Solar power in South of France

Jokaisella meillä on omat happy placet ja kai niitä voi olla moniakin. Minun yksi lempipaikoistani on meidän minikylä Etelä-Ranskassa. Täällä mieli ja keho lepäävät kirkkaasta vedestä ja auringosta. Paljoa ei sitä näin suureen onneen tarvita, vain meri, aurinko ja hyvällä tuurilla hyvä kuppi kahvia.

Avec Sofié l South of France

Olemme pitkään painotelleet sen asian kanssa, että jos kummankin työtilanteet sallisivat, niin muuttaisimmeko kokonaan etelään. Monesti tästä asiasta ollaan väännetty kättä, minä vastaan ja mieheni puolesta. Monelle Etelä-Ranska tulee tutuksi kesäkautena lomalla, mutta arkea täällä ei kovinkaan moni ole viettänyt. Ja siihen on syynsä, sillä täällä ei juurikaan tapahdu mitään. Miehelleni sijainti tosin sopii, sillä hän on viikot reissussa, joten ymmärrän, että hän haluaa palata tämän kaltaiseen paikkaan viikonlopuksi.

Avec Sofié l South of France

Avec Sofié l South of France

Itse kun kaipaan energisyyttä ja ihmisiä ympärilleni niin Etelä-Ranska ei ole ehkä minulle ainakaan talvikautena. Ja totta kai siihen vaikuttaa myös se, että täällä ei oikein voi luoda mitään kovinkaan hulppeaa uraa, sillä kaikki työt ovat pohjoisessa. Etelä on enemmänkin turisteja varten kuin töitä.

Lomalla ja kesällä taasen rakastan olla täällä. Mitään niin ihanaa en tiedä, kun käydä Italian puolella kaupassa ostamassa vihannekset ja juustot, grillailla terassilla sekä viettää viikonloppulomia ihan kotikulmilla. Viime kesänä lomien aikana emme pahemmin poistuneet kotoa, sillä koimme, että koti on paras paikka viettää kesälomat.

Avec Sofié l South of France

Olen täällä vain nyt tämän viikon ja en voi edes sanoin kuvailla miltä näyttää aurinko pitkän ja pimeän syksyn jälkeen. En näe arkena aurinkoa ollenkaan muuten kuin lasien takaa niin aamulenkit rannalla nousevan auringon kaverina ovat tuntuneet niin ihanilta. Jos johonkin niin aamulenkin maisemiin ja fiiliksiin ei vaan koskaan kyllästy.

Ihanaa viikkoa teille. Jaan muuten etelän kuulumisia myös Instagramissani kuvin ja videoin, joten kannattaa kurkkailla nekin kanavat.  Nyt jatkan lomailua :)

You may also like

4 Comments

 1. Ihan hulppeitakin työuria on ihmisillä siellä etelässä. Mm. Biotin lähellä on Sophia Antipolis. Ranskan “Piilaakso”.
  Minä tähyilisin sinne päin jos muutto etelään olisi realistinen ajatus omalla kohdalla.

  1. Heippa,

   niin se Sophia Antipolis on nimenomaan piilaaksi ja Pariisi on New York. SA:ssa on enemmän tuotekehitystä kun myymistä. En ole niin tekninen ihminen, errä löytäisin sieltä mielekkään työn itselleni :)

 2. Hei!
  On valtavan ihana lukea kuulumisiasi tuolta Villefranchesta. Olemme perheemme kanssa viettäneet siellä pari mahtavaa lomaa ja minähäm haluaisin matkustaa sinne aina uudestaan, vaikka perheen pää ja tyttäret kaipaavat välillä vaihtelua… Kenties ensi kesänä saan taas tahtoni läpi;)… Kateellisena olen myös seurannut aamulenkkejäsi, taidan arvata ne portaat, joissa porrastreenin olet tehnyt. Jatka blogiasi samaan tyyliin. Toivoen, uskollinen lukija Suomesta!

 3. Heippa,

  ihana kuulla :)

  Ymmärrän kyllä. Minulla oli lomapäiviä poltettavana ja ei mennyt kovinkaan kauaa kunnes ymmärsin, että haluan viettää ne täällä olemalla vain kotona ja katselemalla merta.

  Jep, ne portaat eivät varmaan keneltäkään jää kokematta kuka tänne tulee :D Jos niitä ramppaisi päivittäin edes takaisin, niin olisi pakarat aika timmissä kunnossa :D

  Kiitos paljon :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*