Summertime has come!

 

Tänään se siis alkoi,  kesä gradun kanssa nimittäin. Avasin tietokoneen pelonsekaisin tuntein ja pläräilin artikkeleita aluksi hieman hämmentyneenä. Jo muutaman tunnin jälkeen alkoivat ajatukset selkeytymään ja sain jotain jopa paperillekin. En ole välttämättä mikään tutkijatyyppi tai olen ehkä vähän luovempi, joten olin tehnyt gradusta itselleni pienen “mörön”. Tein viime keväänä pitkän harkinnan jälkeen päätöksen, että pyhitän koko kesäni gradulle. Olen nähnyt niin monta hyvää esimerkkiä, että Vaasasta ei kannata lähteä ilman että työ olisi hyvällä mallilla. Tunnen itseni niin hyvin, että jos menisin töihin ja gradu olisi tekemättä, painaisi se mieltäni ihan koko ajan. Tämän takia haluankin, että graduni on vuoden päästä edes jollain mallilla. Tulevan lukukauden aikana minulla ei ole juurikaan aikaa paneutua graduun, joten en tule sitä vielä tämän vuoden aikana saamaan valmiiksi. Tavoitteenani onkin, että kun vuoden päästä lähden Vaasasta, niin minun gradulaiseni olisi jo loppusuoralla.

On minulla muutama muukin projekti tälle kesälle. Olen aina inhonnut juoksemista, mutta viime kesänä oma personal trainerini opetti minulle juoksutekniikkaa ja innostuin jopa juoksulenkeillekin. Tänä kesänä olen myös päättänyt, että minä aion juosta arkisin joka ikinen aamu. Olen jo käynyt juoksulenkeillä ja minä ja lenkkikaverini yllätyttiin, että kuinka hyvin jaksoin juosta. Tottakai ihan tyhjästä en lähtenyt liikkeelle, sillä treenaan salilla ainoastaan aerobista liikuntaa. Mutta kyllä siinä oli hieman tekemistä, että poikien perässä pysyin.

Kolmas projektini tälle kesälle on ruotsin puhuminen. Ymmärrän ruotsia tosi hyvin, mutta se puhuminen onkin toinen juttu. Asumme kesän ajan kolmestaan ruotsinkielisen ystävämme kanssa ja olen sopinut hänen kanssaan, että kotona emme puhu toisillemme muuta kuin ruotsia. Olen opiskellut aiemmin saksaa ja se yrittää koko ajan tulla puheeseeni mukaan, mutta olen nyt ostanut muutaman ruotsinkielisen kirjan ja yritän niiden avulla peitota ne pikkusanat joita koko ajan toistelen. Joten toivotaan, että tämän kesän jälkeen puhun sujuvaa ruotsia.

Tämä oli minulta hivenen erilainen postaus, mutta olette joskus toivoneetkin vähän tälläisiä postauksia joissa kertoisin hieman itsestäni ja kuvia joita ei olisi niin sommiteltu, joten tässä on muutama kuva tältä aamulta. Kävin eilen kauppatorilla ostamassa marjoja ja söin niitä aamiaiseksi luonnonjogurtin kera. Marjoista tulikin mieleeni, että minun olisi aika kiittää teitä, sillä vadelmasormikuvani poiki minulle uuden puhelimen. En osannut ollenkaan odottaa tätä. Olin aivan totaalisen yllättynyt kun avasin sähköpostini. Joten kiitos kaikille teille, jotka ovat minun kuvaani äänestäneet. Te jos ketkä saatte minut hymyilemään!

Sitten vielä lopuksi ilmoitusluontoinen asia. Olen  Facebook-sivuillani jo ilmoittanut, että blogini tulee muuttamaan pian. Blogini siirtyy Rantapallon alle tämän viikon kuluessa. Mietin asiaa jonkun tovin, sillä olen saanut olla aika rauhassa pienen blogini kanssa. Mutta blogini ei siis tule muuttumaan millään lailla, muutto ei siis vaikuta sisältöön millään lailla. Vanhat postaukset säilyvät ja uusia tulee siihen rinnalle :)

__________________________

Today begun my different kind of summer. I started to write my Master’s thesis. At first I was a bit scared but as I read through articles, I felt better and more confident with my subject. I’m definitely not a  researcher kind of person at all and that’s why  I have felt  myself a bit uncomfortable while thinking my project. But after my first day I feel fine and optimistic.


I have few projects to me for this summer and one of those is running. I have never been a big fan of running. I do a lot of aerobics but running has never been my cup of tea. I live with two very athletic boys and they have taught me how to run. After few running sessions I have begun actually even to like it and from now on I will do it every day.


I have also third project and that is Swedish. I understand Swedish quite well but I don’t like to speak it. Our flatmate has Swedish as his mother tongue and we have promised to each other that at home we speak only Swedish. I have studied German for five years and I mix Swedish and German all the time. Hopefully after this summer I’m capable to speak  Swedish fluently :)


I have to announce something, the address of my blog will soon change. I will move under the biggest travel media in Finland, Rantapallo. Everything remains the same, my move does not affect on my blog in any way. I will keep on writing about food and travels and everything that interests me.


Thank you so much for joining my FB-page. It has been so interesting to see where are my readers from. I will begin to make my updates in English so you can understand what I’m saying. It is so nice to see from my statistics and discover that I have daily visitors all around the world. Thank you so much that you find my page interesting and worth to visit! You make me smile!


You may also like

40 Comments

 1. Tsemppiä graduun! Kyllä se siitä sitten lähtee, kun vauhtiin pääsee. Itsellänikin on yksi epämiellyttävä projekti tänä kesänä -pitäisi verestää ajotaitojani, huih.

 2. Voi että, tsemppiä graduprojektiin! Mulla sama homma edessä (tai oikeastaan käynnissä) mutta tuntuu, etten millään meinaa päästä alkuun… Ja isot onnittelut puhelimesta, meni oikeaan osoitteeseen :) Onnea myös blogin osoitteenmuutoksen johdosta – olen iloinen, ettei uusi osoite ole siellä iillä alkavassa palvelussa… ;)

 3. Tsemppiä graduun! Kyllä se siitä sitten lähtee, kun vauhtiin pääsee. Itsellänikin on yksi epämiellyttävä projekti tänä kesänä -pitäisi verestää ajotaitojani, huih.

 4. Voi että, tsemppiä graduprojektiin! Mulla sama homma edessä (tai oikeastaan käynnissä) mutta tuntuu, etten millään meinaa päästä alkuun… Ja isot onnittelut puhelimesta, meni oikeaan osoitteeseen :) Onnea myös blogin osoitteenmuutoksen johdosta – olen iloinen, ettei uusi osoite ole siellä iillä alkavassa palvelussa… ;)

 5. Annimanni:Joo, niin minäkin uskon. On hyvä, että mulla on aika suora ja kunnianhimoinen ohjaaja, niin hänelle ei oikein uskalla palauttaa mitä tahansa :) No itseasiassa minunkin pitäisi verestää noita ajotaitojani. Olen vähän pelokas tuolla auton ratissa :/Toisaalta, mitään ei opi jos ei edes yritä :)Petra:Samoin sinne! Kai se alku aina hankalinta onkin, pitää alkaa vain kirjoittamaan :)No voi kiitos! En kyllä olisi uskonut :)Olen itsekin tästä muutosta todella iloinen! Blogini sopii Rantapalloon oikein hyvin :)

 6. Onnittelut smile kisan voitosta, kuvasi oli ehdottomasti paras :) Paljon tsemppiä gradun kanssa!

 7. Katri:Kiitos paljon :) No siellä oli kyllä muutama muukin, jotka olivat aika tosi kivoja ;)Pidän teidät ajantasalla, että miten homma edistyy :)

 8. Mä luen mielelläni ihan tavallisista arjen asioista, sinusta, ja katselen ei niin sommiteltujakin kuvia :)

 9. Tsemppiä graduun ja onnittelut uudesta puhelimesta!Puhuin aikoinai sujuvaa ruotsia. Varsinkin teinivuodet tallilla, jossa vakituinen työntekijä oli ummikko ahvenanmaalainen auttoivat opuhumaan sitä opettajani mukaan jopa ahvenanmaan aksentilla… Sittemmin en ole pahemmin puhunut ruotsia, vaikka esimiehet, monet asiakkaat ja ystävätkin ovat ruotsinkielisiä. Kaikki vain puhuvat automaattisesti suomea… Tosin jos joku jossain tilanteessa alkaa puhutella minua ruotsiksi, yritän keskustella ruotsiksi. Pari viikkoa ruotsia puhuen tekisi terää!

 10. Annimanni:Joo, niin minäkin uskon. On hyvä, että mulla on aika suora ja kunnianhimoinen ohjaaja, niin hänelle ei oikein uskalla palauttaa mitä tahansa :) No itseasiassa minunkin pitäisi verestää noita ajotaitojani. Olen vähän pelokas tuolla auton ratissa :/Toisaalta, mitään ei opi jos ei edes yritä :)Petra:Samoin sinne! Kai se alku aina hankalinta onkin, pitää alkaa vain kirjoittamaan :)No voi kiitos! En kyllä olisi uskonut :)Olen itsekin tästä muutosta todella iloinen! Blogini sopii Rantapalloon oikein hyvin :)

 11. Maria:No nyt varmasti kesän mittaan tulenkin enemmän kertomaan itsestäni ja puuhasteluistani :) Lumo:Kiitos :)No jopas! On varmasti hyödyllinen taito, että puhuu toista kotimaista myös sujuvasti. Mulla ruotsi on aina ollut ehkä vähän muiden kielien varjossa. Olen tässä vasta Vaasassa ollessani tajunnut, että miten tärkeää sitä olisi osata. Mullakin on paljon ruotsinkieleisiä ystäviä, mutta puhutaan lähes poikkeuksetta aina suomea. Tänä kesänä siihen tosin tulee muutos :)Tätä kesää miettiessä mietin myös sellaista vaihtoehtoa, että olisin mennyt Ruotsiin tai Italiaan töihin. Halusin tälle kesälle jotain sellaista ohjelmaa, josta olisi minulle jotain muutakin kuin pelkästään taloudellista hyötyä. Tämä viimeinen “vapaa” kesä ennen “oravanpyörää” on hyvä käyttää sellaisiin asioihin joista voi hyötyä tulevaisuudessa. En ole viettänyt kesälomaa yli kymmeneen vuoteen joten tämän kesän ajattelin ottaa vähän itselleni. Nyt sitten kirjoittelen gradua ja puhu kotonani ruotsia :)

 12. Katri:Kiitos paljon :) No siellä oli kyllä muutama muukin, jotka olivat aika tosi kivoja ;)Pidän teidät ajantasalla, että miten homma edistyy :)

 13. Tsemppiä graduun ja onnittelut uudesta puhelimesta!Puhuin aikoinai sujuvaa ruotsia. Varsinkin teinivuodet tallilla, jossa vakituinen työntekijä oli ummikko ahvenanmaalainen auttoivat opuhumaan sitä opettajani mukaan jopa ahvenanmaan aksentilla… Sittemmin en ole pahemmin puhunut ruotsia, vaikka esimiehet, monet asiakkaat ja ystävätkin ovat ruotsinkielisiä. Kaikki vain puhuvat automaattisesti suomea… Tosin jos joku jossain tilanteessa alkaa puhutella minua ruotsiksi, yritän keskustella ruotsiksi. Pari viikkoa ruotsia puhuen tekisi terää!

 14. Maria:No nyt varmasti kesän mittaan tulenkin enemmän kertomaan itsestäni ja puuhasteluistani :) Lumo:Kiitos :)No jopas! On varmasti hyödyllinen taito, että puhuu toista kotimaista myös sujuvasti. Mulla ruotsi on aina ollut ehkä vähän muiden kielien varjossa. Olen tässä vasta Vaasassa ollessani tajunnut, että miten tärkeää sitä olisi osata. Mullakin on paljon ruotsinkieleisiä ystäviä, mutta puhutaan lähes poikkeuksetta aina suomea. Tänä kesänä siihen tosin tulee muutos :)Tätä kesää miettiessä mietin myös sellaista vaihtoehtoa, että olisin mennyt Ruotsiin tai Italiaan töihin. Halusin tälle kesälle jotain sellaista ohjelmaa, josta olisi minulle jotain muutakin kuin pelkästään taloudellista hyötyä. Tämä viimeinen “vapaa” kesä ennen “oravanpyörää” on hyvä käyttää sellaisiin asioihin joista voi hyötyä tulevaisuudessa. En ole viettänyt kesälomaa yli kymmeneen vuoteen joten tämän kesän ajattelin ottaa vähän itselleni. Nyt sitten kirjoittelen gradua ja puhu kotonani ruotsia :)

 15. Vautsi, paljon hienoja juttuja, onnittelut!Itse myös inhosin juoksua niin paljon, että pakotin itseni juoksulenkeille.Hiljalleen juoksu on alkanut maistua ja aamulenkin jälkeinen olo on kyllä parhautta.

 16. Olipas kiva postaus! Itselläni on sama edessä gradun kanssa ensi kesänä, pitää silloin kaivaa esille tämä postauksesi :)

 17. Vautsi, paljon hienoja juttuja, onnittelut!Itse myös inhosin juoksua niin paljon, että pakotin itseni juoksulenkeille.Hiljalleen juoksu on alkanut maistua ja aamulenkin jälkeinen olo on kyllä parhautta.

 18. Laura:Kiitos, olen itsekin näistä enemmän kuin onnellinen :)Kaksi vuotta sitten minua ja juoksua ei voinut edes ajatella samaan lauseeseen. Nyt kun olen vähän oppinut, että missä se syke kannattaa pitää ettei heti väsy, niin juokseminenkin on alkanut sujua joten kuten.Juokseminen onkin tähän gradun kirjoittamiseen oivaa vastapainoa :)

 19. Nanna:Kiva, että tykkäsit!Mä olen joskus aikoinaan lukenut blogia, joka käsitteli pelkästään lopputyön tekemistä. Se kyllä varmasti löytyy kun vähän googlailee :)On hyvä, että tekin tiedätte, että mitä mä täällä oikein puuhailen, niin olen samalla vähän niinkuin “tilivelvollinen” myös teille.

 20. Ihania projekteja kesän varalle! Gradu etenee takuulla, olethan motivoitunut sitä tekemään! Mukava ja kiinnostava aihe tekee tutkimisesta mielenkiintoista, eikä gradun vääntäminenkään tunnu puulta. Mielestäni hymypuhelin napsahti täysin oikeaan osoitteeseen, olet ainakin mut saanut hymyilemään joka kerta kun tulen tänne sun juttuja lukemaan! Tsemppiä juoksulenkkeihin ja ruotsin-kieleen. itsekin opin kielen parhaiten puhumalla suomenruotsalaisen ystäväni kanssa; silloin ei tarvitse ainakaan häpeillä omia hassuja yrityksiään. :)

 21. Laura:Kiitos, olen itsekin näistä enemmän kuin onnellinen :)Kaksi vuotta sitten minua ja juoksua ei voinut edes ajatella samaan lauseeseen. Nyt kun olen vähän oppinut, että missä se syke kannattaa pitää ettei heti väsy, niin juokseminenkin on alkanut sujua joten kuten.Juokseminen onkin tähän gradun kirjoittamiseen oivaa vastapainoa :)

 22. Nanna:Kiva, että tykkäsit!Mä olen joskus aikoinaan lukenut blogia, joka käsitteli pelkästään lopputyön tekemistä. Se kyllä varmasti löytyy kun vähän googlailee :)On hyvä, että tekin tiedätte, että mitä mä täällä oikein puuhailen, niin olen samalla vähän niinkuin “tilivelvollinen” myös teille.

 23. Ihania projekteja kesän varalle! Gradu etenee takuulla, olethan motivoitunut sitä tekemään! Mukava ja kiinnostava aihe tekee tutkimisesta mielenkiintoista, eikä gradun vääntäminenkään tunnu puulta. Mielestäni hymypuhelin napsahti täysin oikeaan osoitteeseen, olet ainakin mut saanut hymyilemään joka kerta kun tulen tänne sun juttuja lukemaan! Tsemppiä juoksulenkkeihin ja ruotsin-kieleen. itsekin opin kielen parhaiten puhumalla suomenruotsalaisen ystäväni kanssa; silloin ei tarvitse ainakaan häpeillä omia hassuja yrityksiään. :)

 24. Täällä ilmoittautuu myös kesäinen graduilija. Oma tavoitteeni on, että kesän lopussa tekstiä löytyisi 80 sivua enemmän tai vähemmän koherentissa muodossa. Tunnen siis tuskasi. :D Tsemppiä myös muihin projekteihisi! :)

 25. Linda:Mulla pitää olla aina pikkusia erillisiä projekteja, niin pysyy hommat mielenkiintoisina :)No on tämä aluksi ollut hieman vaikeaa, kun en oikein ole tiennyt, että mistä pitää lähteä liikkeelle. Mä kertoilen sitten, että miten tämä oikein etenee. Kotona mulla on kaksi sparraajaa, jotka asettaa mulle välitavoitteita, eli ihan yksin en ole :)Kiitos Linda! Tämä onkin enemmän sellainen hyvän mielen blogi kuin arkirealismin virtuaalinen purkaus. Tai yritän kerätä tänne ne hyvät jutut, jätän ne vähän ikävämmät jutut täältä pois.Tänäänkin kello soi 06:45 ja juostiin tunnin verran. Täällä kotona voi helposti yrittää sopertaa jotain vähän sinnepäin eikä kukaan tuomitse. Olen nyt kirjoitellut pienille lapuille sanoja ja etsinyt niille kodista oikeita paikkoja :)

 26. Varpunen:Mahtavaa! Hieno tavoite! Ihanaa, että sinullakin on sama projekti käynnissä. Aluksi pelkäsin alkaa kirjoittaa gradua kesällä, mutta kun kaverit on töissä enkä ole mikään suurin auringonpalvoja, niin mitä muutakaan sitä päivisin tekisi :)Pidetään nyt näistä tavoitteista vain kiinni!

 27. Täällä ilmoittautuu myös kesäinen graduilija. Oma tavoitteeni on, että kesän lopussa tekstiä löytyisi 80 sivua enemmän tai vähemmän koherentissa muodossa. Tunnen siis tuskasi. :D Tsemppiä myös muihin projekteihisi! :)

 28. Linda:Mulla pitää olla aina pikkusia erillisiä projekteja, niin pysyy hommat mielenkiintoisina :)No on tämä aluksi ollut hieman vaikeaa, kun en oikein ole tiennyt, että mistä pitää lähteä liikkeelle. Mä kertoilen sitten, että miten tämä oikein etenee. Kotona mulla on kaksi sparraajaa, jotka asettaa mulle välitavoitteita, eli ihan yksin en ole :)Kiitos Linda! Tämä onkin enemmän sellainen hyvän mielen blogi kuin arkirealismin virtuaalinen purkaus. Tai yritän kerätä tänne ne hyvät jutut, jätän ne vähän ikävämmät jutut täältä pois.Tänäänkin kello soi 06:45 ja juostiin tunnin verran. Täällä kotona voi helposti yrittää sopertaa jotain vähän sinnepäin eikä kukaan tuomitse. Olen nyt kirjoitellut pienille lapuille sanoja ja etsinyt niille kodista oikeita paikkoja :)

 29. Varpunen:Mahtavaa! Hieno tavoite! Ihanaa, että sinullakin on sama projekti käynnissä. Aluksi pelkäsin alkaa kirjoittaa gradua kesällä, mutta kun kaverit on töissä enkä ole mikään suurin auringonpalvoja, niin mitä muutakaan sitä päivisin tekisi :)Pidetään nyt näistä tavoitteista vain kiinni!

 30. nammm kuinka herkullisen näköinen tuo marja-jugurttisekoitus. Kutsun sut Teiskoon aktiiviviikonlopuksi kesällä, jolloin voit opettaa mulle oppimaasi juoksutekniikkaa :) voidaan myös ratsastaa ja soutaa autiosaarelle sekä syödä luomuruokaa suoraan omasta metsästä :)

 31. nammm kuinka herkullisen näköinen tuo marja-jugurttisekoitus. Kutsun sut Teiskoon aktiiviviikonlopuksi kesällä, jolloin voit opettaa mulle oppimaasi juoksutekniikkaa :) voidaan myös ratsastaa ja soutaa autiosaarelle sekä syödä luomuruokaa suoraan omasta metsästä :)

 32. Voi M<3Hihi, joo mulla on uudet juoksukengätkin :D. Olen välineurheilija, nääs. Soutaa suostun, mutta niistä hevosista pysyn kaukana. Nimim. pienenä pakotettu menemään hevosleirille ja eihän siitä hyvää seurannut. Muutama hevosen potku ja kaarilento hevosen selästä. Leirin loppuajan kulutinkin harjailemalla mopseja :) Mä tuun hakemaan vadelmat ja kanttarellit suoraan sun mailta :D

 33. Voi M<3Hihi, joo mulla on uudet juoksukengätkin :D. Olen välineurheilija, nääs. Soutaa suostun, mutta niistä hevosista pysyn kaukana. Nimim. pienenä pakotettu menemään hevosleirille ja eihän siitä hyvää seurannut. Muutama hevosen potku ja kaarilento hevosen selästä. Leirin loppuajan kulutinkin harjailemalla mopseja :) Mä tuun hakemaan vadelmat ja kanttarellit suoraan sun mailta :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*