Sisters for education

“Once you learn to read, you will be forever free.”

— Frederick Douglass

World Women International

Moni teistä varmasti huomasi eilen sivuillani nähdyn whiteout-efektin millä havainnollistettiin, että miltä tuntuu kun nähdyllä tekstillä ei ole mitään merkitystä. Olen mukana Indiedaysin ja UNESCON Sisters for education -yhteistyökampanjassa, jonka tarkoituksena on edistää senegalilaisten tyttöjen ja naisten kolutusta. Olen todella onnellinen tästä yhteistyökampanjasta, sillä uskon että tällä kampanjalla saadaan paljon hyvää aikaiseksi. Yhteistyökampanja on tällä kerralla todella kattava ja siihen ottaa osaa monia nuoria naisia kaikista Pohjoismaista. Olen todella onnellinen, että saan olla yksi niistä naisista tämän kampanjan takana.

Minulle lukutaito ja koulutus yleensäkin on todella iso osa identiteettiäni ja myös itsestäänselvyys. Koulutus on luonut elämälleni sisällön ja ilman sitä kokisin olevani jollain lailla puolittainen. Koulutus takaa sen, että minulla on mahdollisuus vaikuttaa omaan elämääni ja siihen tunteeseen, että ohjakset ovat oikeasti vain ja ainoastaan minun käsissäni. Niin kuin Frederick Douglass sen jo sanoi, se luo vapauden.

Sisters for education

Meillä Pohjoismaissa asuvilla naisilla on tuo nimenomainen vapaus ja mahdollisuus tehdä elämillämme mitä haluamme. Nyt olisi meidän vuoro auttaa senegalilaisia sisariamme ja antaa heille mahdollisuus lukutaitoon ja avain parempaan tulevaisuuteen. Vapaus toisinsanojen.

Tiesittekö, että senegalilaisista naisista vain puolet on tällä hetkellä luku -ja kirjoitustaitoisia (UNICEF). Samalla kun annamme heille toisen mahdollisuuden, on meillä mahdollista vaikuttaa koko maan tulevaisuuteen. Kampanja tähtää siihen, että nämä tulevaisuuden senegalilaiset olisivat omissa kylissään koulutuksen lähettiläitä ja muovaisivat nykyisin vallitsevia tapoja sillä lailla, että koulutuksesta tulisi tulevaisuudessa osa jokaisen senegalilaisen tytön arkipäivää.

No miten me voisimme auttaa? Apu on tällä kerralla yhden klikkauksen päässä, sillä Always lahjoittaa 0,28 euroa jokaisesta teidän klikkauksesta. Eli tässä kampanjassa ei lahjoiteta omia rahoja, vaan Alwaysin. Tällä kerralla avun anto on tehty todella helpoksi, joten kurkkaappas tänne. Tänään tehdään hyvää, eikös niin?

You may also like

8 Comments

  1. Hieno asia, että olet lähtenyt tähän mukaan. Ihmettelinkin mitä oikein tapahtui kun teksti hävisi näkyvistä. Luulin että kännykkä sekoili omiaan :) mutta ei sitten näköjään!

  2. Hieno asia, että olet lähtenyt tähän mukaan. Ihmettelinkin mitä oikein tapahtui kun teksti hävisi näkyvistä. Luulin että kännykkä sekoili omiaan :) mutta ei sitten näköjään!

  3. No tällaiseen yhteistyöhön lähden aina mielelläni mukaan :)Ei, kännykkä ei ollut sekaisin. Kivaa loppuviikkoa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*