Suomiruokaa & catch of the day

Avec Sofié Blog l Catch of the day

Suomiruoka on jotain sellaista mitä aina ulkomailla välillä kaipaan. Rakastan perusjuttuja lautasella ja uudet perunat kuhan tai siian kanssa ovat niitä omia lemppareita, joita on pakko saada, kun tulee Suomeen. Sitä ei paljoa tarvita, että on onnellinen.

Avec Sofié Blog l Catch of the day

Avec Sofié Blog l Catch of the day

Hollannissa en ole valitettavasti ollut vakuuttunut kalatiskeistä, koska kalat tuodaan usein aika kaukaa, niin olen jättänyt kalat monesti ostamatta. Ranskassa saa ihan lähiruokana kalastettua kalaa meidän kylämme kalastajalta, joten siellä ei ole Hollannin kaltaista ongelmaa. Olen vain niin onnellinen Suomessa ollessa, kun on niin paljon valinnanvaraa kalojen suhteen. Sen takia on ihana olla täällä, kun lautaselle eksyy muutakin kuin kaukaa Victorianjärvellä kalastettua kalaa. Lapsena söin aina käytännössä savustettua kalaa joka päivä kesäisin, niin sen takia on muikut ja muut tulleet tutuiksi ja maistuvat suussa sille oikealle suomiruoalle.

Avec Sofié Blog l Catch of the day Avec Sofié Blog l Catch of the day

Avec Sofié Blog l Catch of the day

 

Tarvitset:

Perunoita

Tilliä

Siikafileitä

 

Kastike:

2 dl crème fraîchea

1 tl sinapinsiemeniä

Puolikas sitruunanmehu

1 rkl hunajaa

yrttejä

Suolaa ja pippuria

 

Laita perunat kiehumaan.  Sekoita kastikkeen ainesosat samalla kun perunat kiehuvat. Muista maistaa kastiketta, että on valmiiksi suolaa ja pippuria. Laita kastike jääkaappiin odottamaan perunoiden valmistumista. Paista siikafileet pannulla, kun perunat ovat valmiit. Minuutti per puoli riittää hyvin.

Tällaista ruokaa voisin syödä päivästä toiseen, jos asuisin Suomessa. Tältä tämä elokuun menu myös näyttää hyvin pitkälti, sillä kovastikaan muuta en lautaselleni tällä hetkellä toivo, kun raikkaita suomimakuja Ranskan pastojen ja fritto mistojen jälkeen. Ehkä ruokavalio auttaa myös tähän lomapöhöön, joka saavutettiin Ranskassa kaikkien karanteenilenkkien jälkeen.

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

2 Comments

 1. Suomalainen kala on niiiin hyvaa! Mua on aina ihmetyttanyt miksi Briteissa ja Irlannissa on niin huonot kalavalikoimat ihan tavallisissa kaupoissa kun molemmat ovat saaria? Lohi (joko skotlantilainen tai norjalainen) on ainoa tuorehko kala, jota saa aina kaupasta, ja muuten loytyy vain friteeratulla kuorella olevia, paistovalmiita kalapaloja. Joskus loytyy tonnikalaa, kuhaa tai sea bass-kalaa, muttei aina. Paikalliselta kalakauppiaalta loytyy usein enemman, mutta hinta on myos sen mukainen, ja kauppa on ollut huonosti auki coronan jalkeen.

  Ikava Suomen kalatiskeja

  1. Heippa,

   Sama fiilis Hollannin kanssa, sillä ollaan kumminkin meren ympäröimänä. En ymmärrä mistä johtuu. Eniten nimenomaan häiritsee, että miksi pitää kalat tuoda Afrikasta? Kai sitä lähempääkin saisi. En voinut aluksi uskoa ennen kuin kysyin kalakauppiaalta, että ymmärränkö nyt oikein, että Victorianjärvi on se Afrikassa sijaitseva 🙉

   Ymmärrän niin hyvin 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*