Style inspiration from Barcelona

Tässä olisi pienimuotoinen inspiraatiopostaus värikkäiden valokuvien saattelemana. Minun oli tarkoitus tehdä kattava katumuotiin liittyvä postaus ja artikkeli, mutta kielimuuri tuli minun ja espanjalaisten välille. Jouduin luovuttamaan aika nopeasti, sillä kukaan ei juurikaan tuntunut puhuvan sen vertaa englantia että heille olisi tullut selväksi, että miksi heitä oikein kuvaisin. Halusin säästää myös matkakumppanini hermoja, joten päädyin kuvaamaan  vain pieniä yksityiskohtia ohitse viilettävistä ihmisistä :)

Espanjalaiset miehet pukeutuvat yleisesti ottaen enemmän minun makuuni kuin naiset. Miesten tyylejä oli kivempi katsella, koska jollain lailla he pukeutuivat astetta klassisemmin mitä naiset. En pidä ihan hirmuisen rosoisesta pukeutumistyylistä, vaan pidän klassisista väreistä ja siisteistä linjoista. Miesten päällä näkyi kauniita pellavaisia bleisereitä ja värikkäitä mokkasiineja.

Naisten tyyli oli selkeästi miehiä rosoisempi ja joillain lailla ehkä hieman suttuinen. Pidän persoonallisista pukeutujista, vaikken heihin itse millään lailla kuulukaan, mutta espanjalaisten naisten tyyli ei sinällään juurikaan minuun iske. Tämä on nyt ehkä hieman yleistävään sävyyn, mutta italilaisten naisten pukeutumistyyli on enemmän makuuni kuin espanjalaisten.

Yksi asia mihin kiinnitin erityisesti huomiota oli naisten liukuvärjätyt hiukset. Liukuvärjättyjä hiuksia leijaili jokaisessa Barcelonan kadun kulmassa. En ole koskaan uskaltanut värjätä omia hiuksiani, mutta nautin toisten hyvin hoidettujen ja kauniisti värjättyjen hiusten katselusta. Minulle jäi myös vähän sellainen olo, että espanjalaiset naiset eivät ehkä aherra hiusten parissa yhtä ahkerasti kuin me suomalaiset. Hiusten annetaan olla valloillaan ja neutraaleilla laineilla, eikä niitä suoristeta tai kiharreta yhtä intohimoisesti kuin meillä Suomessa.

____________________________________________

This is a little inspiration post from the streets of BCN. Actually I was supposed to do an overview about the street fashion, but I faced some language barriers. I tried couple of times to explain where my pictures would end up, but apparently the blog scene is not that big thing in Spain as it is in Finland.?

I think that the Spanish men dress better in general than  women. Or at least I prefer their calm colors and clean cuts. Comparing to women, I feel that men dress more classically than women. I especially liked men’s linen blazers and colorful moccasins.

I felt that Women dress generally quite roughly. They mix chiffon dresses with biker jackets and boots rather than with blazers and ballerinas.  Somehow they have more laid back style of wearing their clothes and they don’t even try to match the pieces together like Spanish men do. This is just my opinion at least :)

One thing that caught my attention particularly was the ombre hair. I saw those dip-dyed hairstyles everywhere I walked to. That style is quite fashionable in Finland as well, but still we don’t have that trend as much as they have in Barcelona.

P.S. Thank you wonderful guys for posing to me :)

You may also like

20 Comments

 1. Vähänkö kiva postaus, tykkään niin tuollaisista suloisista, tyylitietoisista miehistä jotka jotenkin vaatimattomalla mutta silti tyylikkäällä olemuksellaan nostaa hymyn huulille :)

  1. Sanoppa muuta :))

   Mua niin harmitti kun en osannut espanjaa, sillä monen englanninkielen taito oli ihan lapsen kengissä. Yritin sitten siinä vääntää sanoja kokoon Serranojen Perheestä opitulla espanjalla, mutta eihän se ihan hirmuisen pitkälle vie ;). Naiset oli muutenkin vähän nihkeenä, mutta onneksi miehet ottavat nämä jutut vähän rennommin :)

   Ensi kerralla pyydän mun espanjalaista kaveria kirjoittamaan mulle fraasit ja opettelen ne sitten ulkoa, jotta osaan esittää asiani paikallisella kielellä :)

 2. Vähänkö kiva postaus, tykkään niin tuollaisista suloisista, tyylitietoisista miehistä jotka jotenkin vaatimattomalla mutta silti tyylikkäällä olemuksellaan nostaa hymyn huulille :)

 3. Hi! that’s what happens in Barcelona, men look and dress nicer than women. To see great style in women there, it’s better to go to any place in Castilla y León. Then San Sebastián (Donosti in the Basque Country) and Oviedo are definitely the very best, as well as some places in Andalucía, where women are not only dressing well, but looking very exotic :)

  1. Tell me about it! I don’t personally understand because the city is full of clothing stores? Hmm. After seeing Vicky Christina Barcelona Oviedo has belonged to the cities where I want to go. Ah, why I can’t just travel all the time?

   Basque country sounds pretty amazing as well. I just read that the region has amazing cuisine :)

   1. Oh, it’s mainly because aristocracy and the royal family used to have holidays in those places (San Sebastián, Santander, Mallorca) and had their winter-cottages in all kind of different areas in Castilla & León, and folks there copied the way of living, so then the way of dressing. Clothing stores are exactly the same everywhere in the whole Europe (or almost! hehe), so I think that might not be the reason. Basque country is excellent, apart from food, because of its amazing nature, but Oviedo (and Santiago de Compostela in Galicia) are those kind of magic cultural places you never forget, small, simple and humble people, but extraordinary. Cheers!

 4. Hi! that’s what happens in Barcelona, men look and dress nicer than women. To see great style in women there, it’s better to go to any place in Castilla y León. Then San Sebastián (Donosti in the Basque Country) and Oviedo are definitely the very best, as well as some places in Andalucía, where women are not only dressing well, but looking very exotic :)

 5. Tosi tunnelmallisia kuvia (sori kun aina vaan toistan itseäni näissä kommenteissa täällä, mutta sana tunnelmallinen kuvaa niin usein sun kuvia). Pidän ihan älyttömästi tuosta nuottivihko kuvasta, katusoittaja on tainnut soittaa muutaman kerran sateessakin? :) Hiusten luonnollisuus on kyllä kaunista, täytyisi opetella itsekin ottamaan vähän rennommalla otteella hiusten kanssa. Ylipäätään sellainen tyylikäs, mutta kuitenkin vähän boheemi tyyli miellyttää silmää. Reissussa ollessa on niin inspiroivaa tarkkailla erilaisia ihmisiä ja tyylejä.

  1. Hih, ei mitään :)

   Jep, on tainnut muutamat pimputukset hänen soittimensa nähdä.

   Toisaalta en pidä ihan liian huolitellusta tyylistä, sillä usein se vie kaiken luonnollisuuden pois. Toisaalta en myöskään pidä liiasta rosoisuudesta tai suttuisuudesta.

   Hiukset ovat varsinkin sellainen mistä näkee kunnon todella helposti ja moni nuori nainen pilaa kutrinsa liialla prosessoinnilla. Antakaa niiden suortuvien olla ihan luonnollisesti sillä yleensä ne näyttävät kauniimmilta juuri silloin :)))

   Niin on. Sen takia pidän myös yksin matkustamisesta kun voin ihan hyvällä omalla tunnolla vain vaellella ympäriinsä ja katsella ja kuvailla. Toisten kanssa matkustettaessa pitää jättää kuvaaminen kumminkin vähemmälle ja yrittää ottaa muidenkin mielihalut huomioon :)

 6. Tosi tunnelmallisia kuvia (sori kun aina vaan toistan itseäni näissä kommenteissa täällä, mutta sana tunnelmallinen kuvaa niin usein sun kuvia). Pidän ihan älyttömästi tuosta nuottivihko kuvasta, katusoittaja on tainnut soittaa muutaman kerran sateessakin? :) Hiusten luonnollisuus on kyllä kaunista, täytyisi opetella itsekin ottamaan vähän rennommalla otteella hiusten kanssa. Ylipäätään sellainen tyylikäs, mutta kuitenkin vähän boheemi tyyli miellyttää silmää. Reissussa ollessa on niin inspiroivaa tarkkailla erilaisia ihmisiä ja tyylejä.

 7. Sanoppa muuta :))Mua niin harmitti kun en osannut espanjaa, sillä monen englanninkielen taito oli ihan lapsen kengissä. Yritin sitten siinä vääntää sanoja kokoon Serranojen Perheestä opitulla espanjalla, mutta eihän se ihan hirmuisen pitkälle vie ;). Naiset oli muutenkin vähän nihkeenä, mutta onneksi miehet ottavat nämä jutut vähän rennommin :)Ensi kerralla pyydän mun espanjalaista kaveria kirjoittamaan mulle fraasit ja opettelen ne sitten ulkoa, jotta osaan esittää asiani paikallisella kielellä :)

 8. Tell me about it! I don’t personally understand because the city is full of clothing stores? Hmm. After seeing Vicky Christina Barcelona Oviedo has belonged to the cities where I want to go. Ah, why I can’t just travel all the time? Basque country sounds pretty amazing as well. I just read that the region has amazing cuisine :)

 9. Hih, ei mitään :)Jep, on tainnut muutamat pimputukset hänen soittimensa nähdä.Toisaalta en pidä ihan liian huolitellusta tyylistä, sillä usein se vie kaiken luonnollisuuden pois. Toisaalta en myöskään pidä liiasta rosoisuudesta tai suttuisuudesta. Hiukset ovat varsinkin sellainen mistä näkee kunnon todella helposti ja moni nuori nainen pilaa kutrinsa liialla prosessoinnilla. Antakaa niiden suortuvien olla ihan luonnollisesti sillä yleensä ne näyttävät kauniimmilta juuri silloin :)))Niin on. Sen takia pidän myös yksin matkustamisesta kun voin ihan hyvällä omalla tunnolla vain vaellella ympäriinsä ja katsella ja kuvailla. Toisten kanssa matkustettaessa pitää jättää kuvaaminen kumminkin vähemmälle ja yrittää ottaa muidenkin mielihalut huomioon :)

 10. Ay caramba! Me gusta!(Oisin laittanu huutomerkin väärinpuolin mutta en osaa, yhyy.)
  Ja kerrankin mulla on muotitukka! Se on vaan kasvanu sellaiseksi, ehkä minussakin siis asuu pieni senorita :)

  1. Heh, asuu asuu! Voi sinua onnekasta kuin voit värjätä hiuksiasi! Haluaisin niin paljon pientä muutosta hiuksiini, mutta kun se on käytännössä mahdotonta.

   1. Heh, tulee senoritasta aina mieleen Justin Timberlaken biisi :D Mut se on iha hyvä biisi!
    Siinäkin on aina omat puolensa kun värjää, oon nyt saanu omaa väriä n 12cm esille pitkästä aikaa vuosiin, tai sanottaisko että mulla on ollu oman väriset hiukset viimeksi ala-asteella. En tiedä johtuuko siitä että päänahka paloi kerron kotona vaalentaessa vai mistä mutta mulla on ollu jo vuosia välillä hyvänä ja välillä huonona karvatupen tulehdus (josta näemmä avaudun tässä kaikille, heh). Tajusin vasta viime vkolla mistä päänahan ongelmat johtuu ja kuinka kauan oon niiden kanssa jo ollu. Toiv sais nyt kuntoon ku oikea shampoo ja paikallishoitoa tekee.
    Sitä paitsi sulla on niin kauniit hiukset ettei niitä kannatakaan värjätä, anna auringon tehdä raitoja kesällä :)

 11. Ay caramba! Me gusta!(Oisin laittanu huutomerkin väärinpuolin mutta en osaa, yhyy.)Ja kerrankin mulla on muotitukka! Se on vaan kasvanu sellaiseksi, ehkä minussakin siis asuu pieni senorita :)

 12. Heh, asuu asuu! Voi sinua onnekasta kuin voit värjätä hiuksiasi! Haluaisin niin paljon pientä muutosta hiuksiini, mutta kun se on käytännössä mahdotonta.

 13. Heh, tulee senoritasta aina mieleen Justin Timberlaken biisi :D Mut se on iha hyvä biisi!Siinäkin on aina omat puolensa kun värjää, oon nyt saanu omaa väriä n 12cm esille pitkästä aikaa vuosiin, tai sanottaisko että mulla on ollu oman väriset hiukset viimeksi ala-asteella. En tiedä johtuuko siitä että päänahka paloi kerron kotona vaalentaessa vai mistä mutta mulla on ollu jo vuosia välillä hyvänä ja välillä huonona karvatupen tulehdus (josta näemmä avaudun tässä kaikille, heh). Tajusin vasta viime vkolla mistä päänahan ongelmat johtuu ja kuinka kauan oon niiden kanssa jo ollu. Toiv sais nyt kuntoon ku oikea shampoo ja paikallishoitoa tekee.Sitä paitsi sulla on niin kauniit hiukset ettei niitä kannatakaan värjätä, anna auringon tehdä raitoja kesällä :)

 14. Oh, it’s mainly because aristocracy and the royal family used to have holidays in those places (San Sebastián, Santander, Mallorca) and had their winter-cottages in all kind of different areas in Castilla & León, and folks there copied the way of living, so then the way of dressing. Clothing stores are exactly the same everywhere in the whole Europe (or almost! hehe), so I think that might not be the reason. Basque country is excellent, apart from food, because of its amazing nature, but Oviedo (and Santiago de Compostela in Galicia) are those kind of magic cultural places you never forget, small, simple and humble people, but extraordinary. Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*