Spinach and ricotta ravioli- Ravioli alla Ricotta e Spinaci

Italialaisten ystävieni mielestä on aivan silkkaa laiskuutta koska en tee tuorepastaa. Vetoaminen pastakoneen puuttumiseen on heidän mielestään todella huono tekosyy. No, onnistuuko pastan tekeminen ilman pastakonetta? Onnistuuhan se, mutta mielestäni taikina saisi olla vielä paljon ohuempaa mitä eilen tekemäni pastataikinani oli. Teko tosin vaati aika hyviä käsivoimia ja kärsivällisyyttä, sillä jotta taikinasta tulee tasaista sitä joutuu vaivaamaan hetken aikaa.

Tein eilen ravioleja klassikkotäytteellä, pinaatilla ja ricotalla. Olen huomannut, että italialaiset tykkäävät antaa lempinimiä ruoan ainesosille varsinkin jos ne ovat pienempiä mitä normaalisti käytettävät ainesosat. Näin on myös raviolien kohdalla ja normaalia pienenmpiä ravioleja kutsutaankin nimeällä raviolini. Lainasin pastataikinan ohjetta keittokirjasta nimeltä Aglio & Olio.

Tuorepastataikina:

300 g jauhoja (käytin 4, 5 dl durumvehnäjauhoja)

3-4 kananmunaa

1 tl suolaa

Kaada jauhokeko pöydälle ja tee kasan keskelle kuoppa. Lisää kananmunat ja suola kuoppaan. Riko munien rakenne ja “heittele” jauhoja kasan reunoilta munaseoksen päälle. Vaivaa taikinasta tasaista. Vaivaamisprosessi kesti minulla 5 minuuttia. Kun taikina on tasaista, vaivaa siitä pallo. Laita taikina jääkaappiin noin 20 minuutiksi. Ota taikinapallo pois jääkaapista ja kauli siitä ohut levy. Käytin itse pyöreää piparkakkumuottia, mutta voit halutetassasi leikata taikinasta haluamasi muotoisia paloja.

Raviolien täyte oli mitä yksinkertaisin. Sekoitin muutaman ruokalusikallisen ricottaa, sulatettua pakastepinaattia ja murustettua Västerbottensostia. Kun olin täyttänyt pastan, niin laitoin raviolit kiehuvaan suolaveteen. Raviolit nousivat pintaan kun ne olivat valmiit. Yleensä keittoaika on yhden minuutin verran.

Keittämisen jälkeen raviolit yleensä pyöräytetään vielä voissa ja yleisin voikastike on salvia-voikastike. Itse laitoin muutaman ruokalusikallisen voita pannulle ja kun voi oli sulanut lisäsin jäljelle jääneen pinaatiin voin sekaan. Lisäsin vielä vähän pippuria ja raviolit sekaan. Muutama pyöräytys ja ruoka oli valmista.

___________________________

This is a very classic Italian dish. I borrowed the dough recipe from one of my cookbooks, Aglio & Olio.  As a filling I used ricotta cheese and spinach, but actually you can stuff those little pasta envelopes as you prefer. I don’t have a pasta machine and therefore I made the dough with my hands. It is not maybe the best option, but it is doable.

Dough:

300 g of flour (use the original semolina flour if you can find it)

3-4 eggs

1 teaspoon of salt

Make a little crater from the flours on your tabletop. Add the eggs one by one in the flour crater. Add salt. Combine flours with eggs. Knead the dough until the flours and eggs are totally combined. Kneading process took around 5 minutes. Put the dough into fridge for 20 minutes.

Roll the dough into thin layer and cut little pieces from the dough. I used cookie cutter, but you don’t necessarily need one. Place one spoonful of the filling in the middle and add another dough piece on top. Pinch the edges of each ravioli with fork. Put raviolis into boiling water and let those boil at least for 1 minute.

Raviolis are usually served with sage butter, but I ate those with spinach butter. Just put few spoonful of butter into a pan, add few spoonful of chopped spinach and boiled raviolis. Toss gently raviolis in a butter and place them into a plate. Now you have a very classic Italian dish in front of you :)

You may also like

28 Comments

 1. Voi slurps, miten ihanan näköistä ja kuuloista! Ja tää menisi kivasti valkoviininkin kanssa, mikä on plussaa. Mä en voi jostain syystä juoda enää punaviiniä ollenkaan ja sen myötä pastatkaan ei ole enää niin kiinnostaneet.

  1. Jep, niin meni ;)

   Mä en juo punaviinia lähes ollenkaan, kun tapaan saada siitä aina ihan järkyttävän monipäiväisen migreenin. Vaikka kuinka olen kokeillut valpolicellaakin niin aina se ikävä kaveri jostain hiipii.

   1. Jep, ihan sama juttu minullakin. Lakkasin kokonaan punaviinin, kun joskus muutama kuukausi sitten joimme pullollisen punaviiniä illallisella niin, että mies joi 2/3 ja minä 1/3 pullosta. Tuloksena oli kaksi päivää kestänyt krapulan ja ja migreenin välimuoto. Ihan kamalaa! Totesin silloin, että mikään viini ei ole niin hyvää, että olisi tämän olon arvoista!

 2. Voi slurps, miten ihanan näköistä ja kuuloista! Ja tää menisi kivasti valkoviininkin kanssa, mikä on plussaa. Mä en voi jostain syystä juoda enää punaviiniä ollenkaan ja sen myötä pastatkaan ei ole enää niin kiinnostaneet.

  1. Joo, helppoa kuin heinänteko :D

   Ihmiset ehkä vähän pelkää pastan tekoa ilman pastakonetta- ihan niin kuin minäkin. Parempaan lopputulokseen pääsee tietenkin pastakoneen kanssa koska sillä taikinasta saa ohuempaa.

   Kokeileppa ihmeessä :)

 3. Oi nam, näyttääpä herkulliselta! Miksihän en ole ikinä tehnyt pastaa itse – ohjeesi perusteella se nimittäin vaikuttaa yllättävän helpolta! :)

  1. Oi Piu, olen tehnyt mutta en ole julkaissut. Kartan sen julkaisemista, koska ne kuvat ei ole yhtään minunlaisiani. Halutessasi voin lähettää sinulle kuvat ja muut sähköpostilla?

 4. Jep, niin meni ;)Mä en juo punaviinia lähes ollenkaan, kun tapaan saada siitä aina ihan järkyttävän monipäiväisen migreenin. Vaikka kuinka olen kokeillut valpolicellaakin niin aina se ikävä kaveri jostain hiipii.

 5. Joo, helppoa kuin heinänteko :DIhmiset ehkä vähän pelkää pastan tekoa ilman pastakonetta- ihan niin kuin minäkin. Parempaan lopputulokseen pääsee tietenkin pastakoneen kanssa koska sillä taikinasta saa ohuempaa. Kokeileppa ihmeessä :)

 6. Oi Piu, olen tehnyt mutta en ole julkaissut. Kartan sen julkaisemista, koska ne kuvat ei ole yhtään minunlaisiani. Halutessasi voin lähettää sinulle kuvat ja muut sähköpostilla?

 7. Hih, juuri varasin kirjan kirjastosta, kun Sikke siitä höpisi telkkarissa. Täältä tullaan pastat! Näyttää ja varmasti maistuu hyvälle sinun ruokasi :)

  1. Oikeesti? Kiva juttu! Ajattelin ostaa heidän uusimman kirjan, Bastan. Se taitaa kyllä mennä kesän puolelle, sillä muuttokuormaa painaa jo muutama muukin keittokirja :D

   Aglio & Olio on tosi kiva keittokirja. Sieltä löytyy paljon muutakin kuin pelkkiä reseptejä. Suosittelen!

   Kirjan selailun jälkeen jäljelle jää kyllä aika kova Italian ikävä :`S

   1. Mä luulen kans, et kirja ois just hyvä! Italialainen ruoka ajatuksissa, niin kuola on jo kielellä. En halua nyt mitenkään sun ikävääsi lisätä, mutta sattumoisin olen itse menossa maaliskuussa elämäni ensimmäisen kerran Italiaan! Ehkä siitäkin johtuu, että Italia alkaa olla nyt pinnalla täällä päässä. Niin ja siitä, että olen aivan varma jääväni koukkuun koko maahan.. se tuntuu jotenkin omanlaiselta.. Saas nähä ;)

 8. Hih, juuri varasin kirjan kirjastosta, kun Sikke siitä höpisi telkkarissa. Täältä tullaan pastat! Näyttää ja varmasti maistuu hyvälle sinun ruokasi :)

 9. Oikeesti? Kiva juttu! Ajattelin ostaa heidän uusimman kirjan, Bastan. Se taitaa kyllä mennä kesän puolelle, sillä muuttokuormaa painaa jo muutama muukin keittokirja :DAglio & Olio on tosi kiva keittokirja. Sieltä löytyy paljon muutakin kuin pelkkiä reseptejä. Suosittelen! Kirjan selailun jälkeen jäljelle jää kyllä aika kova Italian ikävä :`S

 10. Minunkin Colombialaisten ystävieni mielestä minun pitäisi syödä paljon enemmän Mote de Queso con Hogao mutta kun on laiska ekä jaksaisi aina tekemään.

  1. Oho, kuulostaa jännälle ruoalle. En tiedä columbialaisesta ruokakulttuurista rehellisesti sanoen yhtään mitään. Ymmärsin tuosta nimestä, että ruoka sisältää ainakin juustoa :)

 11. Minunkin Colombialaisten ystävieni mielestä minun pitäisi syödä paljon enemmän Mote de Queso con Hogao mutta kun on laiska ekä jaksaisi aina tekemään.

 12. Oho, kuulostaa jännälle ruoalle. En tiedä columbialaisesta ruokakulttuurista rehellisesti sanoen yhtään mitään. Ymmärsin tuosta nimestä, että ruoka sisältää ainakin juustoa :)

 13. Jep, ihan sama juttu minullakin. Lakkasin kokonaan punaviinin, kun joskus muutama kuukausi sitten joimme pullollisen punaviiniä illallisella niin, että mies joi 2/3 ja minä 1/3 pullosta. Tuloksena oli kaksi päivää kestänyt krapulan ja ja migreenin välimuoto. Ihan kamalaa! Totesin silloin, että mikään viini ei ole niin hyvää, että olisi tämän olon arvoista!

 14. Mä luulen kans, et kirja ois just hyvä! Italialainen ruoka ajatuksissa, niin kuola on jo kielellä. En halua nyt mitenkään sun ikävääsi lisätä, mutta sattumoisin olen itse menossa maaliskuussa elämäni ensimmäisen kerran Italiaan! Ehkä siitäkin johtuu, että Italia alkaa olla nyt pinnalla täällä päässä. Niin ja siitä, että olen aivan varma jääväni koukkuun koko maahan.. se tuntuu jotenkin omanlaiselta.. Saas nähä ;)

 15. Olisi kiva saada ne sähköpostitse juu. Ihailen paljon kuviasi ja yritän kovasti oppia itse edes jollekin tasolle.

  Laitoin tuohon eri sähköpostin kun edelliseen kommenttiin, ihan tarkoituksella…

 16. Olisi kiva saada ne sähköpostitse juu. Ihailen paljon kuviasi ja yritän kovasti oppia itse edes jollekin tasolle.Laitoin tuohon eri sähköpostin kun edelliseen kommenttiin, ihan tarkoituksella…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*