Spring time in Barcelona – paras aika vuodesta

Avec Sofié blog l Barcelona Spring time

Edelliseen postaukseen viitaten, tuli breikki arjesta hyvään saumaan, kun sai hetken muuta ajateltavaa ja nähtävää. Barcelona on muutenkin ollut aina sellainen paikka, jonne menen jonkun ison muutoksen edessä. Kun olin palauttanut kandini, menin Barcelonaan. Kun erosin, menin Barcelonaan. Kun vaihdoin työpaikkaa, menin Barcelonaan. Kun löysin uuden rakkauden, menin Barcelonaan. Barcelonalla on selkeästi hyvä vaikutus ja energia.  Heli Kajon Barcelona on myös yksi lempibiiseistäni.

Avec Sofié blog l Barcelona Spring time

Kun mietimme aikoinaan, että mistä ostaisimme lomakodin, oli Barcelona minulla ensimmäisenä vaihtoehtona. Taas se tuli mieleen, että miten ihanaa olisikaan asua edes hetkittäin tuossa värien, meren ja ruoan kaupungissa. Silloin muutama vuosi sitten ostoprosessi tyssäsi tosin siihen, että jo kolme vuotta sitten ulkomaalaisten asumusten ostoa oli aloitettu rajoittaa Barcelonassa ja se oli tehty todella hankalaksi. Sen takia pysyimme Ranskassa.

Avec Sofié blog l Barcelona Spring time

Avec Sofié blog l Barcelona Spring time

Kevät on ollut myöhässä niin Suomessa kuin myös Hollannissa ja niin se oli myös Barcelonassa. Toki aurinko paistoi ja lämmössä oli +15 astetta, mutta iltaisin oli todella viileää. Joten jos olette menossa lähiaikoina Barcelonaan, kaulahuivi ja takki on hyvä ottaa mukaan.

Pääsiäisen aikoihin kaikki on Barcelonassa kiinni, joten kannattaa miettiä, että mitä kaupungissa haluaa tehdä ja nähdä jos sinne menee pääsiäisenä. Meille tosin sopi, että kaikki paikat olivat kiinni sillä emme halunneet muuta tehdä kuin kävellä ja syödä.

 

Avec Sofié blog l Barcelona Spring time

Viime sunnuntaina kävimme rannalla jäätelöllä ja nauttimassa auringosta ja oli sinne hiekalle eksynyt myös muutama muu auringonpalvoja. Ihan rantakeli ei tosin ollut minun mielestä, mutta jotkut tarkenevat alle 20 asteessa myös uimaan (!?!). Itse vaadin sen 28 astetta, että tuntuu kunnolla kesältä.

Avec Sofié blog l Barcelona Spring time

Olin Barcelonassa ystävieni kanssa sekä myös mieheni tuli mukaan tyttöjenviikonloppuun. Toinen ystävistäni on luxemburgilainen ja toinen ranskalainen. Sain samalla myös hyvän kielikylvyn taas viikonlopun muodossa, sillä ranskalainen ystäväni ei puhu englantia, niin ranskalla piti pärjätä. Toivoisin, että saisin tällaisia kielikylpyjä enemmän, sillä pelkään että se vaivalla ja hiellä (välillä myös pakolla) opeteltu ranska häviää nyt hollannin ja ruotsin takia, sillä ne kielet ovat nyt päällimmäisenä mielessä tällä hetkellä.

Avec Sofié blog l Barcelona Spring time

Avec Sofié blog l Barcelona Spring time

Tämä aika on kaikella tapaa paras aika vuodesta. Joka päivä on pidempi ja lämpimämpi. Olo on senkin takia pirteämpi, kun tietää, että kesä on tulossa ja, että joka päivä mennään eteenpäin. Kesällä tulee usein stressi, kun tietää sen katoavan nopeasti. Näin keväällä sitä nauttii jokaisesta säteestä ja asteesta.

Avec Sofié blog l Barcelona Spring time

Barcelonan reissuihin kuuluu aina muutama rutiini ja yksi niistä on ehdottomasti käydä syömässä jäätelöt lempipaikassani, Viokossa. En ole jäätelöiden ystävä muuten kuin kunnon helteellä, mutta Viokon jäätelöt ovat ihan mielettömiä. Heidän makutarjontansa on niin luova ja koostumus minun mieleen, joten sen takia syön jopa kolme palloa kerralla. Vaikka yleensä syön vain italialaisia jäätelöitä, Viokon pallot ovat myös pehmeitä ja suuhuni sopivia.

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*