Saturday in Saint-Tropez l viinitiloja ja hunajaostoksia

Avec Sofié Blog l Saint-Tropez

Olemme olleet nyt kolme kuukautta Ranskassa. Kolme kuukautta on mennyt nopeasti kotoillessa, mutta nyt kun täällä on jo niin kesäistä, on kiva lähteä pois omasta kylästä. Normaalisti tekisimme näitä retkiä yhdessä ystävien kanssa lomaviikkoina, mutta nyt viikonloput kuluvat ainakin vielä ihan kahdestaan. Todella toivon, että ystävät pääsevät tänne kesällä, sillä mikään ei ole ihanampaa, kuin tehdä näitä kesäreissuja yhdessä.

Avec Sofié Blog l Saint-Tropez

Avec Sofié Blog l Saint-Tropez

Avec Sofié Blog l Saint-Tropez

Eilen lähdimme aamusta aikaisin kohti Saint-Tropezia. Saint-Tropez on aika erilainen kaikista näistä muista Rivieran kohteista. Käytännössä kaupunki tuntuu enemmän Provencelta kuin Rivieralta. Ja se tunne kai pitääkin ihan paikkansa, sillä Saint-Tropez on eri maakunnassa kuin esimerkiksi Cannes, Antibes ja meidän kylämme. Rannat ovat erilaiset ja väritys muutenkin haaleampi taloissa kuin lähellä rannikkoa.

Avec Sofié Blog l Saint-Tropez

Avec Sofié Blog l Saint-Tropez

Saint-Tropeziin mentäessä ajelet viiniviljelmien läpi, näet hunajakauppiaita tien vieressä ja voit myös löytää laventeliöljyä kaupusteltavan pellon reunalla. Kuulostaa selkeästi enemmän Provencelta kuin Rivieralta. Olen aiemminkin sanonut, että jokainen paikka on niin erilainen ja huomaan näitä eroja jatkuvasti itse vieläkin. Näin myös eilen. Saint-Tropez on jollain lailla maanläheisempi kuin esimerkiksi Cannes.

Avec Sofié Blog l Saint-Tropez

Eilen kävimme kaupungissa myös, mutta vietimme suuremman osan ajasta viinitiloja kierrellessä ostamassa viinejä, oliiviöljyä ja nimenomaan laventeliöljyä. Vaikka miten rakastan merta, unelmoin vanhasta kivitalosta keskellä ei mitään. Nähdessäni näitä viinitiloja ja pieniä kivitaloja, voisin kyllä muuttaa ei keskelle mitään hoitelemaan puutarhaani.

Eilen oli täydellinen kesäpäivä nauttia luonnosta, rauhasta ja yhdessäolosta. Tuntuu niin hyvältä, kun voi taas kokea jotakin muuta kuin omaa terassia vaikka se tarkoittaisi vain kävelyä viiniviljelmillä ja hunajaostoksilla käyntiä.

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

4 Comments

 1. Tiedatko, voisin kuvitella sut boutique B&B / ravintolan / viinitilan omistajana? Chez Sofie kenties :-)

  Kiitos kivasta postauksesta ja kuvista – sopiva sunnuntai-aamun virtuaalimatka lampoon taalta Brittein sateesta.

  1. Ahaha, kyllä – niin minäkin! Samalla hinnalla millä saa Amsterdamista asunnon, täältä Provencesta saisi ison kivitalon tiloineen jonne voisi perustaa oman ihanan happy placen. Nyt tosin tällä hetkellä turismi tällä alueella on vähän kysymysmerkki kun lentoja ei tule muualta kuin sieltä Lontoosta, Korsikalta ja Sveitsistä.

   Mutta hei, onhan meillä vielä pari vuosikymmentä aikaa toteuttaa tämä :)

 2. Mitä I H A N A A elämää saat elää 😍 Ei sillä,elän oikein onnelisesti kolmen alle 5 vuotiaan äitinä pikku kaupungissa, mutta tämä sinun blogi on vaan niin ihana kaikkine upeine asioineen. Oot kyllä kun jostain upeasta sarjasta jossa seurataan ihanaa unelmiensa toteuttajaa. Kiitos tästä blogista. Se on tälle äidille tosi tärkeä!

  1. Heh, no näiden kuvien perusteella käyskentelen pelloilla, mutta oikeasti viikot teen pitkää päivää koneen ääressä. Viikonloput ovat tosin tänä vuonna todella ihania kun saa käydä ihanissa paikoissa ja elää lomaelämää :)
   Tällaisesta elämästä unelmoin kauan, saisin tehdä täältäkäsin töitä ja samalla nauttia aurinkoisesta elosta.

   Hyvä jos pääsette matkustamaan blogin kautta :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*