Sinua muistaen..

Tapasin tämän vuoden alkupuolella yhden aivan upean nuoren naisen. Siitä lähtien tämä mahdottoman ihana tapaus on kaikella tavoin yrittänyt auttaa minua eteenpäin niin neuvomalla kuin kaikella muullakin tavalla. Tunnen itseni ihan mielettömän onnekkaaksi, sillä toivoisin että jokaiselle nuorelle naiselle kävelisi vastaan ystäväni kaltainen innostava ihminen. Kerran kiittäessäni häntä hän lainasi Madeleine Albrightin sanoja “there is a special place in hell for women who don’t help other women”
 korostaakseen sitä miten tärkeää toisten auttaminen on.

Me nuoret naiset varsinkin joudutaan välillä aika koville niin on hyvä että ympäriltä löytyy ystäväni kaltaisia ihmisiä, jotka muistuttavat meitä osaamisestamme ja sparraavat meitä aina tarpeen tullen. Toivoisin, että voisin joskus auttaa vielä joitakin ihmisiä yhtä ihanalla tavalla kuin ystäväni minua.

Mietin tässä hetki sitten, että miten voisin kiittää ystävääni muistamisestani. Mieleeni tuli Efva Attlingin Pencez De Moy –riipus. Ystäväni on aina ajatellut minun parastani joten ajattelin, että olisiko mikään muu parempi lahja kuin tuo Efva Attlingin ”think of me” –koru :)

______________________________________

Beginning of this year I met one very special and talented young woman. Since then, she has tried to help me in so many ways. I feel fortunate because I have her in my life and I would hope that every young woman would at least once meet as inspiring person as she is. Once when I thanked her she quoted Madeleine Albright saying “there is a special place in hell for women who do not help other women” to highlight the importance of helping others.

She has always offered helping hand whenever I have needed help or advice. In return, I wanted to give something to her and then I remembered ‘Pencez De Moy’ pendant by Swedish designer, Efva Attling.  My friend has always thought about me so I thought would there be better gift to her than that beautiful “think of me” necklace :)

You may also like

36 Comments

 1. Voi että, olet aivan käsittämättömän ihana ja lahjakas neitokainen. On todella suuri ilo itsellekin että voi olla toisille avuksi, siitä tulee tosi hyvä mieli! Toivottavasti mahdollisimman moni pistää avun ja ilon kiertämään elämänsä aikana.

  Ja sinulle ystäväiseni kiitos kaunis :)

  1. Ihmisten pitäisi laittaa muistisäännöksi, että ” kun vaikutat myönteisesti muiden elämään, saat moninkertaisesti takaisin”.

   Kiitos sinulle kaikesta vielä kerran <3

 2. Voi että, olet aivan käsittämättömän ihana ja lahjakas neitokainen. On todella suuri ilo itsellekin että voi olla toisille avuksi, siitä tulee tosi hyvä mieli! Toivottavasti mahdollisimman moni pistää avun ja ilon kiertämään elämänsä aikana. Ja sinulle ystäväiseni kiitos kaunis :)

 3. Rupesi ihan itkettämään, kun luin tämän. Mistälie tunnepurkaus.. hih.
  Tapasin itsekin kesällä sellaisen ihmisen, joka yllätti vilpittömyydellään ja yrittää kaikin tavoin auttaa ja olla hyvä immeinen. <3 Ne ovat harvassa.

  1. Voi :´) <3

   Se on ihan mahtava fiilis kun tapaa vilpittömästi avuliaan ja ystävällisen ihmisen. Olen niin iloinen, että ystäväpiiristäni löytyy läjäpäin upeita naisia, jotka yrittävät auttaa toinen toisiaan. Matka on pitkä ja joskus sitä vain tarvitsee toisen apua ja tukea <3 Niin, ja ne ovat nimenomaan harvassa <3

 4. Rupesi ihan itkettämään, kun luin tämän. Mistälie tunnepurkaus.. hih.Tapasin itsekin kesällä sellaisen ihmisen, joka yllätti vilpittömyydellään ja yrittää kaikin tavoin auttaa ja olla hyvä immeinen. <3 Ne ovat harvassa.

 5. Voi, miten hienoa, että olevat löytänyt itsellesi ystävän, joka haluaa edistää elämääsi ja auttaa! Se on kultaakin kalliimpi asia tässä maailmassa, jossa useammin törmää kateuteen ja selkään puukotukseen. Ikävä kyllä useammin vieläpä naisten keskuudessa. Mistähän johtuu, että nainen on niin monesti toiselle naiselle susi? Suurimman avun työelämässä olen aina saanut miespuolisilta kollegoilta ja esimiehiltä, ikävä kyllä. Toivottavasti nuoremman sukupolven naisissa itää ajatus erilaisesta toiminnasta: puhalletaan yhteen hiileen ja lopputulos on kaikille parempi.

  Efva Attlingin korut ovat ihania. Ne ovat eleettömän tyylikkäitä, mieleenpainuvia ja täynnä sanomaa. Käyn säännöllisin väliajoin Efvan sivuilla ihailemassa hänen korujaan ja myös hänen idearikkauttaan ja tyylitajuaan. Olen ollut Efvan fani jo aika monta vuotta (kuin myös hänen vaimonsa Evan). Kyllä ne tuolla naapurimaassa vain osaavat :)

  Mukavaa viikonloppua! <3
  t. Tarja (joka tenttiin luvun sijaan viihtyy taas liian hyvin blogien parissa… 20 vuodessa ei ole tapahtunut mitään muutosta tavoissa: viime hetken paniikki näkyy olevan se paras motivaattori ;))

  1. Heh, voisin allekirjoittaa sanasta sanaan tämän Tarjan kommentin, tenttiinlukua myöten. Tosin mun edellisestä tentistä on “vain” kymmenisen vuotta. :D

   Mä olen monesti myös pohtinut sitä, että kun miehillä on kaiken maailman hyvä veli -verkostoja ja vastaavia, niin miksi naiset tuntuvat usein pyrkivän siihen, että saisivat vain maton vedettyä jonkun muun jalkojen alta. Onneksi poikkeuksiakin löytyy ja minäkin uskon vahvasti, että uudet sukupolvet tulevat korjaamaan tämän asian. Harvoinpa kai se yhden menestys on jotenkin muilta pois. Päin vastoin, voi vaikka avata joitain ovia muillekin.

   Olet onnekas, kun sinulla on tuollainen ystävä, mutta etpäs taida olla itsekään hullumpi siinä puuhassa. Kivaa päivää!

  2. Tarja: Niin, se on todella hienoa. Kultaakin kalliimpaa.

   Niin, miestenmaailma on varmasti jollain lailla helpompi kuin naisten. Miehet ottavat asiat asioina ja heille voi puhua paljon suorempaa mitä naisille. Pitää kumminkin pysyä tuollaisten yläpuolella ja jättää kateudet ja kiukuttelut omaan arvoonsa :) Nillä kun ei mitään kumminkaan ratkaista.

   Mä olen vähän myöhäisherääjä näihin Efvan koruihin. Tai olen löytänyt ne vasta tässä vuoden sisällä ja olen ihastunut niihin ihan totaalisesti. Nimim. Nytkin rusetit korvissa ;)

   Niin, ne ruotsalaiset vain osaavat. Se on ihan sama onko kyseessä juusto, leipä, koru, vai mikä, mutta siellä osataan vain brändätä tuote ja pakkaus :)

   Kiitos samoin Tarja ja tsemppiä tenttiin lukuun. Paine ja paniikki toimivat minuun myös parhaina motivaattoreina ;)

   1. Norppa:

    Hih, no te superäidit jaksatte opiskella töistä ja lapsista huolimatta. Siis mistä teillä löytyy aikaa?! Olette kyllä ihan mahtavia!

    Niin, miesten on niin paljon helpompi sanoa, että hitto mä olen hyvä tai että tän mä osaan jos jotain. Mulla on paljon miespuolisia kavereita ja juuri viikonloppuna yksi heistä katsoi peiliin ja sanoi “hitsi mä oon hyvännäköinen”. Miesten itsetunnosta ja jonkinlaisesta välinpitämättömyydestä muiden mieleipiteisiin meillä naisilla olisi opittavaa :)

    Niin, kun se ei nimenomaan ole pois keneltäkään. Usein myös eri asioiden eteen tehdään paljon töitä ja ei tässä maailmassa muutenkaan ole ns. ilmaisia lounaita. Ei edes muffinsseja. Töitä on tehtävä, että saadaan jotain aikaan. Pitäisi myös osata iloita toisten puolesta ja ammentaa inspiraatiota toisen menestyksestä mielummin kuin jäädä kotiin kyräilemään.

    Heh ;)

 6. Voi, miten hienoa, että olevat löytänyt itsellesi ystävän, joka haluaa edistää elämääsi ja auttaa! Se on kultaakin kalliimpi asia tässä maailmassa, jossa useammin törmää kateuteen ja selkään puukotukseen. Ikävä kyllä useammin vieläpä naisten keskuudessa. Mistähän johtuu, että nainen on niin monesti toiselle naiselle susi? Suurimman avun työelämässä olen aina saanut miespuolisilta kollegoilta ja esimiehiltä, ikävä kyllä. Toivottavasti nuoremman sukupolven naisissa itää ajatus erilaisesta toiminnasta: puhalletaan yhteen hiileen ja lopputulos on kaikille parempi. Efva Attlingin korut ovat ihania. Ne ovat eleettömän tyylikkäitä, mieleenpainuvia ja täynnä sanomaa. Käyn säännöllisin väliajoin Efvan sivuilla ihailemassa hänen korujaan ja myös hänen idearikkauttaan ja tyylitajuaan. Olen ollut Efvan fani jo aika monta vuotta (kuin myös hänen vaimonsa Evan). Kyllä ne tuolla naapurimaassa vain osaavat :)Mukavaa viikonloppua! <3 t. Tarja (joka tenttiin luvun sijaan viihtyy taas liian hyvin blogien parissa… 20 vuodessa ei ole tapahtunut mitään muutosta tavoissa: viime hetken paniikki näkyy olevan se paras motivaattori ;))

 7. Heh, voisin allekirjoittaa sanasta sanaan tämän Tarjan kommentin, tenttiinlukua myöten. Tosin mun edellisestä tentistä on “vain” kymmenisen vuotta. :DMä olen monesti myös pohtinut sitä, että kun miehillä on kaiken maailman hyvä veli -verkostoja ja vastaavia, niin miksi naiset tuntuvat usein pyrkivän siihen, että saisivat vain maton vedettyä jonkun muun jalkojen alta. Onneksi poikkeuksiakin löytyy ja minäkin uskon vahvasti, että uudet sukupolvet tulevat korjaamaan tämän asian. Harvoinpa kai se yhden menestys on jotenkin muilta pois. Päin vastoin, voi vaikka avata joitain ovia muillekin. Olet onnekas, kun sinulla on tuollainen ystävä, mutta etpäs taida olla itsekään hullumpi siinä puuhassa. Kivaa päivää!

 8. Ihmisten pitäisi laittaa muistisäännöksi, että ” kun vaikutat myönteisesti muiden elämään, saat moninkertaisesti takaisin”.Kiitos sinulle kaikesta vielä kerran <3

 9. Voi mitenkä liikuttava postaus, olet kiteyttänyt kaikki oikeat sanat postaukseen.

  Ja tiedätkös, tämä postaus kertoo myös sinusta todella paljon! Vaikka olemme vain kerran tavannut kesän kynnyksellä niin ihmisvaisto kertoo paljon, aitous ja oikea ihmisläheisyys kumpuaa sinusta. Olen todella iloinen että olen saanut tämän kerran edes tavata sinut, sinä nainen erityisesti jäit mieleeni viime kerrasta <3

  1. Voi kiitos Elisabete :`)

   No kuules nyt, sinä se olit todella herttainen ja sydämellinen tapaus. Mutta se on kyllä totta, että olen todella ihmisläheinen ihminen, kiva että huomasit sen.

   No eiköhän me vielä tavata, täällä samassa kaupungissa kun asustellaan :)<3

   Kiitos Elisabete <3

 10. Voi mitenkä liikuttava postaus, olet kiteyttänyt kaikki oikeat sanat postaukseen. Ja tiedätkös, tämä postaus kertoo myös sinusta todella paljon! Vaikka olemme vain kerran tavannut kesän kynnyksellä niin ihmisvaisto kertoo paljon, aitous ja oikea ihmisläheisyys kumpuaa sinusta. Olen todella iloinen että olen saanut tämän kerran edes tavata sinut, sinä nainen erityisesti jäit mieleeni viime kerrasta <3

 11. Voi :´) <3Se on ihan mahtava fiilis kun tapaa vilpittömästi avuliaan ja ystävällisen ihmisen. Olen niin iloinen, että ystäväpiiristäni löytyy läjäpäin upeita naisia, jotka yrittävät auttaa toinen toisiaan. Matka on pitkä ja joskus sitä vain tarvitsee toisen apua ja tukea <3 Niin, ja ne ovat nimenomaan harvassa <3

 12. Tarja: Niin, se on todella hienoa. Kultaakin kalliimpaa. Niin, miestenmaailma on varmasti jollain lailla helpompi kuin naisten. Miehet ottavat asiat asioina ja heille voi puhua paljon suorempaa mitä naisille. Pitää kumminkin pysyä tuollaisten yläpuolella ja jättää kateudet ja kiukuttelut omaan arvoonsa :) Nillä kun ei mitään kumminkaan ratkaista.Mä olen vähän myöhäisherääjä näihin Efvan koruihin. Tai olen löytänyt ne vasta tässä vuoden sisällä ja olen ihastunut niihin ihan totaalisesti. Nimim. Nytkin rusetit korvissa ;)Niin, ne ruotsalaiset vain osaavat. Se on ihan sama onko kyseessä juusto, leipä, koru, vai mikä, mutta siellä osataan vain brändätä tuote ja pakkaus :) Kiitos samoin Tarja ja tsemppiä tenttiin lukuun. Paine ja paniikki toimivat minuun myös parhaina motivaattoreina ;)

 13. Norppa: Hih, no te superäidit jaksatte opiskella töistä ja lapsista huolimatta. Siis mistä teillä löytyy aikaa?! Olette kyllä ihan mahtavia!Niin, miesten on niin paljon helpompi sanoa, että hitto mä olen hyvä tai että tän mä osaan jos jotain. Mulla on paljon miespuolisia kavereita ja juuri viikonloppuna yksi heistä katsoi peiliin ja sanoi “hitsi mä oon hyvännäköinen”. Miesten itsetunnosta ja jonkinlaisesta välinpitämättömyydestä muiden mieleipiteisiin meillä naisilla olisi opittavaa :)Niin, kun se ei nimenomaan ole pois keneltäkään. Usein myös eri asioiden eteen tehdään paljon töitä ja ei tässä maailmassa muutenkaan ole ns. ilmaisia lounaita. Ei edes muffinsseja. Töitä on tehtävä, että saadaan jotain aikaan. Pitäisi myös osata iloita toisten puolesta ja ammentaa inspiraatiota toisen menestyksestä mielummin kuin jäädä kotiin kyräilemään. Heh ;)

 14. Ihana lahja ja todella kaunis ajatus <3 ! Antamisen ilo on mielestäni paljon suurempi kuin saamisen ilo.

  Tuli tuosta mieleen kuinka nuoret naiset voi olla todella ilkeitä toisilleen. Varsinkin blogeja lukiessa on huomannu kuinka ilkeitä kommetteja jotkut saattavat jättää, helppohan se on kommentoida nimettömänä. Onneksi on kuitenkin oikeita ystäviä olemassa <3

  Ihanaa viikonloppua sinulle! <3

  1. Heippa!

   Varsinkin niitä lahjoja joiden tiedän meritsevän lahjojen saajalle paljon tai se että lahjan takaa löytyy ajatus, niin silloin varsinkin niitä on kiva antaa.

   No, mutta yleensä se viesti kertoo enemmän kirjoittajasta kun sen saajasta. Tai tottakai rakentava kritiikki on hyvästä jos siihen on aihetta, mutta semmoisen kateellisen kurnutuksen voi jättää minun mielestäni kurnuttamatta. Jotkut eivät aina kumminkaan ymmärrä, että se mitä blogeihin laitetaan niin menee yleensä aika ison suodattimen kautta ja sen takia blogi saattaa mennä pinnallisemman tuntuiseksi. Monella muulla kuin myös itselläni on kumminkin aika suuri itsesuojeluvaisto.

   Nahka on kyllä tässä hommassa paksuuntunut ja olen tämän työni takia joutunut muutamaan tosi ikävään tilanteeseen, mutta onneksi rakastan tätä niin paljon että unohdan ikävät asiat samantien kun luen sinunkaltaistesi lukijoiden kommentteja <3 Kiitos Fiipi kun olet seuraillut juttujani jo niin kauan :´)

   Kiitos samoin Fiipi!

   P.S. Kurnutuksella en viittaa siihen Iittalan tarrojen keskusteluun, sillä se oli minusta ihan superhieno keskustelu ja juuri sellaista mielipiteiden vaihtoa kaipaisin blogiini lisää :))

   1. Mietin muuten eilen että oon lukenu sinun juttuja jo vuoden ajan! Nopeasti on aika menny. Ja ihania juttuja on ollu ja varmasti tulee vielä olemaankin! Sie olet minun virtuaaliystävä <3

 15. Ihana lahja ja todella kaunis ajatus <3 ! Antamisen ilo on mielestäni paljon suurempi kuin saamisen ilo.Tuli tuosta mieleen kuinka nuoret naiset voi olla todella ilkeitä toisilleen. Varsinkin blogeja lukiessa on huomannu kuinka ilkeitä kommetteja jotkut saattavat jättää, helppohan se on kommentoida nimettömänä. Onneksi on kuitenkin oikeita ystäviä olemassa <3Ihanaa viikonloppua sinulle! <3

 16. Aika ihanan kuuloinen ystävä sinulla ja kauniisti sinä häntä muistit :)

  Se vasta elämässä onkin mahtavaa kun sitä voi missä tahansa vaiheessa elämää kohdata uusia innostavia ja upeita ihmisiä joista tulee tärkeä osa omaa elämää – ystäviä. Ei niiden aina tarvitse olla sieltä lapsuudesta ajoilta vaan uusiakin tuttavuuksia voi päästää lähelleen.

  Viimeisen vuoden aikana olen itse saanut kunnian ystävystyä muutaman ihanan naisen kanssa ja voi että miten onnekkaaksi tunnenkaan itseni :)

  P.s En ennättänyt vastaamaan FB:ssa…Pretty Ballerines -liikkeestä lähti mukaan tämäntyyliset ihanuudet (http://www.javari.fr/Pretty-Ballerinas-37190-Ballerines-femme/dp/B007DH97NO) tosin mattaisempana versio. Kaiken kruunasi ihanan iloinen myyjä, jonka tunnistin maksaessani mutten kehdannut kertoa hänelle :)

  1. Hän on ihan supermahtava tyyppi :)

   Niin, se vain on. Erilaiset ystävät ovat elmän suola ja minulle näin hyvin ihmisläheisenä ihmisenä erilaiset ihmiset ovat suuri inspiraation lähde. Tämän vuoden aikana varsinkin on elämääni tupsahtanut uusia mahtavia kasvoja, kiva että sinulla on samanlaisia kokemuksia :)

   En voisi sanoa paremmin, it’s the people that count <3 Millään muulla ei oikeasti ole merkitystä, ei millään.

   Hihi, minä taidan tietää ketä tarkoitat ;). Hän on ihan supersöpö tyyppi ja hyvin helposti lähestyttävä. Ensi kerralla kun näet hänet niin sano se hänelle vaan rohkeasti. Hän myös kertoi minulle, että PB:n tilalle tulee taas jokin tosi mahtava merkki pop up -liikkeen muodossa. Lupasin myös pistäytyä. Kiva jos löysit kengät linkkini ansiosta :)

   Hyvää viikonloppua!

 17. Aika ihanan kuuloinen ystävä sinulla ja kauniisti sinä häntä muistit :) Se vasta elämässä onkin mahtavaa kun sitä voi missä tahansa vaiheessa elämää kohdata uusia innostavia ja upeita ihmisiä joista tulee tärkeä osa omaa elämää – ystäviä. Ei niiden aina tarvitse olla sieltä lapsuudesta ajoilta vaan uusiakin tuttavuuksia voi päästää lähelleen.Viimeisen vuoden aikana olen itse saanut kunnian ystävystyä muutaman ihanan naisen kanssa ja voi että miten onnekkaaksi tunnenkaan itseni :)P.s En ennättänyt vastaamaan FB:ssa…Pretty Ballerines -liikkeestä lähti mukaan tämäntyyliset ihanuudet (http://www.javari.fr/Pretty-Ballerinas-37190-Ballerines-femme/dp/B007DH97NO) tosin mattaisempana versio. Kaiken kruunasi ihanan iloinen myyjä, jonka tunnistin maksaessani mutten kehdannut kertoa hänelle :)

 18. Voi kiitos Elisabete :`)No kuules nyt, sinä se olit todella herttainen ja sydämellinen tapaus. Mutta se on kyllä totta, että olen todella ihmisläheinen ihminen, kiva että huomasit sen. No eiköhän me vielä tavata, täällä samassa kaupungissa kun asustellaan :)<3Kiitos Elisabete <3

 19. Heippa!Varsinkin niitä lahjoja joiden tiedän meritsevän lahjojen saajalle paljon tai se että lahjan takaa löytyy ajatus, niin silloin varsinkin niitä on kiva antaa. No, mutta yleensä se viesti kertoo enemmän kirjoittajasta kun sen saajasta. Tai tottakai rakentava kritiikki on hyvästä jos siihen on aihetta, mutta semmoisen kateellisen kurnutuksen voi jättää minun mielestäni kurnuttamatta. Jotkut eivät aina kumminkaan ymmärrä, että se mitä blogeihin laitetaan niin menee yleensä aika ison suodattimen kautta ja sen takia blogi saattaa mennä pinnallisemman tuntuiseksi. Monella muulla kuin myös itselläni on kumminkin aika suuri itsesuojeluvaisto. Nahka on kyllä tässä hommassa paksuuntunut ja olen tämän työni takia joutunut muutamaan tosi ikävään tilanteeseen, mutta onneksi rakastan tätä niin paljon että unohdan ikävät asiat samantien kun luen sinunkaltaistesi lukijoiden kommentteja <3 Kiitos Fiipi kun olet seuraillut juttujani jo niin kauan :´)Kiitos samoin Fiipi!P.S. Kurnutuksella en viittaa siihen Iittalan tarrojen keskusteluun, sillä se oli minusta ihan superhieno keskustelu ja juuri sellaista mielipiteiden vaihtoa kaipaisin blogiini lisää :))

 20. Hän on ihan supermahtava tyyppi :)Niin, se vain on. Erilaiset ystävät ovat elmän suola ja minulle näin hyvin ihmisläheisenä ihmisenä erilaiset ihmiset ovat suuri inspiraation lähde. Tämän vuoden aikana varsinkin on elämääni tupsahtanut uusia mahtavia kasvoja, kiva että sinulla on samanlaisia kokemuksia :)En voisi sanoa paremmin, it’s the people that count <3 Millään muulla ei oikeasti ole merkitystä, ei millään. Hihi, minä taidan tietää ketä tarkoitat ;). Hän on ihan supersöpö tyyppi ja hyvin helposti lähestyttävä. Ensi kerralla kun näet hänet niin sano se hänelle vaan rohkeasti. Hän myös kertoi minulle, että PB:n tilalle tulee taas jokin tosi mahtava merkki pop up -liikkeen muodossa. Lupasin myös pistäytyä. Kiva jos löysit kengät linkkini ansiosta :)Hyvää viikonloppua!

 21. Mietin muuten eilen että oon lukenu sinun juttuja jo vuoden ajan! Nopeasti on aika menny. Ja ihania juttuja on ollu ja varmasti tulee vielä olemaankin! Sie olet minun virtuaaliystävä <3

 22. Ihana ystävä, kaunis ajatus ja loistava postaus. Itse en ole välittänyt kulta/hopeakoruista kauheasti juuri koskaan, mutta Efva Attlingin korut ovat olleet niitä ainoita joista oikeasti pidän. Mulla onkin vihkisormuksena juuri samaisella Penced De Moy tekstillä varustettu sormus :)

 23. Ihana ystävä, kaunis ajatus ja loistava postaus. Itse en ole välittänyt kulta/hopeakoruista kauheasti juuri koskaan, mutta Efva Attlingin korut ovat olleet niitä ainoita joista oikeasti pidän. Mulla onkin vihkisormuksena juuri samaisella Penced De Moy tekstillä varustettu sormus :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*