Salmon and hasselback potatoes

Tällä ruoalla sulatettiin herrani sydän. Tie sydämeen kävi ainakin meidän tapauksessa vatsan kautta…

Tällä viikolla jaan minun jouluruokareseptejäni ja minua nyt vähän hävettää myöntää, mutta  en tykkää mistään perinteisestä jouluruoasta. Rosolli menee, mutta laatikot ja kinkut ohitan. Minulla on aina ollut ihan oma joulumenu. Saan ehkä aina välillä vähän pahaa silmää kun saavun joulupöytään omien eväiden kera. Rakastan erilaisia kaloja ja minun masu täyttyykin jouluisin lähinna erilaisista kaloista ja salaateista. Ajattelin nyt vähän valottaa, että mitä minä oikein jouluisin syön. Tein eilen illalla poikaystävän yhtä lempiruokaa, lohta ja hasselbackan perunoita ja tätä varmaan teen myös itselleni jouluaatoksi.

Perunat

perunoita, öljyä, suolaa, pippuria ja rosmariinia.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori perunat ja tee niihin syviä viiltoja. Laita perunat uunipellille ja voitele ne öljyllä. Ripottele hivenen suolaa, pippuria ja rosmariinia perunoiden päälle. Paista perunoita ainakin puoli tuntia uunin keskitasolla ennen kuin siirrät perunat uunin alatasolle.

Uunilohi

800 g lohta, 200 g katkarapuja, 2 dl ranskankermaa, 2 dl ruokakermaa, suolaa, pippuria, valkopippuria, tilliä, sitruunaa.

Sillä välin kun perunat paistuvat, niin laita lohi paistovuokaan. Sekoita ranskankerma ja ruokakerma. Lisää kermaseokseen valkokpippuria, suolaa ja tilliä. Kaada seos lohen päälle. Seos ei ole jämäkkää, joten se valuu väistämättä suurimmaksi osaksi pois kalan päältä. Ripottele katkarapuja ja tilliä lohen päälle. Kun perunat ovat olleet ainakin puoli tuntia uunin keskitasolla, niin siirrä ne alatasolle ja laita lohi paistumaan keskitasolle. Lohen kypsymisaika riippuu tietenkin palan koosta, mutta tuollaiselle 800 gramman palalalle 30 minuuttia oli juuri sopiva aika. Lohi jäi mehukkaaksi eikä siitä tullut ollenkaan kuiva.

____________________

Potatoes

Potatoes, oil, salt, pepper and rosemary.

Preheat oven to 200 degrees. Peel the potatoes and make deep cuts into them. Put potatoes in baking sheet and spread oil over potatoes. Sprinkle over a little bit of salt, pepper and rosemary. Bake the potatoes in the oven at least for 30 minutes in the middle level before moving potatoes into lower level.

Salmon

800 g of salmon, 200 g of shrimps, 2 dl of sour cream, 2 dl of cooking cream, salt, white pepper, dill, and lemon.

Meanwhile, when the potatoes are in the oven, put the salmon into pan. Mix the cream with sour cream. Add white pepper, salt and dill into cream mixture. Pour the mixture over salmon. Sprinkle the shrimps and dill on top of the salmon. When the potatoes have been at least half an hour in the middle level of the oven move them to the lower level and place the salmon into middle level.  Of course it depends from the piece size, but for 800g of salmon 30 minutes in the oven is enough. Salmon was juicy and not dry at all.

You may also like

24 Comments

 1. Jouluruokasi kuulostaa herkulta!:P Itse vihaan myös jouluruokia, ja mulla on aina omat eväät joulupöydässä! Kotona siihen ollaan jo totuttu, ja mummi tekee mulle aina herkkuja, mutta eka joulu poikaystävän kotona oli vähän nolo, kun nirppanokkailin joulupöydässä!;D Nykyään poikaystävänkin äiti muistaa mieltymykseni, ja mulle on aina ruokapöydässä jotain “omaa”:D

  1. Hih, mäkin olen välillä vähän “nirppanokkailija”. Tarjosin ranskalaiselle ystävättärelleni hänen ensimmäisen suomalaisen jouluaterian. Hän kysyi minulta sen jälkeen, että miksi laitatte jouluisin kaikista ällöttävimmät ruoat pöytään. Tänä vuonna tarjosin yhdysvaltalaiselle koulukaverilleni taas jouluaterian ja kaunistelematta hänen sanojaan “this is f*****g disgusting. Don’t you people respect yourselves at all “:D

   No me ollaan oltu seitsemän vuotta yhdessä ja vieläkin käydään samat keskustelut siitä, että miksi en syö kinkkua tai lanttulaatikkoa.

 2. Jouluruokasi kuulostaa herkulta!:P Itse vihaan myös jouluruokia, ja mulla on aina omat eväät joulupöydässä! Kotona siihen ollaan jo totuttu, ja mummi tekee mulle aina herkkuja, mutta eka joulu poikaystävän kotona oli vähän nolo, kun nirppanokkailin joulupöydässä!;D Nykyään poikaystävänkin äiti muistaa mieltymykseni, ja mulle on aina ruokapöydässä jotain “omaa”:D

 3. Heh, olipas juuri päivänä eräänä meillä ihan samaa ruokaa! Siis uunilohta ja päällä kertamatkarapukastiketta, sekä perunaa :)

 4. Heh, olipas juuri päivänä eräänä meillä ihan samaa ruokaa! Siis uunilohta ja päällä kertamatkarapukastiketta, sekä perunaa :)

  1. Vaikka tottakai perinteitä pitäisi toki kunnioittaa, mutta minuun ei vaan noi lanttulaatikot, makeat limput ja luumukiisselit oikein iske. Pienenä meillä oli aina kalkkuna kinkun sijasta ja se meni vielä. Mummi ostaa mulle aina Fazerin vihreita kuulia vaikka olen sanonut hänelle monesti, että en niistäkään oikein pidä. Olen ihan varma, että tänäkin vuonna saan niitä :D

   Oi miten kaunis kuva!! Kiva kun kommentoit, sillä löysin nyt taas yhden kivan blogin ;) Tykkään myös ahvenesta ihan tosi paljon <3

 5. Näyttää todella herkullistam eräänä päivänä minä halua tehdä:)Halauksia,Flutraflutrafashion.blogspot.com

 6. Hih, mäkin olen välillä vähän “nirppanokkailija”. Tarjosin ranskalaiselle ystävättärelleni hänen ensimmäisen suomalaisen jouluaterian. Hän kysyi minulta sen jälkeen, että miksi laitatte jouluisin kaikista ällöttävimmät ruoat pöytään. Tänä vuonna tarjosin yhdysvaltalaiselle koulukaverilleni taas jouluaterian ja kaunistelematta hänen sanojaan “this is f*****g disgusting. Don’t you people respect yourselves at all “:DNo me ollaan oltu seitsemän vuotta yhdessä ja vieläkin käydään samat keskustelut siitä, että miksi en syö kinkkua tai lanttulaatikkoa.

 7. Vaikka tottakai perinteitä pitäisi toki kunnioittaa, mutta minuun ei vaan noi lanttulaatikot, makeat limput ja luumukiisselit oikein iske. Pienenä meillä oli aina kalkkuna kinkun sijasta ja se meni vielä. Mummi ostaa mulle aina Fazerin vihreita kuulia vaikka olen sanonut hänelle monesti, että en niistäkään oikein pidä. Olen ihan varma, että tänäkin vuonna saan niitä :DOi miten kaunis kuva!! Kiva kun kommentoit, sillä löysin nyt taas yhden kivan blogin ;) Tykkään myös ahvenesta ihan tosi paljon <3

 8. Hei! Kun puhut uunin keskitason ja alatason käytöstä yhtäaikaa niin onko käytössäsi tavallinen uuni?
  Sulla on muuten tosi hyviä reseptejä, niillä valkosuklaa cookieilla olen jo monta läheistä hurmannut:) Oikein mukavaa joulunaikaa sinulle!

 9. Hei! Kun puhut uunin keskitason ja alatason käytöstä yhtäaikaa niin onko käytössäsi tavallinen uuni?Sulla on muuten tosi hyviä reseptejä, niillä valkosuklaa cookieilla olen jo monta läheistä hurmannut:) Oikein mukavaa joulunaikaa sinulle!

 10. Löysin tämän reseptisi eilen ja kuola alkoi valua…löysin palan lohta pakkasesta, joten nyt on uuni lämpiämässä ja herkkuateria tuloillaan:-) Hyvää joulua!

 11. Löysin tämän reseptisi eilen ja kuola alkoi valua…löysin palan lohta pakkasesta, joten nyt on uuni lämpiämässä ja herkkuateria tuloillaan:-) Hyvää joulua!

 12. Oi mahtavaa :))Kiitos samoin. Luin blogiasi ja toivottavasti sinäkin pääset edes pienelle joulumielelle surusta ja kaipuusta huolimatta <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*