Sumatra

Tuntuu, että tänä talvena kaikki ystäväni ovat käyneet Aasiassa ja ties missä. FB-sivutoni on täyttynyt erilaisista lomahehkutuksista ja aurinkoisista kuvista. Mutta missäs on minun lomani?

Kävin viikonloppuna läpi omia kuviani ja jäin katselemaan Lake Toban maisemia. Siellä oli niin rauhallista ja vihreää. Lake Toba on ollut käymistäni pakoista oikeastaan ainoastaan sellainen paikka, missä ei ole ollenkaan kaupustelijoita tai muita turistipaikkojen ikäviä juttuja. Siellä sai olla rauhassa ja nauttia vain olosta. Lake Toballa ei ole kummoisempia aktiviteettimahdollisuuksia ja oikeastaan ainoa aktiviteetti mitä siellä pystyi harrastamaan lukemisen lisäksi oli mopoilu saarta ympäri.

Lake Toban alueella ihmiset elivät aika alkeellisesti pikkuisissa majoissaan, mutta oli jotenkin helpottava huomata miten onnellisia he olivat. Ihmiset olivat todella auttavaisia ja vastaanottavaisia. Mentiin jopa vahingossa kyläläisten hautajaisiin ja sinnekin olimme hyvin tervetulleita.

Yhtenä päivänä lähdin ystäväni kanssa pyöräilemään saarelle ja matkalla löysimme pienen kyläkoulun. Menimme kysymään, että jos saisimme vierailla luokassa ja nähdä oppilaita. Olin ilmeisesti niin tohkeissani, etten edes muistanut ottaa kypärää pois päästäni ;)? Oppilaat eivät tienneet, että missä Suomi oikein sijaitsee, niin näytimme heille kartasta että missä asumme ja kerroimme heille kotimaastamme.

Lake Toban alue on loistava paikka niille, jotka haluavat  irti  länsimaisista mukavuuksista ja haluavat nauttia luonnon rauhasta. Ilmasto ei ole samanlainen kuuma ja kostea niin kuin esimerkiksi Malesiassa, vaan ilmasto muistuttaa meidän Suomen kesää. Saarelle kannattaa varata mukaan hyvää lukemista, sillä niin kuin jo aiemminkin mainitsin, niin aktiviteettimahdollisuudet ovat rajalliset.

Jos haluatte lukea lisää matkajuttujani niin painakaa tagejani “Distant dreams”, “Asia” ja “Travels”. Niiden alta löytyy matkohini liittyviä juttuja joiden avulla pääsette edes hetkeksi lomatunnelmiin.

________________________________________

Last weekend I went through my pictures that I took in Sumatra, Indonesia. I was there two years ago and I loved those peaceful and green landscapes. I feel that Lake Toba is maybe the only place where I’ve been where you can feel totally relaxed. At that time there wasn’t that many tourists because of those several terrorist attacks. There are not that many activities available except reading and going around the island.

People lived quite primitively in their little huts. Somehow it was a relief to me seeing that how happy people are even though they only have the things that they really need, roof and people who loves them. People were always so kind and helpful to us. Once we even went accidentally in one funeral and we were welcome even there.

Lake Toba is perfect place for those who are willing to be without the modern facilities and wants to have space with own thoughts. The climate is totally different from the other Asian places I’ve been. Climate in Lake Toba is not hot and humid like in Malaysia for instance, the climate  reminds a lot of Finnish summer. Like I mentioned before that there is not that many activities to do,  so remember to take one or two good books with you. I promise that the book reading setting hasn’t ever been as beautiful and peaceful before.

You may also like

26 Comments

 1. Nämä matkakuvasi ja -kertomuksesi olivat se asia, miksi aikoinaan blogiisi ihastuin. Olet taas kerran onnistunut vangitsemaan tunnelmat kuviisi, aivan ihania! Matkakuume kasvaa… Ehkäpä parin vuoden päästä jo voi lähteä meidän pikku-prinsessojen keralla jonnekin loman viettoon. Vielä ovat niin pieniä, että parempi lomailla ihan kotimaassa. Ja mummolassa, jonka uunissa iltapäivällä porisee Sofién reseptillä valmistettua burgundyn pataa ;)

  Aurinkoista päivää! Täällä pohjoisessa ainakin aurinko on hellinyt hiihtolomalaisia jokaisena päivänä. Ihanaa, kevät on täällä!

  1. No niiden takia tämän blogini aikoinani aloitinkin :)

   Mun unelmientyö olisi varmaan joku sellainen mihin voisin sisällyttää matkailun, valokuvaamisen, ruoan, ihmiset ja designin. Hmmm.

   Pienten lapsten kanssa kyllä pelaisin varman päälle ja pysyisin Euroopassa ja jättäisin Aasian kohteet väliin. Vaikka kyllä reissulla näki niin paljon vanhempia reppureissaamaassa sylivauva kainalossa. Itse mietin asioita aina ehkä välillä vähän turhankin pitkälle, mutta en silti uskaltaisi lähteä pienen lapsen kanssa alkeellisiin ja ehkäpä hieman kyseenalaisiin paikkoihin.

   Oh, voi miten ihana juttu <3 Kerro mitä tykkäsitte :)))

   Niin on meilläkin. Flunssa kun on hieman hellittänyt niin kävin aamulla ulkona kävelylenkillä :)

   Kiitos samoin :)

   1. Ihanaa burgundyn pataa vatsa täynnä. Kiitos Sofié reseptistä! Hyvin onnistui ja kelpasi kaikille. Maut olivat kohdallaan. Hirvenliha sopi pataan erinomaisesti. Muutenkin olen usein hauduttanut hirvenfilettä vastaavanlaisessa liemessä ja maku ja mureus on taattu.

    Olen itse aikalailla “henkselit ja vyö” -tyyppi eli koetan varautua vähän kaikkeen ja olla varovainen. Lasten kanssa etenkin, kun olen heidät näin iäkkäämpänä saanut :) Vauvan kanssa en olisi tohtinut lähteä minnekään, mutta toisaalta nämä energiset leikki-ikäiset ovat kyllä vielä haastavampia, kun ehtivät joka paikkaan ja ovat uteliaita – vaaratilanteita syntyy ihan kotonakin, vaikka olisi silmät selässäkin… Kun vielä olemme punapäiden pigmentillä varustettuja koko perhe (eli suojakerroin 50 kotimaassakin kesällä), niin paahtava aurinko on poissuljettu. Mutta jotain Euroopan kohdetta tai Kanariaa voisi muutaman vuoden päästä harkita sopivana vuodenaikana – odotetaan vain, että jälkikasvulle tulee lisää järkeä päähän ja saavat uimakoulut käytyä :) Sitä ennen voisi kokeilla ihan vain Helsingissä tai Tukholmassa piipahtamista.

    Aasiaan haluaisin itse tutustua enemmän, mutta se jäänee sinne kaukaisempaan aikaan. Minulla tuppaa alituiseen olemaan matkakuumetta. Ehkäpä sitä päätyy vielä jossain vaiheessa työhön, jossa olisi (sopivasti) matkustamista – vaikkei ne työmatkat usein lomailua olekaan, niin kyllä niissäkin kivasti pääsee tutustumaan uusiin paikkoihin ja kulttuureihin. Puhumattakaan ihmisistä. Matkailu avartaa, niin se vain on.

 2. Nämä matkakuvasi ja -kertomuksesi olivat se asia, miksi aikoinaan blogiisi ihastuin. Olet taas kerran onnistunut vangitsemaan tunnelmat kuviisi, aivan ihania! Matkakuume kasvaa… Ehkäpä parin vuoden päästä jo voi lähteä meidän pikku-prinsessojen keralla jonnekin loman viettoon. Vielä ovat niin pieniä, että parempi lomailla ihan kotimaassa. Ja mummolassa, jonka uunissa iltapäivällä porisee Sofién reseptillä valmistettua burgundyn pataa ;) Aurinkoista päivää! Täällä pohjoisessa ainakin aurinko on hellinyt hiihtolomalaisia jokaisena päivänä. Ihanaa, kevät on täällä!

 3. Voi että, tuollaisesta matkustamisesta mieki tykkäisin! Ihania kuvia, aivan voi henkiä tuon paikan tunnelman! Paikkana kyllä täysin tuntematon minulle. No mulla on maantieto ollu aina aika heikko kohta. Luulin ysiluokkaan saakka että Rauma on Kouvolan vieressä ja ihmettelin kovasti miten Ässien ja Lukon matsi voi olla paikalliskamppailu :D No oppia ikä kaikki! Lätkästä tiiän sitten maantietoakin enemmän heh :D
  Matkalle olisi todellakin ihana lähteä. Vielä en ole osannut päättää minne ja koska.

  Aurinkoista keskiviikkoa täältäkin!

  1. No voi kuule, niin miekin!

   Siellä ei ollut meidän lisäksi juuri ketään. Olimme “hotellimme” ainoita asiakkaita luontokuvaajien lisäksi. Se oli jotenkin sellainen totaalisen relaxoitumisen paikka.

   Haha, mulla on taas iso lovi näissä urheiluun liittyvissä jutuissa. Tanssimisesta jotain tiedän, mutta jääkiekko on aina ollut kärjistettynä minulle jotakin tällaista; “hampaattomat miehet juoksee aitauksessa ihmeellisillä kengillä jonkun mustan epämuodostuneen pallon perässä” :D

   Tästä asiasta väitellään usein kotona, kun en jaksa kuunnella kun toinen katsoo ja huutaa samalla jos kiekko on väärässä päädyssä :D Meillä on vähän erilaiset intressit.. Siis en todellakaan väheksy ketään jääkiekosta tykkääviä tai pelaavia, mutta se ei oo vaan mun juttu ja en ymmärrä siitä mitään :)

   Kiitos samoin Fiipi :)

 4. Voi että, tuollaisesta matkustamisesta mieki tykkäisin! Ihania kuvia, aivan voi henkiä tuon paikan tunnelman! Paikkana kyllä täysin tuntematon minulle. No mulla on maantieto ollu aina aika heikko kohta. Luulin ysiluokkaan saakka että Rauma on Kouvolan vieressä ja ihmettelin kovasti miten Ässien ja Lukon matsi voi olla paikalliskamppailu :D No oppia ikä kaikki! Lätkästä tiiän sitten maantietoakin enemmän heh :DMatkalle olisi todellakin ihana lähteä. Vielä en ole osannut päättää minne ja koska.Aurinkoista keskiviikkoa täältäkin!

 5. No niiden takia tämän blogini aikoinani aloitinkin :)Mun unelmientyö olisi varmaan joku sellainen mihin voisin sisällyttää matkailun, valokuvaamisen, ruoan, ihmiset ja designin. Hmmm.Pienten lapsten kanssa kyllä pelaisin varman päälle ja pysyisin Euroopassa ja jättäisin Aasian kohteet väliin. Vaikka kyllä reissulla näki niin paljon vanhempia reppureissaamaassa sylivauva kainalossa. Itse mietin asioita aina ehkä välillä vähän turhankin pitkälle, mutta en silti uskaltaisi lähteä pienen lapsen kanssa alkeellisiin ja ehkäpä hieman kyseenalaisiin paikkoihin.Oh, voi miten ihana juttu <3 Kerro mitä tykkäsitte :)))Niin on meilläkin. Flunssa kun on hieman hellittänyt niin kävin aamulla ulkona kävelylenkillä :)Kiitos samoin :)

 6. No voi kuule, niin miekin! Siellä ei ollut meidän lisäksi juuri ketään. Olimme “hotellimme” ainoita asiakkaita luontokuvaajien lisäksi. Se oli jotenkin sellainen totaalisen relaxoitumisen paikka. Haha, mulla on taas iso lovi näissä urheiluun liittyvissä jutuissa. Tanssimisesta jotain tiedän, mutta jääkiekko on aina ollut kärjistettynä minulle jotakin tällaista; “hampaattomat miehet juoksee aitauksessa ihmeellisillä kengillä jonkun mustan epämuodostuneen pallon perässä” :D Tästä asiasta väitellään usein kotona, kun en jaksa kuunnella kun toinen katsoo ja huutaa samalla jos kiekko on väärässä päädyssä :D Meillä on vähän erilaiset intressit.. Siis en todellakaan väheksy ketään jääkiekosta tykkääviä tai pelaavia, mutta se ei oo vaan mun juttu ja en ymmärrä siitä mitään :)Kiitos samoin Fiipi :)

 7. Oi, siellä te söpikset polskitte “aalloissa”! Ihan höpsöä, että olen ihastellut näitä kuvia S:n albumeissa ja silti kesti todella kauan yhdistää, että kuka se hänen matkakaveri oikeastaan onkaan :D

  Ja muuten tosiaankin tuntuu, että kaikki bloggaajat ja FB-kaverit ovat matkustelleet ympäri maailmaa ja itse ei pääse mihinkään… pöh.

  Kiitos ihanasta kuvapläjäyksestä ja kivaa keskiviikkoa! :)

  1. Oltiin ihan varmoja että tuossa järvessä asui myös Loch Ness.

   Hih, muistan kun joskus ehkä vuosi sitten tajusit sen :D. Onneksi Helsingin muuton takia myös Helsinki-Vantaan lentoasema lähenee, niin voin mennä paljon helpommin S:n luo <3

   Siis tämä vuosi on jotenkin ollut erityisen raskas kun on vaan odottanut tätä kevättä. Mietin jo yhdessä vaiheessa, että ottaisin äkkilähdön vaikka kanarialle. Kunhan olisi nähnyt sitä aurinkoa edes vähäsen. Onneksi se jaksaa paistaa nykyään melkein joka päivä :)

   Ole hyvä ja kiitos samoin :)

   Ilmoittelen sitten kun olen tulossa Turkuun ;)

 8. Oi, siellä te söpikset polskitte “aalloissa”! Ihan höpsöä, että olen ihastellut näitä kuvia S:n albumeissa ja silti kesti todella kauan yhdistää, että kuka se hänen matkakaveri oikeastaan onkaan :DJa muuten tosiaankin tuntuu, että kaikki bloggaajat ja FB-kaverit ovat matkustelleet ympäri maailmaa ja itse ei pääse mihinkään… pöh.Kiitos ihanasta kuvapläjäyksestä ja kivaa keskiviikkoa! :)

 9. Oltiin ihan varmoja että tuossa järvessä asui myös Loch Ness. Hih, muistan kun joskus ehkä vuosi sitten tajusit sen :D. Onneksi Helsingin muuton takia myös Helsinki-Vantaan lentoasema lähenee, niin voin mennä paljon helpommin S:n luo <3 Siis tämä vuosi on jotenkin ollut erityisen raskas kun on vaan odottanut tätä kevättä. Mietin jo yhdessä vaiheessa, että ottaisin äkkilähdön vaikka kanarialle. Kunhan olisi nähnyt sitä aurinkoa edes vähäsen. Onneksi se jaksaa paistaa nykyään melkein joka päivä :)Ole hyvä ja kiitos samoin :)Ilmoittelen sitten kun olen tulossa Turkuun ;)

 10. Ihanaa burgundyn pataa vatsa täynnä. Kiitos Sofié reseptistä! Hyvin onnistui ja kelpasi kaikille. Maut olivat kohdallaan. Hirvenliha sopi pataan erinomaisesti. Muutenkin olen usein hauduttanut hirvenfilettä vastaavanlaisessa liemessä ja maku ja mureus on taattu. Olen itse aikalailla “henkselit ja vyö” -tyyppi eli koetan varautua vähän kaikkeen ja olla varovainen. Lasten kanssa etenkin, kun olen heidät näin iäkkäämpänä saanut :) Vauvan kanssa en olisi tohtinut lähteä minnekään, mutta toisaalta nämä energiset leikki-ikäiset ovat kyllä vielä haastavampia, kun ehtivät joka paikkaan ja ovat uteliaita – vaaratilanteita syntyy ihan kotonakin, vaikka olisi silmät selässäkin… Kun vielä olemme punapäiden pigmentillä varustettuja koko perhe (eli suojakerroin 50 kotimaassakin kesällä), niin paahtava aurinko on poissuljettu. Mutta jotain Euroopan kohdetta tai Kanariaa voisi muutaman vuoden päästä harkita sopivana vuodenaikana – odotetaan vain, että jälkikasvulle tulee lisää järkeä päähän ja saavat uimakoulut käytyä :) Sitä ennen voisi kokeilla ihan vain Helsingissä tai Tukholmassa piipahtamista. Aasiaan haluaisin itse tutustua enemmän, mutta se jäänee sinne kaukaisempaan aikaan. Minulla tuppaa alituiseen olemaan matkakuumetta. Ehkäpä sitä päätyy vielä jossain vaiheessa työhön, jossa olisi (sopivasti) matkustamista – vaikkei ne työmatkat usein lomailua olekaan, niin kyllä niissäkin kivasti pääsee tutustumaan uusiin paikkoihin ja kulttuureihin. Puhumattakaan ihmisistä. Matkailu avartaa, niin se vain on.

 11. Hi Sofie,

  Congratulations with your great blog!

  I was with my ex-girlfriend in your shop when she was taking some wall paper sample books with her to Isokyro.

  Nice to see that you have been at Sumatra. My father is born at Java in a city called Surabaya. You understand that the “Gordel van Smaragd” (in English “Emerald Belt”) has a special feeling for us Dutch people.
  I’m planning again to visit Indonesia with a friend during our summer period.
  Succes with your blog!

  Greetings from Amsterdam area,
  Ronald Westerdijk

 12. Hi Sofie,Congratulations with your great blog!I was with my ex-girlfriend in your shop when she was taking some wall paper sample books with her to Isokyro.Nice to see that you have been at Sumatra. My father is born at Java in a city called Surabaya. You understand that the “Gordel van Smaragd” (in English “Emerald Belt”) has a special feeling for us Dutch people.I’m planning again to visit Indonesia with a friend during our summer period.Succes with your blog!Greetings from Amsterdam area,Ronald Westerdijk

 13. Hi,

  Thank you :)

  I was in Sumatra in 2009 and I really loved that place. Oh, nice to hear that the places I have been has a meaning to you. I never been in Java, but I bet it is very interesting and totally different from Lake Toba.

  Hope you will find yourself soon in Indonesia :)

  I haven’t never been in Amsterdam but I would really want to visit the city soon :)

  1. Hi,

   Be my guest with your friend! My apartment is only 30 minutes by train from the center city and 5 km by bike from the nice sandy North Sea beach (like in Storsand)

   For Brando/Palosaari people maybe a little bit to crowded, but I highly recommend to be in Amsterdam during Queensday at April 30th (Your Vappu I believe) Just search on the internet.

   And we have plenty of nice Indonesian restaurants and like in every capital city interesting museums and cosy night life.

   In the summer period you can find me more in the Vaasa archipelago as I own there an old island cottage opposite Rewell Sund.

   Keep up the spirit :)

 14. Hi, Thank you :)I was in Sumatra in 2009 and I really loved that place. Oh, nice to hear that the places I have been has a meaning to you. I never been in Java, but I bet it is very interesting and totally different from Lake Toba. Hope you will find yourself soon in Indonesia :)I haven’t never been in Amsterdam but I would really want to visit the city soon :)

 15. Lake Toba oli kyllä ihana paikka! Luulen että miun omaa matkakuumetta vaan kasvattaa tieto siitä ettei vähään aikaan päästä reissaamaan – ainakaan mihinkään kovin kauas. No onneks on kesä tulossa ja aurinko paistaa täälläkin! :) ootkohan aikoinaan huomannut mein postausta Tobasta http://santtujaiitu.blogspot.com/2011/07/lake-toba-sumatra-indonesia.html , lueskelin sitä äsken tän siun jutun innoittamana ja tuli mieleen aika monta hauskaa juttua Indonesian piipahdukselta.

 16. Lake Toba oli kyllä ihana paikka! Luulen että miun omaa matkakuumetta vaan kasvattaa tieto siitä ettei vähään aikaan päästä reissaamaan – ainakaan mihinkään kovin kauas. No onneks on kesä tulossa ja aurinko paistaa täälläkin! :) ootkohan aikoinaan huomannut mein postausta Tobasta http://santtujaiitu.blogspot.com/2011/07/lake-toba-sumatra-indonesia.html , lueskelin sitä äsken tän siun jutun innoittamana ja tuli mieleen aika monta hauskaa juttua Indonesian piipahdukselta.

 17. Hi,Be my guest with your friend! My apartment is only 30 minutes by train from the center city and 5 km by bike from the nice sandy North Sea beach (like in Storsand)For Brando/Palosaari people maybe a little bit to crowded, but I highly recommend to be in Amsterdam during Queensday at April 30th (Your Vappu I believe) Just search on the internet.And we have plenty of nice Indonesian restaurants and like in every capital city interesting museums and cosy night life.In the summer period you can find me more in the Vaasa archipelago as I own there an old island cottage opposite Rewell Sund.Keep up the spirit :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*