomani :)

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

12 Comments

 1. Ihana postaus, kiitos! 🌸Nyt pakkausta yms mutta huomenna lento ja Cote d’Azur – suoraan Ranskan kansallispäivään!

  Uskon, että ihana loma tulossa.
  Meillä lapset odottaa beach clubeja, huonepalvelua ja Ferrareita, joita Monacossa on ainakin riittävästi.

  Meidän perhe on silleen vähän erikoinen, että me on aina tehty, mitä aikuiset on halunneet ja hirveen harvoin lapsille erikseen tehtyjä paikkoja. Nizzassa Matisse Museo ja Monacossa merimuseo, Monaco Beach Club kun se on hienoin beach Club missä olen ollut, Casino, Hotel de Paris, ruhtinaanlinna, Nobun sushit jne. Kaikki on aina kyllä viihtyneet, vaikka ei olla kovin lapsiperhematkailjoita ja nyt lapsetkin on isoja (10-16v).

  Ihanaa lomaa teille Nykkiin!!!!

  1. Niin ihanaa! Olen kesäleskenä ja mietin, että miksi ihmeessä en lähtenyt etätoimistolle Rivieralle täksi viikoksi? Missaan kaikista tärkeimmät päivät.

   No varmasti on. Kansallispäivänä on yleensä ollut vaikka mitä tapahtumia, mutta en osaa sanoa että missä on mitäkin tänä vuonna. Ne juhlat ovat vähän muuttuneet sen muutaman vuoden takaisen iskun takia.

   Jos joskus saamme lapsia, toivon, että me eletään samalla tavalla mitä te. Jokainen tietysti toimii kuten parhaaksi näkee :)

   Voi ne on jo niin isoja! No mutta he viihtyvät varmasti kun näkevät autoja ja uima-altaita.

   Kiitos, vielä on hieman puurrettavaa
   :D

  2. Minäkin halusin tulla huikkaamaan, ettei lapsen kanssa matkustamisen välttämättä tarvitse olla niin erilaista kuin pariskunnankaan. Toki Le Mas Cadillen kaltainen paikka voi tulla kalliiksi, jos on vaikka kolme lasta ja tarvitsee useamman huoneen ;) Me olemme kuitenkin matkustaneet yhden lapsen kanssa aika lailla kuten ennenkin, jopa ehkä vähän paremmin.

   Koen hankalaksi, jos välillä kysytään, onko paikka lapsiystävällinen, sillä se tarkoittaa niin eri asioita eri ihmisille! Yhdelle se tarkoittaa lastenkerhoa, toiselle mahdollisuutta kokata itse ateriansa ja kolmannelle vain sitä, että hotellista saa lastensängyn.

   Kiinnostaisi kuulla, mitä itse ajattelet lapsimatkailijoista? Vaikuttaa, että suositte hyvätasoisia majoituksia ja ravintoloita – ärsyttääkö siis, jos aamupalalla joudut kuuntelemaan naapuripöydässä lasten hihkumista tms.? Olemme vieneet lapsen aika lailla kaikkialle – toki mahdolliset häiriöt minimoiden – joten kiinnostaisi näkökulma tilanteen toiselta puolelta :)

   1. Heippa,

    ei tarvitsekaan, mutta monille se on hyvin erilaista. Toiset lähtee reppureissaamaan kolmekuukautisen kanssa, ja toisia ei saa edes Eurooppaan yksivuotiaan kanssa. Ihmiset myös elävät aika eritavalla ja odottavat eri asioita, niin on hyvä miettiä myös muita ketä hotellissa on. En esimerkiksi usko, että leikkiikäisiä uima-altaaseen pomppivia lapsia otettaisiin hyvin vastaan esimerkiksi Metafortissa. Moni joka menee yllä mainittuihin hotelleihin, hakee niistä rauhaa eikä halua välttämättä kuulla lasten ääniä tai seurata pallopelejä.

    Minulle henkilökohtaisesti sopii kaikki. Ystävilläni on paljon lapsia ja Ranskassa lapset tuodaan beach clubeille ja minua se ei missään nimessä häiritse. Ranskalaiset lapset opetetaan käyttäytymään julkisissa tilanteissa jo ihan pienestä, niin ei minua ole häirinnyt lapset missään tilanteissa. Toki kulttuureissa on myös eroja ja myös perheissä ja kaikille ei sovi kaikki samat asiat. Se miten esimerkiksi ranskalaisia lapsia opetetaan käyttäytymään ja olemaan sosiaalisia pienestä pitäen, helpottaa se heidän viemistä ns. rauhallisempiin hotelleihin jo hyvin nuorina. Suomalaiset lapset ovat aika samanlaisia mitä amerikkalaiset ja tässä näen aika usein paljon eroavaisuuksia miten lapset käyttäytyvät. Enkä sano tätä pahalla, meillä on vain eri kulttuuri.

    Itse en näe ehkä itseäni menemässä vesiliukumäki-hotelleihin. Toivon, että voisimme elää samanlaista elämää mitä nyt, mutta toki ymmärrän senkin että alle 2 vuotiaan kanssa ei ole aina tervetullut joka paikkaan. Pitää kunnioittaa myös muita vaikka sitä aina miettiikin, että miten se oma “pallero” on aina kaikista ihanin ja hyväkäytöksisin. Jotkut ihmiset kun eivät pidä lapsista eivätkä halua häiriöitä lomallaan. Itse pidän lapsista, mutta kaikki eivät.

 2. Ai niin, piti sanoa, että kiitos myös ravintolavinkeistä ja tuohon Cafe Parisiin liittyen, niin vaikka se on jopa viamichelin.com:ssa, niin ruokahan siellä on kuraa, oli ainakin aikoinaan, mutta se on kulttipaikka, jonka terassilla pitää kaffet käydä nauttimassa, kun Monacossa on. Sen sijaan Nizzan Negresco oli oikeasti aikoinaan hyvää ruokaa ja ihan tajuttoman ihana henkilökunta, mitä Nizzan turistipaikoissa ei aina ole. Millainenhan se on nykyään? Ehkä testaamme.

  1. Heippa,

   jep, on kulttipaikka ja cappucinot siellä juon, mutta en kyllä syö mitään :D

   On jotenkin sääli, että mitä paremmalla paikalla joku paikka on, sitä huonompi palvelu ja ruoka on tarjolla :D

   Siis kummitäti sanoo samaa, että aikoinaan Negresco oli ihan mieletön paikka. Valitettavasti se on aika kulahtanut nykyään, että ihan harmittaa. Mistään ei ole pidety huolta ja se on jopa hieman kälähtänyt paikka. En tosin ole käynyt viimeiseen pariin vuoteen, mutta viimeeksi kun kummitädin kanssa kävin niin pahaa teki. Käy Ezen Chevre d’Orissa aamukahvilla ainakin, sitä näkymää ei vain voita mikään <3

   Jos haluat hyvän lounaan Nizzassa niin käy joko Café Pauletessa (ihan superhyvälounaspaikka vanhassa kaupungissa) tai Deli Bo:ssa :)

 3. heips

  Mutta mikä ihmeen taistelu aurinkovuoteista on käynnissä Paloma Beachillä.
  Ymmärsin etteivät ole saaneet lupaa aurinkovuoteille tänä vuonna.

  Itsekin lennän Nizzaan tiistaina ja vihdoin ollaan päästy omaan kotiin Villefranchessa.
  Sanna

  1. Heippa,

   mä voisin kysyä mun ystävältä joka on paikallinen.

   En yhtään osaa sanoa, että mistä johtuu. En tiedä onko kyseessä turvallisuus vai mikä?

   Voi miten ihana kuulla, niin ihanaa. Hyvää kesälomaa sinne :*

 4. Palomalla on toiminnassa ainoastaan ravintola eli tällä erää siellä ei aurinkovuoteita voi vuokrata, uida tietysti kyllä. Viisi beach clubia on joutunut luopumaan yksityisistä rannoista, kiistely on kai yhä asiasta menossa viranomaisten kanssa.

  1. Yksi Instagram-seuraajani sanoi minulle toissa viikolla, että Paloma on kiinni :(

   Onpas outoa? Mistäköhän johtuu? Jos tämä johtuu aurinkovoiteista niin toivon todella, että ne risteilijät kielletään ihan saman tien ennen kuin suljetaan rantoja. Tosi sääli jos tänä kesänä ei ole rantapaikat auki :(

 5. Hei, yksityiset rantakuppilat ovat tosiaan vuosia vallanneet julkisia uimarantoja ilman lupaa ja rahastaneet niillä. Nyt tälle on pistetty loppu. Sama juttu esim Mala Beachilla Cap d’ailissa.

  Ostosreissua varten suosittelisin ennemmin Cap3000. Erityisesti laajennuksen jälkeen kauppojen valikoima on parempi ja se on myös helpommin saavutettavissa kuin polygone (jos ei halua välttämättä primarkiin;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*