Sunday Brunch


Eilinen brunssi ei ollut perinteinen brunssi, sillä se ei loppunut kovin Sofiémaisesti. Eli tarjolla ei ollut Pavlovaa kolmen kerroksen suklaamoussella, mutta saatiin ne suut kyllä muutenkin makeaksi. Tällä kerralla brunssi oli muutamaa astetta kevyempi joten tarjolla oli isot kasat hedelmiä, marjoja ja kasviksia. Pojat tosin paistoivat pekonia, sillä kuulemma ilman sitä brunssi ei ole Brunssi.

Tein kattauksen Fiskars Groupin kanssa yhteistyön merkeissä, eli osa kuvissa näkyvistä astioista on minulla lainassa. Lainasin vaaleita KoKo- sarjan kuppeja ja tarjoiluastioita ja sekoitin ne 24h- ja Ego-lautasiini. Minulla on astioiden kanssa aina tiettyjä kausia jolloin en käytä esimerkiksi tiettyjä laseja moneen vuoteen. Yhdet sellaiset lasit ovat nuo kuvissa näkyvät Aleksi Perälän Iittalle suunnittelemat Ote-lasit. En ole käyttänyt niitä varmaankaan kahteen vuoteen, mutta eilen ne näkivät taas päivänvalon ja mielestäni ne sopivat kattaukseeni kauniisti.

Rakastan kukkia, mutta tällä kerralla kukkien virkaa toimittivat päärynät jotka laitoin lasisen hurrikaanin sisään. Parastahan tässä syötävässä “kukka-asetelmassa” on se, että kukat eivät kerkeä lakastumaan ja että asetelma muuttuu viikon kuluessa monta kertaa. Tekstiileinä minulla oli Linumin kankaasta tehty pöytäliina sekä Linumin pestystä pellavasta tehty kaitaliina.

Pikkuinen blogini on kasvanut tässä muutaman kuukauden sisään kävijöiden suhteen hurjasti, niinpä joiltain teiltä on voinut jäädä huomaamatta marraskuinen brunssini. Tästä linkistä pääsette marraskuisiin brunssitunnelmiin. Olen muuten ihan todella kiitollinen teille kaikista kommenteista ja tykkäyksistä :)

Hyvää maanataita!

________________________________________

Here’s a sneak peek to our Sunday brunch. My brunch didn’t end on a very traditional way. Last time when we had brunch I made a three layer chocolate mousse Pavlova. Yesterday our brunch was a lot lighter than it usually is, we had a lot of berries, fruits, and vegetables.

Sunday’s table setting was made in collaboration with Fiskars Group. Some of the items in the pictures aren’t mine; I have just borrowed some of them. First I was supposed to play with colors, but I chose to create a calm table setting instead.

I love flowers, especially white ones but instead of flowers I decorated our table with pears. I put pears into a large glass vase, which was actually quite nice way to color up our calm table setting. What do you think of it?

My blog has grown a lot in these past months and last month my blog had more visitors than ever before. Thank you so much! Because I have so many new daily visitors I want to remind you about our last brunch. Here is a link to our brunch in November :)

Have a nice Monday!

You may also like

20 Comments

 1. Mukavaa maanantaita Sofié!

  Nyt on ollut niin kylmä, etten minäkään ole uskaltanut ostaa kukkia. Käyn kävellen kaupassa niin ne olisivat matkalla varmasti kuolleet. Onneksi hedelmistä voi tehdä kivoja asetelmia – päärynät näyttävät tosi kivalta tuossa maljassa!

  Mutta kerrohan, mitä granaattiomenoista voisi tehdä? Niitä oli nimittäin tarjouksessa mutta en kehdannut ostaa vain koristeeksi :D Myönnän: minulla ei ole hajuakaan, mihin niitä voisi käyttää… (muuta, kuin vaniljajäätelön päällä mmm….)

  ps. todella kauniit värit tässä kattauksessa! Juuri lasien sävy tuo kivasti esiin pellavakankaat ja toistaa hedelmien tummia sävyjä.

  1. Terveiset täältä tuiskuisesta Vaasasta!

   Viikonloppuna täällä oli ihan hurjasti pakkasta, mutta nyt kun pakkanen on lauhtunut niin tilalle on tullut tuo jäätävä tuuli. Olen mielummin kovan pakkasen kannalla :)

   Lisään granaattiomenaa yleensä salaatteihin, mutta nyt sitä meni enemmänkin smoothieiden sekaan. Olen myös joskus värjännyt sillä cupcaken kuorrutusta :)

   Kiitos! Vähän olisi saanut olla mielestäni lisää väriä ja sen takia vaihdoinkin kirkkaiden lasien tilalle nuo ruskeat :)

 2. Mukavaa maanantaita Sofié! Nyt on ollut niin kylmä, etten minäkään ole uskaltanut ostaa kukkia. Käyn kävellen kaupassa niin ne olisivat matkalla varmasti kuolleet. Onneksi hedelmistä voi tehdä kivoja asetelmia – päärynät näyttävät tosi kivalta tuossa maljassa! Mutta kerrohan, mitä granaattiomenoista voisi tehdä? Niitä oli nimittäin tarjouksessa mutta en kehdannut ostaa vain koristeeksi :D Myönnän: minulla ei ole hajuakaan, mihin niitä voisi käyttää… (muuta, kuin vaniljajäätelön päällä mmm….)ps. todella kauniit värit tässä kattauksessa! Juuri lasien sävy tuo kivasti esiin pellavakankaat ja toistaa hedelmien tummia sävyjä.

  1. Hei!

   Kattaus tosin muuttui hieman brunssin kuluessa, sillä meitä oli yhteensä kuusi :)

   Näette vähän myöhemmin, että miten kattaus toimi käytännössä.

  1. Niin minustakin. Ote-lasit ovat viihtyneet viime aikoina lähinnä kaapissa, sillä ne ovat tuntuneet liian “retroille” tai raskaille. Kun mallailin eri lasejani, niin nuo Ote-lasit olivat ehdottomasti parhaimmat.

   Ooh, kiitos linkistä :))

  1. Hei!

   Kiitos, voisin tehdä erilaisia kattauksia koko ajan. Materiaalit loppuu tosin ennen ideoita :)

   Oi kuulostaa ihanalle. Pitää tulla sitten kurkkimaan mitä olette syöneet :)

   Meillä meni eilen kuusi tuntia syödessä ja jutellessa. Käytiin kaikkien kesäsuunnitelmat läpi sekä muisteltiin ihania Aasian vaihtokokemuksia :)

 3. Terveiset täältä tuiskuisesta Vaasasta!Viikonloppuna täällä oli ihan hurjasti pakkasta, mutta nyt kun pakkanen on lauhtunut niin tilalle on tullut tuo jäätävä tuuli. Olen mielummin kovan pakkasen kannalla :)Lisään granaattiomenaa yleensä salaatteihin, mutta nyt sitä meni enemmänkin smoothieiden sekaan. Olen myös joskus värjännyt sillä cupcaken kuorrutusta :)Kiitos! Vähän olisi saanut olla mielestäni lisää väriä ja sen takia vaihdoinkin kirkkaiden lasien tilalle nuo ruskeat :)

 4. Hei!Kattaus tosin muuttui hieman brunssin kuluessa, sillä meitä oli yhteensä kuusi :)Näette vähän myöhemmin, että miten kattaus toimi käytännössä.

 5. Niin minustakin. Ote-lasit ovat viihtyneet viime aikoina lähinnä kaapissa, sillä ne ovat tuntuneet liian “retroille” tai raskaille. Kun mallailin eri lasejani, niin nuo Ote-lasit olivat ehdottomasti parhaimmat.Ooh, kiitos linkistä :))

 6. Hei!Kiitos, voisin tehdä erilaisia kattauksia koko ajan. Materiaalit loppuu tosin ennen ideoita :)Oi kuulostaa ihanalle. Pitää tulla sitten kurkkimaan mitä olette syöneet :)Meillä meni eilen kuusi tuntia syödessä ja jutellessa. Käytiin kaikkien kesäsuunnitelmat läpi sekä muisteltiin ihania Aasian vaihtokokemuksia :)

 7. Ihanan pirteä ja simppeli kattaus! Sopii musta niin hyvin tähän vuodenaikaan kyllä!

  Ostin just itsekin granaattiomenan kaupasta kun edullisesti niitä sai ja oli komeita yksilöitä. Yksi kauneimmista hedelmistä kyllä.

  Tunnelmallista ja iloista viikkoa, Sofié!

  1. Hei sinä!

   Simppeliä tällä kerralla, ensi kerralla ehkä jottain muuta :) Meinaisin aluksi tehdä värikkään ja pastellisen kattauksen, mutta ehkä ei ihan vielä. Ehkä ensi kuussa :))

   Me taidetaan käydä eri kaupassa, sillä minä kauhistelin hintalappua :)

   Hih, kiitos samoin :))

 8. Ihanan pirteä ja simppeli kattaus! Sopii musta niin hyvin tähän vuodenaikaan kyllä!Ostin just itsekin granaattiomenan kaupasta kun edullisesti niitä sai ja oli komeita yksilöitä. Yksi kauneimmista hedelmistä kyllä.Tunnelmallista ja iloista viikkoa, Sofié!

 9. Hei sinä!Simppeliä tällä kerralla, ensi kerralla ehkä jottain muuta :) Meinaisin aluksi tehdä värikkään ja pastellisen kattauksen, mutta ehkä ei ihan vielä. Ehkä ensi kuussa :))Me taidetaan käydä eri kaupassa, sillä minä kauhistelin hintalappua :)Hih, kiitos samoin :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*